Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Takica
    05. Veljača 2024. 17:02

Petrica mogu li ja navratiti na oradu ( moja omiljena riba) 😉 ja inace njoj u aparatu kuvam ali meso mi lakse u serpici pa tako pred kraj mesa dodam tikvicu i kardiol nor kao danas. 
    Ja ribu jos nisam davala i bas mi fali da to jede. Jer je mi obozavamo pa bi i njoj ispekla u kukuruznom brasnu kao i nama u rerni i davala po malo ali jednostavno ne preporucuju jer kod nas nije bas svjeza da moze bebi. 🤷‍♀️
    Thinkpurple e mojoj se znali zalomiti samo 2 spavanjca ali tad je u krevetu za noc u 19h vec. Trudim se da to izbjegnem jer iskreno je prerano tek je 6 mjeseci. Prvo spavanje mi sad razvuce na skoro 2h uz malo dodavanja dude i douspavljivanja ali bome i ja prilegnem kraj nje u tom periodu. Eto danas ce imati 2 spavanjca jer je prvi zavrsila u 12.30 pa nije zaspala do 16h i sad se probudila.. pa sam nigdje . Moracu malo u kenguru pronosati da bar malo preklopi oko 18h . 
    Kod nas nema temperature ali je nosic neprohodan pa je to po noci malo zeza , slijeva se pa se zakaslje. 
    Evo kod mene muz ima temepraturu pa veselo😒😒 
    Valjda K zaobidje bar temperatura. 
    Nedaj se bas te svaki put kad si sama sa njima doceka i neka temepratura.. 

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

• Petrica_92
    05. Veljača 2024. 17:44

Nama se zalomilo dva put dva spavanca, nadam se da vise nece 😅
    Sto se kuhanja tice, a pokusavam se prisiliti. Ja bolje jedem kad njemu kuham. A on ko mali multipraktik, vecinu izbaci samo smrvljenu 😂.
    Nadam se da ce uskoro sve bebe na forumu postat mali gurmani 🤞🏻

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• Unname13
    05. Veljača 2024. 19:46

Miracle2023 ne znam koliko ima tvoja beba, ali moja je tek sa 6 mjeseci počela spavati duže, a isto tako sam se trudila produžiti joj spavanje na sve moguće načine. O nervozi da ne pričam, iako nekad bi bila bolje volje nakon pola sata spavanja, nego nakon sat ipo.
    Znam da je frustrirajuce, ali lakše je ako se manje nerviras spava li po tablicama ili ne. S vremenom će produžiti i bit će lakše. Moja je sad počela prelaziti na dva spavanja i oba su po 1.30 h
    Nekad joj ujutro ubacim jedno od pola sata nakon ww-a od 1.30, inače joj je ww 3h nekad i preko🙄

• cordis00
    05. Veljača 2024. 19:54

Evo da se i ja malo javim, nez jel ovo neka vanredna regresija il gadni skok (bas je puno motoricki napredovala), al evo jucer tocno 2 tjedna da ovo traje. Spavanje nikakvo ni dan ni noc. Jucer je prvi put po noci zaspala na trbuhu pa ju nisam htjela dirati. Sama se okrene pa ju to probudi. I stalno je na trbuhu dan i noc, slucajno se koji put na leda vrati, tu je malo zapela i bas joj to fali, kad savlada valjda ce i taj skok proci. Po nociI joj bas dugo treba da se smiri, vrti glavom pa bude budna i tako. Veselo😂. Poceli smo s kasicama u subotu, dala joj batat za vikend, danas nisam stigla jer me muz zvao da preuzmem stariju na testiranju u klaicevoj jer je on morao nesto obavljat pa smo cijeli dan vani bez ikakvog rasporeda.
    Nadam se kroz tjedan dana da ce krenit na bolje, a mora kad tad😁😁.
    Mi smo isto svi smrkavi, nadam se da nece bit temp. Jedva cekam zatopljenje.😁

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Ally007
    06. Veljača 2024. 09:24

Miracle - kod nas je cijeli cilj svih dnevnih spavanja da srednji spavanac zavrsi nekada u razdoblju od  13:45-14:20, jer onda onaj zadnji može biti oko 17. Prvi jutarnji spavanac nam je cca 2-2.5h nakon dizanja i traje 30-40 min. Ovaj drugi nam nekad (uz moje do-uspavljivanje) traje od 12:30-14,a nekad (kao jučer, imali smo goste) od 13:15 do 14. Zadnji spavanac u danu je isto kratak, 30-45 min. Znaci, samo 2.spavanje zna biti dulje, ali ako se ja potrudim. Tako ga nekako probam narihtati i zasad štima. Ww mu je sve dulji kako dan odlazi (sto i piše na netu da bude tako). Što raditi? Iskreno, i nas dvoje smo uglavnom sami jer muž kasno dolazi s posla, a i bebač baš nije neki koji će se satima sam zabavljati tako da sam bila inovativna na sve moguće načine. Imam babygym i onu podlogu za igru. Stavim ga u babygym da malo lupa nogicama, dodajem različite igračke. Onda mu dosadi, onda ga uzmem na ruke i hodamo po kući (gleda slike, magnetice na fridzu). Onda ga vratim na podlogu za igru pa vježbamo hvatanje stvari i sl, a usput se igra. Sad je u nekoj fazi di je krenuo s vojničkim puzanjem pa je lakše, opsjednut je lopticom. Uhvati je, al mu brzo izmakne iz ruke, pa puzi okolo za njom dok se ne iznervira. To na podlozi je ok dok je donekle odmoran. Onda ga opet uzmem i odnesem da se gleda u ogledalo, s tim se neko vrijeme zabavlja (pokušava se pojesti i odguruje se nogama, imamo onaj ikein ormar za odjeću s ogledalom do poda). Skuzila sam da pali promjena soba, znaci odnesem podlogu u spavaću na pod izmedju tih ogledala pa se onda i tamo malo igra. Onda mu stavim kapicu i ogrnem dekom pa malo setamo po balkonu, a on gleda okolo. U zadnje vrijeme je opsjednut kvakom pa ga odnesem do nje, a on lupa i pokušava je spustiti. Isto tako su ga počele i intesirati muzičke igračke, koje lupa pa se glasaju. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Ally007
    06. Veljača 2024. 09:26

Dosta vremena (kad je umoran pa ne može biti na podu jer se odmah na trbuh okrene) provede meni na koljenima (on oslonjen leđima dok ja sjedim na podu) pa gledamo slikovnice ili isto vježbamo. Kad je bas extra umoran i više ništa ne pali nam je zadnji izlaz stavljanje na presvlacilicu (na kuhinjskom stolu) i promjena pelene. Voli biti gol, ja ga još tamo malo škakljam ili mu se skrivam iza stupa i govorim ku-kuc. U principu se smjenjuju intervali u kojima se on sam igra na podu s intervalima gdje sam ja s njim na podu i gdje ga nosim (sto je umorniji više traži moje aktivnosti, naravno). I kad je navecer jako umoran stavim ga u babybjorn da se ljulja i malo s nama gleda tv. Glavni recept (kad nema promjene ljudi) je promjena soba i podloga (baby gym-pod-babybjorn). Ne znam, to meni uspijeva. Nekad kuka više, nekad manje. 

Takica
    06. Veljača 2024. 11:01

Zabavljanje cijela podloga je rasirena u dnevnoj sobi. Na njoj je baby gim onaj muzicki loptice sa bodljicama i one seskave knjige. Zabavlja se sama sto kaze Ally dok je odmorna. Stalno moram biti na oprezu jer se kotrlja i do 3x u jednom smjeru pa opet zavrsi na parketu i samo je vidis kako glodje papuce😳 a ja palim sterilizator za dude bocice i po koju igracku🤷‍♀️
    Pred kraj ww uglavnom je nosanje do prozora a kako smo mi visoko voli gledati kroz prozor. Isto je sad malo posjednem pa listamo knjigu i kao citamo.
    Prvi spavanjac uvijek u kuci a nakon njega hranjenje pa setnja ako vrijeme dozvoljava. Setnja mi je spas. Vec uveliko koristimo sportski dio i uglavnom guguce na prolaznike, auta drvece .. nekad 2 spavanjac bude u kolicima i iskreno to mi ne smeta. Navikli smo zujati pa i koliko pratim njen ritam malo se i ja vracam u civilizaciju🤪
    Nos i dalje zeza, usisivac radi , jer nista ne moze ocistiti kao on.. 2x a nekd i 3x dnevno vucemo. 
    Cekamo vikend jer je muz iz dezurstva slobodan pa imamo produzeni vikend od cetvrtka do ponedeljka. Plan je bio opet na planinu ali vidjecemo jos sutra kako ce se odvijati situacija. 
    Eto mozda ako imas prostora u setnju da povedes klince bar malo ambijent da promijenis ako nista. Miracle🥰

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Mia2023
    06. Veljača 2024. 11:14

Kod nas show za spavanje po noći trajao nekih 10 dana. Napokon zadnje dvije noći spava ok, ali je gospodin počeo protestirat za prvo jutarnje spavanje. Znači uđemo u sobu i vrištiii, izađemo iz sobe sve super. Horor za ga uspavat. Evo sad je zaspao, sat vremena sam ga uspavljivala. Inače se od kad smo krenuli s treningom sam uspavao, poljuljala ga malo, spustila i to je to. Sad nema šanse. 
    Okretanje od subote se napokon okrećemo na trbuh 😍
    Papanje prešli na voće i sad napokon jede. Povrće mu nikako nije sjelo 🤦 Probao je šljive, banane, jabuke, kivi i zobenu kašu. 
    Spavanje moj redovno jedno spavanje odradi u kolicima jer budemo dugo u šetnji. Za vikend se zalomilo 2 spavanca u kolicima jer smo cijeli dan bili van stana. 
    Ally mislim da ti tv za tako malu bebu nije dobar. Preporuke su čak do 3. godine bez ekrana radi razvoja mozga 🤷
    Miracle mi idemo u duge šetnje jer od kad je u sportskom mu se baš sviđa. Čitamo slikovnice, mijenjamo prostorije. Podloga nam je u dnevnom, ali kad kuham ručak ju presavijem i stavim u kuhinju pa da bude samnom. Nasuprot našeg kreveta je veliko ogledalo pa dosta vremena i tamo provodimo gledajući se, gledamo što ima po stanu, budemo na balkonu. Sve uglavnom što su i cure ranije napisale. 

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Mia2023
    06. Veljača 2024. 11:23

Prešli smo na 3 dnevna spavanja. Znači sad spava 3x po pola sata. Grozno, ali nemoguće mu produžit pa da se na trepavice postavim. Stvarno sam mislila da če do sad produžiti barem jedno spavanje, pogotovo kad je jedno izbacio, ali nema šanse.
    Pahuljka baš mi je žao za dojenje, ali načina za mažnju uvijek ima. Napravila si sve što si mogla, a i više od toga. Trudila si se i to je ono što je bitno. Ja ti mogu preporučiti dvije liječnice koje drže online tečajeve za dojenje i stvarno su odlične! Puuuno preporuka imam za njih. Ivana i Jovana se zovu. Pa ako ti bude trebalo za idući put pogledaj.
    Thinkpurple jeste li možda pregledavali frenulum? Puno beba koje imaju problema sa skraćenim frenulumom imaju poteškoća sa spavanjem i jedenjem krute hrane. Možda da pregledate i to, barem ćete znati da nije u tome stvar, ako nije. Moja preporuka je logopedica Untie_mi na instagramu. Ona je iz Zagreba, a ima i online konzultacije. Baš se bavi bebama. Čitala sam da i nedostatak željeza ometa san u beba 🤷
    Forum jako bi voljela da ostanemo što duže u kontaktu. Puuuno sam ovdje naučila, dobila puno podrške i savjeta i stvarno se razveselim kad vidim da ste se raspisale pa imam za pročitati što ima kod vas. Ono, kao da vas poznajem. 😍

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Ally007
    06. Veljača 2024. 13:19

Mia - što se TVa tiče, da se krivo ne shvati - nisam jedna od roditelja koja djetetu da mobitel i uključi pjesmice da se ne mora s njim baviti. Ovo "TV" ne uključuje crtice, pjesmice i bilo kakvo aktivno gledanje s njegove strane. Mi si uglavnom pustimo ili muziku ili kakav video clip na YouTubeu, a on se u svom baby bjornu ljulja, gura nogama igračke koje mu vise na luku i u interakciji je s nama,a povremeno baci pogled na TV. Više je to negdje u pozadini. Jedino što je aktivnije gledao je AutoMoto (tj Jura se gura). Muško 🤣. Ne znam, nadam se da mu od toga ništa neće biti, tim više što je cijeli dan osim tih pol sata navecer tv isključen. Ipak i mi moramo donekle normalno živjeti, a teško da do njegove 3.god uopće nećemo paliti TV. Nakon cijelog dana interaktivnog igranja ili šetanja nekako mi se ovo ne čini kao veliko zlo, mozda se varam.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.