Lightblue super!! 😊
Ally migni nam samo malo da znamo da si dobro, mislimo na tebe ♥️
Miracle ja rodila dvoje vaginalno, prirodno i sad se isto bojim zadka 😅 sjećam se da mi je prva dosta kasno se okrenula i imaš razne cake kako da bebu potakneš da se okrene. Imaju neka pravila oko toga kako da sjediš, ležiš itd, ja sam recimo to radila i moja se okrenula, jel zbog toga ilibi svejedno, ne znam, ali ne može naškoditi na a neke sitnice u svakodnevnom ponašanju obratiti pažnju. Osnovno je ostavljati bebi dosta mjesta što znači noge uvijek niže od kukova kad sjediš, i naginjati se na leđa nego lagano prema naprijed i sl...
Ja noćas sanjala da sam rodila, ekspresno i bezbolno 🤣 a onda me počne u stvarnosti beba udarati u trbuhu a ja izbezumljena u snu 🤣🤣
Cure, čitam vas i pratim što ima novog. Kod nas sve po starom. I dalje ležim u Petrovoj, svako jutro se razveselim kad mi stave ono za otkucaje srca bebe pa čujem da kuca. Da se ne ureknem, većeg krvarenja nije bilo, ali oni se najviše boje ponovnih kontrakcija. Sad su mi maknuli jedan lijek iz th pa čekaju da vide kako ću odreagirati. Jucer sam se prvi put tuširala nakon 7 dana, naravno na brzaka i u strahu, ali svejedno je godilo. Sutra bi nakon cca 9 dana trebao biti kontrolni UZV, tako da to čekam kao ozebao sunce. Inace je svaki dan isti, kako bi ovi iz Shawshank redemption-a rekli: "već sam institucionalizirana" :). Nema veze, dokle god je bebač ok. Svima veliki zagrljaj, hvala što mislite na mene ❤️!
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Lightblue čestitam na 💙
Ally neka bude sve u redu i dalje! 🤗
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Thinkpurple uh uzas za usi, ali bar je UK sterilna. Neka pobjeda da nije sve najgore🙉.
Miracle meni je mala bila dugo na zadak, rekla mi je gin da je to sve ok, neke se doslovno na dan poroda okrenu. Ja sam puno plivala to ljeto i kad sam se vratila u Zg na pregled, beba se okrenila bila.
Cvit joj pa to je bas uzasno nizak hemoglobin, nije ni cudo da si tako premorena, ma treba i nosit trojke pa jos i to, nadam se da ce ti dati neku jacu terapiju da se oporavi krvna slika do poroda. Al super za ogtt!
Ally samo nek i dalje bude dobro, ma tjedan po tjedan, kako se drzis psihicki sad, kako provodis sve te budne sate? Jel ima posjeta uopce?
Netko je pitao za probiotik pa i mene zanima misljenje, vec sam pisala kako moja mala pije omnibiotic pandu zbog atopijskog dermatitisa i alergija; i ja sam ju mislila piti, pitala sam u Klaicevoj dr i prvo mi je rekla da kupim probiotik sa sto vise sojeva tipa Bio-kult, a kad sam rekla za pandu je rekla da moze i taj. Tako da sam na kraju kupila Bio-kult jer vise nisam znala sta kupiti, panda ima manje sojeva, ali su opet specificni za atopijski, doduse koriste se i kao preventiva i kao lijecenje (mislim da su bitniji za lijecenje bas ti koji su unutra), a sad ne znam jel za prevenciju bitnija ta raznolikost sojeva?? Ja pijem probiotik dakle kao prvi glavni razlog za prevenciju atopijskog kod drugog djeteta, a naravno da i meni dobro dode. Ima li tko od vas vise iskustva, nekih drugih informacija?
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Helena dobrodosla. Zao mi je zbog prvog iskustva i sad jos i hematom i ureaplazma, ali bar si to sve rijesila, nadam se da ces se uspjet malo opustit i da cete se osjecati dobro obojo! Bas zanimljivo za rodendane, ma kad god da se rodi bit ce svakako blizu, imat cete duplo slavlje😁.
Za kolica ti ne znam reci, ja i muz nismo visoki, ali ako njemu pasu kolica valjda ce i tebi (mi smo 172 i 186), imamo joolz day+, nisu kolica niska (konstrukcija tj neka kolica odaju dojam kao da je beba na podu) plus drskica se moze produzit. 2u1 su, mi smo tako htjeli jer smo se vec odlucili za cybex autosjedalicu. Ako se budes osjecala dobro za voznju, svakako bi ti preporucila da dodete do Zg-a jer puno znaci provest kolica, svak ima nesto drugo sta gleda na njima, neka su nam bila top, a uzivo nas razocarala.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Cordis ja ti pijem biokult svaki dan 1 kapsulu, ako primjetim da se sulja kakva upala, pojacam dozu na 2 (a smije se popit i 4 dnevno). Ja sam to dugo proucavala i nekako mi je kod biokulta najbolja cijena i broj tih bakterija i raznolikost. Omnibiotic vele da je dobar, ali meni je to previse novaca 🧐
Mj dana pred termin cu pojacat dozu i nadam se da nece biti nikakvih upala na porodu.
Koji Bio Kult piješ? Znam da postoji par različitih vrsta
Dobro jutro svima.
Netko gore je pitao jel peremo bodi svaki zasebno ili cekamo da se skupi. Ja sam cekala, a i sad cekam da se skupi. Imam posebno vrecicu od malene i kada nakupim, perem, susim i peglam odmah sve. Nije pravilo, ali je meni tako bilo lakse jer bi se dvoje bodija i dvoje hlacica natjerala opeglati - nikad. Ovako cijeli hrpu moram.
Koristila sam na pocetku chicco za bebe, poslije frosch. Zadovoljna sam, chicco ima ljepsi miris, frosch je bas neutralan.
Ally, bas sam se nasmijala na "institucionirana sam" 🤣 drzite se 🫂
Cvit, kakav nizak hemoglobin 😱 meni je na 106 rekao da sam anemicna i to jako, a sa 110 je kao bolje, ali i dalje je donja granica za zene 119.
Ja sam se tenkirala u zadnje vrijeme sa sokom od cikle, onaj iz dm-a. Naravno sve uz heferol. I vitamin C pomaze da se zeljezo bolje apsorbira u organizam, pa se moze piti u kompletu.
E cure koje ste se prijavile/odslusale trudnicke tecajeve od grada zagreba, pise da je online od 15-18h, al kak to funkcionira? To netko uzivo onda drzi ili?
Meni je nezgodno jer nema ko kcer cuvat do 4, 5 popodne pa neznam kak uz nju da to odslusam… a htjela bi sad vec u 4.mj da se prisjetim i pripremim sve na vrijeme.
Ja sam slusala 2021. od DZ Centar, online je bilo, ulogiras se, imas kameru upaljenu, ali bez zvuka tako da mozes sjedit pred laptopom u dnevnom boravku i kad te treba odes obavis vratis se i tako, svi ce skuzit da si tu, al normalno da imas obaveze oko djeteta.
Ja sam prijavila sebe i muza tad, njemu se nije dalo pred kameru tako da smo stavili da se ja vidim, a njemu rukav😂.
Jel treba ponavljati taj tecaj za rodiliste? Vinogradska.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Pozdrav, nisam se dugo javljala, ali sam čitala redovno.
Što se tiče robe i to, ja sam svojoj curici prala odvojeno i peglala do godine dana, i onda sam počela sve to miješati zajedno. Tako ću ja mislim i sad s bebom, samo neću peglati možda toliko, jer sad imam sušilicu, kontam pobit ce sve bakterije 🤣🤣
Znači u prvoj T sam sve nešto rano pripremila i oprala i sredila, a sada mi je tako mrskoo, mislim trebala bi probrati što je od male još iskoristivo i početi lagano, jer mislim nikad ne znaš.
Mene zadnjih dana baš jako podno stomaka boli, kao da ću M dobiti, otišla sam do ginekologa na pregled, kaže sve okej s bebom, zatvorena sam, ona je dosta visoko pa nemam pojma više šta bi moglo bit uzrok tom bolu. Doduse urin mi nitko nije kontrolirao. Mala mi Sarlah ima, ja sam isto prehladjena i eto. Dan za danom kaos 🤣 meni je pregled i kontrola šećera 19.4.
Kad vaše ove nuspojave čitam,odma se preznojim 🤣🤣
Jeste li vi natašte trebale doći ili?
🚶🏽♀️31 🚶♂️ 35
👧🏼 4
Jutro svima! Kako se držite na ovo kišno jutro? Meni je tlak na 0 valjda...jedva gledam...Znam da je već bila tema, ali nisam sigurna pa pitam - za OGTT u Petrovoj se treba naručiti ili samo dođem?
Sortiraj odgovore
Najstariji