Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ElisaDay.
    16. Listopad 2024. 11:54

Upravo tako, kao da su mame kojima se bebe previše bude, nešto pogriješile. Pa brate mili normalno da želim da mi beba uredno spava, ali oni su još toliko mali i toliko procesa im se događa u tijelu, i mi odrasli kojima je sve odavno "posloženo" se nekad budimo i teže zaspemo, a kamoli oni ovako mali..

ElisaDay.
    16. Listopad 2024. 11:58

pistacija vama još patronažna dolazi? Nama je samo mj dana, bila par puta i to je to 🫡

korni
    16. Listopad 2024. 12:10

Slažem se s vama..ne očekujem (još) da mi spava cijelu noć, iako vidim da spava više u komadu nego dojene bebe. Ona se meni probudi oko dva i pol, hranjenje, zaspi i onda oko 4.45, 5h krece totalni nemir, okrece se s jedne strane na drugu, dize noge, glava lijevo pa desno i onda se smiri na par min..
    Nama je patronažna dolazila samo prvih desetak dana, svaki drugi, treci dan..
    Martina 🤗

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

pistacija13
    16. Listopad 2024. 12:43

ElisaDay.

pistacijavama još patronažna dolazi? Nama je samo mj dana, bila par puta i to je to 🫡

I nama prvih mjesec dana, 4 puta mislim. Ali kod nas u gradu jos dolaze i kad bebe napune 3 mj. Samo jednom, kao u neku provjeru. Zasto, evo ne znam. Mozda jer je pregled kod pedice s 2 i 4 mj kad i cijepljenje pa kao da ima jos neki "pregled" izmedju
    Vagala ga je, gledala kakav je na trbuscicu, gledala opcenito motoriku i jel otvorio sakice (pustio palac iz sakica), provjerila kako sam ja i jel dosla menga, jesam psihicki okej, jesmo dobro i tako... Ugodno sve u svemu

PBTAB
    16. Listopad 2024. 12:50

Da, slažem se s time da su sve bebe različite , kao i mi ljudi, i samim time će različito i spavati, o kojoj god dobi se radilo, bilo beba bilo todler. Bebe koje se bude više puta noću da bi papale, to je normalno i nitko ne smatra da je to do majke koja ne zna svoj posao. Dojena djeca se češće bude od onih na dohrani ali ni to nije pravilo. Svaka majka za svoje dijete radi najbolji posao. Isto tako postoje bebe koje spavaju cijelu noć, i to je sasvim normalno. Dali je to period ili ce trajati dugoročno, to nitko ne zna, i ne može znati. Ide se dan po dan. Osobno sam jako sretna što moje dijete trenutno spava od 6-8h u komadu preko noći i samo lud čovjek bi bio nezadovoljan kvalitetnim snom, samim time sam super raspoložena preko dana jer sam ja ta koja se bavi tim djetetom od 8-18h. Zahvalna sam na ovom periodu ali sam spremna i na svaki mogući scenarij. Bilo je i noći gdje se nije spavalo ali sve to ide u rok službe.
    Ne bih rekla da žene trpaju djecu dohranom da bi bolje spavala, jer beba se moze buditi zbog puno drugih razloga, ali mozda postoje i takve i nema nista lose u tome. Kao sto sam rekla, svaka mama ima pravo sa svojim djetetom raditi što poželi. 

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

Mareeeee3112
    16. Listopad 2024. 13:00

PBTAB

Da, slažem se s time da su sve bebe različite , kao i mi ljudi, i samim time će različito i spavati, o kojoj god dobi se radilo, bilo beba bilo todler. Bebe koje se bude više puta noću da bi papale, to je normalno i nitko ne smatra da je to do majke koja ne zna svoj posao. Dojena djeca se češće bude od onih na dohrani ali ni to nije pravilo. Svaka majka za svoje dijete radi najbolji posao. Isto tako postoje bebe koje spavaju cijelu noć, i to je sasvim normalno. Dali je to period ili ce trajati dugoročno, to nitko ne zna, i ne može znati. Ide se dan po dan. Osobno sam jako sretna što moje dijete trenutno spava od 6-8h u komadu preko noći i samo lud čovjek bi bio nezadovoljan kvalitetnim snom, samim time sam super raspoložena preko dana jer sam ja ta koja se bavi tim djetetom od 8-18h. Zahvalna sam na ovom periodu ali sam spremna i na svaki mogući scenarij. Bilo je i noći gdje se nije spavalo ali sve to ide u rok službe.
    Ne bih rekla da žene trpaju djecu dohranom da bi bolje spavala, jer beba se moze buditi zbog puno drugih razloga, ali mozda postoje i takve i nema nista lose u tome. Kao sto sam rekla, svaka mama ima pravo sa svojim djetetom raditi što poželi.

Ovo zadnje bi imalo smisla ukoliko to sto majka "kako kazes radi sto god pozeli s djetetom"samo ukliko radi za dobrobit njega a ne nje same . Mislim da poslije te recenice nema dalje. Isto tako osobno se nadam da ono sto si napisala iznad da trolas jer se tebi kakti neda dic ponoci ocistit djetetu nos jer ti ide na zivce zvuk ... jer u protivnom da te poznajem majke mi prijavila bi te... 🤫
    Po tome sto ti pricas najbolje je djetetu dat tj nasopat ga s 200 na sat il 220 pa neka si ti u miru se naspavala ... nista drugo nije vazno

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

Martina1931
    16. Listopad 2024. 13:00

Pa msm da nitko ne bi bio sretniji od nas da nam djeca spavaju 12h u komadu , mislim ono😅😅
    I da nam treba da funkcioniramo, ali ne ide tako uvijek.:)
    Ja osobno smatram da nije normalno da se bebama daju ogromne doze dohrane iskljucivo u nadi da ce se spavat bolje radi toga, jer to nije zdravo uopce😂 takve mame prijavit czss treba hehe
    .
    Slazem se da postoji razlika izmedju dojenih beba i beba na bocici sto se tice spavanja. Al ne generalno.
    Moja curka zna potegnut i po 6-8h po noci bez dojenja, a  nekad ni 1h. Mislim da spavanje nije linearan proces i da ce biti svakakvih perioda.

Patronazna nama ne dolazi vec dugo, al msm da ju zovnem da bi dosla cas..bas super vrsta pshicke podrske i pomoci, ako potrefite na dobru sestru :)

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

PBTAB
    16. Listopad 2024. 13:53

Mareeeee3112

PBTAB

Ovo zadnje bi imalo smisla ukoliko to sto majka "kako kazes radi sto god pozeli s djetetom"samo ukliko radi za dobrobit njega a ne nje same . Mislim da poslije te recenice nema dalje. Isto tako osobno se nadam da ono sto si napisala iznad da trolas jer se tebi kakti neda dic ponoci ocistit djetetu nos jer ti ide na zivce zvuk … jer u protivnom da te poznajem majke mi prijavila bi te… 🤫
    Po tome sto ti pricas najbolje je djetetu dat tj nasopat ga s 200 na sat il 220 pa neka si ti u miru se naspavala … nista drugo nije vazno

Ne, ja samo kažem da svaka mama zna sto je najbolje za njeno dijete i nitko nema pravo preispitivati njene odluke, osim nje same ili supruga! 
    Ako ce dijete pojesti 200 ml, neka jede, tko smo mi da sudimo. Ti svoje dijete hraniš količinski dokle god treba da bi dijete bilo sito i zadovoljno, kao i ja. 
    Moje dijete hvala Bogu jede svaka 3 sata 180 ml, pojede tu količinu za 10 min koliko voli jesti, i sretno je, nasmiješeno i zadovoljno dijete koje ima sve što poželi i to mi je najbitnije 😀  

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

Johicaa
    16. Listopad 2024. 16:03

Evo da se javim kao mama velike spavalice, moj dečko spava po 6-7 sati prvu turu spavanja, vecinom ga budim da jede po noci jer nema jos ni puna 2 mj. Mene brine toliko spavanje, i eto svak svoju muku muci. On je isključivo dojena beba i svi mi govore ne budi ga napredan je ali ja ne zelim da pregladni još je mali. Jede u snu i samo nastavi sljedecu turu koja je kraca cca 3-4h. Često se znam po noci izdojiti malo sa haakom jer on preskoci podoj. Hoce li ovako ostati to cemo vidjeti.
    Po danu spava 4x po sat ipo dva max nekada mu se omakne duze. Ali vecinom se budi da jede ko svicarski sat.
    .
    Tummy time mrzi, moze na mom stomaku i na ramenu cim ga na ravno stavim nece opusti se leži i liže podlogu zanimljiv jedan lik..sta da kazem.🤣
    .
    Ja mislim da svaka od nas radi najbolje sta moze i zna u uvjetima koje ima i ne treba nikoga komentirati negativno. Učimo zajedno sa njima sta nam svima odgovara da budemo skladna obitelj.
    .
    Pusa svima i ugodan dan 😘
    .

🌸'90, AMH 12,10, sve ok
    🐝'89, Retrogradna ejakulacija
    IVF/ ICSI(BiH)2022. 5❄️
    Fet No.3. 12/2023. 1❄️ 6dpt test +, 11dpt Beta 510, 13dpt 1050, Uzv. 14.02 ✔️
    21.08.'24 🌈💙👶🏻 3450 gr i 54 cm

purple13
    16. Listopad 2024. 17:44

Cula sam i ja za to da bebe na formuli spavaju bolje, ali kontam da je do djeteta - svako je razlicito bas kao i mi odrasli. Moj je dojena beba i ocito spavalica (na tatu, ja sam bila kaos beba😅) i bitno mi je da pedijatrica kaze da ga pustim da spava po noci jer je velik i napreduje i vise nego sto bi trebao. 😅
    Ali ne mislim zato da sam bolja mama od ostalih cija djeca se bude cesce... tko zna kakvo ce mi biti drugo, ako bude 🤣🥰
    Poceo je hvatati noge, zeli pojest stopala, to mi je bas preslatko! 🥰🥰🥰 
    I cijepljenje je dobro proslo, nije dobio temperaturu po noci, bas me bilo frka, svaki cas sam ga pipkala 😅😅😅

💙5/24💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.