Cure ja s pregleda kod privatne u gin poliklinici od sinoc i nisam sretna. Cerviks mi se skratio malo (ne znam tocno koliko), kaze dr da je u granicama normale za 28, 29 tjedana ali da nije idealno. Strogo mirovanje 2 tjedna i pregled u klinici gdje cu roditi. U međuvremenu napraviti urinokulturu. I pojacala mi je utrogestan na 3 puta dnevno.
Ja i dalje imam te neke grceve, trbuh stalno stegnut i bas mi bude tesko cim hodam, sve me boli u preponama i pelvisu. Ocito nije ok kad mi se skratio cerviks... bas me prepala jako. Kaze da je beba nisko i glavom dolje sto nije neki problem ali radi dodatno pritisak. A mene zapravo najvise od svega brine jer imam IBS i sad mi se aktivirala jedna "epizoda", mislim da mi je onaj Ferrum koji sam uzela par dana to potaknuo (na kraju mi ova dr kaze da uopce nisam anemicna nego da mi je kks ok za ovaj period trudnoce i da ne trebam nikakve lijekove). Ugl, imam bolove u zelucu i najvise u debelom crijevu, kao cvor mi sw stisne na lijevoj strani i inace mi se to nekad događa ali uzmem Colospu retard i bude ok, a to sad ne smijem. I ne znam kak bi si pomogla.. promijenila prehranu malo na laganije jer mi je bas tesko jesti i imam mucnine ali i dalje me drzi taj grc u crijevima od kojeg mi je i maternica stegnuta mislim. Ima li koja iskustva s tim? Ili neki savjet... razmisljam se javiti gastreneterologu.. inace od probiotika pijem Omnibiotik Pandu.
.
Ugl planirali smo na more 20.6. ali cini se da od toga nista. Ceka me ljeto u krevetu i na kaucu. Osim ako mi se nesto ne promijeni ali to nije ni moguce... tipa da se produlji cerviks ili nesto, jel da? Mozda pitam gluposti.
😞😞😞😞
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Inace je beba dobro, ima 1,5 kg. Narasla dosta, aktivna je i sve je s njom super hvala Bogu.
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Inace je beba dobro, ima 1,5 kg. Narasla dosta, aktivna je i sve je s njom super hvala Bogu.
Ne brini se draga. Kad ides u bolnicu na pregled. Bitno da je sve zatvoreno i da ne curi plodna voda.
Ja koliko znam cervix se ne moze produžiti 🤷♀️ispravite me ako grijesim.
Super je odluka da mirujes i super za Utrogestan. Da li ti je spominjala Roidakal tbl?
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Ne brini se draga. Kad ides u bolnicu na pregled. Bitno da je sve zatvoreno i da ne curi plodna voda.
Super je odluka da mirujes i super za Utrogestan. Da li ti je spominjala Roidakal tbl?
Trebam se naruciti na pregled u bolnicu a za to mi uputnicu daje drzavna gin. Na koju sam malo ljuta btw.. kad sam joj rekla za kontrakcije i grceve i to samo mi je rekla da odem na hitnu ako budu u pravilnim razmacima, dala mi je te tablete za zeljezi i rekla da sam anemicna a cini se da nema za tim potrebe uopce i onda na jos povrh svega me narucila na pregled tek 5.7. (a bila sam 24.5.)... da bi mi sad od 6.6. privatna rekla strogo mirovanje i pregled za 2 tjedna. Sta bi bilo da ne idem priv i da sam cekala 5.7. Ma uzas!
Ugl moram se javiti drzavnoj zbog uputnica pa cu se naruciti.
.
Nije mi spominjala Roidakal. Samo Utrogestan za sada valjda. Rekla je da ako mi se bolovi nastave da odem i prije u kliniku na pregled pa da ce onda oni procijeniti treba li mi intravenozno nesto za smirenje maternice..
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Trebam se naruciti na pregled u bolnicu a za to mi uputnicu daje drzavna gin. Na koju sam malo ljuta btw.. kad sam joj rekla za kontrakcije i grceve i to samo mi je rekla da odem na hitnu ako budu u pravilnim razmacima, dala mi je te tablete za zeljezi i rekla da sam anemicna a cini se da nema za tim potrebe uopce i onda na jos povrh svega me narucila na pregled tek 5.7. (a bila sam 24.5.)… da bi mi sad od 6.6. privatna rekla strogo mirovanje i pregled za 2 tjedna. Sta bi bilo da ne idem priv i da sam cekala 5.7. Ma uzas!
Ugl moram se javiti drzavnoj zbog uputnica pa cu se naruciti.
.
Nije mi spominjala Roidakal. Samo Utrogestan za sada valjda. Rekla je da ako mi se bolovi nastave da odem i prije u kliniku na pregled pa da ce onda oni procijeniti treba li mi intravenozno nesto za smirenje maternice..
Intravenozno je tokoliza pretpostavljam. I to je ok opcija. Moja kolegica je bila dugo na tokolizi jer joj je i rub gacica izazivao kontrakcije. Eno rodila blizance kao med.
Ako imaš broj od te privatne pozovi je i pitaj za Roidakal ima dobar sastav ne bi ti trebao škoditi. A ne znam da li daju Mg ako je grlic smeksan i skracen. Pa i to priupitaj mogao bi ti pomoći i oko probave. Ti problemi sa crijevima su vjerovatno pogoršani zbog upotrebe preparata zeljeza. Moze se pokušati sa drugim preparatom.
A sto se tice totalno neempatične ginekologice samo zahtevaj hitnu uputnicu kad je bila tako pametna oglusiti se o tvoje simptome ranije.
Izvini da dugom postu jako sam ljuta kad nas ne shvataju ozbiljno i rade kao na traci. I poslije me pitaju sto vodim trudnoću privatno i sve plaćam....
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Hvala Takica i Thinkpurple, pitat cu za Roidakal onda i nadat se najboljem. Ma da... zeljezo mi je sigurno aktiviralo tu IBS epizodu s crijevima i tak sam ljuta jer ga uopce nisam trebala uzimati, nema potrebe jer mi je zeljezo ok. Krvna slika kao je losija, ali priv gin kaze da je ok za ovaj period. Ma ne znam... stvarno su koma ti drzavni doktori (cast izuzetcima). Mislila sam da je i ova moja dobra ali evo... na sve moje simptome oglusila, pregled traje kod nje 1 min s tim da ja ne uspijem uvijek vidjeti bebu i skoro nikad mi ne da nj sliku s ultrazvuka. Bas bi to mogla ako nista. Normalno da cu ici jos i privatno, nije mi zao platiti samo da sve prođe dobro do kraja. Evo nista onda... kaze dr strogo mirovanje, onda cu i stvarno mirovati. Vec vidim da ce i mene svako malo vrat uklijestiti... ja vam nisam za mirovanje uopce, imam crve u guzici i samo bi nesto radila i sva se pokocim od lezanja. Thinkpurple, nemam savjet za vrat osim mozda neko opustanje, ipak se radi o zivcu. Probaj dugo tusirati to mjesto u toploj vodi i nekako mentalno probati opustiti vrat i taj zivac.
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Takica nema nista za sad, osim standardnih bolova 😂
Belinda da si u mrvicu ranijim tjednima rekla bih ti da vadis, ja sam vadila za vrijeme trudnoce i to tjedan dana prije svadbe i iznenadila se.. Do tad zvaci cesnjak s tim umnjakom, meni i svima koje znam da su probali je to uvijek pomoglo!
Belinda, ja bih to sada izvadila na tvom mjestu, zato što kad dođe beba, iako ti se možda sada to ne čini, bit će ti teže izvesti. Ja sam vadila, ne u trudnoći, ali boli dan dva i prođe, s tim da je prvi dan najgore. Preduraš to sada dok imaš mira i možeš odmarati. Uz bebu nećeš imati mira...
Vanilla, nemoj se puno uzrujavati, žene budu i otvorene pa prešišaju termin, bit će to u redu. Samo osluškuj svoje tijelo.
Thinkpurple, jao, nema da te nešto obiđe 🙄
Vanilla još sam samo htjela dodati komentar vezano za doktore, privatne i socijalne i zašto sam ti napisala da slušaš svoje tijelo. Ako se ne varam ti ideš u Eljugu privatno? Ja sam tamo vodila i prošle trudnoće kod iste dr ali u ovoj mi se ništa ne sviđa i pitam se jel žena šenula u međuvremenu 😅 već par puta sam pisala neke njene ideje gdje mi je trpala sve i svašta iz predostrožnosti, ali sam ja slušala sebe i nisam uzimala neke stvari ali vrh je, to nisam stigla ni napisati da sam ja jučer bila na rebru na fetalnoj i doktor se tamo čudio ko pura dreku zašto sam došla jer je bebino srce savršeno zdravo i gledao moje nalaze i čudio se da se kao kontroliram u Eljugi i da su tamo izmislili takav nalaz kakav mi je ona napisala. Kaže on nekad se i najmanje greške srca ne mogu uočiti na uzv a greška koju je ona meni navela za dijagnozu je prilična, pa je totalno nejasno kako je ona to vidjela i to na dva pregleda a specijalist ne vidi apsolutno ništa 🤦🏼♀️
Katastrofa sve u svemu, ali neka je meni bebica zdrava. Sva sreća da se nisam uspaničila i otišla privatno na fetalnu kako me slala jer bi se lupala po glavi zbog uzaludno izgubljenog novca.
Thinkpurple i meni se vrat bio ukočio prije par tjedana i muž mi masirao par dana vrat i popustilo samo od sebe.
Belinda u trudnoći je dozvoljeno vađenje zubi ali je neophodno tako da bez brige. Poslušaj cure i nazovi ginekologa i stomatologa pa neka procijene da li je za vađenje ili bi možda čišćenje džepa oko zuba privremeno umirilo situaciju.
Takica evo me još u komadu. Jučer nepravilni skroz trudovi od noćas sam na svakih 10 minuta, nisam oka sklopila i evo sada 2 h odspavala. Sluzni čep jučer navečer dodatno u komadima ispadao i imam blagu sukrvicu.
Doma još prolazim trudove nekih 1-2 h pa ću za bolnicu jer znam kako gužve kod nas idu i čisto da vidim jesam što otvorena i koliko su pravilni trudovi jer mi je muž noćna pa da znam što me čeka 😬🤗🤣
ET 09/2022🍀💪🤰
Harmony uredan, dolazi 💙👶
Očekivani termin poroda 7.6.2023. 🍀
T- rođen 08.06.2023. LJUBAV NAJVEĆA 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji