Am13 hahaha njih dvojica su ocito isti tip, i L se s nama igra lovice, i to najvise kad su npr otvorena vrata kupaonice u koju inace ne smije ici - pa covjece on puze 400 na sat 😂
Ahahahahah daaa! Znaci kupaonica im je valjda novi svijet! Isto kad vidi otvorena vrata, nedaj Boze i svijetlo upaljeno to je takav krik srece i takva brzina da ja nekad jedva stignem za njim 😂
Pametnice male, ne mogu vjerovat kak sve znaju 🙈
Spavanje mi smo od cca 6 i pol mjeseci na 2 spavanca. Sam je izbacio, i stvarno smo imali dobru rutinu, al evo od kad je ovo budenje u 5 grozno je. Mislim zapravo preuvelicavam, i dalje mi imamo super rutinu, ali mene valjda to budenje u 5 izbaci iz takta pa kukam. Ja sam probala semu - glumimo da smo se digli u 7 i po tome pratimo ww, u nadi da ce uspjet, ali nije. I to sam bas dobrih dva tjedna tako radila, znaci bio bi budan od 5 do 9:50h s time da on to bez problema odradi, nikakva nervoza niti ista, jedino sam ja na izmaku snaga. A danas evo sam ga stavila sad spavat, ustali smo se u 6, pa reko idem pratit bas njega i znakove i vidjet kak funkcionira dan/tjedan (plan mi je tako tjedan dana pa vidjet ima li pomaka). Ww prvi nam je 3h, ostali 3i15/20, al dobro on ima 8 i pol mjeseci.. Ne znam, mozda da probas tu semu da se pravis kao da ste ustali u 7, pa da izdrzi do nekih 9:30? Mozda ti se sve ostalo poslozi, al to moras bar par dana tako da bi se navodno vidio neki pomak 🤷🏼♀️ ja sam imala tisucu i jednu teoriju, pokusaj itd, al nista do sad nije funkcioniralo. Sad cu ovako kako sam napisala, ako ne bude ni to uspjelo, onda cu probat nekaj novo, dok ne dodem do toga da ga moram ucit samouspavljivati, stvarno nemam zivaca za to trenutno 🥲 a pisala sam mamina_spavalica i njihov zakljucak je na kraju da je do toga, iako on kad se probudi kroz noc pojede u kimbacu i samo se okrene na drugu stranu i spava, znaci nije da ga moram uspavljivat kao pred spavanje bas (uspavljujemo se u babybjornu - znam ne valja, prerast ce brzo tak i tak, al idem linijom manjeg otpora 🙈)
Petrica ma najbolja je vreca, moja veca je i dalje u vreci (2gi4mj) i koma mi je kad se sjetim da cu je morat u blizoj buducnosti stavit pod poplun. Ona se isto izokrece lijevo desno i svakako pa bila bi otkrivena pola noci. Mislim da ih vreca kao “ogranicava” sad dok ne usavrse kretanje, poslije ne. Meni je vreca spas. Bas sam se nasmijala, trazim di je, a eno ga ukomponirao se u pletenicu😂.
Spavanci mi smo na 3, al neka djeca prije prijedu na 2. Meni je starija najkasnije u tom rangu izbacivala, ona je na 2 spavanca bila od 8 do 18 mjeseci. Tad je imala ww 3,4,4 sata. Za malu mi je uopce glupo komentirat jer joj je stalno nesto, sad ju nosic smeta pa ne moze disat pa joj se slijeva i gusi se i kaslje ka 80g kopb-ovac. Inace je znala produzit jedan na sat i 20, drugi po pola sata. I noc je bila ok, budenje na 4 sata, al kad je bolesna il ju nesto muci, onda ne moze zaspat nikako.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Moja isto ne moze bas puno izdrzat do tog prvog spavanca. Max 2 sata (znaci od 7 do 9). Najvise izdrzi od drugog do treceg spavanca ali zasada ju trazi jos 3 spavanja (ima pola godine). I taj treci spavanac bude najkraci tipa 45 min.
AM13 hvala na savjetu da ih se razgoliti 😅 cini mi se da je definitivno spretnija tako ali ipak ne mogu ju bas dugo pustiti tako pa nisam jos vidjela neke znacajnije pomake ali malo pomalo i sjest ce to na svoje sigurno.
E zanima me, kako ti izgleda to uspavljivanje u babybjornu? Odnosno to kuzim, njises ga samo, al onda ti se ne probudi kad ga prebacujes? Imamo poznanike koji su isto samo tako mogli uspavat klinkicu ali onda bi im se budila kad bi ju prebacivali onda su to jedno sto puta morali ponavljat… 🫤
Što se tiče ww-a ja pratim između 2.30-3 h.
Nekad prvi zna bit kraći ako se meni ne izlazi još iz sobe, pa taman odspava pola sata, da popijem kavu u miru.
A prije nocnog nam zna bit nekad i 3.30, pa čak i 4 h.
Više manje smo na dva spavanja, po sat ipo, drugo zna bit nekad kraće.
Dalya jooj bas mi je drago cuti! Kuzim da ne mozes predugo tako ju drzati, ipak je jos zima, al ja tipa imam klimu u boravku i onda nafrljim na 25 da bude ful toplo pa ga pustim da se izgusta, ako imas tu opciju 😁
Da, ljuljam ga, zaspi u sekundi i ne probudi se dok ga prebacujem. Ni po danu ni za nocno. Zna tu i tamo otvorit oci, al kad vidi da je kod mene sve okej, iako i mama ga moja tako uspava kad ga cuva i isto ga prebaci bez problema.. imam neki mali uredaj za bijeli sum sa ali ekspresa, to mu sumi ispod bjorna dok se uspavljuje i kad ga uzimam uzmem i njega i nosim skupa u sobu, mozda je do toga 🤷🏼♀️
Belinda09 ja sam jako dugo zapisivala ml, pratila koliko pojede u 24h i sama sebe izludivala i onda odjednom prestala, i zivot mi je laksi 😂 nemam pojma koliko pojede u 24h, doduse on lijepo jede krutu hranu, al mislim da dok god ima dovoljno popisanih i ukakanih pelena da je sve okej! Primjetila bi i po njoj da nes ne stima ☺️
cordisoo Hvala ti puno puno na informacijama!! I rijecima utjehe 🩷🙏 Nisam znala za mokre povoje - mislim da ce to jako pomoci jer bas teze zaspe kad sve svrbi pa se cese.
.
Hvala curke na rijecima utjehe 🩷
.
Kod nas dnevni spavanci mix - nekad 2 po cca 2.5 sata, nekad 3 po pol do 3 sata. Ni sama nisam pametna sto joj bolje odgovara - pokusavam jos skuzit sto. WW po 2 do 3 sata kad ima 3 spavanca, inace duži.
.
Hvala za uvid u toddlere 😁. I ja sam bila u timu koji je mislio da starci razmaze toddlere koji bacaju tantrume. Al otkad je curka tu, toliko toga sam naucila, othranit i odgojit bebu/dijete je prava znanost. Al mi je najbolje koliko mozemo jedni od drugih naucit. Moja je curka tu medu mlađima pa su mi vasi upisi ili prorocanski ili "e tak i moja"
Tantrumi…nemam pametan savjet jer stariji malac to nikad nije imao(barem ne u nekom izrazenom obliku),zna se on naljutit i sve,ali je dijete koje jako lijepo reagira na smireno objasnjavanje i voli znati unaprijed sta ce se dogadati pa se trudim uvijek mu objasniti kako ce nam izgledati dan i sta cemo sve radit,to dosta kod njega pali.
Mali je jos premalen za tantrume,ne znam sta nas ceka!
Hranjenje,moj je na AD-u i vec dva tri dana ne pojede ni blizu svoje standardne kolicine,ali proci ce ga,nesto se ne zabrinjavam,vec je prije znao par dana manje jest pa se vrati na staro.Doduse,njega ima i viska,dobro bi mu doslo da malo uspori s tezinom😂
Bas ste se raspisale, ne znam vise tko je sta pisao pa cu po temama😂.
Tantrumi su normalni, oni su mali za velike emocije, samo sta neko dijete ima vise, neko manje tantruma. Moja ima manje; bila je najluda kad se seka rodila i bilo je bas tesko. I kasnije tj oko drugog rodendana na svako NE je bio tantrum; al tad je bila i seka i ekran i sve skupa joj je falilo i paznje i tesko joj je bilo. Ja se trudim bit skulirana i cekam da prode; da ju utjesim pa kad se urazumi joj kazem kako je u redu imat emocije, al nije u redu tako reagirati i tako. Opcenito pricamo oduvijek, kuzila ona il ne; meni su se svi smijali na to, al ja uvijek volim sve rec. Kad tad ce pocet kuzit i pamtit da se bas iznenadis. I dalje su tantrumi IN kad je umorna. Iz tog razloga i paznje nemamo ekrane uopce. Muz je zivac, kad mala poludi, polude u duetu da ne znam ko je ludi😅. On to sve kuzi, ja njemu stalno saljem neke materijale za edukaciju pa pricamo o tome; al sta ce covjek, kratak fitilj, ne moze protiv sebe😅.
Ww je nama najkraci prvi jutarnji-2h iako se trudim sad na 2 i 15 pomaknut, ostali su 2ipo h al ih isto pomicem, spremna je, al je stalno bolesna i to ju zezne. Kad uspije imat spavanac od 1h, prec ce na dva dnevna, tad cu i produzit period budnosti. Pretp kroz iducih mjesec ipo cemo imat 3 neko vrijeme rotirat 2 i 3 dok ne dodemo do 2.
Unos mlijeka se sad smanjuje ne samo jer jedu kruto nego i jer im je sve okolo zanimljivo, ja sa svojom sad odem u drugu sobu na podoj jer bude gladna i kenjka i trazi pa ju uzmem i ona gleda sta seka radi pa je nervozna jer je gladna, al dekoncentrirana da jede😅.
Miracle cestitam na krstenju! Mi bas zato stalno odgadamo jer smo umorni i bolesni, zelim da svi uzivamo s obitelji i da budemo zdravi i bar djeca naspavana😅.
Puzanje moja jos nista, ona ce kao seka izgleda. Samo jedan dan puzat. Dize se na sve 4 i ljulja guzom, nekad kao i bocno za sjest i to je to. Ide u krug i unazad, al naprijed ne. Al i teska je pa ono, vjer joj to sve smeta😅.
Zubi nista😩
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Tantrumi…nemam pametan savjet jer stariji malac to nikad nije imao(barem ne u nekom izrazenom obliku),zna se on naljutit i sve,ali je dijete koje jako lijepo reagira na smireno objasnjavanje i voli znati unaprijed sta ce se dogadati pa se trudim uvijek mu objasniti kako ce nam izgledati dan i sta cemo sve radit,to dosta kod njega pali.
Mali je jos premalen za tantrume,ne znam sta nas ceka!
Hranjenje,moj je na AD-u i vec dva tri dana ne pojede ni blizu svoje standardne kolicine,ali proci ce ga,nesto se ne zabrinjavam,vec je prije znao par dana manje jest pa se vrati na staro.Doduse,njega ima i viska,dobro bi mu doslo da malo uspori s tezinom😂
Ne znam koliko si popratila, moja je bas dosta velika curka, s 5 mj je imala 11 kila pa je malo pala u bolnici i onda sa 6 mj 11ipo kila, 72 cm ako se dobro sjecam. U biti 99 percentila 🙉, starija curka je isto dosta visoka za svoju dob, ona je 95 percentila, muz i ja nismo nesto extra visoki, al su nam svi u obitelji. I malu su sad slali na obradu, bili smo kod endokrinologa pa smo u pracenju. Jesu vama sta govorili o tome? Ja sam vise luda, jos kontroliramo krv nakon rsv-a i upale pluca jer se nalaz jos nije normalizirao pa imamo to, endokrinologa pa kod starije krv, hospitalizacija, alergolog. Stalno nesto. Pitam se jel danas svim roditeljima tako, da bez bolnica i kontrola ne mos proc🙉.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Sortiraj odgovore
Najstariji