Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lemon
    12. Travanj 2023. 07:16

Mia2023

Lemon meni je na nalaz urina rekao da je lagana urinarna infekcija. Piti puno tekućine, čaj kamilica i brusnica. Sad čekam nalaz UK. Prestao mi je pritisak tako da mislim da prolazi Meni su leukociti 5-10, pozitivna leukocitna es., Pločasti epiteli 2-5.

Danas krecem sa brusnicom pa ću vidjeti, tekućinu sam pojačala, nadam se da neće trebati antibiotik 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

• AM13
    12. Travanj 2023. 08:13

bambi27zg

U eLjekarni je do 14. popust od 15-35% na baby stvari (lijekovi, kozmetika, avent i tomi bocice) pa ako nekom treba 💰

Ajme top, hvala na info, taman mi dobro došlo za bočice i grijač 

Mia2023
    12. Travanj 2023. 09:37

Thinkpurple ajme sretno 💪
    Meni baš došao nalaz UK i sterilan je 🎉🎉🎉
    Baš ste krenule pisati o probioticima, ja sam imala u planu krenuti za par tjedana sa Omnibiotic pandom. Čitala sam o puno benefita za bebu ako se krene uzimati u trudnoći.

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Pahuljka
    12. Travanj 2023. 10:00

MateaT

Pozdrav😊,
    Nisam aktivna u grupi ali redovito vas pratim.
    Imam nedoumicu u svezi probiotika, nadam se da će te vi znati.
    Trudnica sam, prepisan mi je antibiotik. Zbog nuspojava u vidu gljivičnih infekcija, koje sam znala dobit zbog pijenja antibiotika, odlučila sam piti i probiotik.
    Prije sam pila Bio Kult Candea. Odličan probiotik, isproban i koristan. No, danas me teta u ljekarni upozorila da se taj probiotik ne preporučava u trudnoći. Predložila mi je probiotik Biorella Boulardii te sam je izričito pitala da li taj probiotik šitit i od gljivica a ne samo od smetnja u probavnom traktu. Rekla je da da. U uputama piše da se probiotik Biorella koristi radi održavanja flore crijeva. Ne piše ništa vezano za gljivice.
    Sad san zbunjena štiti li me taj probiotik od gljivica ili ne?

Zdravo 🙋🏼‍♀️
    Nijedan probiotik ne djeluje na unistavanje gljivica, bilo gdje u probavnom traktu, niti postoji takav. Probiotici su iskljucivo dobre bakterije koje se normalno nalaze u nasim crijevima i vagini. Uzima se u svrhu nadomijestanja dobrih bakterija koje antibiotik unistava da bi se rijesili raznih infekcija. Mala kolicina gljivice Candide se nalazi normalno u vagini i u sinergiji je sa dobrim stalnim bakterijama, sto znaci da jedna drugu prirodno podrzavaju, medjutim ako se pojavi vise gljivica, potrebno je djelovati antibiotskom terapijom, pri tome antibiotik ubija i dobre i lose bakterije te je iz tog razloga potrebno nadomjestiti te “dobre bakterije” dok antibiotik radi svoj posao. Nazalost ne postoji jos uvijek antibiotik koji selektivno ubija dobre i lose bakterije. Nadam se da ti je jasnije 😊 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Lorkaa
    12. Travanj 2023. 10:51

Hej zene drage, nisam neko duze vrijeme ovdje bila, ali vidim da smo sve u slicnim situacijama sto se tice prijateljstva i nerazumjevanja, ja sam prva od svojih prijateljica koja je zatrudnila, druge su jos daleko od tog, neke jos ni decka nemaju pa su jos u izlascima, a ja lagano chill doma s muzem u iscekivanju bebaca ☺️
    mene isto pod zadnje hvata brze umor kod vise posla, bol u trbuh pa i cesce pauze radim, pokusavam se prilagodit da sve lagano i pomalo odradim da prode bezbolno, ipak smo u 3. tromjesecju i treba sve lakse sada 😆
    isto nigdje nismo putovali za vikend, njegovi su ocekivali da cemo doci, ali to nam je oko 4h puta i nismo htjeli nikuda, zato su moji dosli kod nas i lijepo se podruzili i odmorili 😊 
    sto se probiotika tice ja vec neko vrijeme pijem Omnibiotic pandu i nastavit cu tokom dojenja.
    za pranje robice sam uzela Becutan.
    sljedeci pregled imamo 20.04. i ne mogu docekati, nadam se da ce ovaj put pokazati lice 🥲 inace svakodnevno osjetim udarce i nekada budu bas snazni da me i zaboli, voli pod rebra tuci 😅
    p.s. sestra mi je neki dan sanala da nosi blizance 🥰 ali muku muci s mucninama i povracanjem, jucer je 15-ak puta povratila, infuzija ju se vratila u zivot.. ima netko neki savjet za to? kako da si olaksa? tablete dumbira njoj nista ne pomazu, nesto jace da smije uzimati?

zelim vam svima do kraja uredne trudnoce i neka sve bude u najboljem redu 🥰

🤰27 ⚽️ 29

bambi27zg
    12. Travanj 2023. 10:52

Belinda a meni kod njih izbacilo 9,29 € 😅 (za detergent) u DMu ga app nije nasla, mozda Bipa ili Muller imaju 🤔 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

SAYuRI
    12. Travanj 2023. 11:29

Staaa? 9€ detwdjent? Kod nas u svakom DM ni 4€….
    Svasta….

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

Pahuljka
    12. Travanj 2023. 12:19

Lorkaa

Hej zene drage, nisam neko duze vrijeme ovdje bila, ali vidim da smo sve u slicnim situacijama sto se tice prijateljstva i nerazumjevanja, ja sam prva od svojih prijateljica koja je zatrudnila, druge su jos daleko od tog, neke jos ni decka nemaju pa su jos u izlascima, a ja lagano chill doma s muzem u iscekivanju bebaca ☺️
    mene isto pod zadnje hvata brze umor kod vise posla, bol u trbuh pa i cesce pauze radim, pokusavam se prilagodit da sve lagano i pomalo odradim da prode bezbolno, ipak smo u 3. tromjesecju i treba sve lakse sada 😆
    isto nigdje nismo putovali za vikend, njegovi su ocekivali da cemo doci, ali to nam je oko 4h puta i nismo htjeli nikuda, zato su moji dosli kod nas i lijepo se podruzili i odmorili 😊
    sto se probiotika tice ja vec neko vrijeme pijem Omnibiotic pandu i nastavit cu tokom dojenja.
    za pranje robice sam uzela Becutan.
    sljedeci pregled imamo 20.04. i ne mogu docekati, nadam se da ce ovaj put pokazati lice 🥲 inace svakodnevno osjetim udarce i nekada budu bas snazni da me i zaboli, voli pod rebra tuci 😅
    p.s. sestra mi je neki dan sanala da nosi blizance 🥰 ali muku muci s mucninama i povracanjem, jucer je 15-ak puta povratila, infuzija ju se vratila u zivot.. ima netko neki savjet za to? kako da si olaksa? tablete dumbira njoj nista ne pomazu, nesto jace da smije uzimati?

zelim vam svima do kraja uredne trudnoce i neka sve bude u najboljem redu 🥰

Mene sa dijagnozom Hyperemesis su spasili Vomex cepici, postoji jos i u formi tablete i infuzije. Izmedju tabl i cepica uvijek je bolje cepic izabrat zbog brzeg i duzeg djelovanja. Supstanca je dimenhydrinat, a fabricko ime u Njemackoj je Vomex, ne znam kako se zove u drugim drzavama i postoji li. Ako imate nekog u Njemackoj moze se kupiti bez recepta 10 cepica oko 12€. Ja ih i dan danas koristim, bar polovicu na dan. 🙋🏼‍♀️

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Cvit
    12. Travanj 2023. 12:35

Evo i mene..prezivjela OGTT..mala casica sa deci vode i hrpom secera..sama tekucina ok, nakon 10min doslo mi je slabo, al sam za 5-10min dok je proslo, bila ko nova..
    Toliko sam se bojala tog nalaza, da bi na kraju seceri bili super (4.8 - 7.5 - 4.7), al me zvala moja gin da su ju nazvali iz labosa da ju upozore na moju krvnu sliku (koju mi je poslala na svoju ruku, nisam ni znala)..
    Hemoglobin mi je 77 😅
    Zadnji put sam vadila nalaze pred tocno 4 mjeseca i bas sam bila ponosna sto je dobar, inace imam oko 115 a tad je bio 125..
    Znam da je u trudnoci normalno nizi, al nemam pojma sta je normalno za trojke..dosta se zadisem, problem mi se otusirati samo..i primjecujem zadnjih mjesec-mjesec i pol da mi se uuuzasno jede zelenjava tako da sam skuzila da mi je zeljezo palo..
    Pijem uz Novalac jos i dodatno preparat zeljeza..
    Nisam bas ocekivala Hgb 77..
    Odlucila sam si sutra ic izvadit ponovno KKS al uz dodatak zeljeza i ostalih nalaza..i ponovit testove senzibilizacije, obzirom da sam Rh neg..
    Pa cu vidjet sto kazu nalazi i dal cu morat na parenteralno zeljezo mozda.
    Uvijek neki vrag 😅

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

Lightblue
    12. Travanj 2023. 13:59

Anomaly je super prošao i za sada imamo 🩷🩷💙 sa sumnjom da su curke blizanke jer najvjerojatnije dijele posteljicu ( puno je toga unutra). Glavno da je sve u redu. Danas izvađeni hormoni i antitijela štitnjače a sutra KKS. Tlak i cukor ok tako da se i dr čudila kako to sve dobro ide.

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.