Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MareiKate
    11. Kolovoz 2023. 15:30

Uh uh cordiso, čestitke! baš teško i za pročitati a kamoli doživjeti. Sreća da si dobila epiduralnu i da je djelovala. Usprkos epiduralnoj, zasigurno ti se tijelo jako iscrpilo... Odmaraj i brz oporavak! ♥️
    Elly čestitke! 

• Petrica_92
    11. Kolovoz 2023. 16:01

Thinkpurple narucena sam 4.9., kad prode kao 6 tjedana. nadam se da se do tad mozda malo povuce - da mozda i nije prolaps nego neko drugo oteklo tkivo 😢 poslala sam mail gdje sam joj opisala pa cemo vidjet dal misli da trebam i ranije doci.. sve sto citam po netu mi je zastrasujuce pa se nadam dobiti neko iskustvo iz prve ruke 

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• Petrica_92
    11. Kolovoz 2023. 16:45

Thinkpurple hvala ti 🫶🏻

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Pahuljka
    11. Kolovoz 2023. 18:22

cordis00

Cure evo da se konacno javim, rodila sam 10.08. u 20:23, curka 4100g i 53 cm. Velika beba, porod se dosta zakomplicirao na kraju i bio je bas jako tezak. Srecom da sam ipak uzela epiduralnu i dobila na 10 cm jos mini dozu, bome mi je trebala. Ovaj put je epiduralna uhvatila, ali je problem bio u maloj, bila je glavicom, ali lice krivo okrenuto tako da je zapela u kanalu i nikako. Izgon je trajao sat ipo sigurno, spasili su me dr u Vinogradskoj, cak su carski medusobno spomenuli. Starija dr je od dolje rukom vaginalno okretala malu, od gore su skakala 2 dr i ja tiskala, stalno bi provirila pa se vratila. A imala sam bas jake trudove na visokoj dozi dripa i bas sam jako tiskala, eto da nisam rodila tad, ne znam bi li izdrzala jos 10 min. Al uvijek moze gore. Morali su me rezati i pupucala sam u cerviksu, maloj jr glava otekla, meni kapilare u ciloj glavi i vratu pukle pa smo obje tockaste😅. Evo vec dojimo od boxa i mazimo se i veselimo ic kuci tati i seki. Javim se jos kasnije kad stignem. I cestitam drugim mamama❤️❤️.

Cestitkeeee 🎉🎉
    Majstorski odradjeno a sad uzivanje i mazenje te sto brzi povratak k’ tati i seki 💕

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• MateaT
    11. Kolovoz 2023. 18:44

Petrica_92

Drage zene, another day another problem 😂 Kad sam dosla k sebi oko brige za dijete, pocela sam brinuti za sebe, meaning napravila sam kobnu gresku i ogledalom pogledala dolje da vidim kakva je situacija 😂. Savovi su mi otpali, i tocmi se cini da je sve ok i uredno, ali isto tako mi se cini da imam neki prolaps organa zdjelice, vjerojatno maternice, jer mi je ulaz u vaginu skoro potpuno zatvoren. Jel se neka od vas susrela s time? Sad je 3 tjedna od poroda, nekako mislim da bi se to prirodno vec povuklo gore da je sve ok?

Pozdrav. Ista stvar. Nakon nekih 20etak dana nakon poroda (ovo mi je drugi porod) pogledam doli. Na ulazu u vaginu vidim nešto. Odem odmah kod ginekologa (moj ginekolog u tom trenu je bio na GO, posjetila sam dežurnog). On mi potvrdi da se radi o spuštenoj maternici. I po njegovom mišljenju to bi se trebalo vratiti na svoje jer ipak mlada sam (26g). No mislim da mi je to reka kako bi me utješio. Jer nije to baš tek tako.
    Prije koji dan otišla sam na redovnu kontrolu nakon poroda sa 6tj. kod svog ginekologa. Prolaps je i dalje tu. Reka mi je da se radi o prvom stupnju . Preporučio je izbjegavati dizanje tereta i redovito vježbanje. Reka je da sa vježbama treba biti uporan te da se stanje uz te upute može popraviti. Postoje Kegelove vježbe te vježbe za mišiće dna zdjelice. Sa vježbama sam počela. I nastojat ću biti uporana.
    Uz prolaps dolaze određeni simptomi koji su kod mene kako koji dan izraženi. Nekad manje nekad više.
    To je jednostavno situacija koju treba prihvatiti i sa tim treba naučiti živit. Lakše je reć nego napravit. Ali kako je tako je .
    Da se razumimo to nije neko ozbiljano stanje ali je psihički opterećujuće.
    I naravno za to u većini situacija ne znaš dok ti se ne dogodi.

Afrodita06
    11. Kolovoz 2023. 21:41

thinkpurple

Cordisoo jao, bas mi je zao da ste se tako napatile, al ipak ste uspjele na kraju i nije bio carski 💪 cestitam i zelim ti brzi oporavak i da brzo idete doma seki i tati 🥰
    Petrica probaj kegelove vjezbe radit ako mozes, nemogu odmoci. Drzim fige da nije prolaps i da ce se povuc. A gin ce ti se javiti sigurno ako trebas ranije doci.
    Miracle jako je tesko mobom ulovit kak je uzivo jer je uzivo puno jace al evo slika
    https://ibb.co/kSwkmFy

I nama je bilo slično i trajalo je mjesec dana ali bez ikakvih krema, samo pranje čistom vodom. I meni je bilo neuobičajeno da tako izgleda čišćenje i toliko traje ali evo srećom prošlo.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Afrodita06
    11. Kolovoz 2023. 21:44

Cordisoo čestitam na bebici. Nadam se da ćeš se brzo od ovoga oporaviti.
    Čestitke i svim ostalim mamama ako sam koju zaboravila. 
    Još malo i u potpunosti se prebacujemo na razgovore o bebicama. Moji su ozbiljno počeli pratiti stvari i predmete i smješkati se ali naravno i pokazati kad im se nešto ne sviđa. Nisu više samo bebice koje jedu i spavaju i budu tamo gdje ih ostaviš.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Takica
    11. Kolovoz 2023. 21:54

Afrodita06

Cordisoočestitam na bebici. Nadam se da ćeš se brzo od ovoga oporaviti.
    Čestitke i svim ostalim mamama ako sam koju zaboravila.
    Još malo i u potpunosti se prebacujemo na razgovore o bebicama. Moji su ozbiljno počeli pratiti stvari i predmete i smješkati se ali naravno i pokazati kad im se nešto ne sviđa. Nisu više samo bebice koje jedu i spavaju i budu tamo gdje ih ostaviš.

Jao divno jedva cekam isto! Ja svaki dan svojoj pričam i ona se ponekad usput kao osmjehne mada znam da nije zbog moje price nego slučajno al opet mi bude milo.🥰💕
    Cordiso draga cestitam na rođenju druge princezice i bravo za dojenje odmah. Brzo se oporavi i jos brze da ste kuci da budete skupa sa starijom sekom i tatom  .
    Thinkpurple ne brini sto je dobila kremu sa kortiko bitno da joj se povuče i brzo je ukidate samo koji dan. Nek nju ne muci jos i svrab na kolike . Misica slatka. 

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Pahuljka
    11. Kolovoz 2023. 22:02

Za mame koje koriste dohranu  kada ste bile sigurne za ukidanje dohrane ? Nakon sto beba odbije flasicu poslije podoja ili postepeno smanjivanje obroka iz flasice ? Nisam sigurna da li joj je dovoljno moje jer nekad pojede dohranu nakon podoja, vecinom ostane 20-30ml ali nikad jos nije odbila. Ili se ne moze ni biti siguran nego po osjecaju  🤷‍♀️ 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• ena1
    11. Kolovoz 2023. 22:55

Pozdrav mame
    Cestitam svima na bebicama :) neka ih sve prati sreca i zdravlje , ostalo ce doci !!
    Imam pitanje ako mi mozete pomoc
    Naime kako se blizi termin tako me strah jako za bebu, dakle ne bojim se poroda (vjerojatno jer je prvi pa ne znam sta me ceka) ali se jako bojim za bebu tj da sa njim nece nesto poci po zlu… ne daj boze
    Molim vas recite mi da je nekoj od vas tako bilo i da je to nirmalno jer mislim da cu malčice izludit dok ga ne dobijem u ruke 🙈

🧔🏽‍♂️ 29 👩🏼 27
    13.12. ➕
    02.01. ❤️
    Dolazi nam dečkić 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.