Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mia2023
    13. Travanj 2023. 10:21

Butterfly obavezno treba biti natašte da. Ja sam se u 7:00 nacrtala tamo pa da mogu što prije doma ići jesti i piti 😂
    .
    Ma ja jedva gledam danas od ovog vremena, a jako sam i loše spavala pa sam još i više koma. Do 3 i pol/4 spavam lijepo i od onda kao da mi alarm u tijelu neki i nema šanse više zaspati. Zaspem tek oko 6 ponovo. I tako skoro svaku noć.
    Ja mislim da ću ja uzeti za prati robicu onaj dmov Denkmit sensitive. Nekako oduvijek više volim prašak, a ne tekući oblik, a kad vidim cijene ovih tekućih padne mi mrak na oči 😂 Jel ima taj neki miris na robici ili ne? Zna li tko ❓

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

MareiKate
    13. Travanj 2023. 11:40

thinkpurple

Ja sam odvojeno oprala valjda samo prvi put 🙈🙈🙈
    Poslije smo bili svi doma samo, krenula korona i izolacija, nikud nismo isli pa nisam ni peglala vise. I od onda ne peglam osim ak na neku tipa svadbu idemo il muzu kosulju ako treba 😄
    Susim sve na striku i slozim odma da se sto manje zguzva.
    A beba treba naucit na bakterije od doma. Budem vidla dal cu sad posebno. Naravno ak radite vi il muz u nekom pogonu s opasnim, masnim il nesto onda posebno bi prala. Tak perem na min 60 stupnjeva, rucnike osusim u susilici pa mislim da je to dosta. A sad kad je veca ubacim i sanitol da se dezinficira sve od vrtica, parka i ostalo.
    Cordisoo znaci mora bit kamera upaljena, ok… tesko izvedivo al ok… muz nebude doma do tad a njega sam isto mislila prijavit ak treba potvrda iako imamo i od prvog tecaja. Al navodno da vise nitko ne trazi potvrdu pa sad neznam cemu to…
    Butterfly sve smo manje vise sad s tim tegobama u donjem dijelu trbuha. Ja imam osjecaj da mi je opet buknuo trbuh pa mozda i od toga.

Joj ma tako i ja, kakvo odvajanje 😅 peglam dok pupak ne zaraste i to je to. Pa s 6 mjeseci ih već spustim na pod, ako ne i prije, kakvo odvajanje i peglanje tada 😁

Butterfly00
    13. Travanj 2023. 13:10

Aa pa to je razlog, ja nisam morala ovdje ni prvi a ni sad drugi put bit natašte, rekli su mi da normalno doručkujem al naravno ništa slatko, u 10 ujutro imam to sve. I vađenje krvi, kontrola željeza jer mi je zadnji put hemoglobin bio 9, a tlak mi je valjda toliko nizak da ne znam kako funkcioniram opce s to dvoje u kompletu.
    Ma ja sam eto odvajala šta znam, nekako muž radi u tim opasnijim pogonima, doduše odijela od posla se peru na poslu,ali njegova roba što ju nosi je svejedno u doticaju sa svime i svačim. 

🚶🏽‍♀️31 🚶‍♂️ 35
    👧🏼 4

Afrodita06
    13. Travanj 2023. 13:41

Uh, drago mi je kad vidim da pišete da je dovoljna sušilica i nije potrebno peglati jer ja i pegla smo dva pojma. Kupila sam je prije punih 9 godina i platila 400 kn što je onda samo za peglu bez postoja ili ikakve stanice bilo baš dosta. Ne mogu vam opisati koliko je to za mene bila promašena investicija. Napraviti ću sve radije nego peglati, i odmah vaditi veš iz mašine i odmah skidati sa strika samo da ne moram peglati.
    A za sušilicu je muž inzistirao čim smo saznali da su blizanci. Kaže čitao je članak što trebamo imati kad očekujemo blizance i prva stvar je bila sušilica. A tko sam ja da se bunim 🤣🤣🤣

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Ally007
    13. Travanj 2023. 15:00

Update s UZV - beba je ok, dobro napreduje, plodne vode ima normalno, cervix je zatvoren i dovoljno dugačak. Placenta previa je totalna i rekla mi je dr. da nema šanse da se podigne. To znaci do kraja trudnoće ležanje uz dizanje za wc i higijenu. Nema veze, glavno da je beba ok. Cilj je izgurati trudnoću što dulje. Rekla je da mogu očekivati još krvarenja.
    Miracle - svaka opća anestezija za carski uključuje guranje tubusa ("cjevčice") u traheju, jer su trudnice posebno rizična skupina da im se ne vrati sadržaj iz zeluca u dusnik, sto je životno ugrožavajuće stanje. Tubus je jedino definitivno osiguranje dišnog puta.. Takodjer na venu dobiješ lijek od kojeg prestaneš spontano disati pa aparat preuzme. I većina operacija koja se radi "na masku" se ne radi na masku, nego na nju ide samo kisik prije nego što svi lijekovi udju u sistem, a čim pacijent izgubi svijest u većini vrsta zahvata se stavlja tubus. Tako da opća anestezija nije samo "malo ću dobit lijek i odspavati", nego sve svoje osnovne životne funkcije daješ u ruke anesteziologu.
    Što se tiče anemije, ona je fiziološka pojava u trudnoći, jer se volumen plazme povećava više od volumena eritrocita. Hb 77 je premalo, naravno. Ali 100 i nešto je skroz ok. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Lemon
    13. Travanj 2023. 15:13

thinkpurple

Ja frosch koristim vec 4 godine sve i zadovoljna sam.
    .
    Tnx za preporuku za probiotik.
    .
    E cure koje ste se prijavile/odslusale trudnicke tecajeve od grada zagreba, pise da je online od 15-18h, al kak to funkcionira? To netko uzivo onda drzi ili?
    Meni je nezgodno jer nema ko kcer cuvat do 4, 5 popodne pa neznam kak uz nju da to odslusam… a htjela bi sad vec u 4.mj da se prisjetim i pripremim sve na vrijeme.

Da, u realnom je vremenu, online. Ne moraš imati upaljenu kameru, pojačaj zvuk i radi što trebas dok slušas 😄 Budu po dva predavača, sa pauzom od nekih 20,30 min. Neke stvari su i meni već bile ponavljanje ali za neke sam si pisala ili slikala jer je bilo korisno. Dva sam odslušala već, još sam si jedan ostavila za sljedeći mjesec 😁

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

Lemon
    13. Travanj 2023. 15:28

Ally bitno da beba napreduje, da si ti zatvorena. I ja sam baš htjela pitati ostaješ li tamo do kraja ili ideš doma? 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

Afrodita06
    13. Travanj 2023. 16:02

thinkpurple

Lemon

thinkpurple

Ja frosch koristim vec 4 godine sve i zadovoljna sam.
    .
    Tnx za preporuku za probiotik.
    .
    E cure koje ste se prijavile/odslusale trudnicke tecajeve od grada zagreba, pise da je online od 15-18h, al kak to funkcionira? To netko uzivo onda drzi ili?
    Meni je nezgodno jer nema ko kcer cuvat do 4, 5 popodne pa neznam kak uz nju da to odslusam… a htjela bi sad vec u 4.mj da se prisjetim i pripremim sve na vrijeme.

Da, u realnom je vremenu, online. Ne moraš imati upaljenu kameru, pojačaj zvuk i radi što trebas dok slušas 😄 Budu po dva predavača, sa pauzom od nekih 20,30 min. Neke stvari su i meni već bile ponavljanje ali za neke sam si pisala ili slikala jer je bilo korisno. Dva sam odslušala već, još sam si jedan ostavila za sljedeći mjesec 😁

Supac! Prijavljujem se onda! Cisto da se podsjetim malo i zapisem sta sve moram kupiti.

Možda ću sad ispasti glupa ali tko pita ne skita. Da li je online predavanje besplatno? Mogu li se i ja prijaviti iako sam realno 300 km od ZG? 
    Mi smo naš tečaj odslušali i dobili potvrde tako da mi to na kraju krajeva uopće nije bitno ali bi rado poslušala još jednom te neke stvari jer mislim da je teško sve odjednom popamtiti.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

tonkica1509
    13. Travanj 2023. 16:06

Bok ženice, nisam dugo pisala ali vas čitam i pratim.
    Vidim da vas ima dosta na zapadu Zg pa ćemo se možda sretati 😊 a i čini mi se da će nas se puno po Vinogradskoj muvati
    Hvala za savjete kaj se tiče robice. Kad smo kod tih nekih stvari, gdje ste posteljinu kupovale? Ima negdje da se baš isplati, da nije gruba i sl? I nepropusna podloga za madrac? Možda je već bila tema, pardon. Ali nikak se odlučit za tu podlogu, bojim se da će bit vruće bebici jer je to baš najlon.
    Za probiotike evo baš nedavno je bila kolegica na kongresu na tu temu i svi odreda su nahvalili Omnibiotic Pandu. Super za trudnice i za bebe (stavlja se u mlijeko nakon poroda) i može pomoći sa alergijama, dermatitisima i čak dojenačkim kolikama. I muž i ja smo alergičari (i ja astmatičar na kortićima) tak da nekak mislim da mi je to must za uzimat. Ali košta nažalost, kaj se može.
    A za mjehur, sve napisano, čaj od brusnice i suhe brusnice, puno tekućine. U ljekarni se može kupiti i Uroexpress, prašak koji se uzima navečer i čisti mjehur 🙂
    Niskotlakaši, osjećam vas danas, ova kiša i mene smlavila 🥱 plus buđenje stalno, teška noć bila i stalno sam neke nalete vrućine imala.
    U ponedjeljak ogtt pa evo, držite fige 😅

bambi27zg
    13. Travanj 2023. 17:06

Ally drago mi je da je sve ok ❣️ strpljivo i polako dalje, dan po dan, tjedan po tjedan. Ostajes u Petrovoj ili? 
    *
    Miracle bila sam dva puta u opcoj za gin operacije - nije nista strasno, iskreno nisam niti skuzila da sam bila intubirana jer ti to odrade dok si vec uspavan, a izvade dok jos spavas, jos sam frendici doktorici tvrdila da mene nisu, a ona kaj mislis da si na skrge disala? 😄 obzirom na tlak jedino mi je poslije bilo malo teze ustati na wc, ali sam odmah rekla i dali su plazmu i bilo strpljivi. Zadnji puta sam doslovno imala osjecaj prije nego nestanes da mi oci idu onako kao u crticima u krug 🙈 i samo se izgubis… 
    Imat ce Petra Kojan (insta) neki webinar 25.4.za carski pa ako koga zanima (bas sam danas naletjela na to). 

Danas je dan bas za 😴 cak se i malac umirio i uspavao danas 😄

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.