To su Testovi po kojima se gleda da li je nase tijelo razvilo antitijela prema bebi, pogotovo nakon prvog poroda i različitih RH faktora
2019. 👨👩👦 ♥️
Panorama ✔️
Čekamo curicu 💓🌷💓
Ja sam Rh-, u Petrovoj su mi preskocili vadit opet krvnu grupu, samo su mi testove na antitijela radili
02/2023 💔👼 22tt
03/2025 💙
Zakljucujem da je to samo slucaj kad je majka ili otac RH- 🤔
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Ne znam to. Ja sam pozitivna, muž negativan. Nije me još pitala za njega. Vadila sam krvnu grupu prije trudnoće pa mi je rekla da ne moram sada jer vrijedi 6 mjeseci.
Kada sam doktorici rekla da sam ja -,a muž + samo se nasmijala i rekla "Ma ni ne pitamo za muževe jer imamo slučajeve kada niti ne znamo tko je otac, a bilo je i situacija kada suprug nije bio otac djeteta.... bitno da znamo da ste vi negativni".
I svejedno još nisam radila taj test.. a da ne pričam da mi je prošle godine sestra bila trudna (isto rh -) i skroz su zaoravili na testove senzibilizacije. Nastao show pred kraj trudnoće, brže išla kontrolirati, ali to je potencijalan problem koji je opasan za drugu trudnoću ako sam dobro shvatila.
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Ne znam to. Ja sam pozitivna, muž negativan. Nije me još pitala za njega. Vadila sam krvnu grupu prije trudnoće pa mi je rekla da ne moram sada jer vrijedi 6 mjeseci.
Kada sam doktorici rekla da sam ja -,a muž + samo se nasmijala i rekla "Ma ni ne pitamo za muževe jer imamo slučajeve kada niti ne znamo tko je otac, a bilo je i situacija kada suprug nije bio otac djeteta…. bitno da znamo da ste vi negativni".
I svejedno još nisam radila taj test.. a da ne pričam da mi je prošle godine sestra bila trudna (isto rh -) i skroz su zaoravili na testove senzibilizacije. Nastao show pred kraj trudnoće, brže išla kontrolirati, ali to je potencijalan problem koji je opasan za drugu trudnoću ako sam dobro shvatila.
Tako je, veci je problem sa drugom trudnocom.
2019. 👨👩👦 ♥️
Panorama ✔️
Čekamo curicu 💓🌷💓
Hvala, divne zene😍😍
Prvi pregled je tek za 10ak dana. Prekosutra vadim drugu betu, Boze pomozi🙏🏻
Inace imam trombofiliju pa se, nakon spontanog, uzasno bojim svih odstupanja. Ovaj put mi je doktor dao fragmin vec od pozitivnog testa.💪🏻
Nemate pojma kako ste me smirile❤️
Super da si odmah krenula s terapijom. Navijam da prekosutra beta bude dobra, javi rezultate
Hocuu❤️
Hvala, divne zene😍😍
Prvi pregled je tek za 10ak dana. Prekosutra vadim drugu betu, Boze pomozi🙏🏻
Inace imam trombofiliju pa se, nakon spontanog, uzasno bojim svih odstupanja. Ovaj put mi je doktor dao fragmin vec od pozitivnog testa.💪🏻
Nemate pojma kako ste me smirile❤️
Koje mutacije imate?
baby girl 2020
Termin 8.8.2023
Panorama ✅️💙
Hej ne kontam sto je bitno za svaku trudnocu ponovo vaditi krvnu grupu? Mislim tu se nista ne mijenja 🤔
Pisale smo već o tome.
Grupa se ne mijenja, ali ti na tom nalazu piše napomena:
U krvi nisu/jesu pronađena antieritrocitna tijela.
To je važno i promijenjivo.
kad smo vec kod toga… jel se koja od vas susrela da su u krvi pronadena antieritrocitna protutijela?
🤰27 ⚽️ 29
Hej ne kontam sto je bitno za svaku trudnocu ponovo vaditi krvnu grupu? Mislim tu se nista ne mijenja 🤔
Pisale smo već o tome.
Grupa se ne mijenja, ali ti na tom nalazu piše napomena:
U krvi nisu/jesu pronađena antieritrocitna tijela.
To je važno i promijenjivo.
kad smo vec kod toga… jel se koja od vas susrela da su u krvi pronadena antieritrocitna protutijela?
Nisam, ali mi je doktor rekao ako se pojave u sljedećim nalazima da cu dobiti injekciju koju sam dobila i nakon poroda.
2019. 👨👩👦 ♥️
Panorama ✔️
Čekamo curicu 💓🌷💓
Ukratko i laicki, krvna grupa nije promjenjiva, ali test koji se radi u sklopu krvne grupe, a zove se IAT promjenjiv je. Prilikom “mijesanja krvi” izmedju majke i djeteta, dijete moze “dati” majci neki antigen (genski zapis) koji je nasljedio od oca, a majka ga nema. Majcin organizam ce to detektirati kao nesto “nepoznato” i njen imunoloski sustav ce poceti proizvoditi antitijela da se “rijesi” bebinih antigena sto moze rezultirati gubitkom trudnoce ili hemolitickom bolesti novorodjenceta. Ako se to otkrije na vrijeme, trudnoca se prati i u vecini slucajeva zavrsi uredno. 🙂
Sortiraj odgovore
Najstariji