Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    marta96
    23. Lipanj 2024. 17:35

Čestitam mia 🥰🥰
    .
    Ja kao i sve vi u terminu jedva čekam , više zbog toga jer mi je sad sve dosta teško i bas mi je ogroman trbuh 😏

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

purple13
    23. Lipanj 2024. 18:08

Mia cestitam! 😍
    Korni volim doci i vidjeti kako ste, ipak se vec dugo druzimo 🤩😘 mogla bi ti uskoro 😍😍
    Nada hvala ti na ovome da s vremenom bude lakse! Divno je imati bebu, al nekad sumnjam u sebe, jel dobro sve radim, kako to sve izdrzati. ☺️ 
    Onda mi se mali nasmije pa znam da ipak dobro odradujem hahaha. 😘😘

💙5/24💙

Leeloo101
    23. Lipanj 2024. 18:19

Perpetua

Leeloo101

Perpetua čestitamkako misliš u ponoć bili doma

ElisaDay.

Perpetua moje čestitke, bravo!!! Drago mi je da je sve dobro, znači imamo preporuke za epiduralnu 😁

Hvala puno svima na čestitkama! ❤️

Leeloo, da, u ponoć odmah došli Uberom doma! :D Ovdje u Nizozemskoj se nakon nekompliciranih vaginalnih poroda ostaje samo par sati, 4-5h obično, toliko da prođe zlatni sat, malo još uživate skupa svi, i onda ako se možeš istuširati i pomokriti, možeš doma.

ElisaDay, ja sam definitivno za to da se svatko dobro informira, o prednostima i mogućim manama, da procijeni za sebe što joj se čini da prevaguje, a da ostavi mjesta i za fleksibilnost. Kažem, ja sam generalno bila "protiv", u smislu plan mi je bio bez, ali sam promijenila plan i želje usred situacije, i nisam nimalo požalila, dapače. 😄

Huh...kako se snalazite doma?

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

korni
    23. Lipanj 2024. 19:46

Perpetua 4,5h..bome tamo sve ide po brzom postupku 🙈 nadam se da si se oporavila 🤗
    Elisa, marta točno tako i ja 😅
    Purple nadam se da hoću da 🥰 jeste uhvatili neki ritam? Vjerujem da posumnjaš, ali sigurna sam da sve super hendlaš 🤗

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

Perpetua
    23. Lipanj 2024. 20:15

Leeloo101

Huh…kako se snalazite doma?

Dosta dobro zasad, rekla bih. 🥳
    Ne znam jesam li pisala već, ovdje svi dobiju tu neku vrstu pomoći, kao kombinaciju patronažne sestre i kućne pomoćnice, prvih 8 dana po 4-6h dnevno. Ta osoba dođe, prati bebu kako napreduje (zato je i malo lakše možda ići ranije doma, jer ipak dobiješ određeno praćenje, samo u drugačijem obliku, ne u bolnici), prati pelene, dojenje kako ide, pomogne okupati bebu, premata je ako želiš, mami pogleda šavove, mjeri temperaturu bebi i/ili mami, pomogne po kući tipa usisavanje ili čišćenje kupaonice (stvari koje doprinose higijeni kako bi se smanjila opasnost od infekcije), odgovara na bilo kakva pitanja koja imaš, igra se sa starijim djetetom po potrebi... I tako, vrlo raznovrsan opis posla, a ovisi i od konkretne osobe do osobe, koliko je koja proaktivna, koliko obitelj traži neke specifične stvari, itd.
    .
    Tako da nam i ona dolazi ovih dana pa i to pomaže. Zasad stvarno sve ide lijepo, malac je počeo sisati odmah nakon rođenja, jučer mi je došlo više mlijeka, tako da baš konkretno sad pije, izgubio je vrlo malo na porođajnoj težini i sad je već skoro sve vratio. Danas je doslovno skoro cijeli dan prespavao 😄 Tako da koristim sve te prilike za odmor i oporavak, i mislim da dobro sve napreduje. 🥳 A i lakše je ipak kad je drugo dijete, prisjetiš se dosta toga 😄

👱🏻‍♀️ 35 👱🏻‍♂️ 40 👧 4
    04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
    20.6. stigao braco ❤️

• plave_okice
    23. Lipanj 2024. 20:29

Perpetua i mia cestitke! Uzivajte s vasim bebama. ❤️

Mi se malo mucimo s hranjenjem. Izgubila je na tezini 10% kako smo bili u bolnici. Kako smo dosle doma, krenulo mlijeko i porasla tezina. Nakon toga opet u padu. Dali smo joj par puta bocicu i pocela sam se izdajati uz dojenje. Nadam se da ce kilaza krenuti na gore. Inace je ful aktivna beba. Malo preaktivna i preglasna ponoci. 🤣

purple13
    23. Lipanj 2024. 21:19

korni

Perpetua 4,5h..bome tamo sve ide po brzom postupku 🙈 nadam se da si se oporavila 🤗
    Elisa, martatočno tako i ja 😅
    Purple nadam se da hoću da 🥰 jeste uhvatili neki ritam? Vjerujem da posumnjaš, ali sigurna sam da sve super hendlaš 🤗

Dojim kad je gladan, a to je cesto. Nije nam neki raspored, al barem ga ucimo da je od 21h noc 😅 
    sve je u biti dobro, on je super beba, kad je sit nista mu ne smeta, nego ta nocna budjenja me dotuku hahah
    Nena jos ni mjesec dana, a vec je kilu dobio hahah
    I ono kad ti kazu, spavaj kad beba spava, a to je rijetko kad izvedivo 🤣 pa se onda nazivciram jer nisam spavala..
    Ali svakim danom sve vise ucim.. nema zivciranja i nema planiranja - mislim da je to jedini nacin 🤣
    Joooj, jedva cekam da rodis, vjerujem da si preuzbudjena 🥰 imas li kakvih naznaka?

💙5/24💙

purple13
    23. Lipanj 2024. 21:25

plave_okice

Perpetua i mia cestitke! Uzivajte s vasim bebama. ❤️

Mi se malo mucimo s hranjenjem. Izgubila je na tezini 10% kako smo bili u bolnici. Kako smo dosle doma, krenulo mlijeko i porasla tezina. Nakon toga opet u padu. Dali smo joj par puta bocicu i pocela sam se izdajati uz dojenje. Nadam se da ce kilaza krenuti na gore. Inace je ful aktivna beba. Malo preaktivna i preglasna ponoci. 🤣

Nemoj se brinuti puno oko kilaze, ja vjerujem da ce beba nadoci. Nisu svi isti, a i sad je jako vruce pa su svi nervozni i onda neki strajkaju s hranom. 😊
    Kako prezivljavate noc? Moj se bar tri puta budi 😅😅

💙5/24💙

• plave_okice
    23. Lipanj 2024. 21:34

purple13 ona obicno bude aktivna i place od 8 navecer do 2-3 ujutro 🤣 izmedu bude puno hranjenja i na kraju valjda kad se umori ju opet dojim pa obje zaspimo zajedno. Iskreno onda spava par sati u komadu (5 h) i ne budim ju za hranjenje, vec ujutro kad i mi ulovimo koji sat sna. Ali probudit ju ujutro lutrija, spavalq bi. 🤣 kroz dan mi zna biti po par sati na prsima ili ima dijelova dana kad ju podojim pa za 45 minuta ponovno. Tako da se izludira. 

Leeloo101
    23. Lipanj 2024. 21:55

Perpetua

Leeloo101

Huh…kako se snalazite doma?

Dosta dobro zasad, rekla bih. 🥳
    Ne znam jesam li pisala već, ovdje svi dobiju tu neku vrstu pomoći, kao kombinaciju patronažne sestre i kućne pomoćnice, prvih 8 dana po 4-6h dnevno. Ta osoba dođe, prati bebu kako napreduje (zato je i malo lakše možda ići ranije doma, jer ipak dobiješ određeno praćenje, samo u drugačijem obliku, ne u bolnici), prati pelene, dojenje kako ide, pomogne okupati bebu, premata je ako želiš, mami pogleda šavove, mjeri temperaturu bebi i/ili mami, pomogne po kući tipa usisavanje ili čišćenje kupaonice (stvari koje doprinose higijeni kako bi se smanjila opasnost od infekcije), odgovara na bilo kakva pitanja koja imaš, igra se sa starijim djetetom po potrebi… I tako, vrlo raznovrsan opis posla, a ovisi i od konkretne osobe do osobe, koliko je koja proaktivna, koliko obitelj traži neke specifične stvari, itd.
    .
    Tako da nam i ona dolazi ovih dana pa i to pomaže. Zasad stvarno sve ide lijepo, malac je počeo sisati odmah nakon rođenja, jučer mi je došlo više mlijeka, tako da baš konkretno sad pije, izgubio je vrlo malo na porođajnoj težini i sad je već skoro sve vratio. Danas je doslovno skoro cijeli dan prespavao 😄 Tako da koristim sve te prilike za odmor i oporavak, i mislim da dobro sve napreduje. 🥳 A i lakše je ipak kad je drugo dijete, prisjetiš se dosta toga 😄

Pa lijepo... u udobnosti su svog doma... a ipak imaš pomoć...super

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.