Cure drage, ja jutros bila na pregledu u TA Vinogradske i ne znam šta da vam kažem…
Znači zadnji put sam bila tamo prije 3 tjedna, ali me tad nisu pravo ni pregledali, više je bio pregled da su mi uzeli anamnezu, našli bebi otkucaje, jer im je uređaj za ultrazvuk užas, pa nisu ništa vidjeli, osim da je i dalje zadak. Naručili me za danas, da dođem sa svim stvarima, da će raditi procjenu veličine bebe i naručiti me za carski.
Da bih ja danas došla, opet me ništa nisu pregledali, još i gore nego prvi put i doktorica me obavijestila da ona ode na godišnji i da nek' si tražim doktora koji će raditi sljedeći tjedan da mi pregleda bebu i da nek' se s njim dogovorim za carski. I još mi govori, ali sljedeći tjedan si dogovorite obavezno, već idete prema 39. tjednu i uloživa sam za prst, pa je kao krajnje vrijeme 🙄 onak, kao da to o meni ovisi… Nemam pojma kolika je beba, zadnji put mjereno kod koga ginekologa kad sam bila 32. tjedan je bila 2300g, ali sad je od toga prošlo i 5 tjedana. Ctg mi još nijednom nisu radili. One protoke i ostalo isto tako još nijednom…
Išla se naručiti na šalter, sestre ne znaju ni tko će uopće raditi sljedeći tjedan, svi su kao po godišnjima, naručile me za pregled tek sljedeći petak, 23.6., a kad bi se onda trebala dogovarati za taj carski, nemam pojma…
A sve kao opasan položaj bebe nogicama, trebala bih ranije, da ne bi krenulo samo od sebe i šta sad?!
Upadam s jesenskih beba, ima na fejsu grupa Prirodan porod, neki doktor ju je navodno oformio i besplatno drži tečajeve svakodnevno online. Ima neke vježbe za okrenuti bebu koja je na zadak i vidim na komentarima da je svima bilo uspješno, pa pogledaj ako te zanima
👩37
🧔33
👶 10/2023
24.4.2025. 7+3 💚 kasna ovulacija, zadnja m. 22.2.
27.5. QUALIFIED 360 ⏳️
Nefertiti joj bas koma iskustvo 🙄 🤞🏼 da obavis sve i vidis bebu!
Curke u bolnici/ s boljkama kako ste? Jeste jos u komadu) mislimo na vas 🫶🏼
*
Mi predvecer bili na pregledu, zatvorena, protoci uredni, meni tlak ok, nize mi je zeljezo pa sam dobila neke tablete, malac je skolski glavom prema dolje, dudao je prst pa nemamo neku fotku (ali je zato pisuljka ponudio na izvolte, to imamo 3D fotku 😄) i dobio je u tri tjedna 1335g ( a ja 1kg 🙈) i sad ima 3620 😅🙈😳
Narucio me doktor u bolnicu 4.7. (37+5) na ctg, bris, urin, tlak i sve ostalo i da onda vidimo sto i kako dalje.
I dobila sam zeleno svjetlo da 29.6.idem na maturalnu veceru (37+1) - zivi bili pa vidjeli 😁
*
Netko je pitao za grebanje - osjecam to vec dulje vremena, kao da me skaklja rucicama, zapravo si zamisljam kao da je neki mali rakun pa svojim pandzicama grebe 😂
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Nefertiti nemam rijeci na takav tretman u bolnici. Nadam se da ces danas bolje proci kod svog gina, javi svakako.
Bambipa tvoj decko je vec za porod, on ce odmah na broj 62/68 kad se rodi 🤣
I to mi je jucer proslo kroz glavu kad je rekao masu 😅 jos zivim u nadi da su to procjene pa kao mogu odstupati (i ici na manje) 😁 Ima par kompleta koja cu mu navuci taman da nosili 3/4 hlace i crop top body 🤣🤣🤣
Rekao je doktor da je pravilan rast jer je stalno veci, a nas oboje smo visoki pa jel, sad je vec na nekih 50cm sigurno, prvo sam misla da je neka mala buhtla 😁😁😁
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
*
Mi predvecer bili na pregledu, zatvorena, protoci uredni, meni tlak ok, nize mi je zeljezo pa sam dobila neke tablete, malac je skolski glavom prema dolje, dudao je prst pa nemamo neku fotku (ali je zato pisuljka ponudio na izvolte, to imamo 3D fotku 😄) i dobio je u tri tjedna 1335g ( a ja 1kg 🙈) i sad ima 3620 😅🙈😳
Narucio me doktor u bolnicu 4.7. (37+5) na ctg, bris, urin, tlak i sve ostalo i da onda vidimo sto i kako dalje.
I dobila sam zeleno svjetlo da 29.6.idem na maturalnu veceru (37+1) - zivi bili pa vidjeli 😁
*
Netko je pitao za grebanje - osjecam to vec dulje vremena, kao da me skaklja rucicama, zapravo si zamisljam kao da je neki mali rakun pa svojim pandzicama grebe 😂
Ajme napokon netko s velikom bebom. Jučer sam na hitnu otišla zbog kontrakcija, mala je na 4390 g... Pa to je skoro kila od zadnji put kad sam bila 🫨 S 36tt je bila na 3400 g (i nesto sitno). Doktor je rekao da sumnja da je fulao jer je i trbuh veliki i odgovara onome sto je moja doktorica do sad zapisivala....
Trudove imam redovite, al bezbolno tako da sam sad na TA na CTGu opet. Cude se kako me ne boli jer su isli i do 100njak.
Otvorena prst i pol, saznala sam sto je sluzni cep i sad se nadam da ce uskoro.... 😅
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Ispravak, dva truda sam osjetila danas fino na snimanju. Ajme to bi moglo bit to 😬😬😬😬
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
*
*
Ajme napokon netko s velikom bebom. Jučer sam na hitnu otišla zbog kontrakcija, mala je na 4390 g… Pa to je skoro kila od zadnji put kad sam bila 🫨 S 36tt je bila na 3400 g (i nesto sitno). Doktor je rekao da sumnja da je fulao jer je i trbuh veliki i odgovara onome sto je moja doktorica do sad zapisivala….
Trudove imam redovite, al bezbolno tako da sam sad na TA na CTGu opet. Cude se kako me ne boli jer su isli i do 100njak.
Otvorena prst i pol, saznala sam sto je sluzni cep i sad se nadam da ce uskoro…. 😅
Ihaaj bome poštena bebica 😁 bude to brzo kod tebe 😊 meni ti baš kontra pred oba poroda ctg uopće nije očitovao trudove npr a ja ih itekako osjetila, onda mi je jedna doktorica pred prvi porod rekla da slušam svoje tijelo a a ne aparat. Taj dan sam rodila. A kad sam s drugim došla - 5 cm otvorena, ista priča, ctg u početku ništa nije lovio a ja jedva prodisavala trudove i oni se razmišljaju hoće me zaprimiti ili ne 😅 jedan specijalizant je naišao u prolazu dok sam ja jedva prodisavala jedan trud i onda me on preselio u rađaonu bez obzira na lijeni ctg 😅
Ispravak, dva truda sam osjetila danas fino na snimanju. Ajme to bi moglo bit to 😬😬😬😬
Ako te otpuste još doma, šeći, pleši, ljuljaj se na pilates lopti... Brzo si sa bebicom 😊
Lijepe kilaze cure, vi ste spremne za porod 😊
Sad sve redom što trebate raditi da krene 🤗 Ali kao što je moj dr.rekao da beba prati mamu pa tko je veći normalno da je i beba veća i da je to sve normalno. Mi smo oboje niski i sa 37 tt je bila 2750g i to je taman za mene.
..
Pije li netko čaj od lista maline? Znam da nije na otvaranje i da služi za jačanje tonusa maternice, ali sam negdje pročitala da ako imamo BH kontr.da ga se ne pije pa sad nisam pametna
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Vesca, Bambi bome velike bebe! 😊
Vesca drzim fige da krene skoro 🤞 dobra si ak ne osjecas trudove, blago tebi 🙈🙈 a kakve si kontrakcije sinoc osjecala onda?
I jel bio krvav cep ili samo sluzav mlijecni?
Ja imam vec par dana dosta jaci iscjedak mlijecno zuckasti. I sinoc sam prvi put imala BH kontrakcije bas nisko dolje pa sam pratila al su stale same i nisu bile pravilne. Al ovo mi je bilo prvi put da se dolje stezalo a ne gornji dio trbuha.
Belinda, Ruzica ima kakvih novosti?
Sayuri di si?
Cvit, Lightblue kako ste cure?
Ally, Vanilla kakav je status?
Ja se ne mogu tocno sjetiti kada je sayuri imala zakazan carski, ali imam feeling da je ona već s bebicom.
Ja već par večeri imam traume i bojim se da će porod početi. Kako mali loše spava, ja budna, naravno sve me boli jer sam umorna, mala udara, pa mi se piški a ja ne ustajem na WC odmah pa vjerojatno i to pridonese osjećaju pritiska... Iscjedak se isto pojačao, a preksinoc, to mi se prvi put desilo, piskilo mi se ali ne dramatično, odgodila sam možda 20ak minuta dok nisam uspavala malog i odem na WC a gaćice komplet mokre. Pratila sam da nije plodna voda, ispalo je da očito nije jer se nije ponovilo nikakvo curenje, ali kako je meni tolika količina mokraće pobjegla da ja nisam ništa osjetila, to mi je misterija i dobro me prepalo...
Lijepe kilaze cure, vi ste spremne za porod 😊
Sad sve redom što trebate raditi da krene 🤗 Ali kao što je moj dr.rekao da beba prati mamu pa tko je veći normalno da je i beba veća i da je to sve normalno. Mi smo oboje niski i sa 37 tt je bila 2750g i to je taman za mene.
..
Pije li netko čaj od lista maline? Znam da nije na otvaranje i da služi za jačanje tonusa maternice, ali sam negdje pročitala da ako imamo BH kontr.da ga se ne pije pa sad nisam pametna
Ja sam probala u prvoj trudnoći ali meni je taj čaj grozan a učinak upitan tako da sam odustala. A tada sam imala BH kontrakcije ceste i nisam znala da se kao ne bi smjelo.
Sortiraj odgovore
Najstariji