Kako stojite s dudama?
Moja je nekidan prisilno morala na dnevno spavanje bez dude, uz plakanje naravno, ali je relativno brzo zaspala, ali čim je oči otvorila bilo je DI JE MOJA DUDA, a ja je planiram maknuti do drugog rođendana, znači jako brzo.
Duda samo za spavanje. 1 u ustima 1 u ruci 1 kraj mene jer ih šuta. Odvikavanje nece biti lako baš zato šta samo spava s njima.
Thinkpurple0 evo već sam na pola puta i pitam se kud prije, a najgore me tek čeka 🤣
Kraj 9og mi je termin, cijelo ljeto preda mnom, blago ti se meni🥲
Ma moja je baaaas ovisnik i to će bit patnja.
A pelene, ja je pitam oces piskit u skoljku ili tutu, ma kakvi, ona oce pelenu 🤣
A to isto planiram sad na ljeto odraditi, neću forsirati, ali probati cu
Kako stojite s govorom?
Moja super priča, osim šta frflja ispod te dude, pa me zato najviše i nervira.
Ali nekad kad smo u društvu, ne progovara.
Ovisi s kim smo i gdje.
A sa mnom sastavlja rečenice od 5,6 riječi
Ja dudu planiram micat krajem godine kad budemo mogle lijepo porazgovarat o svemu. Tako sam i sa starijom kad je imala cca 2g i 3-4mj, popricale smo i dogovorile se i to je bilo to. Ne zelim nista na silu. Pelene isto planiram blize 3.rodendanu. Nije spremna sigurno, a nece ni bit kad braco stigne. Termin mi je 10.7., a ona je 10.8.rodena, tako da ce vjer i regresirat malo pa dok se sve to stabilizira s njim pa krene u jaslice u 9.mj nakon pauze od skoro 3mj, necu forsirat.
Super prica, slaze recenice od par rijeci tipa 3-4 rijeci, bogat vokabular. Starija je iza 2g propricala tako da je mala po meni super, a zubi joj nisu tako van kao sta su starijoj jako bili (starijoj su se popravili koji mj nakon micanja dude).
Unname cestitam na bebici! 🥰
👩33g👨33g 👧👧👶
Kako planirate s jaslicama kad stigne iduca beba? Nama je termin 28.8. i mislili smo jaslicarku ostaviti doma tri mjeseca zbog jaslickih bolesti. Otkad je krenula (u veljaci), tjedan dana u vrticu bude pa nesto skupi pa bolovanje i ukrug. I sve na nas prenese. Od drugog mjeseca smo konstantno bolesni.
I mama iz vrtica me prestrasila - beba joj sa 15 dana zavrsila u bolnici zbog RSV-a (pokupila od starijeg iz jaslica). Bas me strah kombinacije mala beba + starija u jaslicama.
A s druge strane taman se privikla na jaslice pa mi zao da dugo izostaje. 😢
I nedavno smo bili kod alergologa, ispala alergicna na sve zivo (jaja, mlijeko, paradajz, citrusi, orasasti). A mi joj sve to davali 😞 Imala je nekad malo crvene tockice oko usta ali to smo mislili "osjetljiva koza" jer trlja hranu oko usta, a i proslo bi kroz 5-10 min.
Nedavno sam cula za pojam "terrible two", sto ocekivat oko druge godine. https://miss7mama.24sata.hr/vrtic/razvoj-od-druge-do-seste-godine/terrible-twos-oprez-stize-dvogodisnjak-2564
Ima tko preporuku za kakvu dobru knjigu za razvoj 2g+?
Pricanje: tek krece spajat dvije rijeci.
Tutu i wc nema sanse.
8mj 2023 Stigla curka
8mj 2025 Stize decko
Mojoj je i katalog zabavan za citanje. Ima veliki vokabular ali ne spaja bas puno.
Kad vidi tutu vice kakiti kakiti ali se ne pokaki naravno. Vidit cemo na ljeto šta cemo s dudama i pelenom.
Uh, bome kad vas čitam kužim da je meni i dobro, a žalim se da mi bude teško 😆 tantruma nema, nije se nikad bacio na pod, kad se naljuti to pokaže al se brzo sve dogovorimo. Imao je nedavno fazu slabijeg jela i ništa meso, sad pak jede ko lud i to baš meso. Nemreš njima nikad pogoditi. Dudu nemamo pa ajde briga manje. Tutu i wc ne želi. Neko vrijeme mu je bilo super sjediti na wc-u, sad opet odbija. Al puštam ga, kad bude spreman bude išao, nije još žurba. Priča skroz, rečenice od više riječi bez beda, pamti i pjesmice pa je sad počeo pjevati i tako. Nekad baš bude malo tlaka, jer on može satima pričati bez prestanka i već onda ne mogu ni odgovarati na pitanja ni pratiti koja je sad tema, izmori me 😆
U jaslice ga nisam sad upisvala, sigurno neće prva tri mjeseca kad beba dođe nikud, a kasnije budemo potražili neki obrt za čuvanje, čisto zbog socijalizacije i malo promjene okoline
Govor, prica, ne gasi se, slaze lijepe recenice, pjeva pjesmice. Mi ju sve razumijemo, tko nije s njom treba prijevod nekad.
Bas sto tonkica kaze, umori me nekad koliko melje i treba odgovarati na pitanja. Al ja imam 2 zlabravice sa 1000 zasto pa je i do toga.
Kaka na wc skoljku (izbjegla tutu ko i sa starijom) od 12.mjeseca. Lijepo kaze idemo kakati i odemo. Ili sama ode vec u kupaonu, namjesti nastavak i klupicu. Desi se da se zaigra pa joj vec krene al dotrci pa jurimo na wc i onda tamo nastavi. Desilo se i da joj se u autu pocelo kakati pa krene plakati jer nemoze jos dugo trpiti a ne zeli kakati u pelenu i sjedecki ali izdrzi na kraju. Ja bi trebala pocet nosit o u prijenosnu skoljku al sam lijena jos i to natovarit na leda. Imam onu 2u1 dasku koja ide na skoljku ili se pretvara u tutu s vrecicom ispod. To sam imala i sa starijom i to mi je bilo super. Nek ju stisne u ducanu ili negdje u gostima ili vani uvijek ima svoju dasku na koju sjedne a ja ju poslije dezinficiram maramicama. Pa eto, preporuka.
Piskenje ako ju stavim popiski se pa makar par kapi ali jos ne trazi. Trazila je par puta gace umjesto pelene ali se uvijek popiskila.
Probat cu na ljeto. Ako bude islo super, ako ne necu forsirat, super mi je sto kaka na wc vec, ovo budemo kad bude spremna.
Predat cu za jaslice papire kad budu upisi pa cu vidjet sta cu. Nekako jos mi nije za ici, htjela bi barrm 2.5g da je samnom kad vec moze. A opet ja sam vec luda jer sam 5 i pol godina doma.
Btw tonkica predivne slike s trudnickog slikanja 😊
Meni je zao jako sto nemam nikakvih slika iz niti jedne trudnoce osim selfija u ogledalu 🙄
Meni je termin kao sta sam napisala 10.7., iako se nadam i ranije😅😅. Povuc cu ih iz vrtica pocetkom 6.mj i nece ic do 9.mj, mali ce imat cca 2mj kad krenu. Ja ne mogu sama s bebom i dvoje toddlera od skoro 4g i 2g, izludit cu, ne bi ih mogla ni van stalno solo izvodit, bit ce lude i one pa jos pusta nakuhavanja. Ic ce i gotovo, bar jedu i idu van svaki dan dvaput ako nista, nekad stariju puste u dio za male kad se vide na ogradi. Budu zadovoljne u vrticu/jaslicama. Vidit cu kako ce to sve ic s virozama, mislila sam mozda za zimu povuc da bar ove god pokusamo RSV izbjec.
Al u tom slucaju bi isla s njih troje na more na mjesec dana. Iako i tad izlude, fali im kuca, tata, rutina. Al otom potom.
Solo ne bi mogla, mali ce imat isto neki raspored svoj dojenja spavanja, ja umorna, onda jos oko njih titrat, ma ne mogu ja to, ravno na psihijatriju😅.
Istina je da mi je starija donosila svaku virozu doma maloj i svi smo stalno bili bolesni, ova godina je bila blaza s virozama, nadam se da ce iduca bit jos bolja pa da nece ni one stalno doma bit bolesne🤞🏻.
👩33g👨33g 👧👧👶
Trudnice svaka čast. Ja ne znam kako bi!
Igračke Fisherprice ima jaako dobre/pametne igračke a kod nas nema ništa od toga za kupiti.
Ima ih u njemačkoj ali ne znam dostavljuju li kod nas. Imam ja tetu koja bi mogla to kupiti ali znam da ne bi uzela novce a cijena je oko 200eura za sve.
Baš me to ljuti. U eu smo a ispada da smo samo isprdak
Sortiraj odgovore
Najstariji