Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    purple13
    10. Ožujak 2024. 18:26

Gabby

Pozdrav, vidim da se komode spominju. Mi smo bas jucer uzeli Sundvik komodu za previjanje iz Ikee. Gledali smo i Malm ladičara ali ova nam se nekako vise svidjela.
    Prosli tjedan sam radila ogtt i nalaz je odlican, školski. Cak i bolji nego prije ivf-a 😁 inace sam +9 kg, a dr je rekao da cu morat malo pripaziti.. sad tek kile krecu gore..

Super za odlican ogtt! Planirala sam i ja ovaj tjedan, ali sam odgodila zbog temperature pa cu iduci.
    Sto se tice kg, na +7 sam, doktorica nije nista komentirala. Najvise sam dobila od 16. do 21. tjedna  3 kg, a sad zadnje (od 21 do 26) samo 1 kg.
    Tako da ne mora biti da ce nas ovi zadnji mjeseci dokrajciti hahah. Bar se nadam. 🤣🤣

💙5/24💙

Sreca3
    10. Ožujak 2024. 18:47

korni

Katy_kaya, haru hvala 🤗
    Sreca naravno da će ostati 🥰 ja sam u plusu 9kg 🙈 iako se ginek.čudio gdje su mi te kile 😅 s obzirom da će tek sad te kile ići brže, mislim da cu doći do min 15ak kg do poroda, ali ne brine me to 😁 u utorak imam ogtt i samo da to prodje ok 🤞

Verujem da ce to proći školski! 🥰

Ja 36-on Savršen Amh 2pmol BETA +VTO X 3 = Biohemijske svaki put
    09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica

• plave_okice
    10. Ožujak 2024. 20:16

Ja idem u srijedu na OGTT. Jeste vi nekaj pazile par dana ili dan prije testa? Inace jedem nekoliko vocki, ali evo jucer i danas svega jedna mandarina. I sutra namjeravam jednu jabuku. Malo sam tu i tamo tamne cokolade te par petit keksi. Trudim se drugo slatko i previse voca izbjegavat nekoliko dana. Nadam se da ce biti dobar secer. Baš mi je muka od njega. A priča ima svakakvih. Jedem jako puno manjih obroka dnevno. Jednostavno tako paše. Danas sam malo obilniji ručak. Ali bit ću pozitivna da bude sve okej u srijedu. 

• Faith1509
    10. Ožujak 2024. 20:20

Cure koje uzimate roidakal, smijem li ja to uzeti na svoju ruku? Ovdje u Njemačkoj nema lijeka s tim sastavom a ne vjerujem da bi odobrili nešto iz druge države 

Beta 9 dnt ➡️ 132 14 dnt ➡️ 991
    Nifty low risk, stiže dečko 💙

purple13
    10. Ožujak 2024. 20:53

plave_okice

Ja idem u srijedu na OGTT. Jeste vi nekaj pazile par dana ili dan prije testa? Inace jedem nekoliko vocki, ali evo jucer i danas svega jedna mandarina. I sutra namjeravam jednu jabuku. Malo sam tu i tamo tamne cokolade te par petit keksi. Trudim se drugo slatko i previse voca izbjegavat nekoliko dana. Nadam se da ce biti dobar secer. Baš mi je muka od njega. A priča ima svakakvih. Jedem jako puno manjih obroka dnevno. Jednostavno tako paše. Danas sam malo obilniji ručak. Ali bit ću pozitivna da bude sve okej u srijedu.

Mislim da je dobro tih par dana prije izbjegavati slatkise, voce umjereno. A dan prije je klasika, da se ne jede iza 19h. Kazu da se treba jesti normalno kao i inace da bi rezultat bio realan. 
    Al opet, meni je draze malo pripazit te dane prije testa. Ionako u trudnoci rijetko jedem slatko. 
    Mislim da ti nema razloga biti los nalaz po onome sto si napisala.
    Sretno! 🥰 (jbg neki nikad ne paze i nemaju secer, a neki paze pa imaju🤪 tak da, ne mozemo bas apsolutno utjecati)

💙5/24💙

• Monny
    10. Ožujak 2024. 20:56

Faith1509

Cure koje uzimate roidakal, smijem li ja to uzeti na svoju ruku? Ovdje u Njemačkoj nema lijeka s tim sastavom a ne vjerujem da bi odobrili nešto iz druge države

Ja ga pijem na svoju ruku, isto sam u De. To je dodatak prehrani, antioksidans, Mg i vit.B, tako da ne vidim razlog zašto bi bili protiv korištenja.

12/23 UZV ♥️✔️

Perpetua
    10. Ožujak 2024. 21:17

purple13

Mislim da je dobro tih par dana prije izbjegavati slatkise, voce umjereno. A dan prije je klasika, da se ne jede iza 19h. Kazu da se treba jesti normalno kao i inace da bi rezultat bio realan.
    Al opet, meni je draze malo pripazit te dane prije testa. Ionako u trudnoci rijetko jedem slatko.
    Sretno! 🥰 (jbg neki nikad ne paze i nemaju secer, a neki paze pa imaju🤪 tak da, ne mozemo bas apsolutno utjecati)

Jednu moju frendicu je čini se malo zeznulo to što je kao pripazila (pogotovo sa slatkišima) par dana prije OGTT-a pa joj je nalaz bio iznad granice, a onda je bila malo kasnije ponovila u svojim normalnim uvjetima pa joj je bio normalan 🤷‍♀️ Tako da, aj ti znaj.
    .
    Vidjela sam da se pisalo o Malmu s 4 ladice za prematanje, meni je ta komoda savršena za baby/dječju robicu generalno, i jako sam zadovoljna s njom evo već 4 godine za tu svrhu, ali za prematanje mi ne bi baš pasala. I zbog visine (ja sam 170 cm, ali mrvicu bi mi bila previsoka), i zbog toga što načelno moraš prematati s djetetom na stranu u odnosu na sebe (osim ako ne napraviš neki dodatak drveni pa da može biti dijete okrenuto prema tebi), što je meni osobno puno nepraktičnije (iako recimo frendici to uopće nije big deal). Tako da potpisujem s tim da se proba procijeniti visina uživo, iako je teško predvidjeti unaprijed što će kome biti praktično ili ne.
    .
    Znam ljude koji se kunu u prematalicu da im je ključni dio opreme, isto kao što znam i one koji kažu da im je bila apsolutno beskorisna i da su posvuda presvlačili dijete. Ja sam s kćeri bila više u ovoj prvoj skupini, nismo imali odvojenu prematalicu, ali smo imali drvenu podlogu koja je stajala prvo na veš mašini, u drugom stanu na kadi, i to nam je baš bilo super došlo, da imamo posvećeno mjesto gdje je presvlačimo, a istovremeno da se ne moram skroz saginjati. 
    .
    Sad smo pak u novom stanu i nisam sigurna što ćemo, ovaj put imamo nešto mjesta gdje bi mogli samostojeću prematalicu, ali ne daju mi se baš neki veći novci za nju, imali smo sa selidbom i više nego dovoljno troeškova. 🙈 Tako da bih najsretnija bila da uhvatim rabljenu neku koju nam paše, ili da iskemijamo neku podlogu pa opet na mašinu/sušilicu, ali te drvene podloge nažalost isto nije tako lako naći, a da nisu tipa 50 eura (prvi put smo je dobili od prijatelja pa u međuvremenu proslijedilli dalje).

👱🏻‍♀️ 35 👱🏻‍♂️ 40 👧 4
    04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
    20.6. stigao braco ❤️

• plave_okice
    10. Ožujak 2024. 21:17

purple13

plave_okice

Hvala! I ja si nekako tako mislim. Kuham i jedem sve kuhano. Nosim si raznolike obroke na posao. Kako bude, bit ce. 😊

• Monny
    10. Ožujak 2024. 21:34

Perpetua

Vidjela sam da se pisalo o Malmu s 4 ladice za prematanje, meni je ta komoda savršena za baby/dječju robicu generalno, i jako sam zadovoljna s njom evo već 4 godine za tu svrhu, ali za prematanje mi ne bi baš pasala. I zbog visine (ja sam 170 cm, ali mrvicu bi mi bila previsoka), i zbog toga što načelno moraš prematati s djetetom na stranu u odnosu na sebe (osim ako ne napraviš neki dodatak drveni pa da može biti dijete okrenuto prema tebi), što je meni osobno puno nepraktičnije (iako recimo frendici to uopće nije big deal). Tako da potpisujem s tim da se proba procijeniti visina uživo, iako je teško predvidjeti unaprijed što će kome biti praktično ili ne.
    .
    Znam ljude koji se kunu u prematalicu da im je ključni dio opreme, isto kao što znam i one koji kažu da im je bila apsolutno beskorisna i da su posvuda presvlačili dijete. Ja sam s kćeri bila više u ovoj prvoj skupini, nismo imali odvojenu prematalicu, ali smo imali drvenu podlogu koja je stajala prvo na veš mašini, u drugom stanu na kadi, i to nam je baš bilo super došlo, da imamo posvećeno mjesto gdje je presvlačimo, a istovremeno da se ne moram skroz saginjati.
    .
    Sad smo pak u novom stanu i nisam sigurna što ćemo, ovaj put imamo nešto mjesta gdje bi mogli samostojeću prematalicu, ali ne daju mi se baš neki veći novci za nju, imali smo sa selidbom i više nego dovoljno troeškova. 🙈 Tako da bih najsretnija bila da uhvatim rabljenu neku koju nam paše, ili da iskemijamo neku podlogu pa opet na mašinu/sušilicu, ali te drvene podloge nažalost isto nije tako lako naći, a da nisu tipa 50 eura (prvi put smo je dobili od prijatelja pa u međuvremenu proslijedilli dalje).

Ima ovaj drveni dio baš za Malm komodu, mi ćemo to naručiti. Ja sam visoka preko 180 tako da mi je i kuhinja na 100, nadam se da će mi ovaj komplet puno olakšati 😅
    https://www.puckdaddy.de/wickelaufsatz-elias-grau-fuer-ikea-malm?c=25

12/23 UZV ♥️✔️

purple13
    10. Ožujak 2024. 23:12

Perpetua

purple13

Jednu moju frendicu je čini se malo zeznulo to što je kao pripazila (pogotovo sa slatkišima) par dana prije OGTT-a pa joj je nalaz bio iznad granice, a onda je bila malo kasnije ponovila u svojim normalnim uvjetima pa joj je bio normalan 🤷‍♀️ Tako da, aj ti znaj.

Pa stvarnooo 🤣🤣🤣
    Ocito je svaki organizam drugaciji, al za ovakav slucaj nisam cula. 🤣🤣🤣🤣
    Dobro pa su joj dali da ponavlja, a ne da ju odmah vode pod dijabetesom.

💙5/24💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.