Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Padakisa
    27. Veljača 2024. 21:34

Uspavljivanje,prvi je bio kao i tvoj,budenje na 45 minuta,ma mogla sam sat po njemu nastimat.I onda nanovo nunaj,mazi,nosi…I dan danas sa skoro 5 godina ga uspavljujemo
    Ovaj maleni je od starta solo igrac.Em sto ne stignemo,em sto ne zelimo,dijete se naucilo samouspavat-kad mu se spava upalim onaj ssss zvuk,legnem u kolica/gnijezdo/krevetic i on tri minute vrti glavu lijevo-desno i eno ga spava.
    Nekad je u komadu,cesce ga treba douspavat ali ide relativno glatko-dodam dudu,mazim po licu ili dam tetra pelenu
    E sad,kako to postic-ne znam.
    Ali iz iskustva prvoga,tamo negdje sa 6-7 mjeseci je poceo spavati duze i bolje

Pahuljka
    27. Veljača 2024. 21:59

Takica super da ste kuci, i brz oporavak vam zelim. Mazite se, pazite i spavajte koliko god mozete. Sve drugo nek ceka 💕
    Cvit tvojim “izvjestajima” se posebno radujem, a jos mi bude draze kad popratim i sliku na ig. S mi je fascinantna, tacno je mogu zamisliti u tim situacijma. Ako se ne varam jednom si pisala da dok ste se vracali kuci s kontrole pjevala je neka pjesma od Rozge, a jedna od beba je bas “djuskala” te ste zakljucili da je to sigurno S jer je vrcka. Ocito vas je cula i nastavila u tom ritmu 🤗 
    Nespavalice ; nesto ce biti bolje nakon regresije (obicno ono sto je prije bilo lose) a sto je dobro ce se pokvariti. U nasem slucaju je bar tako bilo. Da sam vjerovala da cu za dnevna soavanja uloziti 10 min svog vremena uspavljujuci na krevetu i mazenju po kosi rekla bih da se vrati ludaru iz koje je izasao, ali zato nocna spavanja bih umjesto njega u tu istu ludaru. Svaki dan sebi ponavljam jednom me nece trebat za uspavljivanje, jednom me nece trebati ni za jesti ni piti, jednom cu ja nju trebati 🫶 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• Unname13
    27. Veljača 2024. 22:26

Meni će očito biti vesela noć.
    Oko 20 i 15 smo krenule u sobu, sat nakon jedva zaspala, probudila se nakon pola sata placuci, uspila sam je vratit. Sad očekujem nastavak😅
    Mislim da je stvarno nešto muči, jer koliko je teška po danu, noću je sveto dite✌️
    Poanta svega, narast ce, šta je pahuljka rekla jednog dana ćemo mi trebati njih.

• Robin_Daggers
    27. Veljača 2024. 22:57

Pozdrav nasim malim prijateljima :)
    Nisam vas stigla citati bar 3 mjeseca, vrijeme leti s djecicom, a i tako se zaredalo da sam zaostala i zapustila... 
    Mi smo prekjucer napunili 9 mjeseci. D je najljenija beba ikad, voli puno "pricati", ali se ne posjeda jos samostalno i ne puze pravilno na sve cetiri, nego se vuce po podu. Bili smo na korak do svega, kada ju je rsv virus pokosio i to je strasno da se svaki udah moze cuti. Pije antibiotik i inhalira se danonocno. 
    Vidjet cemo sto kaze doktorica na motoriku jer ce sad kasniti sa svim. 
    Prosli smo regresiju sna sa 8 i pol mjeseci i doslo mi je... Uh, svasta 🤣 
    Nadam se da ste svi dobro i da cu vas uspjeti pohvatati. 
    Moze me netko apdejtati sto je bilo s Takicom?

• AM13
    28. Veljača 2024. 08:52

Takica super da ste doma! Brz oporavak zelim! A ovo s ovom mamom, wtf?? Makar nista me vise ne cudi, nakon moje poznanice, al bolje da ne pricam nista, nazivcirat cu se opet, a vrlo vjerojatno i vas na max.
    Majjja zene su ti sve rekle.. kad je najgore sjeti se da ce to sve ultra brzo proc i da ce brzo bit veliki, a mi naspavane 😂 
    Cvit znaci svaka cast na svemu! Ja ne znam kako bi 🙈 i ja sam te stalkala neki dan na instacu, jer mi je iskocio story od najnaj ili tako nekoga di su ti curke klopale u hranilicama, pa si mi ti prosla glavom i idem pogledat profil kad ono stvarno ti 😁🙈 
    Thinkpurple majko mila! Kako ti onda funkcioniras kroz dan kad je takva noc? Ono kuzim da si fizicki umorna, al kako si psihicki? Jel se drzis pa se kroz dan popravi raspolozenje, ili imas trenutak di puknes? Ja nekak toliko strepim od takvih dana, jer koliko god mi nekad prije san nije apsolutno nista znacio, dok sam bancila kad sam bila mlada, toliko mi sad predstavlja bas veliku stavku, a realno nije da se sad vise umorim nego tada.. vjerojatno je sad tak jer je ovo vise psihicki umor 🤷🏼‍♀️

G se jutros opet u 5 probudio, nakon par dana budenja u 6, i nisam se dala.. do nekih 6 sam ga jedno 4,5 puta uspavljivala i onda smo dogurali do 7:30h, preporodena sam 😂 ali je on bas tezak zadnjih dana, cijelo vrijeme je po meni, na meni, cupa me, ljubi me, tuce me, sve po malo, i bas mi je too much. Volim ga najvise na svijetu i ne bi ga mijenjala ni za sta, al bas mi je nekad ono daj me pusti samo 5 minuta. Udara ga separacijska na najjace i sve ja to kuzim, al kad mi krene plakat ako se pomaknem dva metra od njega jer zelim nesto drugo napravit, kosa na glavi mi se digne. Mozda je to kod mene jos pojacano jer je on bio beba koja nikad nije plakala i uvijek je bio dobar i miran pa mi je to sad bas ogromna promjena 🙈

• Buhaca
    28. Veljača 2024. 09:16

thinkpurple0

Am13 nekad izdrzim dok muz ne dode doma pa puknem a nekad kroz dan pucam 🙈 je zivci su puuunooo tanji takve dane… nazalost imam vec preko 4 godine iskustva s nespavanjem pa se organizam priviknuo kolko moze. Dok sam sama s njima guram jer nema druge. I idem onda spavat s malom do 20h da nadoknadim, a muz preuzme stariju i uspavljivanje. Najgore mi je oko 14h, tad me najveca kriza ulovi. Tu nazovem muza ili mamu, isplacem se na telefon i idem dalje.
    Separacijska je i kod nas, penje se po meni, dok ju nosim se noktima zabija meni u vrat da ju nebi pustila slucajno. Imam osjecaj da maknem ruke da bi se ko majmunce za mene drzala.

Istina da se organizam prilagodi nespavanju alu i to dođe na naplatu. Svaka ti čast jer ti stvarno nije lako.
    Znaš onu kad ću se naspavati i zašto nikad. 
    Svako razdoblje u životu ima svoje izazove i uglavnom kad prođu pitaš se kako si uspila izdržat. 
    Ja imam dana kad samu sebe "potapšam" po ramenu kao svaka čast a ima dana kad pucam ko kokica. Uzdah izdah broji do 100, ne pomaže.
    Ti ćeš očito imati 2 tvrdoglava i karakterno jaka djeteta. Za njih odlično za tebe i ne baš. Drž se ženo

• Buhaca
    28. Veljača 2024. 09:29

thinkpurple0

Buhaca tocno to. 😏 pucam itekako al uvijek kad mislim kak nemogu vise izguram jos. Valjda to tako mora biti. A i mi zene smo cudo sta sve prozivimo. Ja mislim da niti jedno musko to nebi moglo

Ne bi. Oni bi zvali i tražili pomoć sa svih strana. 

Mia2023
    28. Veljača 2024. 09:38

Mi obavili obiteljsko vađenje krvi. Svo troje smo bili 🤣 Njegovo za 15 dana stize, moje danas. Baš me zanimaju rezultati, moje će sve biti low garant 🤣
    Opet smo i ali groznu noć s buđenjima i nikako da zaspe ponovo. Ipak nije do zubiju očito bilo, a ovo spavanje preko dana ne kužim. Taman je zadnja 3 tjedna produžio jedno ili dva spavanja i sad je sva 3 skratio na 20min. Uopće ne kužim 

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

• Unname13
    28. Veljača 2024. 09:41

E da netko je već pitao, kako izgleda regresija sa 8 mj?
    Ima tri dana uspavljivanja su nam ajme, odbija, a spava joj se. Ne valja kad je nunam, ne valja kad je spustim, pa se u tren prebaci iz histerije u veselje i tako u krug.
    Onu s 4 mjeseca nisam osjetila, osim šta sam isto imala problema s uspavljivanjem nekih 10ak dana.
    Thinkpurple ajme divim ti se, ja sam luda ako jedan dan ne odspavam kako treba. Sve mi se više čini da će mi mala bit jedinica 😅

• AM13
    28. Veljača 2024. 09:51

Thinkpurple stvarno svaka cast! Al to kaj kazete, mi zene smo cudo, jedno musko bi davno zavrsio ili u bolnici jer mu fizicki “nije dobro” 😂 ili u ludnici. 
    Unname13 ovo za jedinicu 😂😂😂😂 tako i ja razmisljam trenutno. A kad razmisljam da ipak bi drugo, onda nikako izvagat jel pametnije ic odmah, pa da u susu rijesim nespavanje, pelene i sve ostalo, ili da se dobijem kroz nekih 5 godina, pa onda 😂😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.