Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Sb1982
    03. Lipanj 2023. 10:57

Meli18

Sad i mene brinu te mjere 😅 u 28.tjednu beba je imala (procjena, jel) 1060g.. Ja i partner smo mrsavi pa onda pretpostavljam da ce i ona biti mala 😅 citala sam da je to normalna kilaza za te tjedne… jedino sto sad gledam slicicu od proslog pregleda i taj AC je za tjedan dana manji.. pa se i ja nadam da ce na sl.pregledu biti sve ok i da ce dobiti koliko treba 🥺

Ma ne brini to je dobra težina,moja je u 28.tjednu imala oko 1200g u 33.tjednu 2000g i od onda je dobila samo 100 g.
    Isto se ne mogu pohvaliti da smo partner i ja nešto visoki i debeli😂
    Sad se kontroliram na Sv. Duhu i jedva čekam utorak da vidimo ishod

👱‍♀️ 40god
    🙎39 god
    08./2021 FET 2❄️ beta ⛔️
    04.2022 Fet 1❄️ beta ⛔️
    10./2022 prirodna trudnoća nakon tri godine

Ally007
    03. Lipanj 2023. 11:57

I ja stalno googlam te mjere pa hrpu puta ispadne ovaj obujam trbuha ili čak femura nešto manji, al ginicka mi na svakom pregledu kaže da beba jako lijepo napreduje za dob pa računam da zna o čemu priča. Mislim da je sve to varijabilno. Čak sam čitala da te AC i sl. vrijednosti variraju od države do države (tipa mislim da su im u Americi veće bebe nego kod nas).
    I mene zanima kako planirate prati kolica/košaru i koji točno dio? I dal ćete s čim prebrisati drvene krevetiće iz dućana? 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Vesca
    03. Lipanj 2023. 12:15

Krevetic sam oprala prvo s mokrom krpicom da skinem prasinu i onda s medicinskim alkoholom nasprejala i obrisala. 
    Kolica su bila koristena i to se vidjelo. Stavila sam kosaru u kadu, nasprejala s Frosch detergentom za uklanjanje mrlja s dječje odjeće i izribala. Onda sam isprala i ponovila postupak s Froschom za pranje bocica. Stavila kosaru natrag na konstrukciju i izvezli ih na sunce. Eno nije im nista, a cisto ko suza. 
    Da su nova vjerojatno bi ih samo dezinficirala alkoholom i stavila na sunce koje isto služi kao dezinficijens ☺️

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Vesca
    03. Lipanj 2023. 12:16

U oba koraka sam ostavila par sati da se natapa u toploj vodi pa isprala

1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

• ružica
    03. Lipanj 2023. 13:30

Na koliko ste prali kolica u masini ono sto se da skiniti?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Pahuljka
    03. Lipanj 2023. 14:03

ružica

Na koliko ste prali kolica u masini ono sto se da skiniti?

Nisam jos prala ali na deklaracija od nasih kolica pise da sve sto se da skinut, dakle sto je odvojivo rajefslusom se moze prat na 30 stepeni sa obrtajima. Ako negdje ima neka zica ili plastika usivena u taj dio, preporuceno je rucno pranje. Npr kod nase autosjedalice u dodatku za novorsjence spuzvica koja drzi glavu odn jastucic ima u tom punjenu i plasticni dio pa se ne preporuca pranje u masini nego rucno. Sto sam i uradila i eno nije mu nista, opran, malo dezinfekcije, osusen na suncu i ajde bgt dosta, necemo pravit sterilnu sredinu, pa jel 😂

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

mom.I
    03. Lipanj 2023. 14:10

Vesca, imaš li kakvih popratnih 'simptoma' koji upućuju da bi uskoro mogao porođaj osim tih kontrakcija/trudova?
    Mene tu i tamo zna uhvatit neka bol u zdjelici i preponama.. Vjerujem da je to normalno, ali ne sjećam se toga iz prve trudnoće. Zapravo, imam osjećaj kao da mi je prvi put koliko mi je ova trudnoća drugačija od prve 😅
    .
    https://postimg.cc/sBNWYpv6
    Evo još jedan pokušaj 😅
    .
    Sb1982 držim 🤞🏼 da sve bude uredno na idućem pregledu 🍀
    Meli18 moj je sa 27+6 bio 1100g i doktorica je rekla da je to normalno za te tjedne
    .
    Krevetić je novi kupljen i nisam posebno prala/brisala, samo sam s madraca skinula navlaku i oprala ju. Kad stavim posteljinu proći ću još peglom i to je to.
    S kolica i as ću skinuti sve što se da i oprati na nekom laganom programu s denkmitom za dezinfekciju.
    To je to, ne mogu sad baš svaki cm stana dezinficirati i sterilizirati 😅

L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
    V 💙 2023. | we made a wish and you came true |

Vesca
    03. Lipanj 2023. 16:11

Oprala sam na 40 sve sto se dalo skinuti. Cak sam utrpali neki dio sto ima zicu u sebi i vjerojatno bibse trebalo na rule, al mu nis nije bilo. Smanjim samo okretaje na 800. Nekako si mislim da je to sto napisu 30° bzvz jer je cak i temperatura tijela preko toga. Sto ce se uništiti na suncu ljeti? Glupost. Ništa se nije ostetilo na 40, pa cak ni taj dio sa zicom ☺️

Mom.I boli me nisko dolje ponekada, ali malena je skroz nisko postavljena od pocetka. Doslovno smo jedva uhvatili glavicu na uzv koliko je nisko pa ne znam jel to priprema za porod ili jednostavno tezina bebe. Ja sam isto kao ti slozila robicu, u iste organizatore 😊

1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Ally007
    03. Lipanj 2023. 17:54

Znam da smo već pisali o tome, ali koji deterdžent i omekšivač mislite uzeti? Baby centar ima sad kao 15% popusta na onaj chicco, ali je i s tim popustom i dalje skup. Pa sad ne znam dal da naručujem sve to chicco. Znam da svi kažu da je bolje bez mirisa, al volila bih ako ikako može da ima onaj nježan baš miris po bebi (a da naravno nije štetno za bebu). Pa sam to mislila uzet i sve s tim oprat.
    E, I mi isto uzimamo presvlacilicu iz Ikee, na kraju onu Samsted: https://ibb.co/rfgh5Hf
    Pa me zanima koje su ovo kutije koje su ugurane u ove bočne pretince da tako lijepo pašu, zna li itko? Jer sve njihove po dimenzijama su ili preplitke pa bi pola prostora ostalo neiskorišteno ili su prevelike. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Vesca
    03. Lipanj 2023. 17:56

Imam te organizatore koje si poslala, ali sam ja stavila i jednu kutiju onu usku u kojima kupis sandale ljetne. Isto nije savrseno sve sjelo, ali briga me. Nije nesto prvelik problem 😊

1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.