Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tinchilina
    18. Studeni 2024. 10:50

Također, evo par dana me pustile mučnine i polako se vraćao tek, i danas opet muka i sve mi je odbojno.

💙 5/2023

• Maslačak_13
    18. Studeni 2024. 11:03

Piamia meni je također neki dan kad sam vadila krv šećer bio 5.5 i ginekologica mi je rekla da je to previsoko te da je u trudnoći idealno da bude ispod 5.1 . Također me to šokirala jer sam normalne tjelesne težine, slatkiše uopće ne jedem toliko, ne jedem po pekarama, niti jedem neki junk food. Večer prije vađenja krvi jedino MM I ja išli u pizzeriju na pizzu i cheescake jer smo slavili nešto, pa sad možda je i to malo utjecalo ne znam. Ginekologica mi je rekla, a i sama sam iščitati iz neke literature da povećani unos ugljikohidrata također može rezultirati povišenom glukozom. U mom slučaju je to točno, jer češće jedem rižu, paštu, kruh, nekoliko banana dnevno itd. Tako da sam od sad odlučila smanjiti ugljikogidrate, odnosno pridržavati se LCHF prehrane (low carb high fat). Jako me sve to prestrašilo jer mi je ovo prva trudnoća, te osim toga antitijela na štitnjaču su mi došla povišena. U petak sam se odmah čula s endokrinologom te je rekla da je riječ o Hashimoto tireoditis te da trudnoća nekima zna biti okidač za navedeno. Propisala mi je terapiju, euthyrox 25 na način da pijem 1,5 tabletu od pon do pet, a 2 za vikend, ujutro pola sata prije prvog obroka. Moram čekati sutra da mi ginekologica pošalje receptu za tablete jer ko za vraga u petak je radila ujutro, danas je blagdan, a konzultacije s endokrinologom su mi bile u petak popodne.
    Jako me strah da nešto od navedenog nije naštetilo bebici, razmišljala sam i o nekim dodatnim pretragama privatno, ako ima koja od vas iz prethodnih trudnoća iskustava da podijeli znatno bi mi pomoglo.

🙋‍♀️ 31
    🙋 31
    + 20. 10. 2024.
    It's a boy 💙

Piamia
    18. Studeni 2024. 13:10

Maslačak_13

Piamia meni je također neki dan kad sam vadila krv šećer bio 5.5 i ginekologica mi je rekla da je to previsoko te da je u trudnoći idealno da bude ispod 5.1 . Također me to šokirala jer sam normalne tjelesne težine, slatkiše uopće ne jedem toliko, ne jedem po pekarama, niti jedem neki junk food. Večer prije vađenja krvi jedino MM I ja išli u pizzeriju na pizzu i cheescake jer smo slavili nešto, pa sad možda je i to malo utjecalo ne znam. Ginekologica mi je rekla, a i sama sam iščitati iz neke literature da povećani unos ugljikohidrata također može rezultirati povišenom glukozom. U mom slučaju je to točno, jer češće jedem rižu, paštu, kruh, nekoliko banana dnevno itd. Tako da sam od sad odlučila smanjiti ugljikogidrate, odnosno pridržavati se LCHF prehrane (low carb high fat). Jako me sve to prestrašilo jer mi je ovo prva trudnoća, te osim toga antitijela na štitnjaču su mi došla povišena. U petak sam se odmah čula s endokrinologom te je rekla da je riječ o Hashimoto tireoditis te da trudnoća nekima zna biti okidač za navedeno. Propisala mi je terapiju, euthyrox 25 na način da pijem 1,5 tabletu od pon do pet, a 2 za vikend, ujutro pola sata prije prvog obroka. Moram čekati sutra da mi ginekologica pošalje receptu za tablete jer ko za vraga u petak je radila ujutro, danas je blagdan, a konzultacije s endokrinologom su mi bile u petak popodne.
    Jako me strah da nešto od navedenog nije naštetilo bebici, razmišljala sam i o nekim dodatnim pretragama privatno, ako ima koja od vas iz prethodnih trudnoća iskustava da podijeli znatno bi mi pomoglo.

Znaci ista stvar, ja isto jedem dosta ugljiko jer me to jedino zasiti, stalno sam gladna a po kilazi i visini sam na granici izmedu pothranjene u normalne, sad ajmo reci pred trudnocu da sam se dovela u red pa sam tama, nemam premalo kg ali i meni je sok bas. Je li ti gin rekla je li to moglo naskoditi na ikoji nacin bebi sad u ovih prva 2 mj sto nisi znala? Ja sam tako ljuta jer nisam prije to isla vadit. Isto privatno sam se narucila endokrinologu, cak sam neku savjetnicu za dijabetes nasla na insta, mislim ja sve znam kako se trebam ponasat i tako ce i biti nego mene muci jesam li vec nesto zeznula. E i ja sam vadila tromjesecni secer, to je dobro izvadit da se vidi kakav je prosjek i meni je 5.2 sto je kao ok. Al opet mene taj jutarnji brine jer nije to bila iznimka, ja se stalno krkam tim ugljiko.

• Tinchilina
    18. Studeni 2024. 13:21

Meni je zanimljivo kako se tu u grupi našlo tako puno žena sa istim/sličnim nalazima. Koje su šanse za to 😅

💙 5/2023

• Leptirica_
    18. Studeni 2024. 14:05

Maslačak_13

Nemoj se sekirati, početi ćeš piti Euthyrox kada ti puste recept i to će sve biti dobro. Tebi je trudnoća bila okidač da malo štitna poblesavi, što nije tako rijetko. 
    Ja imam Hashimoto još od prije trudnoće, pijem terapiju Euthyrox 75 i sve držim pod kontrolom. 
    Samo u trudnoći češće kontrole i to je to. 

petrucika
    18. Studeni 2024. 14:29

Dan cure moja glukoza je 4.9 bila na zadnjem nalazu krvi..ja puno jedem i u ova dva tj nabila san bice dva kila mene strah da cu morat na djetu i da ce mi sumljat bice na taj gestacijski dijabetes..stalno san gladna ali stalnoo i kako cu ne jest evo nezz..dr crijeva su mi koma sto god poidem ja imam muke i bolove ko da san ila kamenja…katastrofa

+ 10.10.

Piamia
    18. Studeni 2024. 15:24

petrucika

Dan cure moja glukoza je 4.9 bila na zadnjem nalazu krvi..ja puno jedem i u ova dva tj nabila san bice dva kila mene strah da cu morat na djetu i da ce mi sumljat bice na taj gestacijski dijabetes..stalno san gladna ali stalnoo i kako cu ne jest evo nezz..dr crijeva su mi koma sto god poidem ja imam muke i bolove ko da san ila kamenja…katastrofa

Sto bi dala da mi je tak glukoza, ovo mi je bas briga sad. Ne mora znacit, ako ti se dobro to sve razgrađuje i tijelo dobro podnosi, bit ce ti i ogtt ok, znam masu cura koje su se udebljale 20 kg u trudnocama i ni blizu GD, a ja se bila udebljala 6 kg u cijeloj trudnoci s dijagnozom gestacijskog.  Doduse mozda sam se i zato tako malo udebljala, jer sam od 20 i nekog tjedna jako pazila.

• Leptirica_
    18. Studeni 2024. 16:21

Piamia

petrucika

Sto bi dala da mi je tak glukoza, ovo mi je bas briga sad. Ne mora znacit, ako ti se dobro to sve razgrađuje i tijelo dobro podnosi, bit ce ti i ogtt ok, znam masu cura koje su se udebljale 20 kg u trudnocama i ni blizu GD, a ja se bila udebljala 6 kg u cijeloj trudnoci s dijagnozom gestacijskog. Doduse mozda sam se i zato tako malo udebljala, jer sam od 20 i nekog tjedna jako pazila.

Istina da. Ja sam se prošlu trudnoću udebljala 20 kg, a šećer mi nikada nije prešao 4.5.
    A prva 4 mjeseca nisam ništa jela osim krekera jer sam povraćala kao i u ovoj trudnoći svaki dan. Onda mi se zgadilo meso i nisam mogla biti ni blizu mesa i nisam ga jela cijelu trudnoću. 
    I zapravo uopće nisam puno jela, ali sam se nenormalno punila vodom i kao balon sam bila. Vjerujem da me ista sudbina čeka, ako ne i gora s obzirom da se sumnja na blizanačku trudnoću. 

petrucika
    18. Studeni 2024. 16:46

Ne znan cure ja samo vidim da sam stalno gladna i ponekad me to frustrira jer stalno jedem i do sad san se dosta uzdebljala srica da je vaganje krenulo tek od proslog pregleda🤪inace san prije trudnoce imala max62kg sad san blizu 70kg.. jednostavno ja jedem a mirujem i odvikla sam se cigareta cim san ostala trudna …tako da je to sve skupa urodilo plodom def a ja stalno jedem nesto stalno .. eto hvala Bogu glukoza mi je dobra ali me strah da mi se ne bi pogorsala i da me posalje na djetu ..za sad sanu ova dva tjedna od kontrole 2kg u cet san na kontroli cisto me strah🧐😬

+ 10.10.

• Maslačak_13
    18. Studeni 2024. 18:17

Nije mi ništa spominjao ginekolog jel je visoka glukoza mogla naštetiti bebi. Bila sam guglala nešto i piše samo da postoji veća šansa da bude carski porod, da je moguće da beba bude nešto veća prilikom poroda te da ima nešto veće šanse za biti pratila neka poslije. Mene isto ugljikohidrati zasite i dosta sam ih jela, sad sam ih izbacila ovih dana, jedem jako puno mesa i salate uz to kao prilog.
    Piamia kakvih problema imaš ti sa štitnjačom kad si se naručila privatno kod endokrinologa?
    Petrucika probaj možda malo bilježiti sa strane kalorije koje unosiš tako da ne dobiješ previše na kilaži. Meni je kilaža za sad ista, nisam dobila ništa, zašto me i iznenadila ova cijela situacija sa šećerom 😒

🙋‍♀️ 31
    🙋 31
    + 20. 10. 2024.
    It's a boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.