Thinkpurple jesi probala s kolicima u kuci uz whitenoise? Ima onaj neki motorcic za kolica da ih gura, ja sam cula za njega, al ga nisam koristila, kad mi je prva bila u regresiji s 4 mj, ja sam ju gurala vani satima, kao zombi sam hodala, nisam znala za sebe🤣. Mozda sad kupim taj motorcic.
Mia pa bas mi je to cudno, obicno naprave 1 UZV do poroda, nista detaljno, al izmjere sve sta treba za procjenu tezine, pl voda, protoci, stav, neki minimum. I krenu s 38 tj na ctg, pa bas da te pred termin naruce, bas mi je to sve cudno. A za vaginalne preglede, to ovisi o bolnici i doktoru, kod nas najcesce i forsiraju svaki put, dok vani to ne rade jer ako si u terminu, onda je svejedno koliko si otvorena, ako je ctg bez trudnova, sve ok, kazu kad krene krene i to je to. Cak i razumijem taj pristup zbog mogucih infekcija itd, jer zena moze bit tjednima i 3 cm otvorena pa nista. A u koju onu bolnicu ides, zaboravila sam?
Takica ima sta novo kod tebe, kako si?
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Thinkpurple jesi probala s kolicima u kuci uz whitenoise? Ima onaj neki motorcic za kolica da ih gura, ja sam cula za njega, al ga nisam koristila, kad mi je prva bila u regresiji s 4 mj, ja sam ju gurala vani satima, kao zombi sam hodala, nisam znala za sebe🤣. Mozda sad kupim taj motorcic.
Miapa bas mi je to cudno, obicno naprave 1 UZV do poroda, nista detaljno, al izmjere sve sta treba za procjenu tezine, pl voda, protoci, stav, neki minimum. I krenu s 38 tj na ctg, pa bas da te pred termin naruce, bas mi je to sve cudno. A za vaginalne preglede, to ovisi o bolnici i doktoru, kod nas najcesce i forsiraju svaki put, dok vani to ne rade jer ako si u terminu, onda je svejedno koliko si otvorena, ako je ctg bez trudnova, sve ok, kazu kad krene krene i to je to. Cak i razumijem taj pristup zbog mogucih infekcija itd, jer zena moze bit tjednima i 3 cm otvorena pa nista. A u koju onu bolnicu ides, zaboravila sam?
Protoke mi uopce nije gledao. Baš mi je žao da mi nije bila dr od prošlog puta, baš je bila odlična, a ona je baš rekla da će sad pogledati vaginalno jel se što promijenilo.
Ja sam u Puli.
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Miapa bas mi je to cudno, obicno naprave 1 UZV do poroda, nista detaljno, al izmjere sve sta treba za procjenu tezine, pl voda, protoci, stav, neki minimum. I krenu s 38 tj na ctg, pa bas da te pred termin naruce, bas mi je to sve cudno. A za vaginalne preglede, to ovisi o bolnici i doktoru, kod nas najcesce i forsiraju svaki put, dok vani to ne rade jer ako si u terminu, onda je svejedno koliko si otvorena, ako je ctg bez trudnova, sve ok, kazu kad krene krene i to je to. Cak i razumijem taj pristup zbog mogucih infekcija itd, jer zena moze bit tjednima i 3 cm otvorena pa nista. A u koju onu bolnicu ides, zaboravila sam?
Protoke mi uopce nije gledao. Baš mi je žao da mi nije bila dr od prošlog puta, baš je bila odlična, a ona je baš rekla da će sad pogledati vaginalno jel se što promijenilo.
Ja sam u Puli.
Ja sam u Zg-u Vinogradska i tu gdje dodes prvi put/narucis se, obicno te taj dr vodi i uvijek gleda, naravno kad je vrijeme godisnjih kao sad, onda bude svakako. Al mi je to najbolje kad dr koji te primio onda ima neki plan i dogovoris se za porod pa te i inducira/carski ako treba, pitas ga sve sta te zanima. I ne znas ko ce ti bit taj zadnji put onda? 😬
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Ja sam u Puli.
Ja sam u Zg-u Vinogradska i tu gdje dodes prvi put/narucis se, obicno te taj dr vodi i uvijek gleda, naravno kad je vrijeme godisnjih kao sad, onda bude svakako. Al mi je to najbolje kad dr koji te primio onda ima neki plan i dogovoris se za porod pa te i inducira/carski ako treba, pitas ga sve sta te zanima. I ne znas ko ce ti bit taj zadnji put onda? 😬
Joj nadam se da neće bit ovaj sa studenticom 😅 Nisam pitala, nije mi uopće to palo na pamet onda. Može bit da radi go mi nije bila ona.
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Ja sam u Puli.
Joj nadam se da neće bit ovaj sa studenticom 😅 Nisam pitala, nije mi uopće to palo na pamet onda. Može bit da radi go mi nije bila ona.
E pa moguce da je ta dr na GO, mozda i bolje pa te gleda za kraj nego da ti je bila pa otisla. Mene su isto sad gledale 2 razlicite dr, al od ovog puta se dr kod koje sam se i narucila vraca s GO pa se nadam da je onda ona do kraja. A vjerojatno te nije gledala studentica nego specijalizantica.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Mia zao mi je da si imala lose iskustvo sa pregledom. Sutra ces izaći srecnija sa pregleda od svog ginekologa.
Thinkpurple nesto je upalilo pa makar i vožnja autom. Dok se oporavis da mozes na noge ti nju u kolica i setaj a seki onaj nastavak za kolica i nek ide zajedno sa vama.
Ružica drago mi je da su prestali grčići .
Cordiso kako si mi ti?
Ja danas na CTG koji je u tonusu na oko 50 mernih jedinica ali ja sam ok, kazu ako krene sta curitii jaki bolovi da se javim. Sutra pregled u bolnici ..moja dr na godišnjem pa se javila i rekla da me narucila kod svog kolege. Zbog vena na nogama i tonusa na CTG.
Ja osjetim da se bas spustila jedva danas otisla do ambulante sve me strah pokrenuće se u setnji. A šetnja mi godi za noge... pa balansiram .
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Pobježe mi post a ne pitaj za Vanilla 🙂
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Heej žene, da se i mi javimo, također današnji CTG kao da je netko ravnalom liniju povukao😂 i kod nas vaginalno ne gledaju dok se ne pređe termin, baš kao što je cordisoo već rekla. Mene osobno nisu vaginalno gledali od polovice trudnoće kad sam gljivice pokupila, nakon toga samo bris na bhsb i to je to. Baš je danas doktorica komentirala da ako nema nekih bolova neće ni gledati. Termin je tu pa ako/kad što krene krene.
👨👩👧👦
💃30
🤵 33
👧🏼 4
Cure, pratim vas, baš je lijepo čitati svakakva iskustva, dobra i loša, osjećam se puno normalnije uz vaša iskustva :)
Nama je sutra termin, ali malac uživa u vodi i brčka se. E sad, s obzirom da je ctg bio slabije reaktivan prije desetak dana, unazad tjedan uredan ali sa dotom opreza i praćenja pokreta, dr je predložila indukciju ako se ne pokrene uskoro samo... Ja sam probala sa loptom i šetnjama malo potaknuti stvari, ali..sve stoji na 1 prstu otvorenom i ispalom sluznom čepu već 2 tjedna... Neki savjet ili da se prepustim sudbini? :)
Heej žene, da se i mi javimo, također današnji CTG kao da je netko ravnalom liniju povukao😂 i kod nas vaginalno ne gledaju dok se ne pređe termin, baš kao što je cordisoo već rekla. Mene osobno nisu vaginalno gledali od polovice trudnoće kad sam gljivice pokupila, nakon toga samo bris na bhsb i to je to. Baš je danas doktorica komentirala da ako nema nekih bolova neće ni gledati. Termin je tu pa ako/kad što krene krene.
Mene je ginićka pregledala vaginalno na zadnjem pregledu kod nje msm da je bio 33 tjedan.., a u TA 1 tjedno prepipaju.nisam ni znala da se to može odbiti..kaj nije bolje da prate kaj se događa?
Sortiraj odgovore
Najstariji