Jel vam se dogadalo da vam bebica odbija da sisa a jako je gladna. Ja muku mucim i doslovno sam se rasplakala
Ne znam jel skok opet jer je jako nervozna, krace spava i stalno gladna. Stalno bi cicu i onda posisa par puta i mice glavu na sve strane, gura rukicama, vata, grebe, stisce i onda se makne s cice i urlice pa joj opet stavim usta i opet sve iz pocetka. Nocu se sinoc budila svakih sat vremena da jede. Osjecam se toliko lose jer imam osjecaj da nesto nije kako treba s mlijekom i da ona ostane gladna a ne zelim joj bocicu vise od jednom dnevno davat da se ne navikne i ne makne s cice.
Uz to pocele su mr izmedu podoja bolit cice, do sad nije, bas nekako zabole i kao nekakvo peckanje al ne na bradavicama, bradavice su okej. Ne znam je li to ima ikakve veze ili samo nadolazi mlijeko
Jel vam se dogadalo da vam bebica odbija da sisa a jako je gladna. Ja muku mucim i doslovno sam se rasplakala
Ne znam jel skok opet jer je jako nervozna, krace spava i stalno gladna. Stalno bi cicu i onda posisa par puta i mice glavu na sve strane, gura rukicama, vata, grebe, stisce i onda se makne s cice i urlice pa joj opet stavim usta i opet sve iz pocetka. Nocu se sinoc budila svakih sat vremena da jede. Osjecam se toliko lose jer imam osjecaj da nesto nije kako treba s mlijekom i da ona ostane gladna a ne zelim joj bocicu vise od jednom dnevno davat da se ne navikne i ne makne s cice.
Uz to pocele su mr izmedu podoja bolit cice, do sad nije, bas nekako zabole i kao nekakvo peckanje al ne na bradavicama, bradavice su okej. Ne znam je li to ima ikakve veze ili samo nadolazi mlijeko
Moguće da beba negoduju jer joj je jaki mlaz, probaj se izdojiti malo u jastučić pa onda ponovo ponuditi.znaju negodovati i kad trebaju podrignuti pa ih treba malo duže nositi dok ne uspiju, poslije opet ponuditi dojku. Može biti i da je loš hvat pa ne uspije vući, onda isto znaju biti nemirni pa se bacaju po dojci. Vjeruj mi prošla sam sve to, prolazim i dalje ali sam se jako dobro informirala pa znam što je posrijedi. Uvijek možeš nazvati i sos rodin telefon ili im poslati upit na fejs. Nemoj misliti da ti nešto nije u redu s mlijekom jer tvoje mlijeko je savršeno za tvoju bebicu, nema bolje hrane. Dojke su ti prepunjene jer se još nije uspostavila ponuda i potražnja, poslije će ti biti mekane, još je rano. Biti će sve ok, mnoge žene odustaju od dojenja jer dojenje je teško, ali treba se dobro naoružati strpljenjem i naravno, tražiti pomoć ako je potrebna.
Jutro evo da se i ja malo pozalim. Malac jucer citavo posljepodne do 21h na sisi, i slabo je spavao sve nesto kratko...sad ce mu 5 tj. vidim da je Leeloo stavila kad su ti kriticni tjedni pa evo ulazimo cini mi se u prvi. Osjecala sam se ko krpa, al spavao je od 21 do 2h sto me je frapiralo jer se budi noci na 3h najviše 4 h a i jutros je pospan jeo je i spava opet. Dan prije sam se sekirala jer spava previse, znaci nema mira u mojoj glavi stalno brinem.
Grcici ga muce uvijek ujutro oko 6h krene bacat nogice i ljutit se, pa grijemo stomacic i pijemo wayu
Korni želim vam brzo ozdravljenje , držite se😘♥️
🌸'90, AMH 12,10, sve ok
🐝'89, Retrogradna ejakulacija
IVF/ ICSI '22. 5❄️ Fet No.3. 12/23., 1❄️ 6dpt +, 11dpt Beta 510, 13dpt 1050, Uzv. 14.02 💙
🌈👶🏻 Baby boy R 21.08
Slicnu situaciju smo i mi imali neku vecer, s tim da smo mi zeznuli jer smo kasnili s vecernjom rutinom kupanja pa je u startu malena bila nervozna. Pa primi cicu i jede 3-4 minute i krene negodovat i pustat ju pa ju lovi i ljuti se i vristi.Ponudim drugu i ista stvar, i to je trajalo bar 45 min. Nakon toga se valjda umorila pa ju je prihvatila i jos malo jela i zaspala. Takoder se cesto budila po noci, svakih sat vremena valjda, a inace po noci spava po 3h između hranjenja. S tim da se mi dosta mucimo s podrigivanjem pa dok se prvo naguta zraka isto je tako nervozna dok ne uspije podrignut..
.
Kaj se tice cica ja sam mislila da mi se uspostavila ponuda-potraznja jer je malena pojela svaki podoj jednu i nije bilo bolova i oticanja između, ali isto zadnjih dana mi se događa da vec sat vremena nakon hranjenja me obje cice bole i moram se izdojiti jer na dodir su bolne i ko grudvice da se stvore, a strah me zastoja i mastitisa.
.
Iz nekog glupog razloga ja imam averziju prema bocici makar je unutra moje mlijeko, draze mi je hraniti ju na cicu, ali nekad je i to nuzno i dobro da postoji kao opcija.
.
Mozda da potrazis jos koji savjet od nekog strucnog kako je i Elisa predlozila, vjerujem da ne moze skoditi 😊
21.12. ➕
12.1 imamo otkucaje 🩷
Nifty✔️ it’s a girl 💖
Pistscija13 nama je pedijatrica dala sudokrem kad je vidjela jedan takav pristic na obrazu, samo sam mrvicu stavila i proslo mu preko noci od tada nije imao upaljene prištiće sve su sitne dodu i prođu.
🌸'90, AMH 12,10, sve ok
🐝'89, Retrogradna ejakulacija
IVF/ ICSI '22. 5❄️ Fet No.3. 12/23., 1❄️ 6dpt +, 11dpt Beta 510, 13dpt 1050, Uzv. 14.02 💙
🌈👶🏻 Baby boy R 21.08
Korni, brzo nam ozdravi 🥰 Nadam se da je curka i dalje dobro.
Sreća, do nedavno smo i mi imale tu fazu. Ili su bili grcevi ili skok. Uglavnom, zadnjih par dana je bolje. Lijepo se uspava navecer spava cijelu noć pa sve do podne sutradan, naravno iz buđenja svaka 3-4 sata za dojenje. Pomaknula sam i kupanje za sat prije nego inače pa je možda i to bio uzrok večernjoj nervozi jer bi se premorila... Isto bi plakala na cici i vristala pa sam cak na početku mislila da nemam dovoljno mlijeka... Također mi se napune cice između podoja, najviše tokom noci i ujutro. Ona ujutro bude uspavana pa ne posisa puno. Na kraju se moram izdojiti da si olaksam pa joj dam bocicu kada se probudi ( konačno prihvatila bocicu 😊).
Johica, nikad više nećemo imati mira 😅 I kad je nesto dobro, neće biti dobro. Ja sam isto muku mučila kad mi nije htjela zaspati navečer, a cim duze spava odmah krenu nove brige da li je sve ok... Joj, joj... Bas je tesko biti cool.
Haru vidim i kod vas je veselo. Bitno je samo da sve to dobro prođe na kraju. Kako maloj ispires nos, sa spricom?
.
.
Mi smo jutros obavile prvi sistematski. Curka je narasla 2 cm i dobila 1390 g od otpusne tezine. Sve je ok, lijepo napreduje, a ja konacno znam da sam uspjela uspostaviti dojenje i da imam mlijeka. 😊 Samo da se tako i nastavi i bit cu sretna.
10/2020- L 💙
8/2024- I 💓
Hvala cure na odgovorima, nadam se da nam je faza, ujutro mi je bila na siki kratko i brzo bi zaspala a ja sam bas osjetila da su pune. Meni je prije isto spavala kroz noc lijepo uz budenje za cicanje a zadnja dva, tri dana ima jedno dizanje di je budna uru uru ipo i to nas bas iscrpi. Spvanja su nam svaki dan drugacija, kao i hranjenja. Kad ste vi uspostavile neki ritam da beba uvijek u isto vrijeme papa i spava. Meni se to cini nemoguce. Mozda je jos premala, tek 3ipo tjedna ali kad cujem kod nekih da su im bebe vec prespavale noc onda ne znam je li bi ja trebala nesto drugacije radit ili jednostavno su sve bebe drugacije
Ali eto na koji nacin ste uspostavljale ritam
Jer meni evo nekad zaspe u bubam 14:00 h i onda spava 3 sata pa papa, a nekad zaspe u 14:00 pa se budi za 20 min pa ne spava 2 sata i tako svaki dan drugacije
Korni, brzo nam ozdravi 🥰 Nadam se da je curka i dalje dobro.
Sreća, do nedavno smo i mi imale tu fazu. Ili su bili grcevi ili skok. Uglavnom, zadnjih par dana je bolje. Lijepo se uspava navecer spava cijelu noć pa sve do podne sutradan, naravno iz buđenja svaka 3-4 sata za dojenje. Pomaknula sam i kupanje za sat prije nego inače pa je možda i to bio uzrok večernjoj nervozi jer bi se premorila… Isto bi plakala na cici i vristala pa sam cak na početku mislila da nemam dovoljno mlijeka… Također mi se napune cice između podoja, najviše tokom noci i ujutro. Ona ujutro bude uspavana pa ne posisa puno. Na kraju se moram izdojiti da si olaksam pa joj dam bocicu kada se probudi ( konačno prihvatila bocicu 😊).
Johica, nikad više nećemo imati mira 😅 I kad je nesto dobro, neće biti dobro. Ja sam isto muku mučila kad mi nije htjela zaspati navečer, a cim duze spava odmah krenu nove brige da li je sve ok… Joj, joj… Bas je tesko biti cool.
Haru vidim i kod vas je veselo. Bitno je samo da sve to dobro prođe na kraju. Kako maloj ispires nos, sa spricom?
.
.
Mi smo jutros obavile prvi sistematski. Curka je narasla 2 cm i dobila 1390 g od otpusne tezine. Sve je ok, lijepo napreduje, a ja konacno znam da sam uspjela uspostaviti dojenje i da imam mlijeka. 😊 Samo da se tako i nastavi i bit cu sretna.
Bravo za lijep napredak
Sortiraj odgovore
Najstariji