Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cordis00
    25. Veljača 2024. 19:58

AM13

cordis00

Uh nama nocas najgora noc u zadnje 2ipo godine, to sve govori. Mala se budila svakih 45-60 min. I bila budna satima. Istina obje su prehladene; mala temp i nosic, al bilo je i gorih viroza. Nez jesu zubi, oteceno je doli od 4 zuba, al nista nije izbilo. 😩
    I starija se probudila 2ipo pa u 3 i trazila dudu al je odma zaspala. Al to plus viroza, jutros u 7ipo zvala mene; dosa muz, istukla ga i potirala, dosla ja, bacila mi punu veliku staklenu bocicu u glavu, bas me zabolilo😩. Poslije se skulirala.

Onda procitam ovo pa mi zao sta kukam 🙈 stvarno zvuci grozno, sigurno se zapravo samo sve sastavilo 😢

A izgleda da je ipak viroza ta sta ju najvise smeta, nos joj se puni, mogu ga isprat 10x zaredom, bas je sva jadna i umorna, inace stvarno ok spava i nije navikla ovako. Jedva ju uspavamo. Pa kise kaslje, pa se probudi i sve ispocetka.
    Nadam se da ce sutra bit bolje. A i starija je virozna i umorna, bas je danas bila teska, jedva sam ih cekala stavit lec, odmorit cu sad uru pa sta bude, docekat cemo nekako jutro😅😅. Mama mi stize iduci vikend na 4 dana pa cu tad odmorit😅.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Apple
    25. Veljača 2024. 20:26

Takice brz oporavak, nije vam lako.
    Cordisoo i nas naša starija zna namlatit kad ju ulovi, sram me napisati, ali stvarno je rob svojih emocija iako puno radimo na tome i pričamo do besvijesti. U teoriji sve kuži, u praksi šipak. Još ako je slučajno uz to pospana ili gladna, all hell breaks loose.

I moj je opet zaštopan i kašlje, sad ne znam otkud, svi smo zdravi, a starija je bila cijeli tjedan doma na praznicima.
    Moj odspava dulje od 6 samo na cici ili kod tate,inače kod mene nema šanse.
    Neću trošiti više riječi ni vrijeme na proljetnicu, ružno je reći, ali žena je sociopat.

2019.🦄
    2023.🦁

Apple
    25. Veljača 2024. 20:59

thinkpurple0

Šize todlera+… eh, roman mogu napisat… moja ima kratki fitilj i jako plane. Into sto apple lazes ak je gladna ajme meni, a nemozes ju natjerat da pojede nesto. Bas bude grdih scena. Ono lezim na podu i bacam se da dobijem sta hocu mi je kamilica. Bas u petak sam ju nosila na ramenu ko vrecu dok je urlala iz petnih zila da ne zeli doma i pokusavala me udarit i ugrist, doslovno sam ju tak iznjela iz vrtica, drugom rukom gurala kolica, dosla sam doma mokra ko da me kantom vode netko polio. Izraze lica prolaznika nemoram ni komentirat. Al oguglala sam na to.
    Mame koje ste tek dobile prvo dijete nemojte da vas splasimo al evo kratki uvid u buducnost 🙈 to krene oko 2.godine a jos neznam kad prestaje, vjerojatno nakon puberteta 🥴

Da, kužim, mi smo isto imali scena da te Bog sačuva.
    Vjerojatno bi i ja prije djece mislila da je to neko razmaženo derište ili nezainteresirani roditelj, kad nemaš djecu si najpametniji i sve znaš😅
    Onda dobiješ dijete koje je i inače supersenzibilno i reaktivno i sve doživljava duboko i onda dođu tantrumi s cca 2 godine, pa s 3 počne negacija apsolutno svega pa s 4 imaš malog tinejdžera.
    Ali dobro, nije sve loše, uostalom naučiš izbjegavati te neke trigere i puno pričate i svašta nešto pa bude bolje.

A za lan, ja ih uvijek stavljam u zobenu, putovi, prosenu kašu da se s njima kuhaju cca 10 minuta pa onda zblendam. A nekad i ne blendam, ako se nisam zabunila, čitala sam da sve te sjemenke ili npr.koštice grožđa i slično dođu kao dobri čistači crijeva.

2019.🦄
    2023.🦁

• cordis00
    25. Veljača 2024. 21:23

Lan sam ja samo samljela. Eto prvi put cujem da ne smije sirov, ne razumijem sta to znaci😅.
    Toddleri- da definitivno moja je najgora kad je umorna, a jucer nije spavala po danu i po noci se probudila jednom opet al kratko (duda jel) i eto. Recept za uspjeh😅.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• dalya
    25. Veljača 2024. 21:50

Spavanje - moji stariji i bebica spavaju stvarno okej, citam iskustva i divim se da funkcionirate. Ja svoju isto nekad budim jer mislim da bi inace spavala previse..🤷🏻‍♀️ odnosno ne znam kako bi noc izgledala, a za sada spava cijelu bez budenja (19:30 - 7).
    Netko (nikako zapamtit 🤦🏽‍♀️) je pisao da mu djeca vole pijesak i moji ga obozavaju i sad smo u stanu s dvoristem i to nam je stvaaarno super odmah smo pjescanik kupili 😅
    Stariji curica i decko (3 i 2) isto imaju povremena deranja/bacaranja ali nekako se to stisalo u zadnje vrijeme no sve su to faze pa dodu i produ i opet dodu 😝 a boze moj, mali su, tesko je procesuirat emocije i situacije pa ih tu i razumijem ali normalno nije uvijek lako naci tonu strpljenja… 
    I puzanje - Thinkpurple - da, tako nekako i moja puze onak s jednom rukicom zamahne i gmize s tim da noge rade ok samo druga ruka ostane visiti… ali hvala na info za puzanje Apple.

lalaland1991
    26. Veljača 2024. 03:04

Parking vinogradska moj hack je da se parkam u lidlovoj garazi kod klinike za tumore u ilici, odem na tramvaj 3 stanice i kad se vratim, na blagajni nazicam da mi potvrde karticu. Ili kupis zvake pa ti ju moraju potvrditi 😀🫣

09/23 stigla naša ljubav ❤️
    07/24 FET x
    09/24 FET x
    11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić

• Petrica_92
    26. Veljača 2024. 06:48

JNemirno spavanje - ne znam kak vasi, ali covjece ovo moje dijete spava kakav je i po danu - posvuda ga je.
    Stavljam bas tri slike s par h razmaka, s tim da se na 2. vidi zasto su deke opasne 😅 srecom nama kamera sve javlja pa sam odmah intervenirala, ali idemo natrag na vrecu, briga me sto ga nervira 😅
    https://postimg.cc/jCRkrqr7
    https://postimg.cc/rKPhWSR1
    https://postimg.cc/crH9rDC1

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• AM13
    26. Veljača 2024. 07:04

Kasalj G je strasno kasljao nakon korone, pa sam isla u ljekarnu uzet stagod samo da mu pomogne. Dali su mi neke kapi za iskasljavanje, uzela sam, al na kraju mu nisam davala jer sam skuzila da je on premali i da on nece znat iskasljat, pljunut itd, ali izmedu ostalog, dala mi je za po noci neke naljepnice, zaljepi se negdje na kimbac i to im olaksava taj kasalj, disanje itd, znaci on je tu noc prespavao bez kasljanja! A noc prije toga smo se budili svako malo jer sam mislila da ce se ispovracat od kaslja, tako da sam se odusevila. Mislim da na njima pise da su za djecu 36+, ali i zena u ljekarni mi je rekla da to nema veze i da su mame kupovale i kupuju i za bebe jer realno ne unose to u sebe.. 
    Tantrumi mene je ful “strah” tih tantruma kad jednog dana dodu. Kak to hendlate? Samo strpljenje, pricanje s njima? 
    .
    Znaci G se od neki dan zna igrat lovica. Meni je to fascinantno, kak tak mali, a zna to 😂 krene nekam ic, i onda se sjedne da pogleda di sam, ja ga pitam ma di ces ti, a on brze bolje na sve 4 i krene picit i urlat od smijeha, a ja za njim. Isto tako i obrnuto, ja krenem “bjezati”, a on zamnom i vristi 😂 a jutros sam mu skinula pelenu, idem uzet blazinicu da ga obrisem, a on fontanu na mene, i na kraju ga pitam kaj si to radio, i on pras u smijeh.. bas imam osjecaj da iako su tak mali, da zapravo sve kuze, prasci 🙈😂

• AM13
    26. Veljača 2024. 07:20

Petrica_92

JNemirno spavanje - ne znam kak vasi, ali covjece ovo moje dijete spava kakav je i po danu - posvuda ga je.
    Stavljam bas tri slike s par h razmaka, s tim da se na 2. vidi zasto su deke opasne 😅 srecom nama kamera sve javlja pa sam odmah intervenirala, ali idemo natrag na vrecu, briga me sto ga nervira 😅
    https://postimg.cc/jCRkrqr7
    https://postimg.cc/rKPhWSR1
    https://postimg.cc/crH9rDC1

Ajme takav je i G! Znaci sto na sat budan, a takav je i po noci. Po danu mirno spava, ali po noci je isto takav! Neku noc sam ga nasla u sjedecem polozaju, a glava naslonjena na ogradicu ispred njega 😂 ja sam na kraju maknula i jastucice i pletenicu, nema nis u kimbacu. Zvekne se svako malo, al do sad nije plakao pa pretpostavljam da ga ne boli 🤷🏼‍♀️😂

• Petrica_92
    26. Veljača 2024. 07:53

Am13 hahaha njih dvojica su ocito isti tip, i L se s nama igra lovice, i to najvise kad su npr otvorena vrata kupaonice u koju inace ne smije ici - pa covjece on puze 400 na sat 😂

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.