Cordiso mislila sam da će stići još jedna curica, baš mi je drago da je dečko, da imaš sve 😅
Meni je ginekolog rekao da misli da je cura, ali nije mogao potvrditi, iskreno tila sam decka, jer to je to od mene sta se tiče djece🤣 (bar tako sad mislim😅)
Ne znam za jaslice, baš će mi biti nezgodno zbog bolesti i svega.
Nekako se nadam da je koliko toliko stekla imunitet, jer inače nije baš bolezljiva, a nije da je čuvam. Vidit ćemo sve kad krene, lako ću je izvaditi bude li stalno bolesna.
Pelene mi nisu toliki problem i ona je dosta razumna I vjerujem da ću znat kad bude spremna, ali duda me baš nervira.
Koje tenisice i sandale im sad mislite uzeti?
Ja sam bila u froddu i mislila sam da smo sad na 22 pa prelazimo na 23 broj al me prodavacica uvjeravala da je ipak ona 24, al kad joj obucem sve one barefoot sandale ko da camce ima na nogama 🤦🏼♀️
Tenisice imamo neke champion lagane koje je dobila jos seka, nenosene, al mi se cini da joj stisnu nogu...
Imate kakve preporuke za laganije tenisice i sandale?
Cordisomislila sam da će stići još jedna curica, baš mi je drago da je dečko, da imaš sve 😅
Meni je ginekolog rekao da misli da je cura, ali nije mogao potvrditi, iskreno tila sam decka, jer to je to od mene sta se tiče djece🤣 (bar tako sad mislim😅)
Ne znam za jaslice, baš će mi biti nezgodno zbog bolesti i svega.
Nekako se nadam da je koliko toliko stekla imunitet, jer inače nije baš bolezljiva, a nije da je čuvam. Vidit ćemo sve kad krene, lako ću je izvaditi bude li stalno bolesna.
Pelene mi nisu toliki problem i ona je dosta razumna I vjerujem da ću znat kad bude spremna, ali duda me baš nervira.
Ja sam nakon prve curice iskreno htjela i iducu curicu da su seke i da se imaju. A za trece smo htjeli decka da imamo i jedno i drugo, a oni nek se snalaze🤣. A mozda ispadne jos decko i vama, nikad se ne zna😊.
Thinkpurple barefoot je puuuno veci kalup, ona mozda je taj broj koji su joj tamo izmjerili, ali taj model se mora uzimat manji i najbolje da ga odete probati. Meni se cini cak i broj ipo manji da treba, jedino ako je na knap prema vecem pa moze proc manji. Ja sam uzela njihove platnene na cicak jednoj i drugoj i crocs za kasnije imaju. Otvorene kozne sandale necu jer kad ce mi to nositi, sad kad je kisa im obucem kozne do vrtica pa tamo imaju gumene cizmice, prosli tj su isle u platnenim.
👩33g👨33g 👧👧👶
Evo ove:
https://shop.ivancica.hr/proizvod/23757
Starijoj broj 29, mala 25, obje nose taj inace. Mala je u biti nesto izmedu 24 i 25, al necu uzimat nesto knap sta nece moc nosit uskoro.
👩33g👨33g 👧👧👶
Probala sam joj tamo, 23 bi joj bilo knap , nebi ljeto izdrzalo, a 24 je bas veliko. Isto sam htjela takve al kozne, popikavala se u njima.
A nis, morat cu opet ic pa isprobat vise modela.
Sandale znam da hocu sa zatvorenim prstima za obje jer bi bilo polomljenih noktiju 🫣
Starija isto ima 29.
Ajme, čestitke na dečku. Potpisujem već napisano-svaka cast trudnicama s toddlerima. Mislim da bi trebalo poseban spomenik podici ljudima s manje od 3 god razlike medju djecom. Ja sam mrtva. Ne radim, mali svako malo ide u vrtić i svejedno sam mrtva. Nocu me I dalje budi cca 4x,sto je puno bolje nego prije ali i dalje ne znam kako ću funkcionirati kad za mjesec i pol krenem raditi. Što se dude tiče - na neku foru ju je sam izbacio. Do prije mjesec dana smo stalno svugdje vukli 3 dude za sobom ako neka nestane, a onda je samo počeo izbacivati sam (tipa ja mu dam, on je stavi na krevet pored sebe). Na kraju sam mu i za noć prestala davati, a i u vrtiću mi kažu da je ne koristi. Mislim da su terrible two počele, prekjucer je cijeli dan bio ljut, išao po kući, lupao, derao se kad nije po njegovom (ne dugotrajno, ali stalno po malo) I ljuto psovao ("pate mate" - pas mater, "piku mateinu") - - da, ocito smo najprostiji roditelji ikad, a on ko za vraga to baš kupi i onda još i intonira onako kak treba (a i koristi dobro u kontekstu).
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Mi smo u fazi da jede stalno, neprekidno, a i dalje nema ni 10 kg, vec si mislim da nema trakavicu. Od uskrsa su hit "pajajaz I jaja", skroz se navukao na to i stalno bi ih jeo. Riječi je počeo spajati nekoliko (tipa "kako si medo"), najčešće 2, ali povremeno i više. Tuta - prekjučer je 1.put baš piskio na tutu (ne stojećki pored nje ), za pelene ne planiram micati do ljeta. Uopce ga neću forsati, tuta stoji u kupaoni, ja ponudim ako želi. Kaze mi kad kaki u pelenu, povremeno I kad piski. Vjerujem da će polako doći to na svoje. Igranje - neće skoro ništa sam. Kad hoće, vrlo kratko ako netko nije pored njega i animira ga. Iz vrtica mi kažu da je tako i tamo, ne znam dal da se brinem zbog toga. Lakše mi je kad čujem da se ni vaši ne igraju sami. I on najviše voli da mu čitam knjige. Isto mi u vrtiću kažu da izbjegava drugu djecu, ali misle da je to zato što je za glavu manji od svih i da ih se malo boji. Al da ih promatra i s tetama 1 na 1 baš hoće interakciju. Ne znam jel samo povučen, nadam se da je to. One misle da mu samo treba vremena.
Moj savjet trudnicama je da vam jaslicari ne odu u vrtić bar prva 3 mj života druge bebe, dok su najranjiviji. Mozda neki obrti za čuvanje s manjim br djece bi bili bolji. Znam da je užasno teško za izvesti, sama uopće ne znam kako bi.
Ps. Kurcesije - - vrh!! Dokle više??
I ja trazim preporuku za knjigu, po mogućnosti neku realnu za nas koji I podviknemo na djecu jer ne možemo uvijek biti gentle parents koliko god se trudili (jer nas izlude).
Pošaljite link za sandalice. Mi smo na broju 20 još, bio je već uzasno mali izbor i za proljetne tenisice. Nisam sigurna da bih ove godine isto barefoot, voljela bih da po svemu može trčati u njima.
Ally evo ja mogu potvrditi da je mozda bolje ako postoji opcija... moja N je bila 2 mj stara kad je seka krenula na jesen u obrt gdje ih je bilo 5,6. Nije bila bolesna do ove jeseni kad je seka krenula u pravi vrtic. I starija je imala mozda 2 viroze kratkotrajne u sezoni u obrtu. Al zato smo ovu jesen i zimu skupili sve u vrticu od korone, rsv, gripe,... i to svi cetvero doma.
Pravi vrtic je bolji za buducnost, socijalizaciju, al obrt je bolji za bolestine.
Ally za igranje s drugima mislim da netrebas brinuti. Oni se tek s cca 3 godine pocnu igradi jedni s drugima, do tad si samo uzimaju igracke. Do 3.godine njima su bitni roditelji, bake/dede, tete u vrticu.
Idem na radionicu centra za rani razvoj djece i tamo o tome pricamo.
Moja isto ide u park, pita a di je neznam franka, vito, svu djecu nabroji koju sretnemo, ali onda sama baulja. Nije da se loptaju ili trce zajedno. Bude neka kratka komunikacija i onda svako po svome. Ugl si kradu igracke koje ponesu u park.
Sortiraj odgovore
Najstariji