Lightblue dobro šta lift ne radi, šta je sa ljudima? Nitko se nije ponudia za pomoć? Meni taj dio nikako nije jasan. Znaći ljudi vide da se netko mući, da ne može i samo produže dalje ili dignu mob da ne bi slučajno pomogli. Užas.
Ti si jedna snažna mama lavica.
Tonkica,moj stariji je imao dudu do 2.5 godine.
Ostavio se u jedan dan,nikad krivi zubi,nista
Ako voli dudu pusti ga,pa jos je ful maleni
Duda moja mala se uspavljuje s dudom, al ju pljune za noc. Nisam ni ja pametna sta mi je cinit, micat sad dok je mala pa se mucit sa spavanjem jer ju ipak umiri il ostavit pa poslije micat. Mene strah krivih zubi.
Bas sam danas proucavala od starije (2g4mj, danas treca noc bez dude), koma ziva, zatvori usta, zagriz otvoren, zubi svi put van i naprijed, stvarno se bojim da se nece vratit nazad, al eto da se bar djelomicno vrate, radi fonacije i da joj trajni ne slijede bas taj krivi put😕.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Kako ste uvele jaje? Prvo zumanjak? Ili?
Ja nisam još, a ni začine 😅
Što se tiče dude, mi je isto koristimo za uspavljivanje.
Po danu je maksimalno izbjegavam.
Nisam razmišljala još o micanju iste.
Mame čija su djeca propuzala, moja ima dva dana je krenula lagano povlačiti se vojnički, ali ako je motiviram opet ode u plivajuci polozaj😅
Nakon koliko su vam djeca to baš savladala?
Unname ja sam razmutila jaje i sirovo mu malo na lice stavila da vidim jel bude kakve reakcije. Pa kad sam vidjela da nema sam napravila palačinke od banane i dala mu mali komadić za probu. Sve prošlo ok i sad dalje normalno jaje papamo :)
Za puzanje nisam pametna, L je vojnički puzao ravno jedan dan, dalje se dizao na sve četiri i u plank i tak krenuo. Nema veze što sad pliva, to se jako brzo promijeni, oni u par dana znaju masu napredovati. Samo ju pusti da vježba, malo motiviraj igračkama pa nek poseže za njima (ili daljenski, uvijek pali 😂)
Moji stariji imali dude za spavanje dugo nikad nista im nije bilo sa zubima… 🤷🏻♀️ malena ima isto sada za spavanje ali ju brzo ispljune van…
Puzanje - ja sam isto pisala da je moja bas pocela (nije to jos pravo puzanje) ali svaki put se nekako nasloni vise na jednu stranu (nije pravilo da uvijek na istu).. tek je pocela pa nije da brinem nesto previse ali pokusat cemo ju nekako ‘ispravit’ pa cemo vidjeti ☺️ ja sam dobila preporuke za Helenu ako treba te vjezbice odradit ali nisam jos nikad bila…
Duda za spavanje imamo 3, jedna u ustima i 2 da ne vadi ovu iz usta. Ovako se malo s njima poigra pa zaspe. Koristimo aventove svjetleće pa tokom noći ako zacvili zbog dude mogu ih locirat u mraku. A ujutro ih elegantno izbaci iz krevetića jednu po jednu.
Mia žučni kamenci znaju divljački boliti i raditi probleme, tako da je sreća u nesreći da ih imaš ali da nisi imala tegoba.
Zdravlje po tom sam pitanju maćeha sama sebi. Ginekolog redovito, zubar po potrebi. U trudnoći mi je puka 1 zub pa sam to morala sanirati tila ne tila. Svako toliko provjerim štitnjaču.
Treca noc bez dude, prva noc bez budenja i plakanja, odspavala je svojih 12 sati. Jedino kaslje jer naravno uvijek smo svi virozni; al ajde. Samo da ne otkrije palac odjednom.
Danas mala papala suhu sljivu i palentu, sve je smazala, bilo mi je zao da nisam vise napravila. Starija ju je malo hranila😁.
Mala isto ima svijetlece aventove, ali ih sama stavlja po danu ako ih nade slucajno na podlozi; ne znam jel po noci prepospana il sta da ih trazi😅.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Pozdrav mame, javljam se tu jer vec imate iskustva. Nadam se da imate sekundu za podijeliti savjet. Sramezljivo smo poceli gledati kolica, i trazimo neka koja imaju jaca kola s obzirom da smo u Maksimiru i rscunam da cemo tamo provodit puno vremena. Imate neku preporuku?
Nadam se da ste sve dobro.
Pozdrav od ljetnih beba 2024. 😀
I mi imamo svjetlece avent, to mi je spas, nobelova onom ko ih je izmislio 🙈
Puzanje vec preko mjesec dana smo na vojnickom asimetricnom puzanju koje se sad povremeno pretvori u ranjenog tuljana. Pocela je unazad par dana se dizat na koljena na sve cetiri i ljulja se al cim digne ruku da kao zakoraci padne na trbuh i onda udri vojnicki. Jako je brza tako. Cijeli stan obide. Pocela se u neki sjed postavljat, digne se na koljena i penje i onda sjedne al ak krene dalje na bok je ok, a ak zaboravi onda padne na leda.
Kak ti izgleda to asimetricno - jel poteze kao samo s jednom rukom naprijed? I jeste li isli to ispravljati ili je sama sve skuzila..? Dobro, tvoja je sad i na koljenima bas.. moja nije jos ali bas se tak nekak vuce za sada kao nahero 😅
Sortiraj odgovore
Najstariji