Cure kako se točno osjete BH kontrakcije? Probudilo me baš i nisam sigurna jel to to, ali nema što baš drugo biti 🤷 Ful mi se nekako podigao trbuh i stvrdnuo i onda popustio, to nije bilo ništa bolno, samo kao neugodan pritisak, ali kad je popustilo me je nekih desetak sekundi bolio trbuh. Sad je opet sve ok. Nije se ponovilo. Jel to to?
Prvo put mi je sad bilo. Koliko često se one pojavljuju u ovim tjednima? Čitala sam da znaju krenut od 20. tjedna, ali je to jednom u danu ili nije ni svaki dan? Čisto da znam što je normalno.
Ja ih imam dosta često (mogu reći svaki dan), ali ne boli me ništa nakon što popuste. U subotu su mi se baš često javljali, već me počelo brinuti, ali evo jučer samo nekoliko puta.
Istraživala sam po internetu i kažu da se treba obratiti liječniku ako se u sat vremena dogode 6 puta. Prosječno traju do 30 sekundi i nemaju pravilan razmak. Uzmi magnezij, može se piti dodatno uz prenatale. Bitno je piti dovoljne količine vode, ali i previše vode može dovesti do BH Prevelika ili premala aktivnost, kofein i slično navode razloge.... Pomogne mi promjena poze/aktivnosti, ali svejedno jedva čekam u četvrtak na pregled da vidim jel sve dobro "zatvoreno"
*
Mene nije oduševio sajam, jučer smo bile i baš komentiramo da tih prosječno 15% koje daju su niš posebno. Obična žuta srijeda jedino sam našla super popust na kolica, a to mi se treba....
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Mia meni su proslu trudnocu krenule negdje u 6.mjesecu trudnoce, ne znam vise koji tjedan, znam okvirno jer sam bila na moru i dobro se isplivala i vracala nazad pa me naglo u setnji stisnulo i sve se stvrdnilo i bas me zabolilo, malo sam se i uplasila bila. I od tada su se javljale svako neko vrijeme, nekad svaki dan nekad 2x tjedno, ali slabijeg intenziteta.
Thinkpurple koliko vidim sad si 26.tj, sta nije od 28.tj trece tromjesecje? Ma nadam se da ce ti nesto dati da te vise spasi od te muke, to nije za zivit mogu mislit. Pa ja kad kihnem nekako mi lose “sjedne” taj pritisak na trbuh, mogu mislit kad kasljes. Od viroza kasalj moze zaostat i 2,3 tjedna, pa neces se sad patit toliko. A stvarno od svih lijekova i tog kaslja, najbezbolnija je opcija se malo inhalirat s kortikosteroidom. Astmaticari ih koriste cijelu trudnocu kad trebaju, od par dana nece bit nista.
Cvit ajme kako rastu, ma predivno! Bas mi je drago da se dobro osjecas i da sve to normalno hendlas, ja sam s 1 bebom i todlerom polucrknuta😂. Fino si se onda opskrbila, a vrijeme brzo i leti! Ne znam jesi li komentirala, nisam zapamtila, ali kad se najcesce ocekuje u kojem tjednu porod za trojke? I jel te mogu pitat koji auto? Mi planiramo isto sad veci za 3 autosjedalice jer bi jednom i trece🙉.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Hvala na iskustvu! To je to onda. Bome kako me probudilo i to prvi put taj osjećaj dok sam se ja snašla što je, baš me šokiralo 😂 Danas idem popodne na pregled pa ću baš i to spomenut. Znači sad mogu očekivat da će se ponavljati 😕
Cvit lijepo su vas opremili, sad si skoro pa spremna. Lijepo i rastete, neka. Meni je isto super uspoređivati te sličice trbuščića, baš me iznenade. A vi bi trebali pri svakoj kupnji dobiti 2+1 gratis popust 😂 Kolica znači još niste našli?
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
I zaboravila sam. Ovaj Sikapur su i meni u apoteci bili preporučili i kao ajde uzet ću jer nisam htjela Herplex i baš sam se ugodno iznenadila. Puuno mi je brže posušio herpes, nije me ništa svrbjelo. Sto puta bolje nego Herplex tako da ću ga sigurno nastaviti koristiti i nakon T. 🔝
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Cure, evo samo da se javim da sam ja jučer nažalost prokrvarila i s kontrakcijama i dg. prijetećeg pobačaja završila u Petrovoj na i.v. tokolizi. Zadnjih par dana sam osjećala kao da se bebač nekako spustio i pritisak/tvrdocu u donjem dijelu trbuha, naročito nakon hoda ili navečer, ali mislila sam da je to normalna varijacija. Jbg. Uzasno smo se i muž i ja prepali, ali trudim se bit pozitivna. Izgleda da je posteljica jako nisko, tipa placente previe, pa je to valjda uzrok svemu. Drzite fige i šaljite pozitivne vibre, a ja se nadam da ce vam svima koji ih imate prestati zdravstvene nedaće :)
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Cure, evo samo da se javim da sam ja jučer nažalost prokrvarila i s kontrakcijama i dg. prijetećeg pobačaja završila u Petrovoj na i.v. tokolizi. Zadnjih par dana sam osjećala kao da se bebač nekako spustio i pritisak/tvrdocu u donjem dijelu trbuha, naročito nakon hoda ili navečer, ali mislila sam da je to normalna varijacija. Jbg. Uzasno smo se i muž i ja prepali, ali trudim se bit pozitivna. Izgleda da je posteljica jako nisko, tipa placente previe, pa je to valjda uzrok svemu. Drzite fige i šaljite pozitivne vibre, a ja se nadam da ce vam svima koji ih imate prestati zdravstvene nedaće :)
Uhh, bas mi je bilo tesko ovo procitati, ali vjerujem da ce bit sve okej! Drzim fige i drzi se!
Ajme Ally čim sam pročitala išla sam sjesti jer sam nešto pospremala. Držim fige da sve bude u redu! Čuvaj se! Znači li to hospitalizaciju do daljnjega?
Cvit prekrasan ti je trbuh, moj nije ni pola takav, a sve mi je teže 😄
Baš dobro da ste spomenule dude, jesam ja jedina koja neće kupiti ni jednu i neće ju dati djetetu? Sve više iz okoline a evo i kod vas iskustva da se onda dijete neće odvojiti od nje do 2,3 godine i problemi sa zubima.. Ja sam mislila davati mazilicu/tjesilicu za spavanje i da se s tim muca a ne dudu. E sad kako će biti, vidjet ćemo..
Allyoo drži se i da sve bude dobro, javljaj stanje i sto kazu doktori.
Bome sam se sad i ja uplašila jer mi je posteljica nisko i dalje. Sad sam 26tt i već me danima na dodir boli trbuh nisko kod ruba gaca i to samo lijeva strana. Je li i tebe bolilo? Zna netko jel to normalno ili ne? Na ona klasična rastezanja i bol sa početka trudnoće sam se navikla ali ovo je nešto drugo. Otkucaje cujem ali me muci jel me smije tako boljeti. Udarce osjetim malo slabije, jedino ako se nije okrenula jer je bila od početka na desnoj strani
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
I za pravila sam komentirati Cvit, super su te frendice opremile! Baš lijepo 😊 vjerujem da postaneš svjesni ja svega kako nabavljati sve više stvari.
Lemon ✌️ ni kod mene nema duda. Još mi samo fali da osim od sise moram odvikavati od dude 🤣🤣
I za pravila sam komentirati Cvit, super su te frendice opremile! Baš lijepo 😊 vjerujem da postaneš svjesni ja svega kako nabavljati sve više stvari.
Lemon ✌️ ni kod mene nema duda. Još mi samo fali da osim od sise moram odvikavati od dude 🤣🤣
Ja sam isto bila beba koja nije znala za dudu pa se tjesim da je izvedivo 👌😄
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji