Mareikate bas si me nasmijala. Pogotovo s varivom😂.
Ja jedva cekam da mi se stvari pokrenu, al naravno da prode jos mjesec dana ti do 35 tjedana da sam sigurna😅.
Meni je vec pomalo dosta svega, ali mozda zato jer znam sta dolazi i da je tih zadnjih mjesec dana najgori.
Netko je pisao da ne spava po noci, digne se s malom u 7 pa ne odmara po danu. Pa tako nekako je i meni. Stvarno blazena prva trudnoca😅. Svi te tetose, odmaras kad zelis, ides di zelis kad zelis.
Ja trenutno molim Boga da mi mala upadne u vrtic da sam nasamo s bebom, bas bi htjela imati tih 8 sati u danu da se povezemo, odmaramo skupa, mazimo se, setamo. Znam sta me ceka, nespavanje i sve, znam da se i starijoj moram posebno posvetit, ali eto htjela bi nekako bar malo vremena samo s bebom.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Am13 ajme! Daj me podsjeti koja bolnica i dr? Ne kuzim te grube preglede… ko da nije dovoljno dolje sve naoteceno i osjetljivo. Ok ajd kad predes termin pa da potaknu, uz tvoju dozvolu naravno, al ovako grubi pregled raditi, cemu??
Vinogradska, Marijana Bilandžija mi je bila ovaj put.. mene iskreno nije bolio nesto previse taj pregled, al sam se prepala kad je sestra iskomentirala to. Kasnije je doktorica izasla dok sam cekala na ctg i pitala kako sam i bila je ljubazna, ne mogu rec.. al da mislim da nije trebalo, mislim, jer me sad zna bolit pri nekim pokretima i pozama, al mislim da prolazi, bolje je nego jucer definitivno.
Meni se to isto desilo, grub pregled s 39 tjedana da mi se potakne otvaranje, ispao sluzni cep iduci dan; svejedno nisam rodila nego docekala iducu kontrolu za tjedan dana s 40 tj, narucili me na indukciju s 40+6, rodila sam 40+3.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Meni se to isto desilo, grub pregled s 39 tjedana da mi se potakne otvaranje, ispao sluzni cep iduci dan; svejedno nisam rodila nego docekala iducu kontrolu za tjedan dana s 40 tj, narucili me na indukciju s 40+6, rodila sam 40+3.
Evo mislim da je meni upravo ispao 🙈
Ima li koja problema s trbušnim mišićima? Jučer sam se nekak sagnula i zakašljala i osjetila sam jaku bol u gornjem dijelu trbuha, gore lijevo. Otad me boli pri kihanju, kašljanju, ustajanju, okretanju, zapravo bilo kakvom naprezanju trbuha. Kako da si pomognem? Nisam valjda nešto istegnula? Možda mi je to sve od težine trbuha pa se rasteglo. Ili je nešto drugo u pitanju?
Termin: 4.7.
Stiže curica ❤️
AM pa i tebi? Šta je ovo, svima nešto krenulo... Neka, neka 💪
Termin: 4.7.
Stiže curica ❤️
Mi smo probali masazu medice 😅
Prvo s reklamnim uljem koje smo dobili na tecaju i prema tim crtezima i vanjski dio mi je jos ok, ali ono unutarnje me peklo pa smo stali.
Pa sam uzela drugo ulje i samo smo izvana, a danas citam u knjizi Trudnoca po tjednima da je sve ok ako malo pecka jer to znaci da se dobro radi 🙈 ovo drugo ulje (Weleda, Muller, oko 10-11€) mi je svakak ugodnije, i teksturom i mirisom 😁
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Pozdrav s jesenskih beba, citam vas redovito otkad je ovdje postalo jako zanimljivo i ja sam među prvima na onoj temi 😁
Netko je spominjao mentalnu pripremu.. drugorotke, imate li neki konkretni savjet - kako? Ok kuzim da se treba informirati o svemu, napraviti si plan A i B, pripremiti na bol, vizualizirati si mozda porod i disanje kroz trudove.. al jel ima jos nesto korisno kaj se tice mentalne pripreme?
Hvala i sretno svima, super ste za citati i super vam ide 🤭😁
09/23 stigla naša ljubav ❤️
07/24 FET x
09/24 FET x
11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić
Zdravoo. Mi danas na kontroli bili. Ovaj mali raste,i imamo sada 2050gr. Vec se okrenuo glavicom ka dolje,sto mi je bas drago, i nadam se da mu nema vise mrdanja iz tog polozaja. 😃 Meni su malo gvozdje i hemoglobin niski,pa mi je prepisala neke ampule za povećanje zeljeza, tothema se zovu. Da li je neko uzimao od vas? Rekla mi je da znaju tesko na želudac pasti, da ih rastvorim u nekom soku i tako pijem, i da ih pijem sa slamkom jer znaju obojiti zube. Mene svakako mnogo reflux i kiselina zezaju, pa me malo strah kako ce djelovati na i ovako izmucen zeludac.... Pojavili su mi se jos proteini u mokraci, u tragovima, malo mi oticu noge,tj stopala, ali uvece, a pritisak je super, pa moram to malo više sada kontrolisati, za slucaj da bude kakvih promjena, da se odmah javim. valjda izguram ovo malo sada bez nekih vecih tegoba. Na kontrolu za 3 sedmice, i tada radim briseve na streptokok, pa prelazim u TA. Pozdravljamo vas sve, ovaj mali nemirko i ja 🥰🥰
Ružica i Barbi kako ste cure ima li sta novo?
AM13 ima li bolova kod tebe?
Pahuljka i ja imam osjećaj da je ova moja balerinica bas nestrpljiva ali se nadam da dočekamo sigurnije sedmice.
Thinkpurple kako si ti? Jesu stale BH kontrakcije?
Sayuri ima li te zeno,uspijes li mirovati?
Meni je plan spiralna anestezija ako bude morao carski a vidjecu ovih dana sa svojom ginekologom da obavim sve sto treba za anesteziju pa ako bude trebalo imam spremno ako ne jos bolje.
Ostale cure kako ste?
Tema nam postaje sve veselija i srecnija pa svakim danom očekujem kako cu pročitati da je neka vec dočekala svoj smotuljak mirisni🥰🥰🥰
Vidim da ste pisali o masazi medjice. Nama su rekli nikako pocinjati prije 36/37 nedelje i da tako stručna literatura kaze, a znam da na netu pise da se počne dosta ranije pa reko da imate i ovu info.
Juce bila kod oftalmologa kaze sve super visus i intraokularni pritisak tako da sam izasla srećna jer i ako krene prirodno ( a ipak se posteljica malo podigla do zadnjeg zida) bar sto se tice očiju sam sigurna.
Cure koje su vec bile na carskom ako zele i ako se ne kosi sa medicinski preporukama u datom momentu mogu na vaginalni ako je beba glavom dole, i rez do minimum 5mm debljine. Ne ide se sa indukcijom u 90% slučajeva pa se pokušajte raspitati kod dr u TA.
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji