Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mia2023
    09. Kolovoz 2023. 19:49

Dobila sam svoje trudove u 3h i odmah mi krenula svježa krv. Trudovi su mi se doma baš ustalili na 5min praktički odmah tako da sam oko 4 i pol već bila u bolnici i tad su se valjda od panike prebacili na 8min. Znači došli smo liftom u hodnik prije odjela i sva vrata zaključana, nigdje zvono pa smo tražili broj na netu da nazovemo da dođu otključati tako da mislim da su mi se tu radi panike smirili. 😂
     Pregledali me i tad sam bila otvorena 4cm, pustili me do 8h uz svoje trudove i došla sam do 6cm, nakon bušenja vodenjaka na 7cm i tad su vidjeli plodnu vodu i rekli da bi uveli drip da se to što više ubrza pošto sam prvorotkinja. Za epiduralnu sam zakasnila pa sam dobila neku injekciju, zaboravila ime iskreno, ali meni to ništa nije djelovalo 😅
    Sve je išlo stvarno brzo nekako. Bol je bila divna, ali eto zaboravlja se polako 😅
    Popucala sam pa su me šivali, nisu me rezali srećom.
    A primalja je bila stvarnooo divna, baš predivna osoba. Ja sam se koncentrirala na disanje i samo nju slušala. 

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Angelina1
    09. Kolovoz 2023. 19:57

Mia čestitam 🥰🥰
    Ja sam danas bila naručena na indukciju na Sv. Duh, ali nema mjesta pa sam potpisala da se vraćam ujutro. Radije bih doma spavala nego na drugom odjelu. 
    U ponedjeljak mi CTG nije bio dobar u trudničkoj pa sam zadržana u predrađaoni cijelo popodne na promatranju i puštena doma. Danas su pogledali CTG, ultrazvuk i sve je super. 
    Inače u trudničkoj na Sv. Duhu rade CTG od 38+5, a meni je doktorica gledala svaki 2 put vaginalno što mi je i draže. 
    Ja sam umorna više, već treći put sam bila spremna za ostat i danas definitivno nisam mislila opet doma. Ne znam jel mi teže psihički ili fizički više. Indukciju sam htjela zaobići, ali ipak ništa od toga.

28 god. 🤰
    27 god. 🧍‍♂️

Pahuljka
    09. Kolovoz 2023. 20:01

Kad vec pricamo o grcicima kad su se kod vas najranije javili ? Da kucnem u drvo i ne kazem prerano ali za sad redovno prducka i kaki sa blagim napinjanjem, bez placnih epizoda. Nadam se da nas zaobidje kad cujem vasa iskustva i plac od po nekoliko sati.
    I da sta radite kad se zagrcne bebica, nasa redovno navuce previse mlijeka i onda jedva to proguta ili cak ne proguta, sva 4 oka su na njoj kad je hranimo. Na netu ima par primjera okrenuti pa lupkati po ledjima, a onda i par clanaka da dijete ipak samo regulise gag refleksom, ali opet on je povezan sa kasnijim hranjenjem dok je zagrcavanje mlijekom slicnije gusenju. Evo ne znam, prestravim se svaki put 🤦🏼‍♀️ Kak vi to rijesite, pustite da se samo izbori, lupkate po ledjima ili cak zacepite nosic pa da refleksno proguta ili nekako drugacije? 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• MamaPa
    09. Kolovoz 2023. 20:45

Mia čestitam! 🥳🥳 
    _______
    Ja sam u ponedjeljak isto odradila pregled u trudničkoj i to je prvi put da nisam imala vaginalni pregled u zadnja 3 mjeseca jer su se dosad bojali da se ne nastavim više otvarati, a sad je valjda svejedno. 😂
    Obavila sam CTG i preko ultrazvuka je samo brzinski doktor pogeldao mjere i plodnu vodu budući da su prošli tjedan radili detaljniji pregled. Također mi je pogledao i protoke i sve je bilo super. CTG mi očitava par slabijih kontrakcija, al su praktički zanemarive. 
    Ne znam jesam ja imala sreće sa nježnim doktorima, ali mene niti jedan pregled dosad nije boljeo. 
    ____ 
    Ja sam opet idući tjedan naručena ako se nešto prije ne pokrene, a nekako mi se čini da baš i neće. Izgleda da su me 3 i pol mjeseca strogog mirovanja, maksimalne doze Utrogestana i tokolitika zacementirali 😅 
    Ja se zasad dobro osjećam, trbuh mi je zapravo mali za moje tjedne ali svjedno bi htjela roditi kroz idućih tjedan dana. ☺️ 

MareiKate
    09. Kolovoz 2023. 21:15

Mia čestitam! Brz oporavak 💐
    Pahuljka tvoja i moja se prate, tako i kod nje, povremeno prduckanje i napinjanje ali to nisu te grozne kolike. Mojih prvo dvoje su imali, pa mi je ovaj mir sad šok 😅 stalno guglam kada počinju grčevi i negdje piše sa 2 tjedna,  negdje sa mjesec dana... A kao najgori su oko 6tog tjedna. Moji oboje su imali već u ovoj dobi u kojoj mi je ona sada, ali vjerujem da to ne znači da ćemo ih skroz izbjeći... Ali opet, svaki dan bez njih je blagoslov 🤞

MareiKate
    09. Kolovoz 2023. 21:20

E da, kad se zagrcne na bok ili ju uspraviti...  Sami oni to riješe uglavnom ali im treba biti povoljan položaj. Zato je općenito dobro da su bebe na blago povišenom uzglavlju ili boku općenito.
    Trik za jedan sličan problem koji je mene plašio sa nećakinjom, prije nego sam imala svoju djecu a kasnije mi je dobro došlo sa mojima, bebe nekad kad jako plaču znaju ostati bez zraka od silnog deranja, onako se zacene, e tad im puhnete u facu i začas prodisu natrag. Mislim naprave one to ionako, ali taj čas dok to gledaš meni je to strava, a ovako kad im puhnes brže se dobiju 😅 eto, možda nekome zatreba...

• cordis00
    09. Kolovoz 2023. 21:57

Mia bas zvuci sve super brzo, nek je sve dobro proslo❤️
    Angelina zao mi je, ocito su svugdje guzve, mogu mislit kako ti je, taman si prihvatila sve i spremila se pa ispocetka. Sretno sutra🤞🏻
    Thinkpurple ako zelis stavi koju sliku tih promjena, zao mi je, nikako na bolje. Mi smo inficirane promjene mazali betrionom. Iskreno na tvom bi mjestu otisla u Helenu.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    09. Kolovoz 2023. 22:00

Za zagrcavanje- ja sam na pocetku cim vise dojila lezecki jer je bila mala, a ja imala jak i nagli otpust mlijeka plus prepunjenost i naglo bi joj sve doslo sta nije mogla savladati tako da je tako mlijeko sporije islo, a bila je bocno ako se zagrcne, koji put bi joj na nos islo van, al nije to njima nista tako strasno kako nama dramaticno izgleda, bitno da je bocno il eventualno podic uspravno.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Pahuljka
    09. Kolovoz 2023. 22:31

MareiKate

Mia čestitam! Brz oporavak 💐
    Pahuljka tvoja i moja se prate, tako i kod nje, povremeno prduckanje i napinjanje ali to nisu te grozne kolike. Mojih prvo dvoje su imali, pa mi je ovaj mir sad šok 😅 stalno guglam kada počinju grčevi i negdje piše sa 2 tjedna, negdje sa mjesec dana… A kao najgori su oko 6tog tjedna. Moji oboje su imali već u ovoj dobi u kojoj mi je ona sada, ali vjerujem da to ne znači da ćemo ih skroz izbjeći… Ali opet, svaki dan bez njih je blagoslov 🤞

Za nadat se da prodje i 6ta nedjelja bez njih 🙏🏽 Kako hendlas troje, jel se mali vratio u rutinu spavanja ?

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Pahuljka
    09. Kolovoz 2023. 22:34

cordis00

Za zagrcavanje- ja sam na pocetku cim vise dojila lezecki jer je bila mala, a ja imala jak i nagli otpust mlijeka plus prepunjenost i naglo bi joj sve doslo sta nije mogla savladati tako da je tako mlijeko sporije islo, a bila je bocno ako se zagrcne, koji put bi joj na nos islo van, al nije to njima nista tako strasno kako nama dramaticno izgleda, bitno da je bocno il eventualno podic uspravno.

Mene prestravi onih par sekundi kad me gleda onim tuznim okicama i ne zna jadna sta bi 🥹 Tad se osjecam kao najveca nemajka 🤦🏼‍♀️ 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.