thinkpurpleo gadno je kad ostaneš sam ko pale sam na svijetu pogotovo u teškim trenucima. Ti si prošla stvarno svašta i još kad te tako napuste oni koji bi trebali biti uz tebe još je teže. Ali bar znaš da ste sami i krpate se međusobno. Ja imam hrpu poznanika ali prijatelja malo. Ne zbližavam se lako i dosta sam zatvorena pa ispadne da sam ja sama sebi i više nego dovoljna koji put i višak.
Nađi posao, radi bilo sto, najgore za osobni razvoj je ostati u kući. Ne budeš li radila na sebi teško će i suprug ostati zainteresiran, teško je voljeti osobu koja nije ostvarena na nijednom polju u životu a niti nema ambiciju to promijeniti. Zamisli se s 40, bez posla, radnog iskustva, vlastitih primanja a vrlo lako i bez muža
Slažem se da treba raditi na sebi ali isto tako kakav je to muž koji ne voli ženu zato što je ona kod kuće bez posla. Takvog muškarca je na kraju po meni bolje izgubiti nego imati.
Kad imaš posao lako je nekome tko nema reći nađi posao i radi bilo što.
Ne znam ali ambicije i rad na sebi ja ne povezujem ni s poslom ni s ostankom kod kuće.
Ostavi te pa nadjes na kafi drugog, obicno boljeg zene kazu 😂 Simply 🤷♀️
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Ajme, opet 5 stranica
Menga - prvu dobila 6 tj nakon poroda. Prvih par je bilo obilnijih. Cikluse više ne pratim (otkad sam uspjela ostati trudna), tako da nemam pojma koliki su, čini mi se normalni.
More - ne mogu se načuditi svima s mora koji dodju na kopno. Na moru sam radila ljeti u turističkoj ambulanti i zimi u hitnoj i meni je more predivno kako god, neovisno o tome koliko je "pusto". Samo da ga gledam i mirišim i ja sretna. Da muž nije iz Zg i kad smo birali specku rekao da želi ovdje ostati, mislim da bih gledala da se preselim dolje. Ako ništa u Rijeku pa da mogu šetati po Opatiji, Lovranu itd. U svakom slučaju mi je to i dalje velika želja, makar znam da je u bolnicama teško naći posao.
Recepti - cure, kako vi bebama spremate avokado? Ja ga do bebača nikad nisam jela, sad sam otkrila da je meni fin, ali njemu kad ga pokušam staviti u kasice nikako ga ne mogu izgnjeciti, tj čak i ako ga ostavim da dozrije mekano je samo ono zeleno uz koru, a sredina ostane takva da nisam sigurna hoće li te komadiće moći izgnjeciti s desnima. Uglavnom - što da radim s avokadom? Jaja još nismo uveli, sad ću sljedeći tj.
Thinkpurple - ako si u Zg ja ti se nudim kao nova poznanica za druženje. Znam da nisu to stara prijateljstva, ali svejedno. ❤️
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Hvala zenske na podijeljenom iskustvu. Kod mene nesto brlja, juce sam mislila da je to to, a vec danas nista 🤷♀️ Nadam se samo da bude zavrsila dok krenemo na put, bas je sad morala doci, jos i o njoj da razmisljam 😫
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Evo, ne mogu da ne komentiram. Proljetnica, nemam ništa protiv da nas ljudi čitaju i prate iz prikrajka. Dapače, s obzirom da je ovo javni forum, bilo bi suludo očekivati ista drugo. Ali, povremeno mi se cini da se ti ubaciš tek toliko da zakuris vatru ili nekog suptilno izvrijedjas. Ovdje smo većina cura mjesecima, pišemo dosta intimne stvari i podržavamo jedna drugu. Ne moras biti robot bez mozga koji se sa svime što kažemo slaže, imas pravo na svoje mišljenje i različitost. Ali, brate mili, pa daj se onda ubaci češće, podijeli i ti svoje ranjivosti, nedoumice i bolne točke. Budi faca na taj način. A ne iskočiti iz paštete i nekome tko se žali da je izgubio prijatelje (znaci, ona je odlučila biti hrabra i podijeliti s nama ovdje jednu svoju traumu, pa makar anonimno) savjetovati da obavezno nadje posao da ne izgubi i muža. Mozda ti je namjera ok, ali izražavas se malo čudno. I da, slažem se s tobom oko toga da žena ne smije izgubiti sebe jer onda riskira da i mužu bude neprivlacna. Ja sam se tako osjećala dok sam bezuspješno pokušavala ostati trudna. Osjećala sam se promašeno kao žena svom mužu i samim time sam se i ja promijenila i nisam više bila ona vesela, vrckasta i optimisticna žena puna života u koju se zaljubio. Ali, on je bio taj koji je ostao, koji me uvjeravavao da mu je samo bitno da smo mi dobro i zajedno (makar sam znala koliko želi dijete). E, sad, da je moje promijenjeno stanje potrajalo par godina, mozda bi i on otišao dalje. Ali to bi bilo do mene onda, jer ja više nisam bila svoja. Ali kod thinkpurple ovo uopće nije slučaj. Žena ima konkretan problem, a to da joj fale prijatelji. Osim toga, čini se potpuno ispunjena kao osoba, a pogotovo na bračnom polju. Na poslu bi možda upoznala nove prijatelje, mozda ne. U našim godinama se pravi prijatelji teško sticu, većina ostaje na poznanstvima. I sama sam izgubila 2 dobre prijateljice i znam koliko to boli. Evo, ja sam imala hrabrosti da ovdje na javnom forumu iznesem nešto privatno vezano za temu. Imaš li ti hrabrosti da s nama podijeliš nešto svoje i pozadinu ovog tvog razmišljanja? Ako nemaš ili nemaš želju, zašto komentirati druge tako grubo? I ovo ti govori osoba (ja) koja nije u stvarnom životu poznata po svojem filteru u govoru, niti je "snowflake". Ako thinkpurple komentar nije zasmetao, meni je.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Uf, ja bih isto na more odmah preselila ali muz ‘sa mora’ pa nikako se ne zeli vratiti… a oboje imamo takve profesije da bismo mogli raditi od bilo gdje.
Nego… netko je pitao za tjesteninu cini mi se - ja sam starijoj znala jako raskuhati i nasjeckati i sve bi pojela nije se cak nista ni zagrcavala… samo se to keljilo po rukama, njoj, podu, kosi… al boze moj, zavrsilo je dosta i u ustima… onda sam i starijem sinu isto tako, on nije bas bio toliko zainteresiran tada ali sve u svemu proslo ok i tako su poceli polako a danas mlate tu tjesteninu ko ludi naravno…😅
Na temu puzanja - ako ste vec pisale zao mi je za ponavljanje… moja ce taman sada pola godine i pocela je nesto s necim nalik puzanju ali nekako visi uvijek na jednu stranu (nekad na lijevu nekad na desnu) pa mi ne znam dal da ju pustim kao skuzit ce ili treba korigirati… s prvo dvoje sam imala ludu srecu sto mi je dobra frendica djecji fizio i sama se ponudila kao malo radit s njima preventivno ne bih rekla da im je trebalo i nekako cim ih je ona izdriblala par puta da tako kazem sve su samo ulovili i sve je dalje teklo super… e sad, nekim cudom sam uspjela zaboravit sve sto mi je pokazala i sad s trecim dramim… lani se preselila bas daleko izvan HR i sad se rijetko i cujem sto nastavno na temu frendice isto moram reci da samo ‘odbrojavam’ nekako te prijateljice i otpracujem svaku ili u inozemstvo ili u neke druge zivotne price… tako da to razumijem kada ti ostane s vremenom manje i manje bliskih ljudi…ali nadam se da uvijek ima vremena i za nova prijateljstva 😊
Ally svaka cast ma komentaru, zeno. Doslovce iste misli su mi prosle kroz glavu.
Proljetnice, jesi li ti nas prvi forumski trol?
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Meni je proljetnica hit, da ne kažem pametnica (ne mislim ozbiljno, naravno) Trol iz prikrajka, tu i tamo potpali i nestane. Triba naći posao, imati ambicije, da te muz ne ostavi? Šta se mene tiče, široko mu polje onda.
Svakako svako živo biće, trebalo bi biti u miru sa samim sobom, i voljeti sebe, pa onda naći nekoga za sebe. A mislim da su ovdje sve takve, normalne žene. Ne želim i neću da moje emocionalno stanje ovisi o nekom drugom, isključivo o meni (sad kad imam dijete, to se malo promijenilo, ali ona je vrijedna toga)
Puna mi je kapa svega šta žena mora. Bit kuharica, cistacica, odgajateljica, i na kraju k*rva u krevetu. Da me ne bi slučajno muž ostavio.
Da se razumijemo nisam ja zadrta, svjesna sam ja da svaki meduljudski odnos zahtjeva kompromis, osobito u braku, nisam ja više sama i o sebi, pa mogu biti sebicna. Ali generalno ispada da se uvijek žena treba žrtvovati i strahovati. Jer rodila si, normalno da ti tijelo nije isto kao prije. A to šta si na svijet donio novi život, to se jako brzo zaboravi, jer to se podrazumijeva. Evo sva sam se snervala, a to je ova pametnica/proljetnica i htjela 😅
Thinkpurple doći će tvoje vrijeme opet, mislim vrijeme za stvaranje novih prijateljstava. Po svemu imaš super muža, izgurat će te sve sami, djeca će narast i bit će sve lakše. Također da sam u Zagrebu, gurale bi kolica skupa😅
Sortiraj odgovore
Najstariji