Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pereca333
    07. Lipanj 2024. 09:21

Buhaca hvala ti ♥️ i sad tek procitah sve postove, iskreno saucesce, zelim ti mnogo snage i vjere, nije lako ♥️🥹

11/2022 8 tt⭐😇

11.01.23 + Test
    Baby Girl 🩷🤱

Ally007
    07. Lipanj 2024. 09:44

Pereca - mislim da sad već lagano ulazimo u fazu u kojoj se sve manje trebamo brinuti oko tih nekih stvari. Mislim da su glavno (puzanje, okretanje itd) savladali, a ovo će sve doći na svoje mjesto. Evo moj ima 11 mj (ako ćemo korigirano 9 i pol) i tek sad se naučio sam posjesti. I ja sam pokušavala stvari kao i Buhaca, ali tek kad je on odlučio je sjeo. S obzirom da je prije tog i pravilno puzao, a i krenuo se sam ustajati i stajati nisam se previše zabrinjavala. Ako ima snage stajati pola dana i penjati se na namještaj onda može i sjesti, samo kad želi (a ne želi). Ugl, mislim da još imaš puno fore, a službeno do 9.mj života (i cijeli 9.mj). Tako da mislim da će bit sve ok i ako pustiš da sam istražuje.
    Buhaca - ma ne moras se brinuti, svi imaju svoj tempo. Što se hrane tiče, ja sve više prelazim na našu. On ne želi jesti samo svoju bljutavu, ja se trudim njegovu porciju izvaditi prije glavnog soljenja i to je to. Novo isto sve manje, pokušavam se sjetiti što još nismo uveli, stvari tipa kokos, lješnjak, soju i sl. Al je jeo već na nekom roćkasu kolač, tako da mislim da je bar sa lješnjakom dosao u dodir, ako ništa u tragovima.
    1.rockas - imate li vi koji ste u Zagrebu preporuku za nekog tko radi lijepe i fine torte? Muž uopće ne bi ukrašavanje nego samo da je fina, a ja bih silom da bude i neki sladak motiv.
    Hvala za preporuku za zaštitu za utičnice! 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• Buhaca
    07. Lipanj 2024. 10:17

Hvala vam cure. Eto tako nas ja doživljavam, skupinu kokoši koje su tu jedna za drugu za izjadat se u vezi svega a bez osuđivanja.
    Thinkpurple i Miracle fale. Poštujem odluku ali je ne razumim. Uskratiš sama sebi nešto šta te veselilo i olakšavalo ti dan zbog nekog potpuno nebitnog.
    Dohrana ne znam šta sljedeće uvesti, trebam početi sa večerom ali nemam ideja. Od mesa je sljedeće svinjetina i tamno kokošje meso. Povrće nakon rajčice mislim da više nije ništa krizno šta se tiće alergija. Orašaste nisam ništa. Mlječno još vrhnje trebam.
    Posjedanje istina sve vježbe su samo vježbe. Više zbog ravnoteže i obrane. Kad je beba spremna posjedne se i to je to. Ja sam spinere zalijepila na frižider.
    Mi smo dobili zadatak vježbat posjedanje iz stajaćeg ali ona se ne da. Ona po svom

Pahuljka
    07. Lipanj 2024. 12:49

Kad smo kod puzanja i posjedanja, mislim da je moja zadnja propuzala na ovom forumu, a desilo se s punih 10mj. Mislim na pravilno cetvoronoske puzanje, a vukla se vojnicki od 8. mjeseca. I prekretnica je bila posjedanje, nakon sto se posjela i propuzala je pravilno. Pokusavala sam s njom vjezbat, sve te neke trikove sa insta ili yt primijenit, ali su me dva oedijatra ubijedila da pustim i da ce krenuti kada bude spremna. I tako je i bilo. Sad je ko zvrk, svugdje je ima, vec dva puta dobro drmnula glavom, jednom rasjekla i usnu i desnu, al nije lose za sad haha 😂
    Samo su me savjetovali da kad propuze a ubrzo ce htjeti da se dize, ipak da forsiram bar 4sedmice samo puzanje, tj da je sprijecim u dizanju. Puzanjem ce ojacati misice koji su orijeko potrebni za pravilno stojanje. Ako grijesim neka me nasa fizioterapeutica s foruma ispravi 😊🤗🩷

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

runolist
    07. Lipanj 2024. 21:04

Pahuljka bas mi je drago procitati ovo tvoje iskustvo s puzanjem. Nada za nas "nepravilne" puzace.😁
    ...
    Jagoda01 Koliko je tvoja stara? 🙂Bas je danas pedijatrica pitala jel se njise na sve cetiri, jel se posjedne (moja nijedno jos 🥲) - kaze onda to su prvi znaci za pravilno puzanje i da bi iza toga trebalo svaki cas propuzat. Da je moja pokazala te znakove ne bi trebali fizijatru. Ali eto nije.
    ...
    Puzanje Dobili smo uputnicu za fizijatra al i preporuku da odemo privatno da pregleda i pokaze vjezbe tako da idemo iduci tjedan. Ja bih najradije jos sacekala jer imam osjecaj da ona to bude, bas vidim da napreduje, polako doduse. Nesto sam bila citala (i tu se pisalo) kako se te smjernice mijenjaju. Npr. preporuke kako spavati (nekad trbuh i na stranu, danas leđa zbog sids-a) se mijenjalo, a to ima utjecaj na razvoj misica i motorike u konacnici pa danas zbog spavanja na leđima treba dulje za propuzat jer su prije bebe otpocetka spavale i na trbuhu pa vise jacale misice... 
    ...
    Zubi Imamo 4,  gornje i donje jedinice. 
    ...
    Spavanje Sad je neko mirnije razdoblje iako je do prekjucer bio skok 😂 Prvi put ikad da se u noci probudila samo jednom oko 3.30 i onda jutarnje buđenje u 6.30 😃 Inace je bilo buđenje svakih sat vremena, a tu i tamo bi bila dobra noć kad bi se budila  "samo" 3 puta.
    ...
    Cordisoo Kako kod vas? 😊 
    ...
    Ja sam bila uvjerena da se atopijski povukao - cak sam mazanje kremama izbacila jer mi je izgledalo super, ali dermatologica je bila "bedra i pregibi su bas upaljeni" (meni spram ranije bila savrsena koza🫣) i propisala kortikosteroide i imunosupresorsku kremu tako da smo na tome. Imam osjecaj da tek sad znam prepoznat atopijski dermatitis na bebi. Al opet je super kako je preko zime bilo.
    ...
    Hrana Isto smo posustali s novim namirnicama, ali uveli smo uspjesno dosta alergena (riba, jaja, psenica, ljesnjak, badem, kikiriki). Jedino na mlijecno (jogurt) je reagirala i to instant crvenilo oko usta tako da cemo opet pokusat za par tjedana. Kako vi s povrcem i vocem? Jel kupujete ovo normalno ili bio? Ja zasad uglavnom samo bio povrće  i bio iz DM (razna brasna, kikiriki, pelati, ...) za nju, a voce samo iz kupovnih kašica... Npr. borovnice u kasici u ok, ali kad sam joj dala bio iz Lidla odmah je reagirala (crvenilo oko usta). A jednu epizodu urtikarije povezujem sa bio narancom koju sam ja jela pa ili dojenje ili moj dodir slabo opranih ruku...

runolist
    07. Lipanj 2024. 21:18

katy_kaya

Pozdrav s ljetnih beba 2024. Pomogle ste mi s odabirom kolica pa vjerujem da cete imat neki info i o ovome. Je li zaista pakleno vruce u rodilistu i rade li ista po tom pitanju ljeti? Ja cu radjati na Sv.Duhu i znam da su mi rekli da je i zimi tamo jako vruce. Kako ste se s tim nosile, imate li nekakav savjet? Meni je termin pocetkom 8. mjeseca ☀️☀️🥵🪭

U samom rodilistu tj porađaoni je bilo full ugodno ako ne i hladnjikavo. Klima je dobro radila.
    Na odjelu babinjaca je pak druga prica, vruće, taman su bili toplinski valovi. Nikad si nisam bila gadnijeg osjećaja nego tad, znojan, vruće, na krevetu ona plastika radi krvi... 😵‍💫 Ima klima u hodniku ali treba onda zatvorit prozore i otvorit vrata pa bude zagusljivije. Ali u hodniku je ugodno tako da uvijek mozes malo izici tamo prosetat i rashladit se.
    Moja preporuka je da poneses vise spavacica (ili malo duze majice) da ih mozes mijenjati svaki dan. 
    Ali moram reci da je gori osjecaj kad razmisljas unaprijed o vrucini, i sad meni kad se prisjecam 😁 Nekako dok si tad u tome je lakse prezivit, ono nije tako grozno, da se, klasika vruće 😁

• Tonkica1509
    07. Lipanj 2024. 21:20

Runolist ja mu dajem sve, i bio i ne bio, domaće. Perem u zeolitu. Nije nikad imao reakciju. Osim na mliječno, identično kak ti kažeš - instant crvenilo. S tim da smo mi prije par mjeseci probali jogurt. Otad ista reakcija, ako u nečemu ima i zericu kravljeg mlijeka/proizvoda, odmah se zacrveni.

• Padakisa
    07. Lipanj 2024. 21:24

Pozdrav cure…citam,pratim slabo pisem
    Za pocetak odmah da kazem da mi je zao sto thinkpurple vise necemo citati,bas je bila srce ovog foruma
    Sto se malca tice za sad je u nekom ok periodu
    Zubica i dalje nula,ali zato nervoza na maksimumu,grize sve sta stigne oko sebe,imam osjecaj da ce mu izac tri zuba odjednom
    Motoricki-odlican.S obzirom na njegovu velicinu i tezinu(mislim da je daleko najveca beba tu) postigli smo s vjezbanjem da se na sve 4 ljulja(cak i napravi korak-dva puzanja),a posjedanje je isto tu negdje,dovede se na bok i podigne preko ruke ali se izvrne na ledja
    Napokon smo docekali jucer i termin u fizijatra i bila je odusevljena s njegovim sposobnostima tako da eto-vjezbanje se ipak isplati
    Hrana-do sad sve sta smo uveli je proslo ok,nema reakciju na nista i svida mu se sve osim bundeve
    Na dva obroka smo,probava se nekako izregulirala
    Spava noc skoro mjesec dana vec,navecer od 8 ujutro do 8 uz poneko dodavanje dude
    Preko dana smo na dva spavanca
    Brblja mama baba i mam mam kad je gladan
    Uglavnom,bas raste i postaje pravi mali djecak

Afrodita06
    07. Lipanj 2024. 22:14

Hej društvance!
    Mi smo proslavili PRVI rođendan. Sutra imamo slavlje za obitelj. Ne mogu vjerovati da su moje bebe dječaci. 
    Uglavnom postaju prava braća, fajt na maksimumu ali znaju i razmjenjivati nježnosti.
    P.s. i moj jedan dječak je propuzao sa 10 mjeseci 

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Ally007
    07. Lipanj 2024. 22:39

Afrodita - čestitam dečkima 🎉🎉 (a i mami). Ne mogu vjerovati da ćemo već uskoro naveliko krenuti s rodjendanima, prvi mjeseci mi se činilo da se beskrajno vuku, a sad kao da je proletilo.
    Pahuljka - što se sprečavanja podizanja tiče ne znam kako da to uspiješ. Moj je pravilno propuzao i za 3 dana se krenuo dizati. Ako bih da vraćala nazad ili mu ne dala da se digne urlanje na maksimum. Sad pola dana puže, a pola dana stoji uz nešto. Sve više odustajem od nametanja bilo kakve volje jer radi kako hoće.
    Kad smo kod toga - jesu vaši već počeli biti karakterni? Evo meni je presmiješno što se moj malac krenuo svađati s mužem. On mu za nešto što ne smije dirati kaže "ne!", a on stane (posluša ga, bar na kratko), ali nakon toga kaže "aaaa" (onak zaviče na njega, točno se vidi da se buni i da mu nije pravo što nešto ne smije dirati). I tako naizmjence njih dvojica, presmiješno je. Zasad bebač želi da njegov krik bude zadnji 🤣🤣. Jao nama kad još malo naraste.
    Hrana - kupujem uglavnom kod nas na placu. Perem sve normalno vodom, jedino sam jagode u sodi bikarboni jer sam čula da često odreagiraju na pesticide kojima se tretiraju. Ali i to na početku jer nisam htjela da u slučaju alergije ne znam jel na jagodu il pesticid. Sad I njih normalno. U trgovini ništa ne kupujem bio, jer ni mi ne jedemo da mora imati naljepnicu "bio", a cilj mi je da ga što više prebacim na zajedničku hranu. Mozda da je bio skloniji alergijama bih bila opreznija, ovako se nadam da i dalje neće biti ništa. Btw moja frendica sve uzima iz nekog OPGa koji kao bas ima BIO certifikat i svako malo bebi izbije neko crvenilo ili alergija. E, sad, dal je njihov bebac tome sklon ili i ovi u BIO vrtovima ipak moraju protiv nametnika nešto stavljati (sto je možda neki prirodniji mix) pa bebe izgreagiraju na to, ne znam.
    Apple - hvala na čestitki!
    Padakisa - super što si se i ti javila. Zavidim na noćnom spavanju, ne znam kako da mi to ostvarimo. 2 noćne bočice (ponoć i 5 ujutro) su nam još standard + par guranja duda 😕. Probala sam mu umjesto bočice u ponoc dati vode pa je još jače briznuo u plač, valjda to znači da je gladan?
    Thinkpurple - vraaaaaatiii seeeeee! (čim krenem pisati "think" tipkovnica mi sama izbaci "thinkpurple" - već te i moj mobitel ima spremljenu 😁) 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.