Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ally007
    01. Veljača 2024. 16:15

Cordisoo i ostale - thx. Ma joj, mi smo kad je prvi put bio zastopan uzeli tu špricu s nastavkom, ubacili 10 ml, bebač u ruke, a to njemu u nosnicu. I muž i ja imamo još traume od toga, izgledalo je ko da mu se sve slilo u grlo, a on da se davi u tome, jadan ne znam jel bio plav od zagrcavanja ili placa. A ni njemu nos sad ne izgleda zastopan kad se pogledaju nosnice, ali je negdje u dubini. Usisavač nešto izvuče, ali svejedno se čuje kako krklja. Kako vi to radite, jesu vam bebači u ruci okomito, vodoravno, kako? I kako dobijete da drže glavu bar donekle mirno? Mi mu primimo glavu, al on je bas jak (začuđujuće za tako malu bebu).
    Mia - našem se 1 ili 2x ljeti bila guza zacrvenila. Češće smo mijenjali pelenu po noći i danu + Sudocrem u tankom sloju. Kroz par dana je bilo bolje. S tim da ako za čišćenje guze koristiš vlažne maramice možda privremeno stati s tim.
    Što se alergija tiče, nemam pametan komentar, osim da od početka dohrane doma imam i ampulu adrenalina ko pravi luđak. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• Unname13
    01. Veljača 2024. 16:38

Ally ja nad sudoperom.
    Drži je neko, ruke joj uhvati jednom, a drugom glavu drži samo mrvicu nagnutu, a pritom jednu nosnicu zacepim

• cordis00
    01. Veljača 2024. 17:58

Ja radim onako kako su mi u bolnici pokazali. Na bok ju stavim, bitno glava prema dolje tj u stranu, jer ako gleda put gore slit ce se samo u grlo. Ja legnem na nju jer je jaka i otima se. Al je to u sekundi gotovo i sa fizioloskom izide brdo sline na drugu 

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    01. Veljača 2024. 18:03

Znaci fizioloska u jednu (oko 10ml) odjednom il dvaput i to izide na drugu nosnicu. Ne zacepi se onda druga kad na nju izlazi.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Petrica_92
    01. Veljača 2024. 19:58

Thinkpurple jeste razmisljali mozda o konzultantu za spavanje? Prijateljica se jaaaako mucila, malo manja beba (sad 5mj2tj), preko dana 4 spavanja od 20 minuta, sve contact napping, po noci urlanja budenja vristanja, sisanje koje to nije, uspavljivanje jedino u klokanici u kupaoni bez prozora sa 45 min skakutanja.. Bas im je bilo jako tesko.
    Onda je odlucila prerezat i proguglala je i nasla neku zensku u Australiji (funny story, na kraju zena iz Srbije :D balkan), i sad su s njom u kontaktu u dvotjednom programu. U 3 dana preko vikenda su se uspjeli odviknuti od dude, i nakon 10 dana su dobili stretch od 8 sati. Mogu ti malo vise raspisati sta je njima nacelno savjetovala, ali sigurno ovisi od djeteta do djeteta. Ono sto je njima najvise pomoglo je da imaju nekog tko ih drzi “u redu”, tko im pomogne kad kazu “e danas nam ovo ne pali”, i slicno. Plus je sto je zena u Australiji pa je njeno radno vrijeme nama po noci 😂

https://www.sleepylittlebubs.com/ ovo je stranica ako te zanima.
    Nije to nikakvo cudotvorstvo i ne popravi ti magicno sve probleme, ali ako si u situaciji u kojoj je bila moja prijateljica da si vec jednostavno nemocan, moze posluziti kao potpora.

Drzi se 🙏🏻

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• Tonkica1509
    01. Veljača 2024. 20:46

Ispiranje ja ga stavim iznad kade, sebi na koljena potrbuške i tako isperem. Tak mi je najsigurnije da neće progutati, a dobro sve očisti. 10ml u jednu nosnicu naglo i na drugu sve izađe :)
    Komadi baš sam čitala u Beba za stolom da nije dobro prvo dati komade pa onda kašicu, jer će s vremenom naučiti da se ne treba truditi jer će uvijek dobiti kašice, pojeo išta ili ne. Pa ja ako treba dam komade i pokraj izgnječeno malo hrane pa kombiniramo. Malo si on gricka, malo mu stavim na žlicu pa tako pojede kašasto. Meso nisam nikad blendala, samo ga natrgam na sitnije i voli to tako. Jedino ak je suhasto mu malo skombiniram s krumpirom/nekim povrćem da mu je lakše žvakati.
    Spavanje mrvicu su bolje noći, ali već tjedan dana se budi u 6 - pol 7. I nema šanse produžiti. Čak ostavim zamračeno ali ne. Onda kad dignem rolete se razveseli ko manijak i počne divljati 🤷 eto a ja spavalica, totalno nisam jutarnji tip. Oplakah.
    Jučer smo prvi put bili u toplicama. Kupili mu onaj mali šlaufek za bebe. Tri sata koliko smo bili tamo se nije dao iz vode, još nisam vidla neku bebu da toliko uživa, eto. Čim smo sjeli u auto se onesvijestio i spavao sat vremena 😴
    A ko da mi nije dovoljno divlje u životu, ja upisala vozački, eto. Rano se sjetila 😅

• Tonkica1509
    01. Veljača 2024. 22:08

Išli smo u Krapinske toplice. Imamo 40 min vožnje, ali uvijek tamo idemo jer je čisto i baš toplo. A i kroz tjedan nema žive duše, baš je gušt ☺️

• Petrica_92
    02. Veljača 2024. 06:28

Thinkpurple ne znam tocno, al znam da nije bilo malo. Ako ste probali i imate jedvostavno tvrdokorne nespavace mozda je najbolje bas to, nauciti da sama vrati dudu.
    Meni je davno dao kolega savjet da ubacimo 5-6 duda u krevetic pa cak i dok su slampavi imaju vise sanse naletiti rukicom na jednu i mi smo tak napravili, L spava s tri dude i sad je polako naucio kako ju sam vratiti. Drzim fige da uskoro krene na bolje. nemrem ni zamisliti kako vam je, a sigurno ni malenoj nije lako.

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Mia2023
    02. Veljača 2024. 10:41

Hvala cure na savjetima. Ostavila mi je pedijatrica Klotrimazol pliva pa smo krenuli s time. Vlažne ne koristimo, tj. samo kad nismo doma. Inače blazinice i voda. A jel od hrane neke ne znam, toliko malo pojede tj skoro ništa.
    Miracle i mi ne koristimo dude nego palac 😍 presladak mi je s tim palcem, još kad onako sa guštom siše pa se čuje 🤣 isto ga koristi za uspavljivanje, a nekad zna i ostale prste, onako po dva stavi u usta pa kad zaspe mu znaju ispasti prstići van, a usta ostanu lagano otvorena. Presmiješan mi je 😅
    .
    Mi ćemo danas probati s bananom, možda mu se više svidi 🤦

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

• cordis00
    02. Veljača 2024. 11:04

Thinkpurple da da u gornju nosnicu. Mozda ima i bolja metoda za bebe, nez, meni su tako tamo pokazali. A teska mi je da je sama drzim i nagnem i drzim glavu i spricam.
    Bas mi je zao da ti je tako tesko, a jos se i ti oporavljas od svega. Tako ti je ispalo s djecom, sta ces sad, znas i sama da ce proc, samo izguraj do tad. I znam da mislis da ce ti bit sve teze kao sa starijom, al cim mala sjedne pa prohoda, starija ce je drugacije dozivljavat i vise ce se one medusobno druzit. Sigurno i sad vidis promjene.
    Moja starija cesto dode zagrlit i poljubit malu. Kao daje joj igracke da se igra. Kuzi i ona da je mala svjesnija. Oce ju skidat, minjat pelenu😂.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.