Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    katy_kaya
    08. Veljača 2024. 17:14

Ericaa, meni prvi put u cca 13. tjednu kad sam se poplasila zbog bolova u ledjima. Do tad nemam u glavi da mi je to mjerio. Ali bas cu pitat na sljedecem pregledu. 

Hello baby, sramezljivo sam pocela gledati, ali nista jos nisam kupila. Gledat Cutie Cloud krevetic jer mi lijepo izgleda, ali mi savjetuju onaj krecetic koji se moze spojiti na krevet, kako bi lakse dosla do bebe. 

Znate li kako ide indikacija za carski? Kolegica je dobila odmah info da mora na carski jer je skidala miom s maternice. Zna netko nesto o tome?

• manu11
    08. Veljača 2024. 17:15

Hellobaby

Sreća2012

Cure jel ima nekih velikih razlika izmedu tih testova (nifty, harmony, anomaly…) meni je ginekologinja rekla da mogu sad ic napravit ako zelim ali ja ni sama ne znam uopce ni sto bi.. vidim da ste vi vecinom radile. To se radi privatno u poliklinikama jelda?

Sve su to slični prenatalni testovi, samo drugih proizvođača. Ja sam npr radila panoramu jer se kod mog ginekologa radi ona i nisam razmišljala o drugim testovima. Testove imaju i socijalni ginekolozi koliko znam, ali ako sam u krivu ispravite me. A cijenovno se razlikuju ovisno o širini panela i dal je UZV uključen.

Osim par trudnickih tajica, grudnjaka za dojenje i malo robice za bebu nemam bas nista 🙈
    Planiram ovaj mjesec kupovinu kolica, pa sljedeci jaje, a sto se tice torbe za porodiliste kad vidim npr po tiktoku sta sve zene nose zlo mi dodje 🫣 mislim da meni pola od toga nece trebati... za izdajalicu cu kupiti rucnu, ne bih kupovala elektricnu unaprijed i slicne stvari koje ce mozda trebati a vjerojatno nece da ne skupljam gluposti po kuci

09.09.2023 ➕❤️
    03.05.2024 👶🏻🥳💞

keti91
    08. Veljača 2024. 17:29

Pozdrav mame kako si smanjiti mucninu (nema povracanja) trudna sam ravno 7tj..
    Svako jutro su prisutne mucnine i to traje 
    Jel ima sta da si malo olaksam bilo sta a naravno da smijem u trudnoci..
    Narucena sam tek za tjedana dana 

Termin 12.11.2022 ❤💞👣👨‍👩‍👧👶👶 stize nam curica ❤💕💝
    🧔 37
    👱‍♀️ 31
    U braku od 10/2018
    02.11.22 ❤❤❤❤💓💓❤
    Stize pojacanje Dori 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

• Faith1509
    08. Veljača 2024. 17:34

Monny držim 🤞 da sve bude u redu 😊
    Laurell dobar tek 🤣 javi nam kakvi su
    Mjerenje cervixa prvi put 12. tjedan.
    Korni gdje nabavljaš haljine 🤣 tražim ih ali mi se ne sviđaju baš 🙈
    Mi smo kupili kolica, par bodića i nosiljku. Idući je krevetić na redu, htjeli bi onaj što se stranica može maknuti/spustiti pa spojiti na krevet ali neke koje smo gledali mogu samo do 9 kg 🙈
    Keti91 čaj od đumbira kažu da pomaže, nisam ga probala bila sam dobila cariban tablete one su mi dosta pomogle. 

Beta 9 dnt ➡️ 132 14 dnt ➡️ 991
    Nifty low risk, stiže dečko 💙

korni
    08. Veljača 2024. 17:46

Faith1509

Mi smo kupili kolica, par bodića i nosiljku. Idući je krevetić na redu, htjeli bi onaj što se stranica može maknuti/spustiti pa spojiti na krevet ali neke koje smo gledali mogu samo do 9 kg 🙈
    Keti91 čaj od đumbira kažu da pomaže, nisam ga probala bila sam dobila cariban tablete one su mi dosta pomogle.

Nosim sve haljine koje sam i prije nosila 😅 samo trbuščić sad iskoči 🥰 opa, dosta ste već toga kupili, super 🤗
    Keti probaj s bademima i iso sportom 🙂

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

• Faith1509
    08. Veljača 2024. 17:54

korni

Faith1509

Nosim sve haljine koje sam i prije nosila 😅 samo trbuščić sad iskoči 🥰 opa, dosta ste već toga kupili, super 🤗
    Keti probaj s bademima i iso sportom 🙂

Ljetne imam, ove duge tražim pa nikako 🤣
    Pa točnije nismo mi, prvo unuče s obje strane pa bake samo kupuju 🤣🤣🤣 ne mogu biti strpljive haha

Beta 9 dnt ➡️ 132 14 dnt ➡️ 991
    Nifty low risk, stiže dečko 💙

purple13
    08. Veljača 2024. 17:55

Mi smo kupili kolica 3u1 i komodu za presvlacenje. Od robice nisam nista uzela, par tetra pelena. 🙈
    Sebi sam uzela jedan grudnjak za dojenje, tajice i to je to.

💙5/24💙

M-P
    08. Veljača 2024. 17:56

ElisaDay.

Srceko23 Ja nemam nikakve simptome visokog tlaka, imala sam nešto glavobolja ali na kraju su to bile migrene. Jedino nekad osjetim malo povećan puls ali očito je to u trudnoći normalno. Doma mi je tlak ok, kad dođem na pregled mi skoči na 140/70 pa ga moram pratiti da vidimo je li od stresa ili je uistinu povećan. Mislim da je bitno i to da nema proteina u urinu, to zna biti znak preeklampsije koja je opasna.

Eto i mene u vezi tlaka. Jucer sam imala
    Pregled i tlak je i dalje kod njih visok. iako je doma okej i uredan moram na komplikacije. Ali meni je kod njih tlak od pocetka u nebesima. Jednostavno me opali strah, ali razumijem da ne mogu oni glddat samo ono sto ja mjerim. 
    Nadam se da ce ti biti bolji tlak ubuduce, ali nekako mislim da je to jace od nas. 😬 ja se barem ne mogu skulirat, jos kad ocekujem da ce sad bit visok, nema mi pomoci. 

Ciklusi 28-30 dana
    12.10. Imamo ➕ ❤️
    28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
    20.12. Nifty ✔️ 💙
    29 👩🏽‍❤️‍👨🏽 29

Delce15
    08. Veljača 2024. 19:23

Zdravo cure, dugo vas vec pratim i citam ali nisam imala hrabrosti da se prije javim, obzirom da su mi komplikacije krenule od samog pocetka. Trenutno sam 14+2, ivf trudnoca. Na 9+6 moj ginekolog je primijetio uvecan nuhalni nabor inod tada pa do sada sam na iglama, poslali su me u prenatalnu kliniku gdje su uradili detaljni skrining svih organa i nn je tada bio 3mm (13+2), sve drugo je bilo uredno. Odmah su mi izvadili krv za nipt test koji je danas hvala Bogu stigao uredan. Medjutim zbog nacina zaceca morat cu ici i na amniocintezu. Najvise sam se javila zbog Monny jer smo postupak imale u istoj klinici (procitala sam na drugoj temi) a i ona mora na amniocintezu pa da razmijenimo iskustva, razmisljanja, strahove… da li je neko od vas ili vaseg kruga prijatelja imao slicno iskustvo sa granicnim nuhalnim naborom i kakav je ishod bio na kraju.
    .
    Saljem vam puno pozdrava i sorry na poduzem postu 🌸 

👩29

07/24 🍼🤱

ElisaDay.
    08. Veljača 2024. 20:03

M-P

ElisaDay.

Srceko23 Ja nemam nikakve simptome visokog tlaka, imala sam nešto glavobolja ali na kraju su to bile migrene. Jedino nekad osjetim malo povećan puls ali očito je to u trudnoći normalno. Doma mi je tlak ok, kad dođem na pregled mi skoči na 140/70 pa ga moram pratiti da vidimo je li od stresa ili je uistinu povećan. Mislim da je bitno i to da nema proteina u urinu, to zna biti znak preeklampsije koja je opasna.

Eto i mene u vezi tlaka. Jucer sam imala
    Pregled i tlak je i dalje kod njih visok. iako je doma okej i uredan moram na komplikacije. Ali meni je kod njih tlak od pocetka u nebesima. Jednostavno me opali strah, ali razumijem da ne mogu oni glddat samo ono sto ja mjerim.
    Nadam se da ce ti biti bolji tlak ubuduce, ali nekako mislim da je to jace od nas. 😬 ja se barem ne mogu skulirat, jos kad ocekujem da ce sad bit visok, nema mi pomoci.

E tako je i meni, otkad mi je jednom izmjerila 140/80, gotovo, stalno mi je u glavi taj stres mjerenja i kad dođem tamo srce mi lupa da ga točno osjetim u cijelom tijelu.
    Ja sam inače na komplikacijama od 1.mj pa sam što se toga tiče na miru, ali terapiju nemam, niti mi je rekla da moram paziti extra na nešto, tipa hranu itd. Jedino češće kontrolirati i to je to. A ako smijem znati, koliki je tebi, jel prelazi 140?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.