Tako sam i ja pohvatala da za bebu treba krema, pelene, maramice i isto ću si uzeti koji podložak da mi bude na čistom, a trebat će možda i meni.
Thinkpurple odlično da si zatvorena, još dva tjedna i onda kad bude 👌😊
Ja se ne mogu dočekati sutra i da vidim svoje stanje. U zadnjih par dana otice mi jedna noga, tj.zglob, a dolje me tako jako na momente pika, ne znam šta je to.. Iako sam zadnja tri dana dosta hodala i svašta radila. Sve mi je u foliji od radova i nadam se za vikend da je gotovo i da će sutra reci da je sve dobro. Nisam ni pametna uzeti torbu sa sobom ili ne kad ne mogu do svih stvari, a opet lakše meni naći nego mm ili mami 🤷♀️
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Ajme, pa vi već sve imate spremne torbe za rodilište! A ja još ništa ni spremno, ni oprano, ni sobica složena. Ja sam mislila da za bebu ne moramo ništa nositi dok je u bolnici, da sve od njih dobije. Pelene, do hrana, odjeća itd. Ni nisam mislila dohranu kupovat, mada sad mi se cini da možda ne bi bilo loše imati 1 kutiju, al opet ne znam koju dohranu. Jel ima koja da je ranije rađala na Petrovoj pa da me prosvijetli kaj zbilja trebam za bebu nosit (napomena-bit će carski u pitanju). Ak je carski vjerojatno ne trebam posebno pakirati za rodilište i za ostajanje dalje, nego mogu sve u kofer?
Ps-jel koja imala iskustva s ovim nosnim aspiratorom? Baby centar sad ima na chicco i na neke stvari popust pa razmišljam da uzmem, ako nam bude zatrebalo.
https://ibb.co/kgdW0sk
Nas su savjetovali u skolici da ne uzimamo dohranu sami nego pitamo koju su koristili u bolnici pa za nuždu da kupimo jedno pakovanje dok ne krene dojenje na max.
Ako bude nedostatak ili da je trenutno nema u bolnici lako oni daju spisak muzu sta treba dokupiti.
Spremila sam ipak jedne pelene i jedno pakovanje vlaznih ze bebu a robicu niko nije spominjao vec samo onu za izlazak.
I kod mene ce najverovatnije biti sekcija - carski ali evo sutra idem Oftalmologu pa cu vidjeti daje li mi prolaz😂 .Kod nas se ostaje max 5 dana nakon sekcije u bolnici ako je sve ok.
Ja sam iz BIH ali vjerujem da nema velike razlike ni u HR.
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Vanilla za bebu nisam nista stavljala osim 2-3 tetrice, pitat cu nosi li se uopce ista, do sada nije koliko znam (Petrova), a doma sam pripremil odjecu i spreman je i set pelena i maramice i krema i bocica ako ce trebati pa se donese.
*
Torbe ugrubo:
Ruksak: rucnika, spavacica porod, spavacica za poslije i bicke da drze one gace ako ce trebati, mrezaste gace i 2 velika uloska, labelo, kremica, gumica i spanga, eksterni punjac i kabel za mobitel, papiri (poredani kronolsoki s time da je onaj s Rh i KG na vrhu - jer moj OCD 🙈) voda&snackovi i lepeza 😆 (Muz: vec vidim druge zene kak vriste, a tebe se hrani i mase ti se lepezom 🤣)
Kofer (onaj mali za rucnu prtljagu u avionu): veci i srednji rucnik (kao tijelo i kosa jer sam mlada i nadobudna i kao prat cu ja kosu prije izlaska) i 2 manja, spavacica, slafrok tanji, kratke hlacice od pidzame i potkosulja za dojenje, grudnjak za dojenje, natikace (gumene birkinice tako da su i za tusiranje), carape, toaletna 1 manja koju nosim u kupaonu (cetkica, pasta, tus gel, sampon, britvica), toaletna 2 (suho pranje tijela i kose, nivea, ogledalo, cesalj, manji deo), vrecica u kojoj su jastucic za dojenje i krema za bradavice (i gore spomenuti grudnjak) i jos koje mrezaste gace, mokri wc papir i oni papiri za dasku, suhe maramice, moji lijekovi, vreca za prljavu robu, punjac i slusalice, bocica za ispiranje, casa sa slamkom i poklopcem.
One chicco uloske nosim posebno, a stavila sam u kofer jos koji normalni nocni, ako budu manja krvarenja da se ne patim s ovim “pelenama” 😅
Vidjela sam jos na popisu cepice za usi i masku, ali to ne volim i ne koristim. 🙈
I jos cu uzeti koju bocicu na dudanje vode i izotonicnlog napitka, grozdani secer i neka manja pakiranja keksica/neceg slatkog. I sitne eure za aparat 😄
I sve spavacice su za dojenje, ali ne gumbici nego V izrez (Sinsay, topla preporuka, em je jaaaako ugodna i proznracna, em je lijepa em seze do koljena, uzela sam najvecu velicinu na svojim 174 cm)
*
Sto se tice ostanka meni je sestra rekla da je 3 dana poslije carskog otpust, nisam onda isla u detalje jer je bilo rano, ali sad cu je pitati neke te “tehnicke” stvari 😄
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Ajme, pa vi već sve imate spremne torbe za rodilište! A ja još ništa ni spremno, ni oprano, ni sobica složena. Ja sam mislila da za bebu ne moramo ništa nositi dok je u bolnici, da sve od njih dobije. Pelene, do hrana, odjeća itd. Ni nisam mislila dohranu kupovat, mada sad mi se cini da možda ne bi bilo loše imati 1 kutiju, al opet ne znam koju dohranu. Jel ima koja da je ranije rađala na Petrovoj pa da me prosvijetli kaj zbilja trebam za bebu nosit (napomena-bit će carski u pitanju). Ak je carski vjerojatno ne trebam posebno pakirati za rodilište i za ostajanje dalje, nego mogu sve u kofer?
Ps-jel koja imala iskustva s ovim nosnim aspiratorom? Baby centar sad ima na chicco i na neke stvari popust pa razmišljam da uzmem, ako nam bude zatrebalo.
https://ibb.co/kgdW0sk
Nas su savjetovali u skolici da ne uzimamo dohranu sami nego pitamo koju su koristili u bolnici pa za nuždu da kupimo jedno pakovanje dok ne krene dojenje na max.
Ako bude nedostatak ili da je trenutno nema u bolnici lako oni daju spisak muzu sta treba dokupiti.
Spremila sam ipak jedne pelene i jedno pakovanje vlaznih ze bebu a robicu niko nije spominjao vec samo onu za izlazak.
I kod mene ce najverovatnije biti sekcija - carski ali evo sutra idem Oftalmologu pa cu vidjeti daje li mi prolaz😂 .Kod nas se ostaje max 5 dana nakon sekcije u bolnici ako je sve ok.
Ja sam iz BIH ali vjerujem da nema velike razlike ni u HR.
Velika dioptrija (ja imam -12) nije razlog za carski, bas sam o tome pricala sa svojim doktorom 😉 To se vjerovalo prije xy godina, ali nema znanstvenih dokaza za to (to sam i ja istrazila po medicinskim bazama casopisa i clanaka 😆). Ugl vidi kod oftamologa ako kaze carski je li zbog “samo” dioptrije ili je jos nesto (tipa ocni tlak). Ili ako ti pase carski onda super ako napise 😉
Jedino svi preporucuju radati s naocalama ukoliko se nesto nedaj Boze skomplicira pa ides u anesteziju da se nema strano tijelo u oku, za lece je najbolje provjeriti s doktorima u bolnici koja su im razmisljanja. Za operacije znam da moras biti s naocalama (zadnji puta su mi ih uezli vele da se prebacim s kreveta na krevet, a ja s -12 vidim 5 cm od ociju i pitam: a gdje vam je taj drugi krevet? 😂)
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Pozdrav curke, evo da se i ja javim; evo nas dvije https://ibb.co/3yQXmDv (ako sam uspjela dobro postaviti sliku).
Čestitam svim novim mamama i bebicama 💖
Čitam vas ali zaboravila sam bila lozinku od profila, imam novi mob pa sve dok nisam upalila stari (koji je bio kod mojih na moru) nisam se mogla prijaviti dok nisam na njemu vidjela lozinku (sve mi je mob pamtio lozinke)😆.
Joj iskreno, svaki dan mi padnete na pamet sve vi koje već imate djecu, kako li vam je i kako uspjevate sve; posebno vi koje morate mirovati. Podigla bi vam spomenik.
Ja ne mogu se žaliti; dosta često sam putovala i planiramo i ovaj vikend sada ići na more, super se osjećam osim sto su mi noge počele oticati pa moram malo usporiti i ne mogu vise toliko šetati niti mogu bas nositi obuću koju sam nosila inače već imam nekakve natikače u koje jedino stanem.
26.05 sam bila na kontroli na Sv duhu; tad sam bila 34+2 (malo ranije sam krenula u bolnicu na kontrolu jer mi je izabrani ginekolog daleko a nedavno sam se preselila u zg) i tada je već beba imala 2900g; doktorica je rekla da je sve uredno. Jel se vama to čini puno, da je veća beba dosta? I jel mogu onda očekivati da ću ranije roditi od termina? Iduća kontrola mi je 12.06. pa bas me zanima kolika će tada biti.
Za Sv duh ugl imam info, ako koju zanima, ne treba i dalje tecaj nikakav za pratnju bez obzira sto je proglašen kraj pandemije.
Pusa i sretno svima 💫💌
Robin cestitam na bebici i bas mi je drago da je sve proslo dobro! Sretno s dojenjem🤞🏻.
Cure vidim imate vec velike bebice, pa to ce samo krenit i svaki dan bit po jedna nova😁. A bome vec je i 6.mj, i vrijeme je😊.
—-
Torba za rodiliste, da se ne ponavljam, samo bi napomenila da sam ja imala podlozak za bebu koji sam drzala ispod sebe ako prokrvarim i sa strane gdje je beba lezala kad bi bila sa mnom u krevetu, da nije bas na toj gruboj plahti. I definitivno nosim ovaj put masku za oci, inace ne koristim, prvi put rodila navecer, uzeli su malu jer sam bila od epiduralne, nisam osjecala noge plus rusenje zbog gubitka krvi, mogla sam se naspavati, ali je svjetlo ulazilo iz hodnika plus svi ti hormoni i stres odjednom dosli; znaci nema sanse. Jos sam bila i sama u sobi tu noc.
I u vezi formule. Ja ju nisam nosila prvi put jer racunam ako zatreba oni ce joj dati (tipa tu noc kad je bila kod njih), dojenje je otpocetka krenilo dobro, za doma sam kupila PRE od Hippa, ali nisam koristila na kraju, al nek se ipak nade. Posto je mala ispala alergicar na mlijeko, ovaj put cu nosit od starije to posebno mlijeko za alergicare nek joj to daju ako bude trebalo.
Oni promijene pelenu kad uzmu bebu za pregled, vadenje krvi itd, ja sam mozda 3,4 pelenice potrosila tako da je dovoljno uzet par komada, ne piske i ne kakaju tako puno na pocetku.
I meni su u rodilistu rekli da dojim na 4 sata te prve dane, kod kuce smo kao na zahtjev sta je ispalo noc na 3h i dan na 2h.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Thinkpurple ma ti cepici me samo smetaju, kupila sam bila prije koju godinu za nesto i skuzila da se vise budim jer mi je to u uhu nego od buke 😄 a za svjetlo sam ja neka cudna biljka i volim spavati pod istim 🙈😆
🙎🏽♂️34 sve ok
Ja imam dioptriju -4 pa mi je dr.rekao ako su mekane leće da se može i s njima biti. Nisam razmišljala što ako završim na carskom. Ali bolje bi bila sa lećama jer mi naočale samo smetaju
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Pozdrav curke, evo da se i ja javim; evo nas dvijehttps://ibb.co/3yQXmDv(ako sam uspjela dobro postaviti sliku).
Čestitam svim novim mamama i bebicama💖
Čitam vas ali zaboravila sam bila lozinku od profila, imam novi mob pa sve dok nisam upalila stari (koji je bio kod mojih na moru) nisam se mogla prijaviti dok nisam na njemu vidjela lozinku (sve mi je mob pamtio lozinke)😆.
Joj iskreno, svaki dan mi padnete na pamet sve vi koje već imate djecu, kako li vam je i kako uspjevate sve; posebno vi koje morate mirovati. Podigla bi vam spomenik.
Ja ne mogu se žaliti; dosta često sam putovala i planiramo i ovaj vikend sada ići na more, super se osjećam osim sto su mi noge počele oticati pa moram malo usporiti i ne mogu vise toliko šetati niti mogu bas nositi obuću koju sam nosila inače već imam nekakve natikače u koje jedino stanem.
26.05 sam bila na kontroli na Sv duhu; tad sam bila 34+2 (malo ranije sam krenula u bolnicu na kontrolu jer mi je izabrani ginekolog daleko a nedavno sam se preselila u zg) i tada je već beba imala 2900g; doktorica je rekla da je sve uredno. Jel se vama to čini puno, da je veća beba dosta? I jel mogu onda očekivati da ću ranije roditi od termina? Iduća kontrola mi je 12.06. pa bas me zanima kolika će tada biti.
Za Sv duh ugl imam info, ako koju zanima, ne treba i dalje tecaj nikakav za pratnju bez obzira sto je proglašen kraj pandemije.
Pusa i sretno svima 💫💌
Meni je beba prošli četvrtak procijenjena na 3400 g (i nesto sitno, ne da mi se sada tražiti nalaz). Dobila je 1200 grama u 4 tjedna. Doktorica kaze da je veca beba definitivno, al to ne znači ništa. Ja sad navijam da dođe ranije, al sestra mi je s 40+3tt rodila bebu od 4420 g tako da ne bi rekla da veličina nešto znači...
Jednostavno cemo imati velike bebane 😂 a s druge strane kumi je beba bila kilu laksa od procjene kad je rodila...
Thinkpurple super za dobar pregled, bebicu je vec velika 😍 gore spomenuti necak je na svoju kilazu jedno vrijeme nosio 50 pa bez brige, bit će to njoj ok veličina kratko na početku 😊
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Bambi27zg nije pregled kod oftalmologa zbog dioptrije, štaviše uopste je nemam. Nego imam povisen intraokularni pritisak ..neka preteča da se moze pojaviti glaukom, to je razlog što sam naručena. Al da budem iskrena 4 godine nisam isla na kontrolu pa sad traže za svaki slučaj da imam.
Da se mene pita ja bih prirodni porod ali zbog niže usadjenje posteljice i plodne vode koja je jos u granici ali i zbog straha od prijevremenog predlažu sekciju.
Ma kako god odluče ja cu pristati samo da je sigurnije za bebicu.
Anasplutona super izgledaš 🥰 eto jos koji dan i sigurnih 36 nedelja i ulazis u 37.
Thinkpurple super ideja za masku...meni isto odgovara potpuni mrak za spavanje.
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji