Evo ja prijavljujem da danas cijeli dan osjećam bebu, jako čudan osjećaj u trbuhu... Kao da mi crijeva rade ali znam da je to ona jer je ful nisko. Kako je vama bilo kad ste prvi put osjetili? Ovo je baš čudan, a istovremeno predivan trenutak, do sada sam se brinula kako ne osjećam ništa, čekala sam kad ću i evo, danas je krenulo ❤️
Zdravo cure, dugo vas vec pratim i citam ali nisam imala hrabrosti da se prije javim, obzirom da su mi komplikacije krenule od samog pocetka. Trenutno sam 14+2, ivf trudnoca. Na 9+6 moj ginekolog je primijetio uvecan nuhalni nabor inod tada pa do sada sam na iglama, poslali su me u prenatalnu kliniku gdje su uradili detaljni skrining svih organa i nn je tada bio 3mm (13+2), sve drugo je bilo uredno. Odmah su mi izvadili krv za nipt test koji je danas hvala Bogu stigao uredan. Medjutim zbog nacina zaceca morat cu ici i na amniocintezu. Najvise sam se javila zbog Monny jer smo postupak imale u istoj klinici (procitala sam na drugoj temi) a i ona mora na amniocintezu pa da razmijenimo iskustva, razmisljanja, strahove… da li je neko od vas ili vaseg kruga prijatelja imao slicno iskustvo sa granicnim nuhalnim naborom i kakav je ishod bio na kraju.
.
Saljem vam puno pozdrava i sorry na poduzem postu 🌸
Hej, kada ides na amnio? Kod mene je sve bilo uredno, osim krvarenja od početka trudnoće. Sama sam trazila Harmony test, doktor mi nije preporučio i onda puf, šok za sve. U kojoj prenatalnoj klinici si bila?
12/23 UZV ♥️✔️
Evo ja prijavljujem da danas cijeli dan osjećam bebu, jako čudan osjećaj u trbuhu… Kao da mi crijeva rade ali znam da je to ona jer je ful nisko. Kako je vama bilo kad ste prvi put osjetili? Ovo je baš čudan, a istovremeno predivan trenutak, do sada sam se brinula kako ne osjećam ništa, čekala sam kad ću i evo, danas je krenulo ❤️
Ajme kako je to lepooo❤️, mozes li molim te opisati kakav je osecaj ? Kao golicanje neko?
Ja 36-on Savršen Amh 2pmol BETA +VTO X 3 = Biohemijske svaki put
09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica
Evo ja prijavljujem da danas cijeli dan osjećam bebu, jako čudan osjećaj u trbuhu… Kao da mi crijeva rade ali znam da je to ona jer je ful nisko. Kako je vama bilo kad ste prvi put osjetili? Ovo je baš čudan, a istovremeno predivan trenutak, do sada sam se brinula kako ne osjećam ništa, čekala sam kad ću i evo, danas je krenulo ❤️
Ajme kako je to lepooo❤️, mozes li molim te opisati kakav je osecaj ? Kao golicanje neko?
Kao da mi se neka hrana probavlja ali niže, ne tamo gdje su inače želudac i crijeva, po tome znam da je ona. Na momente je osjećaj i kao ribica koja pliva u vrećici s vodom, s time da je vrećica moj trbuh 😂 Ne znam kako bi drukčije to opisala, kad stavim ruku, ako uhvatim taj pokret onda osjetim i udaranje po ruci ❤️, ma joj neopisivo nešto. Cijeli dan je prisutno
Srceko23 Ja nemam nikakve simptome visokog tlaka, imala sam nešto glavobolja ali na kraju su to bile migrene. Jedino nekad osjetim malo povećan puls ali očito je to u trudnoći normalno. Doma mi je tlak ok, kad dođem na pregled mi skoči na 140/70 pa ga moram pratiti da vidimo je li od stresa ili je uistinu povećan. Mislim da je bitno i to da nema proteina u urinu, to zna biti znak preeklampsije koja je opasna.
Eto i mene u vezi tlaka. Jucer sam imala
Pregled i tlak je i dalje kod njih visok. iako je doma okej i uredan moram na komplikacije. Ali meni je kod njih tlak od pocetka u nebesima. Jednostavno me opali strah, ali razumijem da ne mogu oni glddat samo ono sto ja mjerim.
Nadam se da ce ti biti bolji tlak ubuduce, ali nekako mislim da je to jace od nas. 😬 ja se barem ne mogu skulirat, jos kad ocekujem da ce sad bit visok, nema mi pomoci.
E tako je i meni, otkad mi je jednom izmjerila 140/80, gotovo, stalno mi je u glavi taj stres mjerenja i kad dođem tamo srce mi lupa da ga točno osjetim u cijelom tijelu.
Ja sam inače na komplikacijama od 1.mj pa sam što se toga tiče na miru, ali terapiju nemam, niti mi je rekla da moram paziti extra na nešto, tipa hranu itd. Jedino češće kontrolirati i to je to. A ako smijem znati, koliki je tebi, jel prelazi 140?
E meni ti je prvi zapravo bio jako visok 150/95.
Ali to mi je samo jednom tako bilo. Ostali su tak 137/88
140/86
Ugl se ti vrte. Evo doma 113/66. Mjerim si sad ujutro i navecer pa eto. I ja tocno osjetim da mi srce hoce iskocit i uvijek kazem bit ce visok.
Jer tocno znam 🤦♀️
Ciklusi 28-30 dana
12.10. Imamo ➕ ❤️
28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
20.12. Nifty ✔️ 💙
29 👩🏽❤️👨🏽 29
💓 znaci još malo...pa ću i ja
7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖
Jutro cure!
Nadam se da ste sve dobro ❤
.
Lista pregleda: ericaa - 8.2. pistacija13 - 9.2. Dalmatinka_u_zg - 12.2. Arianne - 12.2. Leeloo101 - 13.2. Melian - 13.2. mia_ - 14.2. katy_kaya - 14.2. deedee1405 - 15.2. Perpetua - 16.2. nada23 - 19.2. laurell - 19.2. Hellobaby - 19.2. marta96 - 21.2. LauraUna327 - 23.2. plave_okice - 27.2. Leptirko22 - 27.2. purple13 - 4.3 korni - 4.3. Faith1509 - 5.3. Sreća2012 - 5.3.
Mozes upisati 15.2. pregled i 21.2. amniocenteza 🍀
Zasto ides na Amnio? Oprosti sto pitam.
Visok rizik za trisomiju 13. Prvo sam trebala raditi biopsiju placente, ali je doktorica prvo napravila detaljan uzv i izmjerila sve i svasta i zakljucila da je beba u redu, ali da to potvrdimo napravit ćemo amnio. Inace je prediktivna vrijednost za trisomiju 13 40%, znaci da ce test stvarno pogoditi je šansa 40%, ali postoji mozaicizam placente, gdje beba i placenta imaju različit genetski set, a kako nipt testovi pokazuju sto je u placenti, amnio je bolji izbor, jer je direktno od bebe.
Ugl. prosli smo veliki stres, pogotovo jer sam radila Harmony na moj zahtjev. Nadam se da ce i amnio pokazati da je sve ok 🤞
Evo mene ubacujem se ko padobranac, ali došla sam te malo ohrabriti 😃 Zbog svojih nekakvih dijagnoza i cijelog postupka mpo prošla sam amnio u 16+5 i nadam se da će i kod tebe sve biti u redu. Moj ti je savjet: nemoj previše čitati po forumima i općenito googlati da se ne napuniš negativnom energijom, jer ćeš na internetu na svašta naići. Najbitnije je da vjeruješ doktoru koji će to raditi, odleži nakon toga kod njih barem 2h i idućih 2 tjedna pripazi na sebe, nemoj se puno umarati i naprezati, laganini samo. Najteže od svega je dočekati nalaz koji je za cca 3 tjedna od prikupljanja uzorka i pri tome zadržati hladnu glavu. Naoružaj se preporukama za dobre serije, lagano šetuckaj, pij čajeve, meditiraj, a ja ti od srca želim svu sreću 🍀🥰
33👙 36🩳
MPO 6/23, 4.7. ➕️
Od stvari za bebu sam uzela par bodija, ručnik i pidžamice. Sebi ništa 🫣 Morat ću ovaj vikend pogledati nešto jer polako više nemam što obući na posao. Od većih stvari za bebu imamo od malca gotovo sve. Škicam polovne Babybjorn njihaljke. Prvi puta to nismo imali, a sada sam si nešto zamislila da bih baš to.
Vidim da pišete za cerviks, meni nije još ni jednom mjeren.
Jučer i danas osjetim u dnu trbuha pritisak, kao da je beba s desne strane (ili sam si umislila).
'21. 💙
'24. 💛
Srceko23 Ja nemam nikakve simptome visokog tlaka, imala sam nešto glavobolja ali na kraju su to bile migrene. Jedino nekad osjetim malo povećan puls ali očito je to u trudnoći normalno. Doma mi je tlak ok, kad dođem na pregled mi skoči na 140/70 pa ga moram pratiti da vidimo je li od stresa ili je uistinu povećan. Mislim da je bitno i to da nema proteina u urinu, to zna biti znak preeklampsije koja je opasna.
Eto i mene u vezi tlaka. Jucer sam imala
Pregled i tlak je i dalje kod njih visok. iako je doma okej i uredan moram na komplikacije. Ali meni je kod njih tlak od pocetka u nebesima. Jednostavno me opali strah, ali razumijem da ne mogu oni glddat samo ono sto ja mjerim.
Nadam se da ce ti biti bolji tlak ubuduce, ali nekako mislim da je to jace od nas. 😬 ja se barem ne mogu skulirat, jos kad ocekujem da ce sad bit visok, nema mi pomoci.
E tako je i meni, otkad mi je jednom izmjerila 140/80, gotovo, stalno mi je u glavi taj stres mjerenja i kad dođem tamo srce mi lupa da ga točno osjetim u cijelom tijelu.
Ja sam inače na komplikacijama od 1.mj pa sam što se toga tiče na miru, ali terapiju nemam, niti mi je rekla da moram paziti extra na nešto, tipa hranu itd. Jedino češće kontrolirati i to je to. A ako smijem znati, koliki je tebi, jel prelazi 140?
E meni ti je prvi zapravo bio jako visok 150/95.
Ali to mi je samo jednom tako bilo. Ostali su tak 137/88
140/86
Ugl se ti vrte. Evo doma 113/66. Mjerim si sad ujutro i navecer pa eto. I ja tocno osjetim da mi srce hoce iskocit i uvijek kazem bit ce visok.
Jer tocno znam 🤦♀️
Ja baš sutra idem na kontrolu, rekla sam dragom, ideš sa mnom, sjesti ćemo na kavu prije i onda ću ići na mjerenje, jer dosadašnje metode nisu uspjele. Išla bi sama ujutro, prije ne bi ni popila kavu ni ništa, sjela bi na klupicu, disala duboko, probala se smiriti, i isto kad uđem u ordinaciju, kaos, srce lupa, znojenć se dlanovi. E sad ću ići popodne i to poslije kave, možda upali 😂
💓 znaci još malo…pa ću i ja
Sigurno, neka ojača još malo pa ćeš osjetiti ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji