Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • LauraUna327
    05. Veljača 2024. 18:52

zeka123

Ćao ! Ja sam danas bila na pregledu vaginalnom a sutra imam ultrazvuk.
    Blago sam u šoku.
    Ukratko prijeteči pobačaj. Niko nije bio pričljiv a ja u šoku pa nisam pola toga pitala.
    Maternica jako velika , veča od djetetove glavice , skoro do pupka , kaže da je to puno veće nego što bi sada u mom mjesecu trebalo bit. Dobila sam Utrostegan u pič mač kako se kaže već !!! Također imam nekakvu izraslinu pa smo radili kolposkopiju i moram čekat nalaze. Prije trudnoće je sve bilo ok i u panici sam.
    Ako neko zna nešto o ovim tabletama i veličinama maternica da mi kaže. Ne mogu sad dočekat sutra ultrazvuk 😒

O Bože 😢 ... Nažalost ne znam ništa o veličini maternice. 
    Koji si sad tjedan? 
    Što se tiče tablete... Utrogestan sam stavljala u prvim tjednima i od 8 tj sam na Duphostanu. To ti je prirodni progesteron tako zvani čuvar trudnoće. 
    Moja frendica je cijeli trudnoću Utrogestan stavljala i sve je dobro bilo s bebicom. Prije tri tjedna rodila.

It's a girl 💕

zeka123
    05. Veljača 2024. 18:55

LauraUna327

zeka123

Blago sam u šoku.
    Ukratko prijeteči pobačaj. Niko nije bio pričljiv a ja u šoku pa nisam pola toga pitala.
    Maternica jako velika , veča od djetetove glavice , skoro do pupka , kaže da je to puno veće nego što bi sada u mom mjesecu trebalo bit. Dobila sam Utrostegan u pič mač kako se kaže već !!! Također imam nekakvu izraslinu pa smo radili kolposkopiju i moram čekat nalaze. Prije trudnoće je sve bilo ok i u panici sam.
    Ako neko zna nešto o ovim tabletama i veličinama maternica da mi kaže. Ne mogu sad dočekat sutra ultrazvuk 😒

O Bože 😢 … Nažalost ne znam ništa o veličini maternice.
    Koji si sad tjedan?
    Što se tiče tablete… Utrogestan sam stavljala u prvim tjednima i od 8 tj sam na Duphostanu. To ti je prirodni progesteron tako zvani čuvar trudnoće.
    Moja frendica je cijeli trudnoću Utrogestan stavljala i sve je dobro bilo s bebicom. Prije tri tjedna rodila.

14+3 , hvala i tebi na odgovoru i informacijama o Utrogestanu ,nadam se dobrom ishodu 😇

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20;104/st/20240802/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/852b/preg.png

korni
    05. Veljača 2024. 19:05

Zeka ja sam koristila do 13tt. Moze se stavljati cijelu trudnoću, ne šteti ni najmanje, bas suprotno. Držim fige da sve bude dobro 🤞🍀❤️
    Hvala ti 🤗

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

Leeloo101
    05. Veljača 2024. 19:07

zeka123

korni

zeka123

Blago sam u šoku.

Ajme zeka stvarno mi je žao da moraš taj stres prolaziti! Utrogestan je progesteron, obično se daje kao potpora trudnoći (koliko ja znam). O veličini maternice ne znam puno, ali npr.meni je danas s uzv pokazivao da mi je maternica veličinom do pupka, znači skroz od dolje do pupka, i rekao je da je to sve ok. U kojem si tjednu sad? Nadam se da ćeš sutra saznati više info!

Ja se samo nadam da će sve biti dobro.
    Ja sam 14+3 , zbog nekih retardiranih pravila ili šta god nisam mogla danas obavit uzv već sutra a do sutra ću krepat. Zvala sam 3 bliža privatnika i niko nema mjesta. Imam paranoje da beba u trbuhu nije ok. Strah i samo strah. Otišla bi spavat i da se sutra probudim popodne 😒

A dali se taj Utrogestan pnda koristi cijelu trudnoću ili ?

Utrici se stavljaju da spriječe pobačaj, ja sam ih koristila do 11tt, osim što ih je dosadno gurati, i nekad imaš ih na dnevnom, nema neki nuspojava... ako je već takva situacija, znaj da su s njima napravili sve što trenutno mogu. Vjerojatno ćeš morati mirovati, i bez obzira sa li ideš na vaginalni uzv nemoj preskakati terapiju.
    Također, kad ti ih ukinu,  a nadam se da će brzo, ne smiješ od jednom prestati.. ja sam npr sa 600, 3 dana koristila 400, pa 3 200, i onda prestala. To je posebno važno, jer ako ih naglo prestanes koristiti može izazvati pobačaj..  pa ih dodatno upitaj kad prođe opasnost. 

Držim fige da sutra nam se vratiš sa lijepim vijestima🥰

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

• Srceko23
    05. Veljača 2024. 19:12

zeka123

Blago sam u šoku.

Ajme tako mi je zao, nadam se da ces sutra imati puno ljepse vijesti i biti mirnija. Vjerujem da je to sad ogroman stres i sok, ali znas da smo mislima sve uz tebe i uvjerena sam da ipak nije toliko lose koliko su te isprepadali. A jesi li imala kakvih simptoma ili je to danas bio obican, redovan pregled?

Leeloo101
    05. Veljača 2024. 19:14

Cure je l koja od vas vozila cca 200km, dijelom lokalna cesta... ne znam je l do mene. Ali me počeo stomak boljeti od truckanja, nista strašno..  Al dovoljno da ne spavam i posvadam se s mužem..  jer kako će on sporije voziti... ne znam može li se što dogoditi... nije baš da sam u 9.mj.. nikako odvojiti racionalne od iracionalnih strahova...

• LauraUna327
    05. Veljača 2024. 19:32

Leeloo101

Cure je l koja od vas vozila cca 200km, dijelom lokalna cesta… ne znam je l do mene. Ali me počeo stomak boljeti od truckanja, nista strašno.. Al dovoljno da ne spavam i posvadam se s mužem.. jer kako će on sporije voziti… ne znam može li se što dogoditi… nije baš da sam u 9.mj.. nikako odvojiti racionalne od iracionalnih strahova…

Ja izbjegavam ici bilo gdje s autom, neudobno mi je + hrvatske ceste... Bas mi je nekako neugodno u vožnji. 
    Muž me inače vozi na posao i dolazi po mene, ali mi nije napeta vožnja jer imam stalno osjećaj da svaku tu rupu na cesti beba osjeti i da joj smeta. 🙈
    Možda sam luda... Ali mi fakat nije napet auto u ovom stanju. 

It's a girl 💕

Hellobaby
    05. Veljača 2024. 19:38

Korni a baš mi je drago što je sve super ❤ 
    Zeka žao mi je što ti se to dešava 😪 evo ja još uvijek koristim utrogestan, tako da on može samo pomoći. Kako to da su te gledali vaginalno? Nekako sa 14tt ide uzv preko trbuha. Probaj se svejedno nakon sutrašnjeg pregleda naručiti i privatno? Neznam odakle dolaziš? 
    Leeloo101 vjerujem da ti može smetati to trckanje, ali i sam strah da nebi što bilo to pojačava. Nemam baš neka iskustva jer se skroz do kraja trudnoće vozim..evo npr sama sam se odvezla na dan termina na pregled u trudničku ambulatnu. Znam da sada mislite da sam luda, ali znate kakvi su muževi, njima je dosadno čekati u autu. Ja sam u miru tamo čekala 2 sata, bez da me netko zivka na mob kada sam gotova.. 

👩 33
    👱🏻‍♂️ 36
    💔💔
    💗💗💙💗💙

Leeloo101
    05. Veljača 2024. 19:38

LauraUna327

Leeloo101

Cure je l koja od vas vozila cca 200km, dijelom lokalna cesta… ne znam je l do mene. Ali me počeo stomak boljeti od truckanja, nista strašno.. Al dovoljno da ne spavam i posvadam se s mužem.. jer kako će on sporije voziti… ne znam može li se što dogoditi… nije baš da sam u 9.mj.. nikako odvojiti racionalne od iracionalnih strahova…

Ja izbjegavam ici bilo gdje s autom, neudobno mi je + hrvatske ceste… Bas mi je nekako neugodno u vožnji.
    Muž me inače vozi na posao i dolazi po mene, ali mi nije napeta vožnja jer imam stalno osjećaj da svaku tu rupu na cesti beba osjeti i da joj smeta. 🙈
    Možda sam luda… Ali mi fakat nije napet auto u ovom stanju.

A nekako imam osjećaj kad ja vozim da nije tako...možda jer imam osjećaj kontrole...Ali sinoć pakao...cijelo vrijeme sam držala stomak

Leptirko22
    05. Veljača 2024. 19:55

Zeka drzi se, bit ce sve dobro!

Ja sam evo nakon 3 i pol super dana, vratila se na stare staze. Ispovracala sam izgleda sve sto sam u ta 3 dana pojela. I taman sam danas pomislila, evo ga, blizimo se 12om tjednu, prolazi - kad eto mi !

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.