I jos pitanje... Jesu vam sjela naknada za porodiljni? Meni je tek ovaj mjesec trebala sjesti prva jer sam na porodiljnom od 5.7. ali jos nista a frendicama je sjela 16.8. roditeljska naknada. Pa ne znam jel isplata rodiljne i roditeljske isti dan
👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!
Drage sve, gaće mokre, ali ne previse, pretpostavljam plodna, a s druge strane kad pišam ne znam vise jel pisam plodnu ili pišalinu - isprike na izrazu ali ne znam kak se izrazit da shvatite...na papiru ostaje nesto mrvicu smede- crveno, nije cista krv... za sad leda bole malo, malo naprijed stegne trbuh - ali iskreno ne znam jesu to trudovi ili ne.. termin je ujutro zakan za 7:30, carski, (39+2) sutra taman... da li ici na hitnu ili pricekati obzirom da kazem trenutno nije nista neizdrzivo!? Hellllp
I jos pitanje… Jesu vam sjela naknada za porodiljni? Meni je tek ovaj mjesec trebala sjesti prva jer sam na porodiljnom od 5.7. ali jos nista a frendicama je sjela 16.8. roditeljska naknada. Pa ne znam jel isplata rodiljne i roditeljske isti dan
Ja jos nisam dobila ni rjesenje o porodiljnom da mi je otvoreno. 🤷♀️
Sad sam uspjela provjeriti preko e gradjana i otvoren je porodiljni i uplata je isla ovaj tjedan ali su uspjeli uplatiti na racun u krivoj banci, tako da ih sutra moram zivkati. S moje strane sve dobro obavljeno, ali eto, ocito su oni zeznuli.
Tako da vidi jel imas poruku u pretincu e gradjana ako imas pristup.
👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!
Drage sve, gaće mokre, ali ne previse, pretpostavljam plodna, a s druge strane kad pišam ne znam vise jel pisam plodnu ili pišalinu - isprike na izrazu ali ne znam kak se izrazit da shvatite…na papiru ostaje nesto mrvicu smede- crveno, nije cista krv… za sad leda bole malo, malo naprijed stegne trbuh - ali iskreno ne znam jesu to trudovi ili ne.. termin je ujutro zakan za 7:30, carski, (39+2) sutra taman… da li ici na hitnu ili pricekati obzirom da kazem trenutno nije nista neizdrzivo!? Hellllp
Ako je carski zakazan iz razloga jer zele izbjeci vaginalni porod (npr beba na zadak), onda bi se ja odmah javila na hitnu da se slucajno beba ne bi krenula spustati. U svakom slucaju, ako je plodna voda, bilo bi dobro otici u bolnicu provjeriti uskoro
Ma carski je iz drugog razloga, beba je pravilno okrenuta, kad god dodem idem na carski samo ne znam ici li odmah i tamo provesti noc ili doma ostat dokle izdrzim, za sad je relativno ok... to me muci... prvi porod, pa nista ne znam🙈
Vanilla, cestitam ❤️
Flekica, last man standing 🤣
Nikky, ja bih se javila na tvom mjestu kako god. Sretno!
Prehrana, kazu nista prezacinjeno previse i nista s opnom. Kao mahunarke, grozde, jabuke oguliti itd.
Toga se jedino drzim, ostalo sve jedem.
Kod nas stolica problem malo. Nema grceve, prdi najnormalnije, stomacic mekan, ali stolice nema. Napreduje uredno. I to se sad vec dvaput dogodilo da smo bili po 14 dana bez stolice.
U subotu sam bila kod pedijatrice, pregledala je, preslusala, kaze na prvi pogled vidim da je zadovoljna i da je u redu, jer je bila nasmijesena i strpljiva i samo je gledala i uzivala dok joj je doktorica masirala stomacic. Poslije se ukakala.
Sve sto radi stimulaciju trbusnih misica je super za crijeva, masaze, voznja biciklica nogama, nosenje u klokanici...
Ja se bojim prelaska s babytolla na oleovit ili plivit d vitamin, prva je tek tad imala probleme s grcevima. Izmedju treceg i cetvrtog mjeseca. Nadam se da ce nas zaobici ovaj put.
Ma carski je iz drugog razloga, beba je pravilno okrenuta, kad god dodem idem na carski samo ne znam ici li odmah i tamo provesti noc ili doma ostat dokle izdrzim, za sad je relativno ok… to me muci… prvi porod, pa nista ne znam🙈
Onda bi se sigurno javila u bolnicu jer kad porod dodje u odredjenu fazu, beba se spusti nize, vise nema carskog nego ide prirodni porod. Zato bebe vuku van na vakuum i slicno jer je vec prenisko.
A cim je puknuce vodenjaka u igri, kroz 2-3 sata bi trebala biti u bolnici. Barem je takve upute meni dao doktor. Ako krene s trudovima, mozes cekat doma dok ne budu na onih 5 min razmaka, ali kod vodenjaka nema bas nekog cekanja.
Vanilla čestitam 🥳🥳 Bas mi se čini kao lijep porod 😊
Po čemu su ti se prave kontrakcije razlikovale od lažnih? Ja imam u zadnjih 2-3 dana češće lažne kontrakcije ali samo mi se trbuh stegne i nakon cca minutu popusti, nema nikakvih bolova. Maleni je i dalje poprilično aktivan i nema praktički nikakvih drugih naznaka 😂
-
Flekica nisi ostala sama, mi se isto još uvijek ne damo 💪🏽 Ja sam imala sličnu situaciju kao Vanilla s tim da sam ja dulje mirovala i bila u bolnici 5 tjedana. Jedna mi je doktorica rekla da nema šanse da dočekam termin i da je realno da ću roditi oko 35-36 tjedna 😅
Vanilla čestitam 🥳🥳 Bas mi se čini kao lijep porod 😊
Po čemu su ti se prave kontrakcije razlikovale od lažnih? Ja imam u zadnjih 2-3 dana češće lažne kontrakcije ali samo mi se trbuh stegne i nakon cca minutu popusti, nema nikakvih bolova. Maleni je i dalje poprilično aktivan i nema praktički nikakvih drugih naznaka 😂
-
Flekica nisi ostala sama, mi se isto još uvijek ne damo 💪🏽 Ja sam imala sličnu situaciju kao Vanilla s tim da sam ja dulje mirovala i bila u bolnici 5 tjedana. Jedna mi je doktorica rekla da nema šanse da dočekam termin i da je realno da ću roditi oko 35-36 tjedna 😅
To su ti nasi decki. Lijepo im je kod mame. Ja stalno govorim muzu kako smo tako dugo htjeli bebu i prosli sve i svasta. Jedva sam cekala da ostanem trudna i sad cu za nagradu bit trudna 10 mjeseci.
Nikky samo ti odi na hitnu, sretno!
Flekica vidis tamo se nisam sjetila pogledati, al doso bi mail da imam poruku u korisnickom pretincu kaj ne?
Meni iskreno ne dolazi ali nisam sigurna ni da sam povezala s mailom. Ali imam poruku odmah dan nakon pocetka da je rodiljni dopust otvoren, i novu poruku od 17.8. da je isla isplata i u kojem iznosu i na koji racun. Postom mi jos uvijek nije nista doslo.
Sortiraj odgovore
Najstariji