Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Delce15
    08. Veljača 2024. 22:12

Lo Monny, Imam termin 19.2., kada cu biti 15+6. Ja nisam imala nikakva krvarenja, ni mucnine, ma nikakve simptome o kojima ste pisale. Pomislih kako sam bas sretnica, dok me ovo nije pokosilo. Bila sam u klinici Eurofinis, tu ce mi raditi i amnio. Dr se zove Anna Janke. Kod koga si ti? Ja nisam nikako zadovoljna mojim ginekologom, samo suti a kad me treba isprepadati onda progovori. Na moja dodatna pitanja odgovori sa dvije rijeci. Razmisljam o promjeni, ali nisam sigurna da li to mogu sada. Ti si pisala da si jako zadovoljna tvojom ginekologinjom? 

👩29

07/24 🍼🤱

Delce15
    08. Veljača 2024. 22:13

Delce15

Lo Monny,Imam termin 19.2., kada cu biti 15+6. Ja nisam imala nikakva krvarenja, ni mucnine, ma nikakve simptome o kojima ste pisale. Pomislih kako sam bas sretnica, dok me ovo nije pokosilo. Bila sam u klinici Eurofinis, tu ce mi raditi i amnio. Dr se zove Anna Janke. Kod koga si ti? Ja nisam nikako zadovoljna mojim ginekologom, samo suti a kad me treba isprepadati onda progovori. Na moja dodatna pitanja odgovori sa dvije rijeci. Razmisljam o promjeni, ali nisam sigurna da li to mogu sada. Ti si pisala da si jako zadovoljna tvojom ginekologinjom?

Bez ovog „Lo“, slucajno mi je otislo. 

👩29

07/24 🍼🤱

• Monny
    08. Veljača 2024. 22:20

Delce15

Lo Monny,Imam termin 19.2., kada cu biti 15+6. Ja nisam imala nikakva krvarenja, ni mucnine, ma nikakve simptome o kojima ste pisale. Pomislih kako sam bas sretnica, dok me ovo nije pokosilo. Bila sam u klinici Eurofinis, tu ce mi raditi i amnio. Dr se zove Anna Janke. Kod koga si ti? Ja nisam nikako zadovoljna mojim ginekologom, samo suti a kad me treba isprepadati onda progovori. Na moja dodatna pitanja odgovori sa dvije rijeci. Razmisljam o promjeni, ali nisam sigurna da li to mogu sada. Ti si pisala da si jako zadovoljna tvojom ginekologinjom?

Ja sam u Rotkreuz Frauenklinik na prenatalnoj, kod prof. Schiessl. To sam pisala da mi se ova prof svidjela i vidi se da je jako stručna, a moj ginekolog što mi vodi trudnoću je bože sačuvaj, isto sam razmišljala da ga mijenjam. Mozes promijeniti prije novog kvartala, ali je tesko naci tko ce uzeti trudnicu. Ti imaš prije mene pa pisi kako je proslo 🤞

12/23 UZV ♥️✔️

• Monny
    08. Veljača 2024. 22:26

tear_of_happiness

Evo mene ubacujem se ko padobranac, ali došla sam te malo ohrabriti 😃 Zbog svojih nekakvih dijagnoza i cijelog postupka mpo prošla sam amnio u 16+5 i nadam se da će i kod tebe sve biti u redu. Moj ti je savjet: nemoj previše čitati po forumima i općenito googlati da se ne napuniš negativnom energijom, jer ćeš na internetu na svašta naići. Najbitnije je da vjeruješ doktoru koji će to raditi, odleži nakon toga kod njih barem 2h i idućih 2 tjedna pripazi na sebe, nemoj se puno umarati i naprezati, laganini samo. Najteže od svega je dočekati nalaz koji je za cca 3 tjedna od prikupljanja uzorka i pri tome zadržati hladnu glavu. Naoružaj se preporukama za dobre serije, lagano šetuckaj, pij čajeve, meditiraj, a ja ti od srca želim svu sreću 🍀🥰

Hvala ti na ovome ❤️
    Jos od faksa sam upoznata sa procedurom pa nemam neki veliki strah od postupka, naravno brinu me nalazi. Doktorica mi je rekla da cu prve nalaze dobiti nakon 2 dana, posebna metoda za trisomije, a ostalo nakon 2 tjedna. Nadam se da ce i kod nas sve biti u redu 🤞

12/23 UZV ♥️✔️

M-P
    08. Veljača 2024. 22:47

ElisaDay.

M-P

ElisaDay.

M-P

ElisaDay.

Srceko23 Ja nemam nikakve simptome visokog tlaka, imala sam nešto glavobolja ali na kraju su to bile migrene. Jedino nekad osjetim malo povećan puls ali očito je to u trudnoći normalno. Doma mi je tlak ok, kad dođem na pregled mi skoči na 140/70 pa ga moram pratiti da vidimo je li od stresa ili je uistinu povećan. Mislim da je bitno i to da nema proteina u urinu, to zna biti znak preeklampsije koja je opasna.

Eto i mene u vezi tlaka. Jucer sam imala
    Pregled i tlak je i dalje kod njih visok. iako je doma okej i uredan moram na komplikacije. Ali meni je kod njih tlak od pocetka u nebesima. Jednostavno me opali strah, ali razumijem da ne mogu oni glddat samo ono sto ja mjerim.
    Nadam se da ce ti biti bolji tlak ubuduce, ali nekako mislim da je to jace od nas. 😬 ja se barem ne mogu skulirat, jos kad ocekujem da ce sad bit visok, nema mi pomoci.

E tako je i meni, otkad mi je jednom izmjerila 140/80, gotovo, stalno mi je u glavi taj stres mjerenja i kad dođem tamo srce mi lupa da ga točno osjetim u cijelom tijelu.
    Ja sam inače na komplikacijama od 1.mj pa sam što se toga tiče na miru, ali terapiju nemam, niti mi je rekla da moram paziti extra na nešto, tipa hranu itd. Jedino češće kontrolirati i to je to. A ako smijem znati, koliki je tebi, jel prelazi 140?

E meni ti je prvi zapravo bio jako visok 150/95.
    Ali to mi je samo jednom tako bilo. Ostali su tak 137/88
    140/86
    Ugl se ti vrte. Evo doma 113/66. Mjerim si sad ujutro i navecer pa eto. I ja tocno osjetim da mi srce hoce iskocit i uvijek kazem bit ce visok.
    Jer tocno znam 🤦‍♀️

Ja baš sutra idem na kontrolu, rekla sam dragom, ideš sa mnom, sjesti ćemo na kavu prije i onda ću ići na mjerenje, jer dosadašnje metode nisu uspjele. Išla bi sama ujutro, prije ne bi ni popila kavu ni ništa, sjela bi na klupicu, disala duboko, probala se smiriti, i isto kad uđem u ordinaciju, kaos, srce lupa, znojenć se dlanovi. E sad ću ići popodne i to poslije kave, možda upali 😂

Super. Meni kava bas podigne tlak :/ preporuceno mi je da ju ne pijem. A i nemam ju bas neku volju piti od kad sam trudna. Nedavno sam popila jednu kavu navece i mislila da cu umrijet kolko mi je do pol noci lupalo srce. 
    Bas evo sve se nesto poremetilo 😬

Ciklusi 28-30 dana
    12.10. Imamo ➕ ❤️
    28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
    20.12. Nifty ✔️ 💙
    29 👩🏽‍❤️‍👨🏽 29

Delce15
    08. Veljača 2024. 23:10

Monny

Delce15

Ja sam u Rotkreuz Frauenklinik na prenatalnoj, kod prof. Schiessl. To sam pisala da mi se ova prof svidjela i vidi se da je jako stručna, a moj ginekolog što mi vodi trudnoću je bože sačuvaj, isto sam razmišljala da ga mijenjam. Mozes promijeniti prije novog kvartala, ali je tesko naci tko ce uzeti trudnicu. Ti imaš prije mene pa pisi kako je proslo 🤞

Hej pa i ja sam tu bila, oni zapravo samo imaju vise adresa za razlicite stvari i jedna je tu, tu cu biti i na amniocintezi. I ova moja je jako ljubazna i strucna. Da nam nije isti i gunekolog 😂 inicijali M.R.? Hocu pisem kako je proslo. 
    .

Btw, ti si napisala da su ti nalazi pokazali visok rizik na Turnerov sindrom? Koja je to trisomija? Ja sam radila samo onaj osnovni paket 13,18 i 21. Ostalo nisam jer je svakako u planu amnio. Nadam se da ce sve biti ok na kraju kod obje i da konacno mozemo poceti uzivati u trudnoci, mada me ovo danas jako smirilo iako sam svjesna da nije to sve sto moze da bude…

👩29

07/24 🍼🤱

Delce15
    08. Veljača 2024. 23:18

Tear_of_happiness, Hvala i od mene na utjesnoj prici 💜 da li si odmah naredni dan isla na posao nakon amniocinteze ili si uzela jos koji dan bolovanja? Ja sam tek promijenila posao i jos nisam rekla za trudnocu i ne znam uopce evo kad je pravi trenutak, tako da mi je glupo odmah na pocetku da uzimam duza bolovanja, ali sto se mora nije tesko. 
    .
    Monny, tek sam sad vidjela da je zapravo kod tebe bio visok rizika na trisomiju 13. Ja zaista mislim da je to pogresan nalaz jer bi ti do sad kod bebe bila izrazena sigurno neka anomalija. Puno sam citala o tome i mislim da nakon urednog eskpertskog UZ mozes odahnuti. 
    .
    Btw. i kod nas je djevojcica 🌸

👩29

07/24 🍼🤱

• tear_of_happiness
    08. Veljača 2024. 23:55

Delce15

Tear_of_happiness,Hvala i od mene na utjesnoj prici 💜 da li si odmah naredni dan isla na posao nakon amniocinteze ili si uzela jos koji dan bolovanja? Ja sam tek promijenila posao i jos nisam rekla za trudnocu i ne znam uopce evo kad je pravi trenutak, tako da mi je glupo odmah na pocetku da uzimam duza bolovanja, ali sto se mora nije tesko.
    .
    Monny, tek sam sad vidjela da je zapravo kod tebe bio visok rizika na trisomiju 13. Ja zaista mislim da je to pogresan nalaz jer bi ti do sad kod bebe bila izrazena sigurno neka anomalija. Puno sam citala o tome i mislim da nakon urednog eskpertskog UZ mozes odahnuti.
    .
    Btw. i kod nas je djevojcica 🌸

Drago mi je da te je utješila moja priča, nadam se da će i tebi sve proći baš kako treba i da ćeš dobiti dobar nalaz. 💞🍀 Meni nažalost nisu htjeli raditi taj fish test-nalaz koji bude kroz 2 dana, tako da mi je tih 20ak dana trajalo kao vječnost. Ja sam na komplikacijama od embriotransfera (radim teži fizički posao u uvjetima koji nisu za trudnicu) tako da sam imala sreće i bila doma nakon amnio... po vani je to nekako često rutinska pretraga i nema nekih posebnih opaski, žene normalno idu raditi, čak i ne leže nakon postupka u bolnici, ali moj ti je savjet da se pripaziš, taj dan baš ful ful i onda još jedno desetak dana, dva tjedna da se ne forsiraš i da osluškuješ tijelo i odmoriš kad vidiš da ti je dosta. Šaljem vam pozitivne vibrice, sve će biti dobro, budite pozitivne 😘💖

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

ericaa
    08. Veljača 2024. 23:58

Evo mi predvecer obavili pregled,sve u redu. Dečko je velik 11.58 cm i tezak 168 g. Samnom je sve u redu,dobila manje od kile,tlak navecer je 90/60,zatvorena skroz. Nije mi rekla cervix u milimetrima ni posteljicu poziciju al me pregledala vaginalno i utz preko trbuha i rekla da sam skroz zatvorena i da sve super izgleda. Miom je narastao ali ne smeta bebi tako da je to super. Ne znam sto je jos gledala i mjerila ali mi je bitno da je rekla da je sve u redu, probat cu se ne zamarat s necim sto procitam jer zaista vjerujem doktorici i detaljna je. Dobila sam dozvolu za vjezbanje 😀 iduci pregled 5.3. I prvi put smo culi srce,predivno🥰 suza mi malo krenula... 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

ericaa
    09. Veljača 2024. 00:03

Sto se tice stvari za bebu,apsolutno nista nismo kupili i zamolili smo da se ne kupuje jos. Svima je prvo unuce al nekako nakon toliko muke i godina,strah me pocet kupovati jos. Bit ce vremena... gledali jesmo okvirno ali eto,u kosarici jos nije nista. Veselim se tom razdoblju 🥰sebi sam uzela hlace,tajice,par stvari ali nosim robu koju sam nosila i prije. Haljine,suknje,tajice,tunike. Jedino te sportske tajice sam uzela trudnicke jer je bio veliki popust i 2,3 para hlaca i traperice za posao/finije. Proljece ce biti lakse jer cu vjerojatno provest vecinu u haljinama i nema brige😉

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.