Memi bude ti on sve rekao, čini mi se da dobiješ poseban plan prehrane. Jedino ako si dan prije puno jela i slatko i kasno moguće da nalaz nije zbog toga ok.
A meni je upravo isto došao nalaz pa sam htjela pitati što kad je glukoza niska, 4.1? To se nadam da nije problem, jer meni je ujutro jako slabo kada ništa ne jedem i ne popijem..
Glukoza ti je dobra, i meni je 4,1. To je super …
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Ma prvi put kad sam radila kks jela sam oko 9 navečer 4 kolacica suha, popila čašu soka i ujutro išla vaditi krv ( zaboravila sam koji je dan i da moram dr.dan ići vaditi krv radi štitnjače jer 1 dan u tjednu rade tu pretragu) pa je šećer bio 5.7...prije 2 dana sam u pola 6 navečer jela i dobro se najela (nisam se prejela- da ne mislite da sam prase) i pila sam vodu možda 2 čaše tu večer i ujutro vodu zbog tablete za štitnjaču i duphaston i danas mi na kontroli kaže da je 6...simptome koje sam čitala na netu nemam, naravno da ću se striktno svega držati tu nema dileme.. joj samo da sve bude u redu...hvala na odgovorima 😗😗
Sad sam se sjetila, pitala me jel imam policisticne jajnike ja joj kažem da nemam a ona kaže da imam i da je bilo pitanje kad će doći do šećera, eto išla sam na propuhavanje, na folikulometrije i kod nje a većinu kod privatnika i nikad mi nije rečeno za jajnike dapače priv.je gledao sve i presjek maternice i jajnika obadva i nikad ništa nije bilo, čak i kad sam bila na blagoj stimulaciji i pracenjima nikad nije ništa rekao..tako da sad ni sama ne znam...joj probat ću ne misliti na to dok ne odem kod dijabetologa
Memi dobit ćeš jelovnik kojeg ćeš se morati držati i s njim se uglavnom lijepo sredi taj šećer, samo treba paziti. Dok ne odeš kod njega, pronađi si jelovnik online, ima na netu od bolnice Vuk Vrhovac, sigurno će ti biti od pomoći.
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Drage zene, ja sam u jesenskim bebama 2023,ali tamo nas je malo pa nemam koga pitati.
Upravo sam dosla s prvog pregleda, 6.tt
Kaze doktorica da imam cistu od 40mm na lijevom jajniku i da cu je morati operisati odmah poslije poroda. Isprepadala me, napravila izraz lica kao da, ne daj Boze, imam rak.
Ako koja ista zna o ovome i moze li mi stetiti trudnoci, da mi kaze. Ja od soka nisam nista dalje nju pitala niti je ona puno objasnjavala, iako sam papreno pregled platila.
Pomagajte
Ja sam nakon stimulacije imala 4 ciste i na 3-4 uzv su ih još pratili i sada više nitko ništa ne govori ... Meni rekli dr da to sve normalno od stimulacije ali postoji mogućnost da se operiraju u trudnoći ako nastave rasti. To ovisi o rastu i vrsti ciste.
👩1990 dg PCOSlike
🧔1988 oligoasthenozoospermia
Vinogradska
09/22 IVF/ICSI
Baby boy 💙-08.06.2023.
Sad sam se sjetila, pitala me jel imam policisticne jajnike ja joj kažem da nemam a ona kaže da imam i da je bilo pitanje kad će doći do šećera, eto išla sam na propuhavanje, na folikulometrije i kod nje a većinu kod privatnika i nikad mi nije rečeno za jajnike dapače priv.je gledao sve i presjek maternice i jajnika obadva i nikad ništa nije bilo, čak i kad sam bila na blagoj stimulaciji i pracenjima nikad nije ništa rekao..tako da sad ni sama ne znam…joj probat ću ne misliti na to dok ne odem kod dijabetologa
Ma nema to veze sa policisticnim jajnicima joj te doktorice 😡
Pod utjecam hormona poremeti se rad pankreasa i drugih zlijezda i poremeti se proizvodnja inzulina koji omogicava da se secer preradjuje, kod tebe je to bas bas minimum ali s obzirom da je rana trudnoca ima tendenciju da raste zato monitoring redovan. Pratimo secer i mi koje nemamo gestacijski , nikad ne znas kad ce se desiti kurslus sa hormonima. Lijek za gestacijski dijabetes je porod. Kad rodis vratiti ce se u normalu. Ishrana, aktivnost , kretanje u skladu sa preporukama i pracenje i bice to sve dobro. Disciplina je kljuc.
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Ovo ko da ti netko lupi šamar dok sanjaš 😆
Baš sam mislila da je to drukčije da se više svijet druži, jer meni to fali ovdje, ti neki spontani razgovori negdje putem. Al evo vidiš, ti si ne znam koja po redu da mi to govori. I prijateljice koje su dole ostale,koje imaju djecu su i dalje u istom krugu prijatelja od ranije a ja ono kontam pa povučene su ,kod mene bi išlo drukčije jer ja sam isto dosta otvorenija po prirodi. Sad vidim da nije to tako baš 😆
Joooj oprosti, nisam htjela uništiti maštariju. Samo želim reć da se često na okupljanjima sjećamo studentskih dana i svi kažemo da je ovo sad totalno drugačije poimanje grada. S vremenom su mi dosadili ti površinski usputni razgovori pa često strpam slušalice samo da mi se ljudi ne obrate.... A imam tu neku facu kojoj svi prilaze i postavljaju pitanja nemoj me krivo shvatiti sretna sam ja ovdje, ali nije to za usporedbu sa studentskim danima. Puuuuno mirnije i izoliranije
ja sam čak i zavolila tu udaljenost od svih jer sam ujedno i odmaknuta od problema, doslovno smo nas dvoje i ljudi koje želimo pored sebe. U malom gradu uvijek ima grupa koju iz kojekakvih razloga moraš tolerirati. To je ovdje super, ali kad dođe beba osjeti se nedostatak bliže rodbine. To vidim sad kad mi je sestra s bebom u ZG. Da im muž i ja ne uskočimo oni ne bi imali nikakvu pomoć. Toliko im to znači da traže stan u našoj blizini.
Zaključak je da i velika i mala sredina ima puno pluseva i minusa, ovisi što ti više paše. Al studentski život je nekoliko ljestvica iznad ovog sada mada vjerujem da je to najljepša faza života u svakom slučaju
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Hvala Vesca za objašnjenje kako staviti sličicu ☺️
Što se tiče glave i psihe. Kod mene je stanje užas 😂 kao i sve ostalo 😂 tješim se da su to sve hormoni.
Cure za glavobolju, ne rješava problem skroz Ali meni malo tigrova mast olakša. I miris mi odgovara zbog mučnina.
Hvala Vesca za objašnjenje kako staviti sličicu ☺️
Što se tiče glave i psihe. Kod mene je stanje užas 😂 kao i sve ostalo 😂 tješim se da su to sve hormoni.
Cure za glavobolju, ne rješava problem skroz Ali meni malo tigrova mast olakša. I miris mi odgovara zbog mučnina.
Meni jedino ona crna najcrnja kafa sto dole pola solje ostane mulja, direkt u krv sto udara, evo pomaze…
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Mia ja sam prije par dana uspjela naći otkucaje a tražila sam od 9.tjedna
Cure ja sam danas bila na kontroli i šećer mi je 6.0 kaže gin.da je trudnicki dijabetes i moram dijabetologu…jel ima koja iskustva s tim…ja se prvi put susrecem i uhvatio me strah, dali može doći do prijevremenog poroda ili može li bebi šta biti, nisam ništa pitala, samo mi je rekla da je to visokorizicna trudnoca i da se moram pridržavati svega i da ih moram slušati, naravno to se podrazumijeva…pitat ću i dijabetologa a dok ne odem tamo recite ako koja ima iskustva s tim da se malo umirim 😔
Imam ti ja inzulinsku rezistenciju od prije trudnoce i evo jedan ok jelovnik: https://poliklinika-harni.hr/trudnoca/pregled/dijeta-1800-kcal?gclid=Cj0KCQiA14WdBhD8ARIsANao07i9FmXsd5iggSqAuiu6qqS3mC8HFkPwWjROUGMMdujeHUUaCbWQGXwaAikUEALw_wcB
;) ali svakako vidi s dijabetologom sve, mjerit ces secer (nista strasno) i eventualno imati neke tablete i malo paziti oko prehrane.
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Sortiraj odgovore
Najstariji