Mare i Kate, sretno draga, sve ce biti u redu, samo strpljenja.
ThinkPurple, nisi sama. Moj mali place 98 posto dana, osjecam se kao da sam prvi put rodila, a prvi mali je isto imao jake grceve i plakao po cijele dane. A jos sam se nadala da ljetnje bebe nemaju grceve...
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
O boze bas sam se iznenadila😨.
Thinkpurple pa stvarno nemam rijeci, nema ste te nije uhvatilo, bas mi je zao. Jel imas uskoro kod njih pregled opet nakon ove kiretaze? Jel kazu da je to “normalno” obzirom na sve, tezinu operacije i svega? Uh valjda ce jednog dana proci i to. Bas te sve zivo uhvatilo. Nadam se da ces se sad osjecat bolje kad su to sve ocistili.
MareiKate javi kako si, kakvo je stanje. Kad si zadnji put vadila krv, jel bilo tad potrebe za zeljezom? Drz se, nadam se da ce bit nekih boljih vijesti iza vizite. Oce ti muz na kraju moc doc kad te induciraju? A citala sam da se trudovi obicno cekaju iza pucanja vodenjaka, ali kad to sve krene, makar indukcijom, da kod viserotkinja to stvarno bude sve brzo, nadam se da ce nakon ovih pocetnih problema ic na bolje sve. I jel se zna zasto je pukao vodenjak, od bhs-b ili?
Meni je moja ginicka dala terapiju za njega iako sam ja citala da se ne lijeci nego pije samo profilaksa pri porodu, ali sam isto procitala da izazove raniji porod pa ne znam jel bas zbog toga.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Nego primi profilaksa*
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Queen znas li koja je razlika izmedu espumisan, sab simplex i lefax kapi? Prvi put sam cula samo za espumisan u sab simplex, djelatna tvar je ista u svim kapima, ali su mi preporucili sab simplex da su bolje, jel moguce da ima nesto od pomocnih tvari da ih smeta? I kako doziras lefax, koliko puta dnevno dajes ili po potrebi?
Ja sam sinu davala sab simplex,ali ga on umiri malo jer je sladak i okus maline…probala sam😄
Nakon toga sam se obratila djecijem doktoru koji mi je rekao za Lefax,dajem mu evo par dana i totalno drugo dijete…vise nema grceve
Doziram mu u dohranu po dvije kapi,ili dvije kapi na zlicu da popije…
U bocicu smije svaki put,a na usta samo dva puta po dvije kapi.
Dok je pio sab simplex,nije mogao sam ni kakat,stalno mi se crvenio i plakao,morala sam mu dat cepic da se pokaka,a sada kaka sam,rijetko mu dam cepic
Lefax kapi imaju okus banane…i to sam prvo probala😁
Svako dijete je drugacije i nesto mu ne odgovara,eto mom sab simplex nije pomogao,a ove su mu jakooo pomogle.
Nocu mi spava 4h u komadu,sto nije otkad se rodio.
Espumisan nisam probala,niti namjeravam,jer mu ove kapi pomazu.U DE im je cijena 10€,ne znam jel u HR isti naziv kapi ili je drugaciji.
Hvala ti, nisam ni ja cula prije za njih, mozda jer ih kod nas onda nema tj vjer se trebaju naruciti. Bas cu pitat patronaznu, kao da mi je onda spominjala neke kapi sta se narucuju, ali vise ne znam o cemu je pricala😅.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Koliko promjena od sinoc do jutros 🙈
Mareikate drzi se 💪🏼💪🏼 nadam se da ce biti sve okej.. zasto tako losa krvna slika? U kojem smislu? I jel ti do sad bila isto losa na prethodnim vađenjima?.
.
Thinkpurple tebe je stvarno snaslo sve i svasta... bas mi je zao. Drzi se! Idu bolji dani jer valjda ne moze gore 😭😭
Curka 🎀🎂 19.08.23.
O boze bas sam se iznenadila😨.
Thinkpurple pa stvarno nemam rijeci, nema ste te nije uhvatilo, bas mi je zao. Jel imas uskoro kod njih pregled opet nakon ove kiretaze? Jel kazu da je to “normalno” obzirom na sve, tezinu operacije i svega? Uh valjda ce jednog dana proci i to. Bas te sve zivo uhvatilo. Nadam se da ces se sad osjecat bolje kad su to sve ocistili.
MareiKate javi kako si, kakvo je stanje. Kad si zadnji put vadila krv, jel bilo tad potrebe za zeljezom? Drz se, nadam se da ce bit nekih boljih vijesti iza vizite. Oce ti muz na kraju moc doc kad te induciraju? A citala sam da se trudovi obicno cekaju iza pucanja vodenjaka, ali kad to sve krene, makar indukcijom, da kod viserotkinja to stvarno bude sve brzo, nadam se da ce nakon ovih pocetnih problema ic na bolje sve. I jel se zna zasto je pukao vodenjak, od bhs-b ili?
Meni je moja ginicka dala terapiju za njega iako sam ja citala da se ne lijeci nego pije samo profilaksa pri porodu, ali sam isto procitala da izazove raniji porod pa ne znam jel bas zbog toga.
Pa nisam pitala da li je zbog infekcije ranije puknuo vodenjak, niti oni to što komentiraju kao ranije jer sam u terminu. Plodna voda mi je mliječna, što znači da je to sve zrelo i po meni nema nužno veze sa infekcijom, a možda se varam. Primam svaka 4 sata antibitik.
Vadila sam krv prije koji mjesec i pijem željezo ali očito u nedovoljnoj količini. Evo curi treća doza krvi, kad to iscuri kreću sa indukcijom. Kaže doktor da sam sretna da mi porod nije krenuo brzo kao prethodni, jer svaki sljedeći porod se više krvari a na moje stanje, krvarenje kao trećerotke na porodu je moglo biti jako opasno, tako da su oni presretni da ja nemam trudova 🤣 Muž neće doći jer mi mama ima bus tek u 12 i treba joj 2 i pol sata do ZG, pretpostavka je da ću ja do tad biti gotova osim ako ne bude totalni fijasko 😅 pomirila sam se da sam sama, stvarno su ok svi ovdje, samo je teško, cura pored mene se pati čitavu noć i teško je ostati pribran kraj toga kad ti kroz glavu prolazi da to možda i tebe čeka.
Djeca su mi bila preslatka jučer, oko 22 smo išli tek za bolnicu, oni su gurali kofer, nosili stvari. Starija je skužila kud idem a mislila sam da mlađi ne ali sve je on skužio, bio dobar ko bubica i ni pitao za mene nije kad sam otišla. Zapravo je on jučer cijeli dan bio presčadak prema meni i nježan i mazio se, kao da je znao...
E da, moram pitati primalju jedino, ako mi muž dođe na ulaz rađaone sa djecom ako se uspijemo iskoordinirati, da li bi im htjeli iznijeti dijete van pokazati... To može doći i s njima, samo moram razmisliti da li bi to mlađeg uzrujalo ili ne... Starija bi se radovala da dođe vidjeti makar i na minutu...
MareiKate mozda onda to sve skupa nije tako lose, bar te ne boli, a primit ces krv na vrijeme i jos si pod antibiotikom, znaci sve je pod kontrolom. A zao mi je sta muz ipak nece moc prisustvovat, al bar su klinci ispali divni i paze na svoju mamu❤️🥰. Zelim ti puno srece i da dalje bude sve brzinski i da je najgore proslo😊.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Pahuljka i Petrica cestitke 🎉🎉🎉
Thinkpurple - zao mi je da sve tak kak je 🫂 drzi se 🫶🏼💪🏼
MareiKate - sretno i brzo 🤞🏼👶🏻
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Thinkpurple jako mi je zao da se tako mucis. Je li vam opcija pozvati doulu da ti malo da snage/savjete/pricuva vam bebu ili ju izvede van da odspavate?
Frendica je imala baby blues, pozalila mi se i isto sam joj savjetovala, kaze da ju je nekoliko njenih dolazaka spasilo! A nije ni tako skupo.
Eto ja ti posaljem kontakt ako zelis (ti si u zgu kolko sam skuzila).
MareIKate sretnoooo!!
Akunpunktura netko je pitao.. evo ovdje sve pise kako i zasto: https://poliklinikapintaric.hr/akupunktura-kao-priprema-za-porod/ ako ste iz zga, moze se ici i na uputnicu u vinogradsku. Ja idem na prvi tretman 6.8. tamo🤞
09/23 stigla naša ljubav ❤️
07/24 FET x
09/24 FET x
11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić
Sortiraj odgovore
Najstariji