Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lightblue
    13. Travanj 2023. 17:54

Miracle odradila sam opću prije dvije godine i kad sam se probudila pitala sam sestre kad oni misle počet. A iskreno anestezije me bilo najviše strah. Sve ovisi o anesteziologu.
    Danas odrađen i drugi dio pregleda. Krvna slika san snova,probir za preeklampsiju niskorizičan, hormoni štitnjače fenomenalni. Iduća kontrola 4.5 a 24.5 fetalni echo. Čovjek se ne stigne ni odmoriti od stalnih pregleda 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ 

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

mom.I
    13. Travanj 2023. 19:53

Pozdrav svim mamama 😊

I mi smo danas obavili pregled, ogtt uredan, malac ima oko 1100g, a ja sam na +9 🤦🏼‍♀️ okrenuo se glavom dolje i skroz je nisko, pa je gin rekao strogo mirovanje i ležanje jer je previše nabijeno dolje i počela sam se otvarati iznutra, da pijem mg 375, a na idućem pregledu će se vidjeti ima li potrebe za normabelom.
    Sad sam na 100 muka jer si ne mogu baš u potpunosti priuštit strogo mirovanje i ležanje, a i do sad sam više manje mirovala pa je svejedno došlo do ove situacije. Ne znam trebam li se sad požuriti sa svim pripremama za bebu, imati spremnu torbu sa stvarima za bolnicu za svaki slučaj.. Baš mi je to unijelo neki nemir.

L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
    V 💙 2023. | we made a wish and you came true |

Butterfly00
    13. Travanj 2023. 20:51

Bome kad čitam ovo za uspavljivanje, ni ja nisam znala da se u kratkoj općoj intubira. Mislim, mene su uspavali kad sam imala kiretažu i uvjerena sam da sam na masku disala. Blaženo neznanje . Nego, koliko traje ta opća anestezija kad je carski u pitanju?

Light Blue kakav je to probir za preeklampsiju? Ja sam prošlu cijelu trudnoću imala normalan tlak, i kad sam bila 40+3, sam imala pregled u bolnici, tlak mi je bio visok. Tu noc me jako glava bolila, i ujutro na kontroli je bio 160/100 i tad su me ostavili, pratili su tlak koji je čas bio povisen čas bi se snizio. Bila je subota i u pon su mi inducirali porod. Ali tome nitko ne pridaje pozornost.

🚶🏽‍♀️31 🚶‍♂️ 35
    👧🏼 4

Lightblue
    13. Travanj 2023. 21:28

Butterfly00

Bome kad čitam ovo za uspavljivanje, ni ja nisam znala da se u kratkoj općoj intubira. Mislim, mene su uspavali kad sam imala kiretažu i uvjerena sam da sam na masku disala. Blaženo neznanje . Nego, koliko traje ta opća anestezija kad je carski u pitanju?

Light Blue kakav je to probir za preeklampsiju? Ja sam prošlu cijelu trudnoću imala normalan tlak, i kad sam bila 40+3, sam imala pregled u bolnici, tlak mi je bio visok. Tu noc me jako glava bolila, i ujutro na kontroli je bio 160/100 i tad su me ostavili, pratili su tlak koji je čas bio povisen čas bi se snizio. Bila je subota i u pon su mi inducirali porod. Ali tome nitko ne pridaje pozornost.

Iskreno ne znam točno ali se vadi iz krvi.ja sam na terapiji i rekla je da dođem napravit KKS a kad je čitala nalaz rekla je da je i to naručila i da je niskorizičan. Ako sam ja nju dobro shvatila vadi se 10-ak čimbenika i onda računalo računa.

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

Nefertiti
    14. Travanj 2023. 00:19

Evo i ja jučer obavila pregled. Curka mi je dosta veća, veli ginekolog da bi sad trebala imati oko 900 g, a ona 1300 g (kaže da joj mjere odgovaraju za 31. tjedan) 😂🙈 ja sam na kilaži +9 ali mi je rekao da je to o.k. Na zadak je za sad i misli da ću s obzirom na vjerojatno veliku bebu, možda i zadak, a posebno zbog prijašnjeg poroda i svega što je bilo 99% na carski.
    Što se mog iskustva tiče, mislim da je bolje da ne pišem detalje zbog prvorotkinja, reći ću samo 27 sati sve skupa, od toga 14 sati u rađaoni, na kraju beba zapela i hitan carski, poslije carskog atonija maternice, iskrvarenje i transfuzija. Poslije svega im je još i ostao komadić posteljice koji mi je urastao u maternicu i tako "živio" u meni 3 godine!!! Prošle godine nakon missed ab ga otkrili pa sam morala na operaciju...
    Što se samog oporavka tiče, 6 tjedana se nisam mogla normalno uspraviti i hodati.
    A sad, lakše mi je barem u tome što znam što me čeka i što se nadam da gore od ovog prvog poroda valjda ne može

Termin: 4.7.
    Stiže curica ❤️

Mia2023
    14. Travanj 2023. 07:40

Koje već velike bebice 🐥
    Ja budna još od 4, grozno. Baš loše spavam u zadnje vrijeme, a opet po danu ne mogu da nadoknadim. Tješim se da je samo neka faza 😂
    Sayuri kad budeš radila popis zapiši mi pregled 22.5. 
    Meni ginić 2 tjedna na go u svibnju, a prvi tjedan u svibnju nema termina. Bit će mi 7 tjedana od zadnjeg pregleda 😮 Najradije bi otišla negdje između 🤦

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Mia2023
    14. Travanj 2023. 09:20

Btw. Znate li možda ako netko kupuje u Bipi koliko često bude happy weekend na stvari za bebe? Bio je sad prije par tjedana pa me zanima kad se može očekivati ponovo otprilike 🙈 

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Ally007
    14. Travanj 2023. 09:41

Butterflyoo- za kiretazu si vjerojatno i disala na masku, ali za carski ide tubus. Carski cca 40ak min, mozda malo više sa uspavljivanjem i budjenjem.
    U bolnici sam za vikend sigurno, a kasnije ćemo vidjeti. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• AM13
    14. Travanj 2023. 12:07

Evo i nas s pregleda. Cerviks 33mm, otvorena nisam. Dalje sve kao i do sad, bez previse sjedenja i bez dizanja teskog uz utrogestan.. malac je veliki, mjere su mu za 32+2, kaze doktor da mu je i vise nego dobro 😂 
    Iduci pregled 24.4. 

• cordis00
    14. Travanj 2023. 13:20

Cestitam svima na dobrim pregledima! Wow neke ste vec 30.tj! Od kada cete u bolnicu na pregled? To je vec pravo odbrojavanje😁.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.