Sad me pitanje od Monny podsjetilo, mame ako vam padne na pamet nešto što vam je bilo jako korisno i praktično za bebe, ili pak potpuno nepotrebno, pišite nam 🙈
Mi smo gnijezdo jako dugo koristili. To je stvar za koju su ljudi oko mene rekli da mi ne treba, a koristili smo ga maksimalno. Lako se beba prenese , nismo ga morali ograđivati jastucima ili paziti da se ne skotrlja negdje. 😄
I vreće za spavanje su nam bile isto super stvar.

'21. 💙
'24. 💛
Sad me pitanje od Monny podsjetilo, mame ako vam padne na pamet nešto što vam je bilo jako korisno i praktično za bebe, ili pak potpuno nepotrebno, pišite nam 🙈
Kod mene je gnjezdo bilo nepotrebno , vrtuljak za kindrebet a bome i njihalica. Nije htjela bit unutra 5 minuta.
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20;104/st/20240802/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/852b/preg.png
Ja sam mislila ovo kupiti umjesto gnijezda, ima koja? https://ibb.co/bKGk6Mr

12/23 UZV ♥️✔️
Ima li tko problema sa naotečenim stopalima ? Malo mi je rano ali evo jedna noga mi je ko od slona 😏
Ukoliko ti je već sad natecena noga javi svom ginekologu nisam popratila ali mislim da sam proći da si 16 tj otprilike ili? Obavezno to javi svom ginekologu.... sretno
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Mi imamo video kameru Philips Avent I Jos uvijek je koristimo. Planiramo uzeti još jednu jer će se mali prebaciti u svoju sobu. Najbitnije mi je da je dobar signal i da se ne gubi pa zato nisam uzimala kameru koja se spaja na WiFi.
Krevetic - od silnog izbora nisam znala za koji se odlučiti pa sam uzela klasični bijeli ( 3 razine, s ladicom). Nisam požalila, mali još uvijek spava u njemu. 😁
Dobro su nam došli i vrtuljak za krevetić, baby gym, zaštitne navlake za krevetić, Omron inhalator kada krenu prehlade, toplomjer Braun Thermoscan 7...
Prematalicu sam držala u kupatilu na mašini i to mi je bas odgovaralo. Tijekom dana je beba spavala u dnevnom boravku u košari u kolicima. Gnijezdo nismo koristili.
To je sve što mi je sad palo napamet

10/2020- L 💙
8/2024- I 💓
Mi smo gnijezdo jako dugo koristili. To je stvar za koju su ljudi oko mene rekli da mi ne treba, a koristili smo ga maksimalno. Lako se beba prenese , nismo ga morali ograđivati jastucima ili paziti da se ne skotrlja negdje. 😄
I vreće za spavanje su nam bile isto super stvar.
I nama su vreće za spavanje spas od samog početka 😊

10/2020- L 💙
8/2024- I 💓
Ima li tko problema sa naotečenim stopalima ? Malo mi je rano ali evo jedna noga mi je ko od slona 😏
Ukoliko ti je već sad natecena noga javi svom ginekologu nisam popratila ali mislim da sam proći da si 16 tj otprilike ili? Obavezno to javi svom ginekologu…. sretno
17+1 , poslat ću email. Hvala ti.
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20;104/st/20240802/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/852b/preg.png
Što se tiče spavanja na leđima, svugdje gdje čitam nigdje se ne kaže baš izričito da se ne smije. E sad, ja kas sam na leđima s desne strane s malo stavim jastuk da sam ipak malo u lijevo i tako mi paše. Tanki jastuk da sam na 15 stupnjeva.
U principu kažu da zapravo tijelo sam zna koji mu položaj najviše odgovara pa ako se i u snu okrenemo na leđa i to je fajn.
Leđa i desni bok se ne preporučaju u kasnijim mjesecima kad je beba teža. Jer se onda pritišće aorta koja dovodi kisik do bebe, ali to i sam osjetiš jer ti se može početi vrtiti.
Lijevi bok je najbolji, ali možeš na leđa samo si staviti jastuk da nisi skroz na leđima.
Meni je ginica preporučila da što više imam dignute noge. Da noge uvijek budu više od guze.

It's a girl 💕
Hej cure!
Monny baš baš mi je drago da su nalazi uredni 🥰🥰🥰
Arianne čestitam na dečkiću! Nego, nemam upisan termin poroda?
Leđa - moj ginekolog smatra da se ne leži na leđima samo ako smeta inače da se može. A što se tiče kontrakcija popiti čašu vode i leći na lijevi bok
Stvari za bebu:
• Baby monitor - još uvijek ga koristimo dok curka spava na katu..dok nam je beba još baš mala spava u košari u kolicima..tako da baby monitor počnemo koristiti malo kasnije
• Omron inhalator MicroAir U100 ( jest da je skuplji, ali je bez zvuka i vrijedi svakog centa)
• Omron beskontaktni toplomjer
• Prematalica nam je super poslužila, ali evo ovaj put ćemo koristiti komodu koju smo napravili po mjeri djeci za igračke. Preselit ću igračke i tu ću držati stvari za bebu jer se nalazi u dnevnom boravku. Na nju ću staviti podlogu za presvlačenje (za nju postoje i navlake koje su mi se pokazale kao odlična stvar)
• kadica aquascale 3u1 + stalak za kupanje su me spasili
• stolica za dojenje baš iskorištena. Također je za ljuljanje, i tu je muž puno puta znao uspavati bebu bez da stalno želi cicu
• Cosmatino podloge za igru - korištene skoro od samog početka umjesto onih klasičnih podloga za igru. Stavila sam igračke oko bebe i ja ju stimulirala. Da se oprati, prebrisati..ma super su!
• tetra pelene + krpice za brisanje (ja ih zovem mini tetrice) - koliko god da ih imate nikada nije puno. Moji su puno bljuckali i kako sam ih nosila ili netko od bližnjih uvijek bi im stavila na rame da glavicom leže na njoj. Tako ću i sad 😀
Gnijezdo i njihaljku nismo koristili, ali nekome su to super stvari i baš ih puno koriste 🙂
..baš sam se raspisala 😅 možda se sjetim još nečeg..

👩 33
👱🏻♂️ 36
💔💔
💗💗💙💗💙
Na temu položaja za spavanje, ja sam često isto nailazila na te preporuke, "nikako ne na leđima", "samo lijevi bok", bla.
I ovaj post mi je došao kao naručen :D
https://www.instagram.com/p/C3uIeYbseFE/?hl=hr
Po noći generalno se trudim ležati na boku, mijenjam lijevi i desni, ali nije mi panika ni ako završim na leđima u nekom trenu, mislim da sve to skupa ipak nije baš tako osjetljivo da bi se trebale ograničavati na isključlvo jednu pozu mjesecima. :)
👱🏻♀️ 35 👱🏻♂️ 40 👧 4
04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
20.6. stigao braco ❤️
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji