Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lightblue
    31. Srpanj 2023. 14:49

cordis00

Lightblue kako se drzite? Jel idete sad svaki dan u posjet ili ponekad? Kako su bebice?
    Cvit kako je kod vas stanje?
    Cure ima sta novo, jel se kod koje sta pokrenilo? 😊

Nažalost od jučer su opet zatvoreni za posjete. A išla sam tri puta tjedno i naravno ovisno o info koje dobijem na tel razgovoruma

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

Karamela22
    31. Srpanj 2023. 14:49

Mame koje ste rodile, jel ima nešto da niste uzele u bolnicu a bas bi Vam dobro došlo? 
    Koliko pelena ste uzimale u bolnicu za bebu? I za sebe koliko uložaka? Pokušavam sve osnovno spremiti i da ne pretjeram, na kraju ću s liderom završiti jer ne znam koliko čega da uzmem. 
    Ja sam tek danas krenula spremati torbu. Imam osjećaj da nikad neću rodit 😭

Jakasam💝
    31. Srpanj 2023. 15:50

thinkpurple

Karamela neznam za druge bolnice al evo moje iskustvo - na sv duhu sam prematas bebu, tako da trebas i maramice i pelene i kremu. S obzirom da su tamo posjete zabranjene, al moze ti muz donjet stvari sestrama, nemoras pretjerivat. Meni su trebala 3 paketa baby love pelena, al ja sam bila 7 dana u bolnici plus moja beba je kakala i do 10x dnevno. 😏 oni ih presvuku kad idu na kupanje i vaganje 1x dnevno. Robicu im isto oni daju i presvuku ih svaki dan, tebi treba samo za ic doma. A uloske, ja sam nosila cijeli paket chicco ulozaka i 1 onu vrecicu mrezastih gaca i ostala su mi 3 uloska i 1 gacice u tih 7 dana. Al to ovisi kolko jako krvaris. Meni su prva 2 dana stavljali po 2 uloska, poslije sam ja po jedan.
    .
    Cure 2u1 jos malo izdrzite! Onda tek krece sou 😉
    Mame koje ste rodile neznam jesu se preselile na neko drugo mjesto/temu ili nam je samo zatisje… mislim znam da se uz bebu ne stigne ni na wc al opet je neko zatisje… ja tipkam dok dojim 😏
    .
    Mi sutra imamo prvi pregled kod pedijatra, bome imam listu pitanja.
    Zadnja 3 dana beba krene cicati i nakon par minuta krene bjesniti na cici, pljuvati mlijeko i grciti se sva i onda opet okrece glavu i otvara usta i trazi. Neznam jel joj nesto smeta iz mlijeka ili sta, bas ne namucim s njom dok ju hranim. A trazi svakih sat, sat i pol 😥
    Do prije tjedan dana je bas skolski dojila i bez problema.

Ja sam s proljetnih beba 2024, ali mi je ovo 4. trudnoca (1 je zavrsila spontanim) imam iskustva s dojenjem, dojim jos uvijek curicu od 13 mj.
    Lako moguce da ti beba ima grice ako se tako ponasa, pogledaj joj i usta da mozda nema soor. Kad imaju soor znaju se tako ponasati, jer ih malo ometa u dojenju. Ili lako moguce da joj je i skok u razvoju. Znaci pogledaj joj usta, desni, jezik ako ima bijelih naslaga onda je soor, ne znam u kojem polozaju dojis, mozda joj ne odgovara polozaj ili jedostavno ima neki zahtjev koji zeli da se ispuni. Neke bebe vole u tisini, mraku, uz laganu glazbu... 

+07.07.2023.
    1. pregled 6+4, kuca ❤, CRL 0,45mm, Terapija Utrogestan
    2. pregled 9+0, sve je dobro❤, CRL 19,9mm, terapija Utrogestan
    3. pregled 🔜11.09.

Jakasam💝
    31. Srpanj 2023. 15:51

Jakasam💝

thinkpurple

Karamela neznam za druge bolnice al evo moje iskustvo - na sv duhu sam prematas bebu, tako da trebas i maramice i pelene i kremu. S obzirom da su tamo posjete zabranjene, al moze ti muz donjet stvari sestrama, nemoras pretjerivat. Meni su trebala 3 paketa baby love pelena, al ja sam bila 7 dana u bolnici plus moja beba je kakala i do 10x dnevno. 😏 oni ih presvuku kad idu na kupanje i vaganje 1x dnevno. Robicu im isto oni daju i presvuku ih svaki dan, tebi treba samo za ic doma. A uloske, ja sam nosila cijeli paket chicco ulozaka i 1 onu vrecicu mrezastih gaca i ostala su mi 3 uloska i 1 gacice u tih 7 dana. Al to ovisi kolko jako krvaris. Meni su prva 2 dana stavljali po 2 uloska, poslije sam ja po jedan.
    .
    Cure 2u1 jos malo izdrzite! Onda tek krece sou 😉
    Mame koje ste rodile neznam jesu se preselile na neko drugo mjesto/temu ili nam je samo zatisje… mislim znam da se uz bebu ne stigne ni na wc al opet je neko zatisje… ja tipkam dok dojim 😏
    .
    Mi sutra imamo prvi pregled kod pedijatra, bome imam listu pitanja.
    Zadnja 3 dana beba krene cicati i nakon par minuta krene bjesniti na cici, pljuvati mlijeko i grciti se sva i onda opet okrece glavu i otvara usta i trazi. Neznam jel joj nesto smeta iz mlijeka ili sta, bas ne namucim s njom dok ju hranim. A trazi svakih sat, sat i pol 😥
    Do prije tjedan dana je bas skolski dojila i bez problema.

Ja sam s proljetnih beba 2024, ali mi je ovo 4. trudnoca (1 je zavrsila spontanim) imam iskustva s dojenjem, dojim jos uvijek curicu od 13 mj.
    Lako moguce da ti beba ima grice ako se tako ponasa, pogledaj joj i usta da mozda nema soor. Kad imaju soor znaju se tako ponasati, jer ih malo ometa u dojenju. Ili lako moguce da joj je i skok u razvoju. Znaci pogledaj joj usta, desni, jezik ako ima bijelih naslaga onda je soor, ne znam u kojem polozaju dojis, mozda joj ne odgovara polozaj ili jedostavno ima neki zahtjev koji zeli da se ispuni. Neke bebe vole u tisini, mraku, uz laganu glazbu…

Grceve* sad vidim da mi je kriva rijec iskocila

+07.07.2023.
    1. pregled 6+4, kuca ❤, CRL 0,45mm, Terapija Utrogestan
    2. pregled 9+0, sve je dobro❤, CRL 19,9mm, terapija Utrogestan
    3. pregled 🔜11.09.

bambi27zg
    31. Srpanj 2023. 17:09

Thinkpurple bas je neka tisina 😅 ekipa jesmo negdje ili? I ja obicno ulovim u podojima vremena da tipkam. 
    Sto se tice ovog, dojim na zahtjev i moj isto zna sisati, odbaci sisu, bljucne, trazi opet - i tako nekoliko puta u tipa pola sata/sat vremena i onda je mir. Rekla su mi da je to tzv cluster feeding i da je normalna pojava. A narocito predvecer ili kod skoka u razvoju. Btw. ima li negdhe neki popis toga? Sto god googlam dobijem razlicite verzije i imam osjecaj da oni svaki dan imaju skok 😅
    Moj zna imati taj bijeli trag na jeziku, ali nije soor jer se makne neko vrijeme poslije sisanja. A sisa toliko da je dobio zulj na usni od sisanja 🙈 
    *
    Mi smo na 57 cm i 4185 g i danas nam je togno 2 tjedna 💙 ja polako nadolazim, jutros sam otisla do apoteke i Bipe u kvartu i to sama, cisto da se malo maknem iz stana na kratko. Cak sam pocela loviti i spavanja kad mali sef spava pa i tu “nadoknadujem”. Sutra se muz vraca na posao pa cemo vidjeti 🙈 

Bolnica stuff meni je za 4 dana bilo 1 pakiranje chicco ulozaka i 1 paket mrezastih gaca (5 komada). U Petrovoj se samo maramice nose za bebe. Super su mi bile multimam komprese za bolnicu za bradavice, jastucici za dojke i ona bocica ala Frida za ispiranje dolje (s Alija sam uzela). 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Angelina1
    31. Srpanj 2023. 19:12

thinkpurple ne znam jesi upoznata s tim da u domu zdravlja zapad postoji savjetovališe za dojenje. Koliko se sjećam, rekli su da se kod njih ide osobno, ali vidim da imaju online broj i mail adresu pa da ih možda kontaktiraš i pitaš. Vjerujem da bi s obzirom na situaciju i izašli u susret i možda skuže do čega je točno.

28 god. 🤰
    27 god. 🧍‍♂️

Angelina1
    31. Srpanj 2023. 19:15

Ponavljam jer mislim da sam krivo postala, nadam se da ce sad normalno pisati 🤣
    Thinkpurple, ne znam jesi upoznata s tim da u domu zdravlja zapad postoji savjetovališe za dojenje. Koliko se sjećam, rekli su da se kod njih ide osobno, ali vidim da imaju online broj i mail adresu pa da ih možda kontaktiraš i pitaš. Vjerujem da bi s obzirom na situaciju i izašli u susret i možda skuže do čega je točno.

28 god. 🤰
    27 god. 🧍‍♂️

• cordis00
    31. Srpanj 2023. 20:00

Lightblue nadam se da ce brzo prec iz tog stabilno kriticnog stanja u stabilno. Jel dobivaju dobro na tezini? Joj znam da vas jos dug put ceka, ali barem da predahnete malo, mogu samo zamislit koji stres je svaki poziv. Nadam se da cete ih brzo vidjeti❤️
    Thinkpurple sretno s pregledima, javljaj stanje🤗. Mozda je stvarno skok, moja se tako nekad znala ponasat i to cesce navecer kad je bila jako mala. Luda bi onda bila, vristi, a nece sisu, a znam da ju oce u biti. Dojila bi lezecki na pocetku, tako nam je najlakse bilo.

Bas vas ima dosta koje ste presle, nadam se da ce se brzo pokrenuti🤗🤞🏻.
    I ja jedva cekam svoj pregled u cetvrtak, prvo sam bila 1 cm pa 2.5 cm pa me sad zanima kakvo je stanje. Bez trudova, vjerujem da cu napunit punih 39, a nadam se rodit prije 40, ne da mi se vise😅.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

MareiKate
    31. Srpanj 2023. 21:06

I moja se tako ponaša, noću uglavnom. Znači hoće sisu ali kao neće, pa prebacujemo s jedne na drugu... I zahvati tek kad joj pogodim položaj. Najčešće moram ustati i uz lagano nunanje joj uvalim sisu i onda ju tako neko vrijeme nunam dok se ne smiri skroz i onda se u tom položaju vratim s njom u krevet i vegetiram dok se jedna od nas dvije ne preda 😅 jer uglavnom čim ju spustim kreće sve ispočetka. Do pred ujutro. Ujutro spava ko sva sretna a ja već u obavezama oko starijih... 

Afrodita06
    31. Srpanj 2023. 22:08

Thinkpurple i moj stariji blizanac se tako ponaša. Dva tri puta povuče i onda neće uz plakanje i mahanje glavom i onda opet uhvati. I tako u krug. Traje već tri tjedna i nije prošlo. Ja sam do sada mislila da je njemu lijeno vući jer ionako dobije moje mlijeko na bočicu pa mu je valjda jednostavnije. 
    Čitam vas ali teško pišem. Samo zbog umora. Jednom sam jednu poruku pisala cijelu noć. Svaki put kad sam počela bi zaspala i tako nekoliko puta. Počela sam navečer oko 11 a mislim da sam ju završila u zoru. 
    Kod mene je mlađi blizanac imao svoje dan danas. Plakao je od 9 do 14 h, nije se grčio i nije bilo silovito vrištanje kako on zna ali što god smo probali nije pomoglo, doslovno sam bila na izmaku snaga. Ničime nije pokazivao da ga išta boli.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.