Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MareiKate
    15. Lipanj 2023. 13:13

Nefertiti

Cure drage, ja jutros bila na pregledu u TA Vinogradske i ne znam šta da vam kažem…
    Znači zadnji put sam bila tamo prije 3 tjedna, ali me tad nisu pravo ni pregledali, više je bio pregled da su mi uzeli anamnezu, našli bebi otkucaje, jer im je uređaj za ultrazvuk užas, pa nisu ništa vidjeli, osim da je i dalje zadak. Naručili me za danas, da dođem sa svim stvarima, da će raditi procjenu veličine bebe i naručiti me za carski.
    Da bih ja danas došla, opet me ništa nisu pregledali, još i gore nego prvi put i doktorica me obavijestila da ona ode na godišnji i da nek' si tražim doktora koji će raditi sljedeći tjedan da mi pregleda bebu i da nek' se s njim dogovorim za carski. I još mi govori, ali sljedeći tjedan si dogovorite obavezno, već idete prema 39. tjednu i uloživa sam za prst, pa je kao krajnje vrijeme 🙄 onak, kao da to o meni ovisi… Nemam pojma kolika je beba, zadnji put mjereno kod koga ginekologa kad sam bila 32. tjedan je bila 2300g, ali sad je od toga prošlo i 5 tjedana. Ctg mi još nijednom nisu radili. One protoke i ostalo isto tako još nijednom…
    Išla se naručiti na šalter, sestre ne znaju ni tko će uopće raditi sljedeći tjedan, svi su kao po godišnjima, naručile me za pregled tek sljedeći petak, 23.6., a kad bi se onda trebala dogovarati za taj carski, nemam pojma…
    A sve kao opasan položaj bebe nogicama, trebala bih ranije, da ne bi krenulo samo od sebe i šta sad?!

Pa po meni idući petak nije kasno, tada ti mogu reći doslovno dodji sutra na carski, a ako krene samo, znaš da trebaš čim prije juriti tamo. Možda ti Thinkpurple ima kakav savjet u kojem je ona tjednu imala dogovoren carski u prvoj trudnoći, znam da je isto bio loš položaj bebe a na kraju je krenulo samo i išla je na hitan carski...

• ružica
    15. Lipanj 2023. 13:57

Belinda, tebi jebtermin bio jucer? I na plodnu vodu sinisla danas prvi put?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Nefertiti
    15. Lipanj 2023. 14:12

MareiKate ma i nije mi problem do tog petka, tad ću biti 38+3, nego se bojim hoće li me i tada pregledati kak treba, s obzirom da je četvrtak neradni i sestre tamo na šalteru su mi rekle da nemaju pojma hoće li i tko tada raditi... Ako budu neki specijalizanti, ti me sigurno neće naručivati na carski... Onda će se opet čekati onaj tamo zadnji tjedan, a sama doktorica mi veli da je krajnje vrijeme, šta god joj to značilo. 
    A da ne pričam da mi bebu nisu pregledali već 6 tjedana, a tad će biti i više od 7 tjedana, nemam pojma ni gdje je točno ni koliko je velika...

Termin: 4.7.
    Stiže curica ❤️

MareiKate
    15. Lipanj 2023. 14:17

Nefertiti

MareiKate ma i nije mi problem do tog petka, tad ću biti 38+3, nego se bojim hoće li me i tada pregledati kak treba, s obzirom da je četvrtak neradni i sestre tamo na šalteru su mi rekle da nemaju pojma hoće li i tko tada raditi… Ako budu neki specijalizanti, ti me sigurno neće naručivati na carski… Onda će se opet čekati onaj tamo zadnji tjedan, a sama doktorica mi veli da je krajnje vrijeme, šta god joj to značilo.
    A da ne pričam da mi bebu nisu pregledali već 6 tjedana, a tad će biti i više od 7 tjedana, nemam pojma ni gdje je točno ni koliko je velika…

Kužim, da veći je problem to što te nisu pregledali. Moram reći da npr ni mene na sv duhu u prošloj trudnoći nisu svaki put pregledavali, pogotovo kad sam došla prvi put, ali uvijek je bio barem ctg obavezno. Stvarno ne kužim da ti danas baš ništa nisu pogledali?

Nefertiti
    15. Lipanj 2023. 14:17

Palo mi je čak na pamet da se ovaj vikend napravim luda, da me nešto boli, da mislim da imam kontrakcije ili nešto, pa da odem na hitnu, čisto zato da mi je pregledaju 😂🙊

Stiže curica ❤️

Nefertiti
    15. Lipanj 2023. 14:22

Ctg mi još nijednom nisu radili. Još kažem doktorici da su mi u prvoj trudnoći inducirali porod 10 dana ranije, baš zbog loših ctg nalaza, a ona veli da to nema veze, da ne treba...
    Mene je vaginalno pregledala rukom i rekla da sam uložila za prst, a moglo bi biti i više, ali da neće čačkati.
    Bebu ništa, samo me pitala miče li se. Isto tako je bilo i prije 3 tjedna (osim što sam bila skroz zatvorena).
    I tad mi je rekla da će mi danas raditi veliki ultrazvuk bebe, položaj, veličinu, protoke i sve. Kad ono danas opet ništa 

Stiže curica ❤️

MareiKate
    15. Lipanj 2023. 14:27

Nefertiti

Ctg mi još nijednom nisu radili. Još kažem doktorici da su mi u prvoj trudnoći inducirali porod 10 dana ranije, baš zbog loših ctg nalaza, a ona veli da to nema veze, da ne treba…
    Mene je vaginalno pregledala rukom i rekla da sam uložila za prst, a moglo bi biti i više, ali da neće čačkati.
    Bebu ništa, samo me pitala miče li se. Isto tako je bilo i prije 3 tjedna (osim što sam bila skroz zatvorena).
    I tad mi je rekla da će mi danas raditi veliki ultrazvuk bebe, položaj, veličinu, protoke i sve. Kad ono danas opet ništa

Možda žena uopće nije bila svjesna da tako dugo nisi pregledana, jesi ju pitala? Ja npr računam se naručiti u trudničku oko 37tt, a još u 35 tt otići kod svoje. Kako to da si tako rano išla u trudničku?

• ružica
    15. Lipanj 2023. 14:43

Meni je receno da sutra idem na amnioskopiju...

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Nefertiti
    15. Lipanj 2023. 15:53

Moj me pregledao zadnji put u 32. tjednu i onda rekao da od tad se naručim u trudničku. Još sam tad pisala da mi to nekako čudno,kao da me u prvoj duže držao kod sebe.
    Doktorica je znala, jer me pitala koliko je zadnji put procijenjena veličina i ja sam joj rekla da ne znam, da mi nije uopće radila procjenu ni pregled bebe i da je zadnji put pregledana u 32. tjednu. Ali mi je rekla da ona tako i tako ide na godišnji i da se više ne vidimo, da bolje da me gleda netko drugi tko će raditi i carski.
    U međuvremenu sam zvala svog ginekologa, šokiran je bolnicom, ali me pristao primiti sutra ujutro da pregleda bebu 🙂

Stiže curica ❤️

Butterfly00
    15. Lipanj 2023. 16:02

Nefertiti nema mi smisla to, oke da nisu radili uzv ali ctg bi trebalo da se vidi stanje, možeš kao što je Thinkpurple rekla otići na hitnu, makar da se umiriš malo.
    Kod mene danas opet stanje bolova nakon par dana pauze, boli me jako podno stomaka, najviše kad sjedim, ako hodam ili ležim kao bolje je, ali sinoć oka nisam sklopila. Beba je preaktivna pa možda i ona se nekako pogrešno naštimala. 
    Ostale cure, držite se. Nadam se da će skoro ovo sve biti iza nas 🙂

🚶🏽‍♀️31 🚶‍♂️ 35
    👧🏼 4

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.