Vanilla pa mi smo u terminu skupa, sad vidim i moram priznat da imam sve isto kao i ti... stalno pritisak, mislim moram na ec onda po par kapi, iscjedak bas gust bijeli, evo danas preko dana ništa, tu i tamo ga osjetila a navečer baš počinje ta neka bol dolje skroz nisko... ne znam jel su BH i ili sta... a pregled tek u ponedjeljak nakon 10 dana, mislim da cu izludit do tada a u bolnicu mi se isto ne ide kad nije nis tak strasno ali me hvata panika sta ako nesto krene, a imam dogovoren CR za 21.08 🤷♀️🤦🏼♀️
Lightblue uspjela sam pronaci stare postove.Svaka čast na svemu i žao mi je što si to sve morala proći.Prevrtila sam film automatski na prvu trudnoću, ali uopce nisam imala neke opcije.Moje cure su razvile ttts, isli smo u London na lasersku ablaciju sto jedna curica nije prezivila.Pretpostavljam da je do pucanja vodenjaka doslo bas zbog zahvata.Ali opet,ko zna sta bi bilo da nismo isli...
Nisam imala pojma da se moze vratit posteljica😳
Stvarno me fascinirala tvoja priča,želim vam svu sreću❤
I također čestitke svim mama, oprostite na dugim postevima🙈
Hvala vam cure.. 🥰 ipak su pogrijesili sa kilazom, ima 2760g a ne 2660g i 48 cm 😅
...
Lightblue pa to su pravi borci, imaju stvarno lijepu kilazu..samo gledaj moju, rodena sa 2760g u 40.tjednu, dva dana prije termina 😅 tvoji su odlicno, bravo bravo bravo 💙💜 jos malo se strpite i sigurna sam da cete ici kuci i sve ce biti super 🥰
Bebice su još male,kod njih kamera doda dosta 🤦♀️. Ona ima 2300 a on 2600. Sad kada su počeli disati i sva hrana ide oralno a ne kroz infuziju stagniraju s težinom tj do sada su bili malo našopani da bolje podnose infekciju a sad je vrijeme za masu. Također se i više troše jer se moraju malo potruditi za disanje,em su bili dugo na respiratoru a i u ponedjeljak im je 37-i tjedan.
Ovo su slika s početka
https://ibb.co/QQ5t9fZ
https://ibb.co/xDp0VL4
Pozdrav svima, vec sam pisala u jesenske bebe s obzirom da cu na indukciju sredinom 9.-og
Mislim da bi mi tu najvise Lightblue mogla pomoci sa svojim iskustvom, s obzirom koliko sam uspjela pohvatati, imamo slicnu pricu.
Iskreno žao mi je za prethodnu trudnoću ali i za curicu koju si izgubila. Meni je ova strašan psihološki teret a ne želim ni zamislit šta bi bilo da sam u tvojim cipelama. Nažalost za indukciju ti ne znam ništa iz osobnog iskustva ali znam da će ti dr predložiti carski zbog položaja. Iskreno meni je vaginalni bolji zbog bržeg oporavka ali ni moj carski nije bio rutinski zbog sepse i čišćenja cijele potrbušnice. Tako da ne mogu reći da je normalno da ja nakon 2,5 mj osjetim trbuh i smeta mi diranje po trbuhu. A tek ako pojedem nešto svježe,crijeva vrište. Znam cure koje su nakon carskog ko leptirice po odjelu hodale. Također mislim da će te carski poroditi zbog prethodne trudnoće da čim prije pregledaju bebe tj da se one ne muče s porodom.
Drugo,bebice su već podosta zrele,pogotovo ako si dobila dexiće za pluća. Ja bih sve dala za 31/32 tjedan i tu možeš biti mirna ali opet ako je sve drugo ok.
Mom dečkiću se srčeko zatvorilo tek treći tjedan nakon poroda i da je bio vaginalan ne bi ga preživio tako da sve ima svoje.
U 32 su oni već spremni za svijet i treba im mala pomoć ali nakon tjedan dva idu doma. A tek u 36-om,eno ga spava u sobi sa svojih 12 god. Bio je 10 dana zbog infekcije u bolnici i nakon toga sve super. A blizancima je 36-ti tjedan puni termin.
Kolika ti je procjena težine bebica???
👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
2010-2 biokemijske trudnoće
2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
22-2 AIH -
01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙
Nikky da da, ma vjerojatno je to sve normalno kad obje imamo slicnu situaciju. Ista stvar s wc-om, nekad ne stisce uzasno i dodem i uopce ne mogu na wc. Ja imam i BH i grceve kojekakve koje prepoznam, samo mi je taj neki uzasni pritisak dolje nov. Mozda navecer vise osjecamo nakon cijelog dana na nogama i to sve. Ja sam mirovala 2 mjeseca pa je i mom tijelu malo šok sto sam se pokrenula. Meni je pregled u sri 16.8.
Zasto imas dogovoren CR? Jel beba na zadak ili neka druga situacija? Cisto me zanima u slucaju da ti krene. Meni nema indikacija za carski, idem prirodno sve pa sam i zato u nekoj panici, ako nesto krene a ja ne stignem zbog svih tih kontrakcija koje imam i zbog toga sto sam se pocela rano otvarati i od 28.tj u riziku od prijevremenog poroda. I sad ne znam koliko sam otvorena pa me strah da se nisam dosta otvorila i nesto.
Ma iskreno mene vas je malo preplasila i moja baka 🙈 njezina sestra ima neku nevjerojatnu srecu da je imala sve porode skroz bezbolne (kaze da je trudove osjecala kao neko skakljanje) i zbog toga je zakasnila s prvom bebom i beba joj se ugusila u kanalu jer ona nije znala da rađa. E sad, to je bilo prije jako puno godina i njezina sestra je bila mlada i neuka (jbg) sigurno je imala neke druge znakove poroda na koje nije reagirala. I mene sad baka plasi s tim da ja ne bi zakasnila ako imam te gene za bezbolni porod u sto cisto sumnjam s obzirom na sve moguce bolove i inace bolne kontrakcije koje imam cijelu svoju trudnocu. Ali svejedno mi je negdje u podsvijesti 🙈😭 inace i mamina sestricna ima tu rijetku srecu da je imala 2 bezbolna poroda.
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Lightblue hvala ti na odgovoru.Želim bit sad zahvalna da smo toliko dogurali i prolazimo sve te stepenice jel.Prvo sam čekala taj kobni 24 tjedan, pa 28,30....i koliko god je sad ok, tesko mi se opustit.Ali onda se sjetim kak je moja curka sa svojih 600grama sve iznenadila sta se uopce ziva rodila,pocela normalno kakati,piskiti,pomalo jesti,otvorila je oci,reagirala na glasove...Snazni su ti nasi palcici i hrabri, tako da se trudim pozitivno razmisljati i prihvatiti da ce sad bit sve ok :)
Razumijem skroz ovo za oporavak, ja sam se prvi put uzasno bojala vaginalnog na kojem su inzisitirali (potaknut je tabletama) jer nisam htjela rodit u tisini.Isto su me cistili zbog infekcije, ali kao "rucno" da budu sto njezniji i da se brze oporavim.Danas sam zahvalna jer sam se stvarno brzo oporavila (vjerujem da nije ni blizu carskom,ali istk me mucila ta preosjetljivost trbuha) i to mi je omogucilo da opet probamo i da tako brzo dobijem svoje dugice.
Bebe su sa 30+3 bile 1500g i 1380g, slavili smo vec sami prelazak kile🥳
Vanilla slazem se s thinkpurple, sad se stvarno ne trebas ustrucavat odlaska na hitnu i radi najmanje sumnje, ja svaki put kad sam mislila da idem bezveze, na kraju nije bilo...a znali su me poslati doma.Al ja bi se vratila😅
Držim fuge da te malo ipak zaboli😅
Miracle moja pisti dok place sad. Mi ju nemozemo umirit od placa navecer, i cicu i dudu sve zivcano zvace i mumlja dok povlaci pa pljune i nastavi urlat. Nosimo, mazimo, nudim sisu, dudu i tak u krug po 4 sata svaki dan. 😥
Osip joj se povlaci od samo 1 mazanja, vrat, prsa i leda su skroz se ocistili, lice nismo mazali bas kremom nego prosli samo s tim namazanim rukama kao i pocelo se susiti.
Lightblue ja sam 1.carski imala "normalan" pa me 3 mj sve mucilo i bolilo.
Sad me boli 10x vise, al tek je 6 tjedana proslo i bilo je komplicirano .
Pa meni je sve čudno osjetljivo, izvana ali i iznutra.Jučer me npr presjeklo na pola da sam ostala bez zraka od boli.
Ali kad pričam s curama iz sobe one su super ali one su stvarno drugi dan po odjelu skoro pa trčale a mene su tek drugi dan nakon carskog digli i to samo podigli na noge i spustili. Slažem se smetali su drenovi i kateter i iskreno nije mi bilo do ničeg ali kad sam njih vidjela i vidim boli me glava.
Napravila sam uzv abdomena i pregled kod ginića i sve je u skladu s situacijom. Skoro sam rekla :je**la vas situacija
👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
2010-2 biokemijske trudnoće
2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
22-2 AIH -
01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙
Da da, u pravu ste cure. Necu ni razmisljati i idem cim mi nesto bude imalo sumnjivo. 🤞🏻
Ma jooj, nakon svega stvarno sam presretna sto sam u ovim tjednima i rado bi da se nesto pokrene i da "zavrsimo" s tim svim vise i da nam dođe bebica ❤🎉 aliii bude ona kad bude spremna, ja jesam.
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Lightblue joj najgori komentar.I da je to sve normalno.Onda na kraju pola toga presutim jer ocekujem da ce me tako poklopit.Aj hvala Bogu,moja doktorica je stvarno super, ali sad po ljeti je cesto bila odsutna pa mi se nikome drugom ne da nista ni prijavljivat, jer ih cesto i ne zanima....
Jako me muce BH kontrakcije, jos od 22.tjedna ,ali zadnja 2 ne spavam uopce.Em me lupaju, em mi se trbuh toliko skameni da se ne mogu micat
Nekad imam osjecaj da to traje cijeli noc i ne popusta.
Zadnje 3 veceri me jos uz to jako muci bol u trbuhu (nesto izmedu mestrulane boli i kao da moram na wc), stolica mi je cesca sto je jako cudno za mene i pojavila mi se bol,probadanje u donjem desnom dijelu trbuha..
Vec vidim kako je to sve normalno ali bas me zna bolit da ne mogu funkcionirat...
Sortiraj odgovore
Najstariji