Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mia2023
    20. Kolovoz 2023. 14:10

Znam da ste pisale, ali kako vi stojite s dnevnim spavanjem? Moj nikako, ali baš nikako ne spava. Evo od 9 je budan, odspavao je 15min u komadu. Ostalo zaspe na minutu u rukama i to je to. Stalno bi plakao. A gladan ne bi trebao biti. 
    Ja stvarno više ne znam. Jel uopće normalno da tako mala beba ne spava po cijelo dan?
    A hrana Meni je patronažna istu stvar rekla kao i meli tako da sam i radi toga ful zbunjena. Na kraju mi ništa ne bi ostalo za jesti 😂

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Pahuljka
    20. Kolovoz 2023. 16:13

Ocito je danas neki los dan. Nasa je mozda bila gora samo prvu noc kuci, ovo danas je haos. Krvave oci od nespavanja, budna od 6 ujutru, spava po 15 min na rukama a izmedju place. Do sad nije imala grceve pa pretpostavljam da su poceli. Mada definicija grceva po babici je par sati urlanja u toku dana i najmanje 3 dana u sedmici, za to se kazu da su grcevi, sto kod nas nije slucaj ali vidim da se napinje. Sad kad gledam unazad sta sam jela bit ce da joj doner smeta 😂 
    Da prezivimo dan i noc 🙏🏽

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Meli18
    20. Kolovoz 2023. 16:26

MareiKate

Meli18

Prehrana meni je patronazna rekla da ne smijem jesti nista sto ima vitamin C, znaci od voca smijem samo jabuke i kruske 😅 smijem bananu ali samo mali komadic 😂 ne smijem rajcicu, orasaste plodove, mahunarke, suhomesnate proizvode, krastavce, cokolada..ma svasta nesto kao nebi smjela, ne mogu se sjetiti sta je sve nabrajala. Mlijeko pola litre na dan, kava max dvije (iako je gotovo nikad ne pijem).. Onda sta smijem? Sunku, mlijecni proizvodi, kruh, meso (sve), tjesteninu 😅 Uglavnom zbog alergena ne bi smjela jesti sve ono (ja nisam alergicna na nista).
    Mozda se netko nece slagati ali ja cu i dalje jesti skoro pa sve, sve umjereno, raznoliko. Vec tako se osjecam mrsavo…jos da drzim neku dijetu gdje ne smijem skoro pa nista jesti…ne zelim 😅 😊😊😊

Službena preporuka je da se jede sve osim ako nešto primijetiš da joj smeta onda s tim pripaziš… Što se tiče alergena, isto su novije preporuke da ih se ne izbjegava niti posebno odgađa kod uvođenja dohrane, osim ako nema nekih alergija u obitelji pa onda s tim pripaziti.

Jelda?? 😅 to i ja kazem. Ne znam zasto ova mlada mi govori sve tako... Nemoj ovo, nemoj ono, radi ovako radi onako..i ne priznaje drugo 😅 ali, kroz jedno uho unutra, kroz drugo vani i gotovo... I to za mlijeko isto mi je bilo cudno 😅 (iako ja pijem bez laktoze).
    Ako vidim da maloj nesto bude smetalo, naravno da cu pripaziti kao sta i vi druge radite.. 

Meli18
    20. Kolovoz 2023. 16:31

Moja mala isto danas od jutra kao ne moze bas spavati, zaspe na meni ili na tatu, bude sva mokra, stavimo je u kolica i nece, odmah se probudi.. ali, eto, sad spava vec 2h u komadu.. sto sam mislila da nece..
    I vec imam osjecaj da ce biti isto i kasnije, prije nego sto dode noc..nece spavati tako puno u komadu..
    ..
    Kod nas je jako vruce, imamo 27 stupnjeva u kuci kad ne koristimo klimu... Valjda ce brzo proci taj toplinski val.. 
    ...
    Koliko pokakanih pelena imaju na dan vase, tj npr ti Mia 😅 najblize smo si sa datumima 😅 ili koliko pelena mjenjate na dan, sveukupno? 

Vanilla Diva
    20. Kolovoz 2023. 19:26

Drage moje, sinoc nam se pridruzila i nasa mala curka. U 21:00h tocno, duga 49cm i teska 3270g s dugom crnom kosicom. 
    Meni krenuli trudovi doalovno odjednom... od mojih standardnih kontrakcija samo su dosli intenzivni na 3-4 min i ispao mi sluzni cep. Dosla u bolnicu otvorena 4 cm. Jedino mi je ctg bio malo losiji, nisu bili zadovoljni pa mi dali malo dripa da se otvorim do 6 cm da mi prokinu vodenjak. Plodna voda zelena, valjda bebi to nije pasalo i ugl nakon toga je ctg bio oke ali sam ja malo umirala u trudovima. Na kraju mi doktorica predlozila da malo klecim na stolu da se beba bolje namjesti i kad je doslo vrijeme tiskanja bila sam na lijevom boku tako da mi je to bilo super jer je beba tako bolje izasla. Nalo su me rezali tak da sad u šavovima ali sve skupa je dobro proslo. Nisam spavala cijelu noc od uzbuđenja 🙈 

Curka 🎀🎂 19.08.23.

• Nikky0407
    20. Kolovoz 2023. 19:42

Vanilla Diva, pa cestitam draga na bebici i super porodu🎉👶🏼🙏🏻 cini mi se kao da je sve super prošlo, bas mi je drago... rvo ja se pripremam za sutra ujutro, iako će biti carski nadam se da će sve dobro proći kao i tebi🙏🏻... odmori koliko mozes i uzivaj u mazenju sa malom slatkoćom🥰❤️

Vanilla Diva
    20. Kolovoz 2023. 20:22

Je, bilo je stvarno sve dobro.. i znam da bi mogla jos jednom iako me sad bas bole šavovi ti i guza nekako 🙈 ne mogu sjesti. 
    Sretno tebi sutra! Bit ce sve dobro 😊❤

Curka 🎀🎂 19.08.23.

Meli18
    20. Kolovoz 2023. 20:31

Cestitam Vanilla diva 😊😊

Karamela22
    20. Kolovoz 2023. 20:34

Vanilla čestita od srca ❤️

Ja taman da ću se danas pohvaliti kako moj samo spava i jede, po noći od 4-6 ga muci kakanje ali ništa strašno. Kad ono. Budan je sad već 5 sati u komadu i samo cendra. Na rukama zaspe možda na 10 min. 
    Moj ima oko 5-6 pokakanih pelena s tim da bi rekla da je u zadnja 4 sata kakao jedno 4 puta. Valjda takav dan 😥

Flekica
    20. Kolovoz 2023. 21:04

Vanilla cestitaaam! 
    Kako je krenulo, ja sam last man standing na ljetnim bebama...
    Kod mene se nista ne dogadja. Eventualno neka kontrakcija u toku noci ali nista drugo. Samo mi je uzasno tesko a ove vrucine i sparina ne pomazu. Bebac je po zadnjem bio na oko 4 kg. Otvorena 2 cm. Nikakvih naznaka sluznog cepa niti iceg. Sljedeci pregled u utorak. 
    Pratim vase bebice i pisem biljeske kad vec nemam nikakvog iskustva 

👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
    04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.