Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lalaland1991
    22. Veljača 2024. 03:04

Jagoda ajoj zao mi je, kajgod da je nasim bebicama, nije lako. 
    Mi smo super, jucer se konacno okrenuo s ledja na trbuh 😅 toliko nezahtjevno dijete da je to cudo 🙏🏽🤍 bas me zanima hoce li tako i ostati 😃

09/23 stigla naša ljubav ❤️
    07/24 FET x
    09/24 FET x
    11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić

• Petrica_92
    22. Veljača 2024. 06:22

Tema: muz. 
    Moj obozava malog, ta razina mazenja, pazenja, igranja, ma prekrasno ih je gledati tako. Cak me ugodno iznenadio, jer je inace osobnoscu hladniji tip, i dijete ga je bas okrenulo. I iskreno, da nije bilo tako, mislim da bi mi postpartum bio neusporedivo tezi i vjerojatno zavrsio razvodom 😂 neopisivo mi puno znaci vidjeti tu ljubav medu njima, to cini sve laksim. Tijekom dana ga hrani, Kupa, uspava po potrebi (kazem uspava mislim spusti u krevetic 😅).
    Ali, u 7 mjeseci, niti jedan jedini put nije nahranio dijete po noci - makar je na bocici.
    Isto sam si napravila medvjedu uslugu, jer sam sve hendlala sama. Jer “on mora i na posao zelim da odmori”, pa vikendom “pa ne mogu mu oduzeti to malo sto ima vremena”, i tak u krug. Bilo je lakse kad je bio manji, a sad je prekasno da ga navikavam na drugu pricu. Makar, on ce ici 2 mj na porodiljni pa cemo bas vidjeti kako ce to ici. Ako odlucimo na drugo, imat cemo unaprijed drugaciji dogovor jer sam shvatila da sam bez sna samo konstantno ljuta na njega i na cijeli svijet. Netko je rekao da je nakon poroda izgubio svu toleranciju - totalno sam se nasla u tome. Prema svima i oko svih tema. A mislim da su ljudi generalno navikli da sam plahi cvjetić, pa im je malo šok.😂

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• trudilica55
    22. Veljača 2024. 07:26

i meni je u sustini jasno da sam na porodiljnom i da bi trebala preuzeti vecinu posla oko bebe, no i kad je slobodan jednostavno ja sam po difoltu prva koja smiruje bebu, igra se njom. i ona recenica "idemo vidjeti sto mama radi", dobijem osip😂

• Buhaca
    22. Veljača 2024. 07:30

Oni-muževi mislim da su u konačnici svi isti. Bez obzira koliko vole, sudjeluju i ostalo dođe na isto. Mi smo te koje smo na dužnosti 24/7, i uz bebu radimo sve ostalo. Oni kad su sa njima samo se bave njima. Nema kuhanja, čišćenja i svega ostalog i naravno da se onda čude šta kukamo i šta smo na rubu. Pola sata u danu da se otuširam i pojedem na miru nije previše. A meni dođe ko budali triska. On se naradi ko konj ali to ne znaći da se ne treba bavit s bebom. Ja sam u subotu rekla sutra je moj slobodan dan. Znaći kuhat neću, čistit neću. I tako je bilo. Laganini dan.
    Zvijer se budi....! 

• cordis00
    22. Veljača 2024. 09:29

Dojenje da se i ja javim, ja jedva cekam prestat😂. Imam srece da sam dojila prvu i dojim drugu i napreduje (pre)dobro, nisam nikad imala mastitis, meni se mala ne uspavljuje na sisi i doji samo kad je gladna, svejedno, meni to ne znaci nista posebno, vec sam pricala o D-MER, nije svaki put tako, al nemam taj neki osjecaj srece zadovoljstva maznosti il sta ja znam. Tako je kako je. Obavljam jer moram. Prestat cu s njenih 18 mj najkasnije i dobro. Nemajka.
    Odvikavanje od dude vec sam pisala o starijoj tvrdoglavici pametnici, ugl njoj ne mos prodat maglu, probali smo bar puta odviknut, al nista, a ja ne forsiram nego pokusam pa ako ne ide, ne ide. Ugl sinoc smo opet pricali o tome, a stvarno je razumno dijete i na kraju sam joj pokazala slike krivog zagriza kad je duda i rekla da ce imat takve zubice (vec ih ima, al ajde, valjda ce se ispravit) i da nece lijepo pricati (sta me cak i vise brine da ce zbog zubiju imat krivi izgovor pojedinih slova) i objasnila joj da male bebe kao seka nemaju zube i mogu imat dudu, a da je ona velika i jel zeli imat takvu rupicu (zagrib) i ne pricat lijepo i pitala ju jel zeli dudu za spavanje. Rekla je da ne zeli, da cemo bacit dude u smece. I zaspala je normalno sama u 19 i bila je mirna skoro cijelu noc do 5ipo i onda se probudila i nije trazila dudu al se htjela mazit i bila umorna kenjkava i tako do 6ipo, opet sam joj objasnila pa je zaspala i digla sam u za vrtic u 7ipo. Nismo poslali dudu s njom za dnevni spavanac, al rekla bi da je to to, ustrajat cu sad u tome. A od dudic vile je pozelila plavu suknjicu jer ce krenit na ples od iduceg tjedna😅.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Petrica_92
    22. Veljača 2024. 09:39

Thinkpurple 05:40, u sekundu 😅 al danas mi je to cak prihvatljivo jer idemo na plivanje pa ga onda 7:40-08:40 stavim na prvi spavanac.
    Alternativa mi je kad se probudi u 06:15 da spavanac obavi u kolicima po maksimiru, pa onda kao jako umorni duh tumaram tamo od 08:15-10 u nadi da ce uspjet odraditi pol h.
    I dalje smo kolica/nosiljka pol h spavanja, a krevetic moze i do 2. Jako mi je to zanimljivo. Nadam se da ce proc u nekom trenu, fale mi duge setnje a ovako kad odemo u setnju koja pogodi 2 WW ima preeemalo dnevnog sna za svoje potrebe

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• Buhaca
    22. Veljača 2024. 09:49

Spavanje 21-7.30, uz dodavanje dude. 9h spavanac. Probali smo mrkvu, batat, krumpir, tikvicu, tikvu, cvjetaču, brokulu. Još špinat. Šta dalje? 

• cordis00
    22. Veljača 2024. 09:59

Thinkpurple ma super, nadam se da ce i moja tako kao tvoja, prihvatit to sve lijepo. I super za zubice, ma mojoj guraju vec usnu i nisam htjela nasilno radit stres, al sta da kazem, stvarno je vec vrijeme :/. Nadam se da cemo uspjeti.
    Buhaca a kakvu zitaricu, vocku? Maslinovo ulje

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    22. Veljača 2024. 10:05

Mi smo tikvica, batat, jabuka, palenta, iduce su suha sljiva, blitva, maslinovo ulje, kruska, cikla, proso. To mi je plan za prvih mjesec dana.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Unname13
    22. Veljača 2024. 10:08

Buhaca slažem se sa cordiso.
    Voće, jabuka, kruska, banana, šljive, marelica, također i avokado je jako zdrav(suhe ako nema svježih smrznutih😅)
    I žitarice da obrok bude potpun, ja sam uvela zobena, heljdu, kvinoju,proso,  griz i palentu(i amarant je dobar)
    I onda doručak kombiniram žitarice i voće
    Ručak je zitarice i povrće (meso/riba) 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.