Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pahuljka
    18. Kolovoz 2023. 19:49

Miracle2023

Ajme kad vas citam kako morate buditi bebe, ne znam sto bi rekla.
    Moja je danas kroz dan spavala dva puta po sat vremena, s tim da jednom u marami dok sam ju nosila, a deugi put u kolicima uz hrpu meskoljenja i placa u snu. Ostalo place, sisa, nosi se. Sisa non stop, vise ni ne brojim.
    Po noci se sama budi svakih sat, dva, rijetko kad duze od toga.
    Ja bi najradje da sisa na 2-3h, ali ona toliko panicari i vristi, moram joj dati i zgrabi sisu ko da nije jela satima. Da bar zeli dudu 😬
    Zahtjevna beba, a nisu to ni grcevi, ima period kad se grci i prdi i kaka i ok, to kuzim. Ali vecinu vremena glumata. Tocno se cuje po tonu placa. Izgleda da ce bit glumica kad odraste 😄

Imamo dvije drama quenns-ice 😂 
    Da mi je da je ja moram budit 😂 Ali evo kako ih potaknuti da jedu i najedu se i da cekaju do sljedeceg obroka 🤷‍♀️ Kad to drami kao da nije jelo danima 🤦🏼‍♀️ Cak i poslije flasice ta trazi sisu da uziva 😂

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• cordis00
    18. Kolovoz 2023. 21:46

Miracle i Pahuljka, pa bas to, samo sisa sisa sisa, kao da nije jela cijela dan. I onda se iskaka puno puta u danu i noci jer joj je to sve visak sta izbaci. Beskonacni ciklusi dojenja, jos bi rekla da nisam sigurna jel jela, al bas aktivno jede i guta i puna su joj usta mlijeka i uspava se i to tako 10ak min pa ju dignem za podrignut i kljuca glavom trazeci jos. Dok ne bljucne nakon xx puta. Ma moja isto tako max odspava sat vremena, al jednom tokom dana i jednom tokom noci se nade taj period od 3 sata kad bi ona nastavila, a ja sam se bojala pustit ju. Probat cu veceras vidjet do koliko ce to ici, al svejedno duze od 4h ne bi. Iako ne vjerujem da cemo dostic ta 4h😅.
    I kaze patronazna kako dovoljno dobiva, da ce kasnije jos i vise kako ce postat jos efikasnija u sisanju, da cu imat samo problema ako ju ostavim na sisi non stop, da ce povracat itd, da vec sad vidi da je sav zeludac nadrazen od previse hrane jer stuca i bljuca. Kao bolje dat dudu nakon sta sam sigurna da je sita🤷‍♀️.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    18. Kolovoz 2023. 21:50

Duda- kupila sam ovaj put nuk anatomske silikonske (starija ima bibs kaucuk okruglu i jedinice malo na van), ostao joj je oko ustiju crveni trag od dude, bas sam se razocarala, citala sam da su te najbolje zbog zagriza i zato sam ih i pripremila. I cak ju ni ne drzi puno u ustima, pljune ju, al ju iza jela barem zavara da prikunja, a ne da pomahnitalo trazi jos.
    Narucila sam nove dude- bibs kaucuk anatomski oblik pa cu probat s njima.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• ZZTop
    19. Kolovoz 2023. 08:29

Lalaland- imaju ogradice svi kreveti na sv.duhu. ali ovo je samo na odjelu patologije gdje sam ja ležala. 
    Moj samo spava. Jučer je bio ukupno budan 1h
    Jede, kaka i spava. Malo me to brinulo na početku jer smo zadržani 2 dana zbog žutice ali su mi pedijatri i patronažna rekla da je jednostavno tako zahvalno dijete i da uživamo dok traje. Probudi se on bez problema svaka 2.5h..pocica i nastavi spavati

Lightblue
    19. Kolovoz 2023. 09:17

Uh mislim da ja imam drama queen na stotu. Znači dečko ima maskicu na koju ne ide kisik (diše zrak na usta) ali kada mu maknu maskicu počne paničariti i eto diska sa senzorima. Ako ga sestra zaigra onda može bez maskice inače zaboravi.
    Sad sam ispratila velikog bracu (12 god) na more tako da me već peru živci jer imam troje djece a nikog doma, samo tišina.
     Ali moram se pohvaliti on je inače sramežljiv a sinoć na svadbi je ulovio/zaradio Chivas (zamjena za podvezicu). Tako da je red počet i svadbu planirati 🫣🫣.

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

• trudilica55
    19. Kolovoz 2023. 10:04

pozdrav!
    trebala bi info na koji email se narucuje za prvi pregled TA Sv. Duh? (37.tj.) tj. koji je postupak uopce( uputnice itd.) hvalaa :) 

Mia2023
    19. Kolovoz 2023. 10:54

Cordiso i Meli nikako da vam čestitam. Uživajte, mazite se i pazite ☺️
    Mi smo vratili porođajnu težinu, sad smo na 3650g. Mali nikakoooo ne voli spavati po danu, ako odspava sat vremena je vrhunac. Ne razumijem kako izdrži toliko bit budan. Dok je budan bi samo na rukama bio, inače plače. Po noći lijepo spava kuc kuc, budi se na svaka 3-4h. 
    Papica Ja dojim, ali koristimo i dohranu. Nekad nakon jela ne pojede ništa, nekad 10-20, eventualno 30. 
    Pelene Za sad koristimo babylove pelene 1 pa ćemo vidjeti za dalje. Mali puno kaki, a voli piškiti taman kad ga se presvlači pa moramo sve ispočetka 😅
    Jučer smo mu prvi put dali one babytol k1 +d3, omega i to i baš je vrištao nakon toga. Jel moguće da ima grčeve? Zaspao je tek u 23h, nikako ga smiriti, zaspao bi i odmah se probudio.

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Mia2023
    19. Kolovoz 2023. 11:33

E da, u koje doba dana vi dajete te babytol?
    Ja još obilno krvarim tako da još nisam došla na svoje, nemam baš snage previše pa više drugi uskaču pa mi bude žao jer bi više bila s malim, a ne mogu toliko stajati. Valjda budem skoro došla na svoje.
    Vidim i kod vas je zanimljivo 😅
    Thinkpurple ja vam dižem spomenik, ne znam kako sve to izdržavate. Nadam se da će vam ipak biti lakše ☺️
    Lightblue uhvatila sam bila fotkice. Malci su premedeni. Jedva čekam da nam javiš da ste svi doma na okupu 🤞💞
    Ne znam kakve su temperature kod vas unutra, ali nama je u stanu pakleno, a najavljuju još veće vrućine i ja više ne znam kako hladiti, a da klima ne radi 0-24h. Jedva čekam da ovo ljeto već jednom završi

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Meli18
    19. Kolovoz 2023. 11:48

Hvala vam cure 😊
    Patronazna mi je bila prije par dana i rekla mi je da te ampule d3 + k1 znaju izazvati grceve. I da je najbolje to dati ujutro (max do 12h), prije podoja..
    I jako je zadovoljna sa kilazom koju je dobila nasa malena 😊 otpusna tezina je bila 2690, u cetvrtak je imala 2790 (a rodila se da 2760). Ostala je sokirana da je dobila toliko, a imala je tek 5 dana 😅 za sada iskljucivo dojim i nadam se da ce tako i ostati 😊
    Imala je malo malo zutice ali vec se vidi da je puno bolje 😊
    Za sada je sve super, jede, kaka, spava i tako u krug i to u kreveticu ili preko dana u kosaru (blizu prozora zbog zutice trenutno 😊)..nema jos bas neki ritam da se budi na 2-3h..ponekad spava sat vremena, pojede i opet spava. A ponekad spava i 3h 😅 i po noci je dobra..navecer je malo teze zaspati ali, i to je normalno 😊

Meli18
    19. Kolovoz 2023. 11:51

Sto se tice klime, preko dana, odnosno ujutro, ne palimo. Nego tek popodne i to prvo samo ventilator od klime radi.. i onda pomalo stavljamo da puse na min, na 25-26 stupnjeva (na 24 nam je preniska temp iskreno)
    Lightblue 💙💜 sve ce biti dobro, sigurna sam 😊 pravi borci su to 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.