Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cordis00
    09. Kolovoz 2023. 16:20

Meni su UZV radili jednom i to je to, ne znam hoce sutra il nema potrebe🤷‍♀️. Vaginalni pregled je svaki put (a time i pipaju valjda glavicu pa znaju stav), a isto se slazem da to ne treba jer je (bar meni) svaki bolan, raskrvari me, a ne sazna se nista pametno, eto jedino sta sam otvorena pa me dr mogla pogledat amnioskopom, al ta otvorenost opet nista ne znaci tj ne moze se procijeniti kad ce porod. Meni su ctg poceli radit od 38.tj i to me najvise umiri da znam da je sve ok.
    Sutra me opet ceka ctg (20ak min) pa cekanje pregleda i amnioskopije i dogovor za dalje. Bas me to sve umori jer dugo traje, a tako sam tesko pokretna zadnjih par dana i trbuh kao da ce eksplodirati, cudim se sama sebi🙉. Jedva cekam rodit.
    Drzim svima fige🤞🏻🤞🏻.
    Vanilla bas si daleko dogurala na kraju😁.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Afrodita06
    09. Kolovoz 2023. 16:34

I mi koristimo BioGaiu već neko vrijeme, ma barem mjesec dana. Što se tiče smanjenja grčeva ili tog stenjanja i napinjanja isto nisam primjetila neko poboljšanje. Doduše meni je patronažna rekla da je BioGaia više da probavni sustav što prije sazrije. Ja sad samo držim fige da sazrije do njihovog 3. mjeseca starosti jer život mi moga više ne mogu.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Mia2023
    09. Kolovoz 2023. 16:49

Evo nas. Rodio se naš mali mišić u 12:24. 3590g i 50cm. Mama je malo umirala pod dripom jer je plodna voda bila zelena pa su htjeli to što prije da se dovrši, ali preživjeli smo 💪

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Vanilla Diva
    09. Kolovoz 2023. 16:58

Čestitam Mia!! Neka je sve proslo dobro 😊 
    Jesi uzimala epi i jesu te sivali? Sretno s dojenjem i svim i da ste doma sto prije 🤞🏻❤

Curka 🎀🎂 19.08.23.

Vanilla Diva
    09. Kolovoz 2023. 17:49

Miracle bila sam baš na radionici baby wearing-a pa se pričalo o nosiljkama i maramama svih vrsta i o tome kako smo mi ljudi jedini sisavci koji svoje novorođene bebe ostavljaju svugdje negdje umjesto da ih stalno (ili jako često) nose sa sobom. Pričali su kako je nošenje beba jako dobro za njih jer se oni ne osjećaju odvojenim od majke na početku i da im je baš potreban taj fizički kontakt. Nekom djetetu više, nekom manje, ali u principu da se tako ne mogu razmaziti kako neki misle, nego baš suprotno. 
    Ja stvarno nemam iskustva pa ne bi sad htjela nešto pričati jer ne znam kako bude kad ja rodim, ali mislim da nije nešto loše ako se zeli nositi i mirna je tako, naravno ako ti to mozes... ako je tebi ok nositi je u marami.. Mi smo kupili onu koala nosiljku što je mekana marama ali kao već složena, tj na leđima ima kao ruksak neku potporu a naprijed je marama i ja se nadam da moja beba bude htjela biti u tome jer mislim da je to za bebu super, ali opet kazem... ne znam kako je tebi nositi je stalno..

Curka 🎀🎂 19.08.23.

• cordis00
    09. Kolovoz 2023. 18:08

Mia jesi dobila svoje trudove pa su te inducirali zbog zelene plodove vode? Najbitnije da ste dobro i konacno skupa❤️
    —-
    Ja sam imala tj imam nosiljku al ona mi je bas kad budu vece bebice, sad mi je zelja kupiti maramu, gledala sam Aura, ali se bojim da cu biti presmotana za nastimat ju kako treba pa se mislim izmedu nje i Embrace. Prvu sam pocela nosit s 2 mj, al malo po kuci, tek kad je postala veca u nosiljci, al moja je voljela kolica i nije plakala tako da u biti nije puno ni nosena bila, mozda sam pogrijesila.
    Jos je i spavala odvojeno u kreveticu otpocetka, sad mi je dobro jer se sama uspavljuje i sve, lako se odvojila, al me brine jesam joj nesto uskratila na pocetku. Sad bi voljela drugu bebu vise nositi.
    Nasa prva nikad nije bila nesto mazna nit je volila po rukama bit, ne znam jel to nasa greska sta ju nismo nosili vise. I danas je takva.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Meli18
    09. Kolovoz 2023. 18:20

Cestitam Mia.. dobrodosao mali 💙💙💙

Meli18
    09. Kolovoz 2023. 18:21

Cure, sad sam bila na vcu i ne znam da li je to sluzni cep ili ne, bas jako puno iscjetka, zuckaste boje, jako gusto.. jel sluzni cep bas mora biti smedkaste boje, odnosno da ima i krvi ili ne? 😅 Ako koja zna 😅

• cordis00
    09. Kolovoz 2023. 18:43

Meli18

Cure, sad sam bila na vcu i ne znam da li je to sluzni cep ili ne, bas jako puno iscjetka, zuckaste boje, jako gusto.. jel sluzni cep bas mora biti smedkaste boje, odnosno da ima i krvi ili ne? 😅 Ako koja zna 😅

Uh, imas na googleu slike, mislim da moze bit svakakvo. Eto moj prvi sluzni je bio bas pravi duguljasti sa kao zilicama prosaran, ne mos falit, pa kad sam smedarila sad sam se bas mislila jel je il nije, na kraju mislim da ipak nije jer je bilo iza pregleda i proslo je nakon 2-3 dana😅.
    Al ako je i ispao, nista to ne znaci, u terminu si svakako, moj prvi je ispao 2 tjedna i sitno pred porod😅.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Meli18
    09. Kolovoz 2023. 19:04

cordis00

Meli18

Uh, imas na googleu slike, mislim da moze bit svakakvo. Eto moj prvi sluzni je bio bas pravi duguljasti sa kao zilicama prosaran, ne mos falit, pa kad sam smedarila sad sam se bas mislila jel je il nije, na kraju mislim da ipak nije jer je bilo iza pregleda i proslo je nakon 2-3 dana😅.
    Al ako je i ispao, nista to ne znaci, u terminu si svakako, moj prvi je ispao 2 tjedna i sitno pred porod😅.

Da da znam da nista ne znaci ali eto, cisto da se pripremim psihicki 😂 hvalaa 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.