Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Marttina
    23. Prosinac 2022. 09:35

ružica

Mi ljudi nismo tu da sudimo, i ne dajimo si to za pravo.
    Ženice kako se osjecate? Ja sam 15 tjedana i stalno mokrim. Čitala sam da bi se to sada trebalo smanjiti ali nistaaaa, stalno sam na wc-u, je li Vama tako?

Je meni,  15+1 i po noći kriminal 😂 a i preko dana, al po noći me barem pusti 😁

👱🏼‍♀️ 35 hormoni, papa, brisevi ✔ AMH 26,4
    👨 32 4mj asthenonecrozoospermia ➡️ 8mj normozoospermia
    1. IVF Petrova 🔜 9mj Menopur 225 + Orgalutran 0,25 + Ovitrelle 250 ➡️ 8🥚 ➡️ 26.9. ET 1 blastocista, 2 🐧🐧 ➡️ 06.10. ➕
    BETA 14 dnt 671.46; 16 dnt 1378.47
    1.ult 18.10. 5+5 😍🤰
    2.ult 6+4 💙

Afrodita06
    23. Prosinac 2022. 09:42

Ne komentiram često i trudim se držati podalje od svake rasprave a posebno ovih internetskih moralnih rasprava, ali danas ne mogu. Postali smo društvo u kojem svaka šuša pod okriljem raznoraznih razloga pa i vjerskih misli da ima pravo reći svoje mišljenje i očitati nekome bukvicu za životne odluke koje ih se uopće ne tiču. Malaplava tvoje mišljenje nije bitno i nitko te za njega nije pitao. Niti je žena tražila ikoga ikakvo mišljenje. A to što se tješiš da si veliki vjernik ako prozoveš nekoga i popljuješ ga optužujući za ubojstvo govori samo puno o tebi. Pravi vjernik bi ženu u problemu pozvao na razgovor, pružio joj utjehu i pokušao s njom razgovarati o tome da li postoji drugačija opcija od ove koju ona trenutno vidi. Jer ona je sad uplašena, prestravljena i vjerojatno joj se i život i srce raspada na milijun komada. I sve što joj sad treba sigurno nisi ti sa tim svojim zadrtim osuđivanjem. Da li se itko zapitao ima li ta žena mogućnost zadržati djete, ima li potporu svoje obitelji ili bilo što slično. Ne nego odmah na lomaču. 
    Draga Ana, moje mišljenje nije bitno i nikada neće biti. Živimo u 21.stoljeću i želim ti snage da izguraš period koji za tebe dolazi. 

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Vesca
    23. Prosinac 2022. 09:47

Tako je Afrodita, ako ne možemo pomoć ne trebamo niti odmagati. 
    .
    Pošto smo dovoljno prostora posvetile ovoj raspravi ajmo na ljepše teme. Dobrodošle nove trudnice. Ena sve ti je rekla Rosie, gleda se zadnji ciklus kad je bio i tako računaju. Sve je to nekoliko dana vamo-tamo i nije ni previše bitno jesi 5+1 ili 5+5, btno da je sve dobro. 

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Pahuljka
    23. Prosinac 2022. 10:03

Karamela22

Pahuljka ne mogu niti zamisliti koje su to muke i mučnine. Meni nije niti upola tako pa se užasno osjećam. Možemo se tješiti da i to prođe haha. Oprosti ako nisam pohvatala, u kojem si tjednu sad?
    Nenormalno zaboravljam. Prepisati ću i to trudnoći 😂

U vezi rasprave koja se povela. Svatko ima pravo na svoje mišljenje i svako ima pravo na svoj izbor.
    Žena možda nikome ne može reći što trenutno prolazi u svom životu i svojoj glavi osim eto na nekom forumu anonimno. Neće naše ružne riječi nekoga odgovoriti niti će to što napišemo "hrabro dalje" nekome olakšati život. Svatko nosi svoj križ.

Ja sam s danasnjim danom 8+2, i odbrojavam dane do kraja trimestra, sto zbog sigurnosti sto zbog mucnina. Vjerovale ili ne ali mi jos nikome nismo rekli, doduse olaksavajuca okolnost je sto zivimo daleko id porodica pa niko ni ne moze posumnjati, ali vjesto krijemo sto od porodica sto od prijatelja ovdje, iako gorim od zelje da kazem, jer mislim da tek kad nekome kazemo da cemo postati bas bas svjesni. Ali nekako nas drzi strah od tog prvog trimestra mogucih problema i znate vec sve kako to ide, iako je sve bas onako kako treba biti. Kada si ti/ste vi rekli najblizim i prijateljima ? Jeste li cekali kraj 1/3 ili ste ranije ? 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Pahuljka
    23. Prosinac 2022. 10:06

thinkpurple

Evo me s pregleda, nas bozicni poklon je i dalje tu 🙏🙏🙏
    Srce kuca ko veliko , cula sam i otkucaje ❤️❤️❤️
    Sve se vidi, prstici na rukama, nogama, nosic… rasplakala sam se ko telac tamo kad sam vidjela da se mice i okrece na uzv. 5.3cm je velika, nuhalni je 0.7 mm, sve kako treba biti 🙏 sad cekam nalaze kombiniranog.
    U srijedu idem na panoramu.

Za vas blagdanski praznici mogu poceti jos i danas ❤️ 
    Cestitaaaaaam mama 🥳 Koja si sedmica ? I hvala ako izdvojis vrijeme za post o potrebnih/nepotrebnim stvarima 🙋🏼‍♀️

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Pahuljka
    23. Prosinac 2022. 10:11

Od nas info da smo od danas i zvanicno na zabrani rada 💃 a koju sam dobila od poslodavca (jer i njemu se vise isplati da me placa osiguranje nego on, jer sam vec dugo na bolovanju) a nisam ni sigurna kada bi se mogla vratiti na posao. Pa smo zajedno razgovarali i odlucili da je za njega najbolje a za mene najsigurnije da mi izda zabranu. Trenutno mi godi da bas nista ne radim, ali vjerujem da ce doc vrijeme kada cu morat nac neku zanimaciju, ali budemo vidjeli, za sad su mi i kucni poslovi dovoljni 😂 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Vesca
    23. Prosinac 2022. 10:16

Mi smo najbližima rekli  odmah kad smo saznali (znači roditelji i braća/sestre i najbliži prijatelji) jer sam zapravo išla na dogovor za novi postupak oplodnje i svi su čekali vijesti kako će dalje teći stvari. Nisam njima mogla skrivati, a nisam ni htjela. Bliski smo i da se nešto dogodili oni bi opet znali. Drugima smo rekli nakon probira prošli četvrtak. Kad su rekli da je sve u redu odlučili smo reći kolegama i širem krugu obitelji. Sad je baš lijepo kad je vijest "vani" 

1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Vesca
    23. Prosinac 2022. 10:19

Pahuljka

Od nas info da smo od danas i zvanicno na zabrani rada 💃 a koju sam dobila od poslodavca (jer i njemu se vise isplati da me placa osiguranje nego on, jer sam vec dugo na bolovanju) a nisam ni sigurna kada bi se mogla vratiti na posao. Pa smo zajedno razgovarali i odlucili da je za njega najbolje a za mene najsigurnije da mi izda zabranu. Trenutno mi godi da bas nista ne radim, ali vjerujem da ce doc vrijeme kada cu morat nac neku zanimaciju, ali budemo vidjeli, za sad su mi i kucni poslovi dovoljni 😂

Ja niti ne znam razliku između zabrane rada/čuvanja trudnoće i sličnih kombinacija hehehehe
    Ako bih otvorila čuvanje trudnoće kolika bi bila primanja? Čula sam da plaća bude maksimalno 4200 kn, jel to istina? Jer doktorica mi je rekla da ako mi je teško da će mi dat čuvanje trudnoće, ali nikako da saznam što to znači za primanja....

1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Pahuljka
    23. Prosinac 2022. 10:25

Vesca

Pahuljka

Ja niti ne znam razliku između zabrane rada/čuvanja trudnoće i sličnih kombinacija hehehehe
    Ako bih otvorila čuvanje trudnoće kolika bi bila primanja? Čula sam da plaća bude maksimalno 4200 kn, jel to istina? Jer doktorica mi je rekla da ako mi je teško da će mi dat čuvanje trudnoće, ali nikako da saznam što to znači za na

Nazalost ne raspolazem sa info iz Hrvatske 🫤 Evo ako neko zna bilo bi lijepo da napise i za sve ostale kojima je potrebno. 
    U njemackoj nema razlike izmedju zabrane rada od doktora ili od poslodavca i punu platu preuzima zdravstveno osiguranje sve do poroda i jos mjesec poslije poroda a nakon toga u zavisnosti koliko cu ostati s bebom kuci tako se i primanja mijenjaju, npr krace vrijeme-veca plata, duze vrijeme-manja plata. 
    Nadam se da ce ti neko odgovoriti na pitanje 🤞🏼

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Vesca
    23. Prosinac 2022. 10:30

Joj oprosti Pahuljka, teško mi je popamtiti tko gdje stanuje 

1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.