Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    SAYuRI
    11. Prosinac 2022. 17:02

Lemon

SAYuRI

Lemon

Pozdrav svima, za sada samo čitam, nisam aktivna jer se kod mene nikad ne zna, 5.trudnoca, za dva tjedna imamo 12 tt i idem na mini anomaly. Ako tamo vidi neku veliku grešku neću ni raditi Panoramu nego idem vaditi plodnu vodu. Nadam se najboljem i da će biti sve ok.
    Netko je pisao za betu u razl.lab. Može odstupati i ne duplati se pravilno. Ja sam ih izvadila negdje 5 i sve su bile dobre osim te iz drugog lab.
    Prvi put da imam mučnine, već od 5 tt i sad su malo popustile. Nisam povracala, ali nisam mogla ni jesti. Samo bi mi pasalo kiselo, a sad opet slatko. Probadanja i dalje pogotovo nakon 8h na poslu, sise bole, često pisanje, i počinjem gubiti struk. Imam ispod 50 kg i brzo se zaokružim u trudnoći. Pijem posebno folnu i dha i magnezij. Ne pijem prenatale za sad

Upratila sam tvoju situaciju na drugoj temi i bas mi je zao ali eto nadam se da ce ovaj put sve ispasti kako treba. Jasan mi je i strah i briga. Htjela sam samo pitati zasto amniocenteza, ona se radi kasnije, zasto ne punkciju korionskih resica, onda se moze odmah raditi od 12 tjedna ako nesto me bude kako treba. 🤔 isti je rizik samo omogucava da se ranije odradi, cisto me interesuje s obzirom da neces NIPT da radis zasto cekati plodnu vodu jos nekoliko tjedana…

Kod amnio je manji rizik da se nešto desi sa bebom. A NIPT ni jedan ne pokazuje sve kromosomske greške nažalost. Prošlu trudnoću nalaz je bio uredan, a beba je imala stanje nespojivo sa životom i išla sam u 21 tt na inducirani porod. Ja znam da postoji šansa da nešto nije dobro i zato se oslanjam na što točnije stvari

Ma jasno mi je to, nego me interesovalo zasto amnio a ne resice. A smijes li se osloniti samo na UZV ako on kaze da je sve ok? Mislim da on najmanje daje pouzdanosti, ok za Downov sindrom ali ostali slabo…🤔

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

Lemon
    11. Prosinac 2022. 17:20

Prošli put je baš uzv pokazao da nije dobro, tako da ako su velike malformacije ploda uzv to treba pokazati.  Amnio može eventualno pokazati nešto što nije vidljivo

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

SAYuRI
    11. Prosinac 2022. 17:56

Lemon

Prošli put je baš uzv pokazao da nije dobro, tako da ako su velike malformacije ploda uzv to treba pokazati. Amnio može eventualno pokazati nešto što nije vidljivo

Bas zato i pitam, hoces li se osloniti samo na UZV ako bude dobar ili ces svejedno raditi amnio? 

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

Lemon
    11. Prosinac 2022. 19:13

Mislim da ću svejedno raditi za svoj mir, dug sam put prošla pa zato 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

SAYuRI
    11. Prosinac 2022. 19:20

Lemon

Mislim da ću svejedno raditi za svoj mir, dug sam put prošla pa zato

Znas sta, mislim uprkos riziku da ti je to jako pametna odluka. Bas si svega prosla i stvarno naklon veliki i kapa dole zaista. Tvoj me slucaj zaista zainteresovao, ne bi da ti sada pisem floskule tipa: draga zelim ti skolski trudnocu, bice sve u redu itd, nego se zaista zanimam za tvoj slucaj i pomno cu pratiti razvoj dogadjaja…vrlo delikatna situacija. S obzirom da ti je vracen dobar i pregledan embrij, ovaj put bi zaista trebalo zavrsiti porodom zdravog terminskog djeteta…u svakom slucaju drago mi je da si tu i da se nadam se druzimo do kraja, nema nikome garancije…💪💪💪💪💪

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

Lady8
    11. Prosinac 2022. 20:21

Lemon zelim ti puno srece da sve bude dobro ♥️ I puno snage i vjere! Napraviti ces sve kako osjecas i vjerujem da ce sve ovaj put ispasti u redu.

2019. 👨‍👩‍👦 ♥️
    Panorama ✔️
    Čekamo curicu 💓🌷💓

SAYuRI
    11. Prosinac 2022. 21:15

Prdi li iko ko lud? 😵‍💫

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

Pahuljka
    11. Prosinac 2022. 21:25

SAYuRI

Prdi li iko ko lud? 😵‍💫

Daaaaa, ko tvoric 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• Lola2307
    11. Prosinac 2022. 23:44

IvanaH4

Sisy, vidim da pokušavate od kolovoza, što nije dugo vremena. Kao netko tko je pokušavao godinu dana, dala bih ti savjet da radiš test 5 dana nakon izostanka menstruacije, a betu još kasnije. Ovako si samo stvaraš stres.
    .
    Miracle, ja isto pijem Solgarov prenatal i ništa više. Slušam gin, a ona mi nije ništa dodatno preporučila. Iako, ne jedem ribu ni crveno meso pa možda bi trebala još neke dodatke…

Ja isto uzimam Solgarov i ginekologica mi nije nista dodatno preporucila, rekla je da ne treba nista.. s tim da ni ja ne jedem ribu uopce, opet zato sto je rekla da bi trebalo izbjegavati zbog zive.. pa si razmisljam da uveden omegu

Vesca
    12. Prosinac 2022. 10:08

Drage moje, nije me bilo preko vikenda, a vidim da ste pričale o dodacima prehrani.
    Meni je farmaceutkinja preporučila da uzmem PreMama Duo. U paketu su dvije vrste tableta od kojih jedna ima 11 vitamina i 10 minerala, a druga (kapsule) su s omega 3-masnim kiselinama.
    Zvuči mi dobro, ali nije da se išta razumijem u tablete. Ako ima netko stručniji rado bih da mi kaže zašto su bolje/lošije od neke druge marke. https://premamaduo.hr/informacije-o-proizvodu.nspx
    Inače uz to pijem još folacin, aspirin protect i 2x lijek za inzulinsku rezistenciju i naravno 3x2 utrogestana vaginalno.... tako da kad pogledam koliko tableta koristim dnevno malo se scimam.... dr kaže da je sve OK....valjda je...

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.