Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MareiKate
    04. Travanj 2023. 18:09

Čestitke svima na dobrim pregledima 😊 samo neka pilići rastu ❤️
    Cvit ja isto ubijam rajčice kao nikad 😅 prvo sam imala grižnju savjesti jer im nije sezona ali uzimam uvijek one Rajske, što je RH proizvodnja iz staklenika i imaju ih od ožujka i stvarno imaju pravi okus rajčice...
    Thinkpurple, u koliko ti imaš sutra pregled? I ja imam sutra. Spremam se u shopping ako sve bude dobro na pregledu 🤣

• cordis00
    04. Travanj 2023. 19:12

Cestitam cure na pregledima! Imam i ja sutra pregled i bas jedva cekam, tek mi je u 18 sati, ali evo vec 5 tjedana cekam, jos ide i muz prvi put🤗. Mislim da bi nas mogao cekati anomaly scan, radi se otprilike sad ako sam dobro popratila, vidjeti cemo. Isto OGTT iza Uskrsa🙉.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Lemon
    04. Travanj 2023. 19:40

Cure sretno sutra na pregledima, da bude sve dobro i da bebice lijepo napreduju 👌 
    Ja idem ovaj tj obaviti ogtt i jedva sam se danas skulirala da ne kupim sladoled. Baš me trazi slatko, nadam se dobrom nalazu

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

MareiKate
    04. Travanj 2023. 21:03

Miracle, meni je treće, smijala sam se mužu kad je u nekom trenu spoznao da kad kaže ljudima da sam trudna oni ne reagiraju zainteresirano i oduševljeno  kao za prethodno dvoje 🤣 (da sam mogla slikat tu facu) pretežno pitanje: pa jeste planirali?? 🤣 Ne evo treće nam je pa ne znamo kako se pravi... 
    Meni je isto čekanje drugog djeteta bilo emotivnije nego prvog, jer kad čekaš drugo znaš što čekaš, koja je to neopisiva ljubav. Ja sam jako emotivna inače, a kad sam rodila prvu, od šoka nisam suze pustila. Kad sam rađala drugo, mene su emocije toliko oprale da sam plakala ko kišna godina i ja i muž koji je bio samnom u rađaoni. 
    Ja sam davno u jednom periodu života izgubila jako puno prijateljica tako da sam već dugo u svom filmu (doselila u ZG, živjela sama, prva od ekipe završila faks, prva se zaposlila i naravno postala sam im dosadna jer nemam više vremena za izlaske kao prije i onda spike: promijenila si se😅 jesam da, i vi ćete samo sam ja prva pa me gnjavite bezveze) Meni je draži vrt, hobiji, planinarenje, putovanja... Nego sjediti na kavi 🤣 imam jednu frendicu koja mi je kao sestra i iako nema djecu stalno je nekako prisutna i razumije me. Imam divne kolegice s posla koje isto uglavnom nemaju djecu ali često zvrcnu da provjere kako sam, ali ne družimo se ni blizu kao prije jer sam izašla iz njihovih priča. Ukratko, ja sam dosta usamljenički tip, ako me netko pozove nekud, rado ću prihvatiti ako ne, neću zamjeriti, saditi ću cvijeće doma. Tako isto ti komentari ili nedostatak reakcije, ako se raduješ za mene super, ako ne, neću ja to ni skužiti previše, odnosno hoću ali će mi pogled pobjeć na grm koji moram orezat pa začas zaboravim 🤣 muž mi kaže da se previše povlačim u sebe ali ja sam tako našla mir u glavi i dobra sam si sama sa sobom...
    Thinkpurple i mi smo pretežno sami u svemu. Kad odem na selo gdje sam rođena svi komentiraju kako sam mršava i čude se. Pa gdje neću bit mršava, ni bake ni tetke ni strine ni nikog moja djeca nemaju u blizini. Sve mama. Svaki dan. Svega par vikenda u godini se bake ili djede pojave ali tu mi naprave više posla nego odmora 😅

• cordis00
    04. Travanj 2023. 21:49

Ja iskreno ne zamjeram ljudima, ovi sta nemaju djecu to ni ne kuze, mislim da im je to vise bilo u glavi kao pitali su za prvo dijete i sad vise ne moraju 😂. Sta se tice prijateljica, neke imaju djecu, ali ne zive vise u Zg-u, od ovih tu ima samo jedna dijete, druga poznanica je nedavno rodila pa se cujemo ponekad, ostale bliske cure nemaju, ne pitaju nesto posebno za prvu curicu nit mene, imamo grupu na whatsapp gdje nas je vise pa pisemo dogadanja i tako to pa ja nekad posaljem sliku od male pa komentiraju, nekad se pozalim ako imam potrebe da sam umorna ovakva onakva i na taj nacin smo si nekako upucene u zivote iako se ne stignemo vidati bas cesto kao i prije i meni je to ok. Svak ima svoj zivot, radis il imas druge obaveze, kad se vidimo tu i tamo, osjecamo se kao da se cesto vidamo. Iskreno nit obitelj ne pita za drugu bebu, oni zovu na videopoziv prvu curicu i zaborave da sam trudna 😂. Dozivit ce ju kad se rodi i dobro.
    Da imam vece dijete, mozda bi mi vise smetalo jer bi imala vise slobodnog vremena. Jer sam i ovako jako zeljela ovo drugo dijete i bas se veselimo, na drugi nacin dozivljavam kad razmisljam o porodu jer znam kakva nas ljubav ceka, al umorna sam oko prvoga i u danu ne stignem bas razmisljati nit sama sebe pitati “pa kako se sad razvija beba, u kojem je stadiju itd”. U prvoj trudnoci sam skoro svaki dan googleala sta se sve sad desava u ovom tjednu itd. Mislim da cu odjednom doc do poroda i cudit se sama sebi 😂. Da nema ovog foruma, ne bi nimalo ni ja osobno dozivila ovu bebu pa ne zamjeram drugima.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

bambi27zg
    04. Travanj 2023. 22:13

Meni su se opcenito sve frendice jos od OS/SS, ap i najbolja koja je i kuma, vratile i rodni kraj, jedino ja ostala u Zg. Imam kolegice s posla raznih godista i stanja s djecom, moram priznati da cesto pitaju, simpa su mi ove bez djece kako su onako malo sa strahom u pocetku: a sto je to? A sto je ovo? Ali opet draze mi je da pita ako ne zna nego da samo reda radi odklima glavom 😄 
    Kako sam ja vise od rijeci od muza onda i kad njega zovu njegova strana preusmjeri na mene jer inace svako malo mene pita da ne fula kad im kaze 😅 
    Ali recimo “njegova” ekipa ima puno manje razumijevanja i nikad ne pita sro je i kako je (s njegove strane smo prvi kojima stize klinac, kod mojih vec ima klinaca). Ne znam je li mi drzae da ne pitaju ako ih ne zanima ili da barem odglume 😄 
    Thinkpurple ne zaboravi limun! 😄 Jesi u Petrovoj ili? I svakako ponesi bocicu s vodom i neki hranu za poslije. 
    *
    Isto smonkao i MareiKate i muz i ja prvi u svojim drustvoma zavrsili faks i krenuli s poslovima i kupnja stana i sve nesto prije ostatka pa je bilo drugacije, narocito od njegove ekipe gdje su svi osim njega dobili nesto od staraca pa tipa jaucu za kredit od par tisuca € za opremanje i to nama koji smo fkt sve sami uzeli i digli (mislim ne trazim neko sazaljenje, ali ajde barem ne cvili pred nama, nije niti nama lako ali nemamo taj obicaj). Doduse primijetila sam da imam sve manje onog odsutjer cu iz pristojnosti elementa i samo kazem sto vec dulje mislim oko bekih tih situacija - uvijek su ti hormoni na koje se mogu vaditi 😜😄 

Sayuri (nadamo se da si ziva 😅😀) pregled je 2.5., nikak da to napisem 🙈 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• anasplutona
    05. Travanj 2023. 00:12

thinkpurple totalno te razumijem.
    Ja sam navikla na nekakav totalno drugi život gdje uvijek svi imaju vremena za sve a sad kad sam se preselila u Zagreb, imam tu nekoliko mi dragih ljudi iako ni blizu koliko dole gdje sam do sad živjela, skoro svi su mi tamo ali i ovi sto su mi tu nemaju bas puno vremena, sto opet razumijem jer rade i imaju svoje obaveze pa ih rijetko kad vidim. Nezz jel ja to tako doživljavam jer sam tek došla ali imam osjećaj da u Zg svi žive svoj život i toliko ubrzan da nemaju vremena za nikoga. A ja sam navikla na nešto totalno drugačije i morat ću se priviknuti na to da se moramo osloniti samo na sebe.  Nemojte me krivo shvatiti, ne očekujem od nikoga nikakvu pomoć ili da bi sada nekoga za nešto iskorištavala u bilo kakvom smislu. Već samo mislim na to da je lijepsi život i lakši kad imaš kraj sebe dobre ljude koji su ti potpora i kad imaš s nekim podijeliti dobre a i one loše stvari u životu. 

bambi27zg
    05. Travanj 2023. 08:28

Thinkpurple zasto nisu dali limun? Ovaj tjedan samo limunsku daju? 😄 Petrova ili? Ma mozes u malim gutljajima vode do sljedeceg vadenja (ako treba). 

E da, i to sto spominjete da si uvijek ti taj koji iniciras druzenja - umori to covjeka, kad god dodem u svoj grad javim se svojim curama, tko moze na kavu super, tko ne nikom nista. Neke od njih redovno dolaze u Zg - niti jednom da bi se javile ili pitale za kavu ili nesto 🙄 Dopizde takve stvari covjeku… 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Karamela22
    05. Travanj 2023. 09:45

Evo mene iz bolnice 🎉 na kraju je sve super i nema nikakve bakterije nego samo uzasno jaka upala. Bebica je super ali čekam sad anomaly scan da sve vidim. 

Cvit moja mama je pričala u bolnici s trudnicom koja nosi trojčeke i kaže da je jako simpatična. Pa sad si sve mislim da je tebe upilala 😅 čekala me u bolnici da me otpuste. 

Vesca
    05. Travanj 2023. 09:55

bambi27zg

Thinkpurple zasto nisu dali limun? Ovaj tjedan samo limunsku daju? 😄 Petrova ili? Ma mozes u malim gutljajima vode do sljedeceg vadenja (ako treba).
    *
    E da, i to sto spominjete da si uvijek ti taj koji iniciras druzenja - umori to covjeka, kad god dodem u svoj grad javim se svojim curama, tko moze na kavu super, tko ne nikom nista. Neke od njih redovno dolaze u Zg - niti jednom da bi se javile ili pitale za kavu ili nesto 🙄 Dopizde takve stvari covjeku…

hahahah Petrova i limun(ska) si nikako nisu u dobrim odnosima 
    *
    Ovo si dobro napisala, kad ljudi dođu u ZG onda se ne stignu javiti jer "a znaš kako je, dođeš na dan-dva pa dok sve obaviš".. - Ne, ne znam uopće jer eto ja ne dolazim kući na dan-dva pa stignem sve (sarkazam na najjače upalite)  
    Ali odlučila sam da me baš briga, neću se opterećivati. Kad dođem u svoj kraj javim se ako imam vremena/volje i vidimo se, ako se ne javim ne osjećam se loše zbog toga jer realno mi je bitnije vidit obitelj. 
    Meni je ovo prvo dijete pa samo održala kontakte s curama koje su rodile i prije 10ak godina. Nije mi to bio faktor, možda nismo bile u istoj životnoj fazi, ali maksimalno smo se pokušavale razumit. I ja bi se prilagodila curama s djecom. Ako sad to netko neće napraviti zbog mene, a baš me briga. Šteta, ali bar znam na čemu smo 

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.