Kako stojite s dudama?
Moja je nekidan prisilno morala na dnevno spavanje bez dude, uz plakanje naravno, ali je relativno brzo zaspala, ali čim je oči otvorila bilo je DI JE MOJA DUDA, a ja je planiram maknuti do drugog rođendana, znači jako brzo.
Duda samo za spavanje. 1 u ustima 1 u ruci 1 kraj mene jer ih šuta. Odvikavanje nece biti lako baš zato šta samo spava s njima.
Thinkpurple0 evo već sam na pola puta i pitam se kud prije, a najgore me tek čeka 🤣
Kraj 9og mi je termin, cijelo ljeto preda mnom, blago ti se meni🥲
Ma moja je baaaas ovisnik i to će bit patnja.
A pelene, ja je pitam oces piskit u skoljku ili tutu, ma kakvi, ona oce pelenu 🤣
A to isto planiram sad na ljeto odraditi, neću forsirati, ali probati cu
Kako stojite s govorom?
Moja super priča, osim šta frflja ispod te dude, pa me zato najviše i nervira.
Ali nekad kad smo u društvu, ne progovara.
Ovisi s kim smo i gdje.
A sa mnom sastavlja rečenice od 5,6 riječi
Ja dudu planiram micat krajem godine kad budemo mogle lijepo porazgovarat o svemu. Tako sam i sa starijom kad je imala cca 2g i 3-4mj, popricale smo i dogovorile se i to je bilo to. Ne zelim nista na silu. Pelene isto planiram blize 3.rodendanu. Nije spremna sigurno, a nece ni bit kad braco stigne. Termin mi je 10.7., a ona je 10.8.rodena, tako da ce vjer i regresirat malo pa dok se sve to stabilizira s njim pa krene u jaslice u 9.mj nakon pauze od skoro 3mj, necu forsirat.
Super prica, slaze recenice od par rijeci tipa 3-4 rijeci, bogat vokabular. Starija je iza 2g propricala tako da je mala po meni super, a zubi joj nisu tako van kao sta su starijoj jako bili (starijoj su se popravili koji mj nakon micanja dude).
Unname cestitam na bebici! 🥰
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Kako planirate s jaslicama kad stigne iduca beba? Nama je termin 28.8. i mislili smo jaslicarku ostaviti doma tri mjeseca zbog jaslickih bolesti. Otkad je krenula (u veljaci), tjedan dana u vrticu bude pa nesto skupi pa bolovanje i ukrug. I sve na nas prenese. Od drugog mjeseca smo konstantno bolesni.
I mama iz vrtica me prestrasila - beba joj sa 15 dana zavrsila u bolnici zbog RSV-a (pokupila od starijeg iz jaslica). Bas me strah kombinacije mala beba + starija u jaslicama.
A s druge strane taman se privikla na jaslice pa mi zao da dugo izostaje. 😢
I nedavno smo bili kod alergologa, ispala alergicna na sve zivo (jaja, mlijeko, paradajz, citrusi, orasasti). A mi joj sve to davali 😞 Imala je nekad malo crvene tockice oko usta ali to smo mislili "osjetljiva koza" jer trlja hranu oko usta, a i proslo bi kroz 5-10 min.
Nedavno sam cula za pojam "terrible two", sto ocekivat oko druge godine. https://miss7mama.24sata.hr/vrtic/razvoj-od-druge-do-seste-godine/terrible-twos-oprez-stize-dvogodisnjak-2564
Ima tko preporuku za kakvu dobru knjigu za razvoj 2g+?
Pricanje: tek krece spajat dvije rijeci.
Tutu i wc nema sanse.
Sortiraj odgovore
Najstariji