Belinda iskreno nisam bas previše uzbuđena. Idemo na sjever, na kišu i vlagu i još malo kiše 😂 sva sreća privremeno je.
Dojim tako da je plan prikopčat ga na cicu. Stvarno se nadam da će proći ok. Ja sam dosta smirena pa se nadam da će i on biti.
Spavanje- počeo je spavati od kad sam strogo počela pratiti ww. Hoće neće, nakon sat i pol do dva ide uspavljivanje. Ali opet ako beba nije spavač mislim da i to praćenje ww nije od neke pomoći. Navečer ide spavati u 9, buđenje u 3-4 i spavanac do 7. Ne znam do kad će to tako potrajati ali uživati ću dok mogu 😂 a i iskreno kako smo ja i on sami, da cijele ne spava i place ja ne znam sta bi. Sve ovo zvuci da sam jako hrabra i sposobna 😂 a ja pekmez kakvog nema Hhahah
Afrodita, s koliko tocno vam je krenula? Kako se ocituje? Moj za 10 dana puno 4 mjeseca, strahujem.
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
I nadovezuje se na šetnje. To mi je užasno još uvijek. Taman kad spremim njega i nahranim. Strpam ga u košaru i sve sta mu treba, spremim sebe (pod to mislim barem da pocesljam kosu i operem zube) izademo van. Imam osjećaj da stignemo jedan krug oko zgrade i da moram trčati nazad jer on place da je gladan
Počelo je prije cca tjedan dana. Ali njih je dvojica i svaki ima svoj tempo. Do sada je spavanje odnosno uspavljivanje bilo stavi u krevetić u 20h, daj dudu i vidimo se ujutro (ono hranjenje u noći jedva da su oči otvarali). Znali su zaspati prije 20h. A prije tjedan dana je počelo tako da se uvijek jedan dere do iznemoglosti. Stariji je neku noć plakao od 20 do 23h. Nema što nisam probala da ga smirim, nema šanse. Kao da osjeti da će zaspati i onda se trgne i vrišti iz petnih žila. Inače nemamo naviku razdvajati ih kad jedan plače a drugi spava (ne želimo da se na to naviknu), taj dan je to bilo toliko intenzivno da sam ja bila s njim u spavaćoj, a ne muž s drugim u dječjoj. Od tada kao da kad ga staviš u krevet kao da si ga na lavu stavio, nema šanse da sklopi oči na onak način kako je znao. Već tri noći se bude na zvuk muhe u sobi, ako duda nije u ustima to je drama kao da je smak svijeta (do sada duda služila samo da se uspavaju i nakon toga ju pljunu i to je to do sutra). Preksinoć sam se budila svakih 10-15 min. Nisam duže uspjela odspavati. Jutros su se digli u 8h. Inače spavaju do 10. Moram li pisati kakvog su raspoloženja cijeli dan do sada bili.
Ako ovo nije regresija e onda ću za regresiju biti spremna za psihijatriju.
Inače s njima nema puno problema oko spavanja.
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
Ally - dobra ideja za glazbu, bas cu poslusat malo taj kanal da ne ispadne neka glazba koja mene smeta ili uspava (ko bijela buka 😁). Hvat ko star trek 🤣
Belinda - za Helenu tople preporuke. Sto se tice videa i interneta - skuzila sam da pola tih stvari dode prije/kasnije i da se ne treba steogo drzati. Bas sam bila s kolegicom i pricam joj kak Marko ne otvara sakice u kobra polozaju na trbuhu - njen mali je to tek s 5-6 mjeseci ptvorio (a kao s 3 bi trebali). Citala sam negdje (ne sjevam se gdje) da do godine dana te faze variraju od bebe do bebe, onda se nekak izniveliraju (12-15 mjeseci) i za decke da je noramalno da malo “kasne”.
Cordisoo - wow, bas ste veliki 👶🏻🧸 sretan rockas 🥳
Karamela - dobra mi je ova metoda ignore 😄 i nas su i onda sam ukinula posjete indolaske poslije 18 jer ga samo razj…za spavanje (svekar i svekrva, oboje penzici su obozavali taj termin jer eto ne stigne se ranije kroz dan 🙄)
I nama je tak spavanac i to se ustabililo isto s pracenjem ww (75-90 min)
Afrodita - drzi se 🫶🏼
Thinkpurple - nadla sam ovu trenirku:
https://m.aboutyou.hr/p/pull-bear/jogging-komplet-12920602?utm_medium=referral&utm_source=onsite_sharing&utm_campaign=product
Ja ti volim te boje boje pa mi je ok, a i cijena mi je ok za cijelu 😄
Setnja - meni su kolica uvijek spremna (tipa kad dodemo iz setnje ih dopunim ako smo nesto koristili). Idemo u setnju poslije spavanja kad se nahranimo i premotamo, ja se nastojim, dok spava, spremiti koliko ide (ono 5 min) i onda kad ga spustim samo se obujem i pravac van ili sve obavimo u stanu i kraj je ww pa ga uspavam u stanu i onda van. Bili smo za vikend i tramvajem na plac, a jucer na nekom eventu na Bundeku - da sam dosla doma mokra od do jesam, ali sam probila neku “granicu” 🙈😁
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
I na pratim ww 75-90 min al evo danas je ona opet bila van svih okvira, ww 30-60 min, spavanja po 20-45 min, 6 spavanja…
Afrodita ovo kako opisujes vasu regresiju nama je tak zadnjih 10 dana. Tak da mene je strah kaj bude kad bude regresija.
Drzi se, s dvoje u toj fazi vjerujem da nije lako.
Cordisoo kakva velika curica, bravo! I sretan rockas starijoj 🥳
Karamela ajde bar neces biti sama i imat ces pomoc i podrsku muza. Super. 😊
Bambi tnx, pa ovo je super cijena za komplet. A i boja je ok 😉
Bravo za plac i event, vidla sam na ig 😉 to si dobila pozivnicu za to ili? Vidim takve dogadaje na ig al nikad neznam jesu zatvorenog tipa ili moze doc bilo tko.
Ja bi se odvazila ic s bebom al meni je problem starija… njih dvije zajedno nemogu nikako, plus vrtic je od 8-12 i sve mi je tak nezgodno, da je bar jos 2 sata duze, ovak nis ne stignem jer njoj moram rucak pripremiti jos i otic po nju.
Vidjela na IG da je event i da ae mozes prijaviti pa sam poslala prijavu kao obican puk 😄 Ovo je zapravo privi puta da sam vidjela da je otvorenog tipa, a ne samo za influenserice koje i inace dobiju hrpu stvari free.
Pjsalo je da dobijes goodie bag - a to su carobne rijeci za mene 😆 meni je bilo i to da se mrdnem i odem solo s njim, ali sam poginula do doma jer smo od 8-10:30 rjesavali pedijatra i onda event pa doma tramvajem i to sam cekala skoro pola sata novi tram da udem s kolicima i naravno da je z meduvremenu doslo spavanje i M u klokanicu i onda jos kolica gurati i sve to uz tramvaj 🤪
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Ajme Afrodita.. i kije je ok u spavanju, doslovno strahujem sta me ceka, nadam se nista. Kad se sjetim s prvim....par dana prije 4 mjeseca je prestao spavati i ono nesto sitno sto je do tada spavao...
ThinkPurple, tvoja ce u regresiji spavati posto do sada ne spava😃.
Jeli vasi se deru prije svakog spavanja? Moj obavezno oplace 5-10 min kako kad i onda zaspe.
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Spavanje vidim da je to svima glavna tema i muka. Ja pokušavam napraviti neku rutinu i ritam spavanja ali nismo previše postigli. Pratim mu ww ali često ne želi zaspati, baš se nekad borimo preko dana. Najlakše zaspe meni na rukama i to uz zvuk nape ali onda je problem za spustiti ga jer se odmah probudi. Navečer je drugačija situacija, zajedno legnemo u krevet, nahranim ga i onda ga prebacimo u njegov krevetić i to funkcionira. Nikako da uvedemo easy metodu jer i dalje najlakše zaspe na cici. Cure čija djeca se sama uspavljuj, kad ste počele sa samouspavljivanjem?
Emocije i odnosi prije par dana ste pričale kak se osjećate i da neke od vas i dalje lovi plac bez razloga, a kakva vam je situacija s muževima? Ja imam dojam da smo se baš nekako udaljili. Super sve funkcionira, muž mi pomaze oko bebe i lijepo nam je ali nema nekog dubljeg odnosa između nas i jako me to pogađa. Ne znam, možda je to normlano ali meni je prvo dijete i uopće ne znam kako se nositi sa svim tim i što očekivati. Iskreno, meni fali malo pažnje i maženja, pogotovo nakon što sam većinu dana sama s malim.
MamaPa ja sam počela kad je imao 7 tjedana. Koji dan vise. Ali za sad pali samo navečer da se sam uspava. Preko dana još uvijek zaspe na meni, eventualno kolica. Ali ajde uspijem ga spustiti. Jedino ono zadnje spavanje navečer oko 5-6-7 to spava na meni jer je divlji.
Emocije-ja iskreno ne znam sta da kažem. S mužem ću tek sad vidjeti kako će to sve izgledati. Plakala sam samo kad je i on plakao zbog grčeva. Čak bi rado da se nekad isplačem jer imam osjećaj da sve držim u sebi. I nemam bas bliske frendice koje imaju bebe pa nemam ni s kim pričati o svemu tome. To mi bas fali. Zato i jesam na forumu 😂
Samouspavljivanje- pa iskreno od rodenja se trudim bar malo. Normalno nekad bude ljuljanja kad je kriza, kad premasi ww, kad ju je grcilo, nekad je zaspala i na nama kad je bila skroz mala, al se trudimo barem rotirati kako pomazemo da ne asocira. Sisu ne prakticiramo za uspavljivanje iako je tako najlakse, hranjenje obavezno IZA budenja, to im u buducnosti napravi ogroman problem. Vec sam rekla 10x, moja prva je sama izbacila nocno dojenje s 10ipo mj da spava noc (11-12 sati). Svako je dijete drugacije jasno, al evo, imamo pozitivna iskustva sa spavanjem starije pa se trudimo to prilagodit i mladoj.
Znaci prva dva mj je spavala svakako, al sad sam ju pocela stavljati budnu u njen krevetic za dnevni spavanac barem 15 min ranije od limita jer joj treba da se smiri, a da ne premasi i postane premorena. Za noc cak i pola sata ranije, stavim ju makar joj dodavali dudu kroz iducih sat vremena ako treba, al ne dizem ju vise. I nije fan dude pa zato to potraje😅, al smiri ju kad ju ima.
Eh jedini problem je tu duda kao pomoc, moja starija ju ima i dalje za spavanje, a evo za par dana ce 2 god i to bi trebalo ukinut😬.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Sortiraj odgovore
Najstariji