Koji kaos s tim bolnicama 😬
Jesi imala trudove kad kazes da se primirilo nakon terapije?
Drzim fige da izdrzite cim duze 2u1.
Pa imala sam te lazne kontrakcije bas jako cesto,cak dan prije pregleda uz neka probadanja...Nakon magnezija su se umirile,jedino ujutro imam te lazne kontrakcije al ok je
Ispravak, 3u1 :)
I ja sam razmisljala o toj marami,samo moram istrazit kako 2 bebe instalirat unutra😆
Curke, jel ima cija beba problema sa zatvorom?
Mi se hranimo kombinirano, dojenje + AD, i evo vec 4. dan da malisa nije imao stolicu. Bas se vidno grci, crveni i znoji, ali ne ide mu :( Cesto ima vjetrove i do ovog uopce nije imao problem s grcevima.. Probali smo sve one “narodne”, voziti bicikl s nogama, staviti koljena na trbuh i slicno, ali nista ne pali. Od “terapije” pije biogaia kapi.
Sutra svakako idemo kod pedijatra jer mu je 1. mjesec 🥳, ali sam htjela vidjeti ima li do tada netko neku preporuku, bas mi ga je tesko gledati kako se muci 😕
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Petrica s obzirom da ga i dojiš, možeš sebi malo pojačati hranu koja otvara pa bi moglo i kod njega biti isti efekt. Moja isto zadnjih dana dosta prdi, ali nema problema s kakanjem pa vjerujem da sam opet fulala na svom jelovniku, iako dosta pazim....
Već par puta sam pisala komentare i uopće mi ih ne objavi, već sam i zaboravila što sam htjela pisati ali ukratko, ja sam prilično opuštena oko svega. Ne gledam na sat, ne brojim podoje, sisa puno preko dana ali ne opterećujem se ničim. Vidno napreduje i djeluje zadovoljno. Stalno smo u dugom, kod nas tu pod Sljemenom uvijek malo pirka i ugodno je, nisam se ni ja skinula u kratke hlače od poroda pa se čudim kad vi pišete o neizdrživim vrućinama 😅
Inače, moja haharica se nekim čudom sama okreće s leđa ma trbuh 😅 vidjela sam ju na svoje oči par puta na kauču ali to mi nije bilo ništa čudno jer je kauč bageri pa malo klizne, malo sama, ali već par puta u noći ju stavim na leđa i nađem ju na trbuhu
😅
Petrica s obzirom da ga i dojiš, možeš sebi malo pojačati hranu koja otvara pa bi moglo i kod njega biti isti efekt. Moja isto zadnjih dana dosta prdi, ali nema problema s kakanjem pa vjerujem da sam opet fulala na svom jelovniku, iako dosta pazim….
Već par puta sam pisala komentare i uopće mi ih ne objavi, već sam i zaboravila što sam htjela pisati ali ukratko, ja sam prilično opuštena oko svega. Ne gledam na sat, ne brojim podoje, sisa puno preko dana ali ne opterećujem se ničim. Vidno napreduje i djeluje zadovoljno. Stalno smo u dugom, kod nas tu pod Sljemenom uvijek malo pirka i ugodno je, nisam se ni ja skinula u kratke hlače od poroda pa se čudim kad vi pišete o neizdrživim vrućinama 😅
Inače, moja haharica se nekim čudom sama okreće s leđa ma trbuh 😅 vidjela sam ju na svoje oči par puta na kauču ali to mi nije bilo ništa čudno jer je kauč bageri pa malo klizne, malo sama, ali već par puta u noći ju stavim na leđa i nađem ju na trbuhu
😅
Vidim da pises da pazis sto jedes, daj mi reci sto izbjegavas, a sto si pojacala u prehrani?
Ja ne jedem grah, grasak, zelje. Ali sve si mislim da nisu dobri ni krastavci, ni buce (u bucnici), ni mlijeko, ni voce npr jabuke. Pa sto da jedem onda, a da se ona ne muci s prdenjem i kakanjem 😬
U suštini mislim da se jako loše hranim (za sebe) jer previše toga izbjegavam radi nje. Stvari za koje nisam sigurna pojedem u manjoj količini pa vidim kako će reagirati. Tipa bila sam sigurna da na leću neće reagirati a jako joj je loše djelo kad sam to pojela. Jela sam svježe krastavce kad je bila full mala i loše joj je sjelo i sad neki dan smo imali goste i ja zaboravim i počnem jesti krastavce i sjetim se na pola obroka i prestanem, ali džaba... Smetalo joj je poslije. Jedem puno tjestenine, juha (pileća, rajčica), skužila sam i da joj svježi paradajz ne smeta pa to ubijam. Od voća jedem banane, zobene kaše si pravim. Jaja isto jedem ali ne kuhana nego pečena, kuhana joj čini mi se smetaju 🤣 ovo mi je prvo dijete koje nema grčeve već samo reagira pojačanim prdenjem i nervozom kao reakcija na moju prehranu pa pazi , sa prvo dvoje nisam toliko pazila jer su imali i grčevi i moja prehrana nije imala puno utjecaja, derali su se i ovako i onako. Pijem stalno i čaj od rooibosa...
Dvoje djece se može kombinirati na način da je jedno u marami ispred a drugo u nosiljci iza 😊
Cure, ulijecem samo da vam kazem za grceve i zatvor, evo mi vec tri dana nemamo nijednog grca kako dajemo ove kapi. Sve su prirodni sastojci i svi ih hvale pa eto ko se muci sa grcevima da znate. Ima ih i na Iherbu….
Evo link:
https://www.cvitlikarije.ba/proizvod/childlife-gripe-water-59-15-ml/
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Ja bas pazim sta jedem i svejedno ima problema s kakanjem i prduckanjem i to svaku noć između 4 i 6. Točan je ko švicarski sat.
Tako da mom nije do toga sta ja pojedem (ili da ne pazim bi bilo još gore)
Ako dajete espumisan kapi, kako ih dozirati? U ljekarni rekli 25 kapi na dan a u uputama 25 po obroku sta mi se čini puno 🫤
Prehrana meni je patronazna rekla da ne smijem jesti nista sto ima vitamin C, znaci od voca smijem samo jabuke i kruske 😅 smijem bananu ali samo mali komadic 😂 ne smijem rajcicu, orasaste plodove, mahunarke, suhomesnate proizvode, krastavce, cokolada..ma svasta nesto kao nebi smjela, ne mogu se sjetiti sta je sve nabrajala. Mlijeko pola litre na dan, kava max dvije (iako je gotovo nikad ne pijem).. Onda sta smijem? Sunku, mlijecni proizvodi, kruh, meso (sve), tjesteninu 😅 Uglavnom zbog alergena ne bi smjela jesti sve ono (ja nisam alergicna na nista).
Mozda se netko nece slagati ali ja cu i dalje jesti skoro pa sve, sve umjereno, raznoliko. Vec tako se osjecam mrsavo...jos da drzim neku dijetu gdje ne smijem skoro pa nista jesti...ne zelim 😅 😊😊😊
Prehrana meni je patronazna rekla da ne smijem jesti nista sto ima vitamin C, znaci od voca smijem samo jabuke i kruske 😅 smijem bananu ali samo mali komadic 😂 ne smijem rajcicu, orasaste plodove, mahunarke, suhomesnate proizvode, krastavce, cokolada..ma svasta nesto kao nebi smjela, ne mogu se sjetiti sta je sve nabrajala. Mlijeko pola litre na dan, kava max dvije (iako je gotovo nikad ne pijem).. Onda sta smijem? Sunku, mlijecni proizvodi, kruh, meso (sve), tjesteninu 😅 Uglavnom zbog alergena ne bi smjela jesti sve ono (ja nisam alergicna na nista).
Mozda se netko nece slagati ali ja cu i dalje jesti skoro pa sve, sve umjereno, raznoliko. Vec tako se osjecam mrsavo…jos da drzim neku dijetu gdje ne smijem skoro pa nista jesti…ne zelim 😅 😊😊😊
Službena preporuka je da se jede sve osim ako nešto primijetiš da joj smeta onda s tim pripaziš... Što se tiče alergena, isto su novije preporuke da ih se ne izbjegava niti posebno odgađa kod uvođenja dohrane, osim ako nema nekih alergija u obitelji pa onda s tim pripaziti.
Moram još dodati kako ti je nabrojala sve i svašta što ne smiješ, a mlijeko bi kao mogla pola litre na dan 😅 a mlijeko je većini odraslih teško za probaviti pa isto tako i bebi može smetati
Sortiraj odgovore
Najstariji