Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MareiKate
    05. Lipanj 2023. 14:24

Robin čestitke!
    Thinkpurple super za dobre vijesti s pregleda!
    Ubi me ovo vrijeme u ZG, opet dišem na škrge i ne mogu ništa 😒 +mučnine
    Svašta ste pisale, nešto sam pohvatala nešto nisam, ali sjećam se da ste raspravljale o kretanju u bolnicu kad krenu trudovi. Ja sam s prvom čekala da trudovi budu na 5-6 minuta jer mi je trebalo cca pol sata do bolnice i dalje nisam htjela riskirati. A s drugim, na žalost kad već imaš jedno dijete doma malo je teže kalkulirati. Ja osobno kad sam u bolovima trebam da me se pusti na miru, tako da srećom su me s drugim u noći uhvatili lagani trudovi i u njima sam dočekala jutro i mogla sam ih sigurno još doma trpiti ali odmah u zoru sam se spakirala sam za bolnicu jer nije moj djir prodisavanje trudova uz dijete i baku koja je došla čuvati dijete 😅 tako će i sada biti, čim krene bol da moram disati kroz trudove idem, eventualno ovaj puta razmišljam o šetnji oko bolnice ili negdje, iako je to kod mene do sada išlo dosta brzo pa ne znam ni koliko će biti prilike za to. Fascinirana sam videima koji postoje na YT gdje žene doma rađaju, oko njih cijele familije, djeca... Meni je to ono, too much,  mogu te emocije podijelit s mužem i tu priča staje 😅

Vanilla Diva
    05. Lipanj 2023. 14:42

Hvala za detalje oko torbe za rodiliste i kasnije boravak u bolnici. Sad mi je lakse spakirat stvari jer nisam znala otkud bi krenula. I super za masku i cepice, obavezno cu to ponijeti jer inace ne mogu zaspat ni u super uvjetima, mrkli mrak, tisina i moj udobni krevet a kamoli bilo gdje drugdje. Grozna sam sa spavanjem pa cu svakako uzeti sta god moze pomoci :) 
    I podloge za bebu i mene da ne prokrvrim na krevet tamo

Curka 🎀🎂 19.08.23.

MareiKate
    05. Lipanj 2023. 14:43

Još sam htjela dodati vezano za dohranu beba u bolnicama, uz svoja dva staža na babinjačama, puno se cimerica izmjenjalo uz mene, i često sam vidjela gdje su mame jako uzrujane jer im bebe plaču i uvjerene su da su bebe gladne i često zovu sestre da im daju dohranu. Sestre daju kad treba, ali ne svaki put kad mame zovu a one često u neznanju misle da ih sestre ne doživljavaju i da im je dijete gladno... Ja nikad nisam imala problema s količinom mlijeka od prvog dana ali vjerovala bi osoblju da nemam mlijeka. Njima stvarno te prve dane jako malo treba.

Mia2023
    05. Lipanj 2023. 14:57

Thinkpurple super za odličan pregled! 🎉🎉🎉 Velika već bebica 🤗
    Joj vrijeme je stvarno katastrofa, samo mi se spava od te kiše.
    Ja sam više manje spremila stvari kao i vi. Nečeg više, nečeg manje, ali uglavnom minimalizam od svega jer se toga skupi, ako bude hića će muž donijet još.
    .
    Maska i čepići su mi pod obavezno jer sam baš teška za spavanje. Treba mi biti tišina i mrkli mrak tako da očekujem ne spavanje više radi uvjeta tamo,a ne bebe hahha
    Nama su rekli na tečaju (Pula) da za bebu imaju sve, ali ako se dogodi da rodiš krajem mjeseca da nekad znaju ostati bez pa da se uzme par pelena, kremica i maramice. Robice imaju uvijek, jedino za izlazak naravno svoju.
    Dudu neću uzeti, a ni bočicu. U Puli ne daju bočicu već ako treba dohrana ti ju donesu u posudici i trebaš hraniti na žličicu. Eventualno da na skrivećki hraniš na bočicu.
    .
    Ne znam hoćete li bi uzimati nešto za bolove nakon poroda sa sobom ili to dobijemo tamo ako tražimo?

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

MareiKate
    05. Lipanj 2023. 15:00

Mia2023

Thinkpurple super za odličan pregled! 🎉🎉🎉 Velika već bebica 🤗
    Joj vrijeme je stvarno katastrofa, samo mi se spava od te kiše.
    Ja sam više manje spremila stvari kao i vi. Nečeg više, nečeg manje, ali uglavnom minimalizam od svega jer se toga skupi, ako bude hića će muž donijet još.
    .
    Maska i čepići su mi pod obavezno jer sam baš teška za spavanje. Treba mi biti tišina i mrkli mrak tako da očekujem ne spavanje više radi uvjeta tamo,a ne bebe hahha
    Nama su rekli na tečaju (Pula) da za bebu imaju sve, ali ako se dogodi da rodiš krajem mjeseca da nekad znaju ostati bez pa da se uzme par pelena, kremica i maramice. Robice imaju uvijek, jedino za izlazak naravno svoju.
    Dudu neću uzeti, a ni bočicu. U Puli ne daju bočicu već ako treba dohrana ti ju donesu u posudici i trebaš hraniti na žličicu. Eventualno da na skrivećki hraniš na bočicu.
    .
    Ne znam hoćete li bi uzimati nešto za bolove nakon poroda sa sobom ili to dobijemo tamo ako tražimo?

Tako je prije bilo i u Karlovcu, ja sam svojoj sestri poskrivećki donijela pribor za dohranu 😅
    U Zagrebu koliko znam svaka bolnica daje bez beda tablete za bolove, ne treba ništa nositi, ne znam kako je u Puli ali vjerujem da je isto.

Vanilla Diva
    05. Lipanj 2023. 16:28

Pisete o mucninama... imam ih ja. Uglavnom nakon jela sto je moja pretpostavka da se radi o mehanici (beba stisce zeludac). Ali bude bas neugodno. Navecer znam imati i zgaravicu ali vise kao refluks. Bas mi se dize kiselina i povraca mi se... a ja nisam ni 30 tjedana, sve me strah sta bude do kraja

Curka 🎀🎂 19.08.23.

• anasplutona
    05. Lipanj 2023. 17:44

Vesca bome i tvoja je curka velika🙈 hvala ti🤗
    Takica hvala 💖
    Thinkpurple lako moguce da ćemo se sresti 🤗 
    Ja sam ti kod dr Brkić, nju mi je preporučila kolegica koja radi bas u rađaoni na Sv duhu. I bila sam bas u toj trudničkoj ambulanti ali iskreno nezz gdje je to točno jer tek sam prvi put bila tamo pa ne snalazim se bas po bolnici i ne znam objasniti gdje točno to je 😬🙈
    Ohhh odlično +7/8 je ništa, ja sam sada na +10. Velike su bebice da🥰💫

Vesca
    05. Lipanj 2023. 19:52

thinkpurple

Anasplutona kod nje sam bila na pregledu kad sam zavrsila na hitnoj zbog bronhitisa i jako je draga zena i isto sam cula dobro o njoj.
    Mene ginekologica narucuje pa neznam ko ce me dopast al ak cu moc mozda isto nju trazim.
    Dobila sam danas i D1 uputnicu, to je sad elektronski, vi isto niste dobile fizicki uputnicu?
    Belinda kad imas ti opet pregled? Ima kakvih naznaka kod tebe?

Sve uputnice idu elektronski sada, a misli da ih je moguće vidjeti na portalu zdravlja (eGradani) ako nisi sigurna da ti ju je pustila 😊

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Lemon
    05. Lipanj 2023. 21:17

Ima nas dosta za Sv.Duh, ja ne znam ni gdje se javljamo kada dođemo recimo sa trudovima?

Znam da ću na preglede u ambulantu za rizične trudnoće koja je čini mi se ostala na istom mjestu, a isto mislim da dolje gdje je bila hitna više nije ništa. Vidjela sam dosta trudnica da sjede kat iznad te hitne gdje je bio ivf koji je kompletno preseljen u novi dio bolnice pa je možda to TA.

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

• ružica
    05. Lipanj 2023. 21:49

Ima li tko da mu je ispao sluzni cep? Meni je jucer oko 15 sati ispao veliki dio cepa, danas jos nesto sitno izlazi, u prvoj trudnoci mi domporoda nije ni ispao....

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.